Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Ronin!
A turistautak.hu explorerrel mûködött eddig még csak nálam. Menteni még nem próbáltam, ezt a nyomvonalat simán kijelöltem, majd "parasztba": print screen, ctrl v, mentés jpeg-ben. Nem vagyok rá büszke. :)

Dante, a minap próbáltam a gázvezeték nyomvonalát követni felfelé, -nekem is rémlett, hogy ott mintha jöttem volna le már valami régi budán-, de igen hamar egy böszme árok állta az utam. Azt mondod, azt ki lehet kerülni valamerre, lábletétel nélkül?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ma akkorát szívtam a hazai pályán, mit amekkorát még talán a Börzsönyben sem. Egy gyors 2-3 órás tekerést terveztem a HHH és környékén. Óbudáról felmásztam a Virágos-nyereghez a kéken, majd onnan gurultam tovább Hûvösvölgybe, hogy megkerestem a Beac Maxi végállomását a Vadaskert utcai óvodát. Ezzel nem is volt gond, tök jól ment a tekerés, ezért visszafelé valami húzósabb útvonalat szerettem volna nézni. A Páfrány utca végétõl a bringaúton a sorompó után kb. a második jelöletlen ösvényen nekimentem a nem tudom milyen hegynek, azzal a céllal, hogy mászok egy jót. Az ösvény eleje még teljesen jó volt, ám pár száz méter után tekerhetetlen lett, olyannyira, hogy folyamatosan még csak tolni sem tudtam. Visszafordulni nem akartam, gondoltam ilyen közel a városhoz biztosan lesz nem sokára egy járható ösvény, ám ösvénynek nyomát sem leleltem amíg átverekedtem magam ezen az 1-2 kilométeres távon és végre ráakadtam a sárga turistaútra. Minderre a kis kitérõre ráment legalább 1 órám. Nagy cumi volt, kínomban csináltam néhány képet.

https://picasaweb.go...feat=directlink

Pedig az régebben tekerhetõ volt, ha jó nyomon mész. A gázvezeték mentén is föl lehet venni, de vigyázni kell, mert sok nyom "hajléktalantanyához" vezet, ami gázos lehet. (egyszer kirontott tucat kutya) Elég sok arrafelé az illegális letelepedés. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nos írtam Oldbike kollegának, olyan túrát ajánlott hogy õszintén mondom megszerettette velem a Börzsönyt...pedig a Bakonyban lakom
Az utak kövesek de jól járhatók , az emelkedõk megmászhatók bringán , a lejtõk hosszúak és technikásak voltak.....persze nem hétvégi aszfaltbetyároknak
akit érdekelnek a részletek szóljon.
(ennyit a tekerhetetlenségrõl, a Balatonra meg menjen az aki vizibiciklizni akar ;--) )

Egyébként szívesen, a tekerhetetlenségrõl annyit hogy már jártam párszor ott én is Ronin is és még páran, de ha valaki nem ismeri ép az adott õsvényt meg azt hogy épp az adott idõszakban milyen az járhat úgy mint Ronin http://forum.bikemag...tml#post1174640 vagy egy másik alkalommal én.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

iz11

iz11

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Nyéki-hegy , Vadakert

Mátyás király vadaskertje:
„A királyi villát és vadaskertet kõfal vette körül, melynek alapjai még ma is megtalálhatók”

mûemlékem.hu - Mátyás király vadaskertjének falai, Budapest 2

Hegyvidékújság - A XII. kerületi polgárok lapja | Vadászat a budai hegyekben

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Kösz Rabbit a térképet! :)

Szemléltetésképpen próbáltam én is a turistautak.hu oldalon kijelölni és menteni ezt a szakaszt, de nem tudtam rájönni a dolog mikéntjére, ezért találomra szétszórtam a picasa segítségével a fényképeket, melyek nem feltétlen a pontos helyükön vannak. Ahol jelölted azon úton indultam fel, de vesztemre rögtön le is tértem róla az elsõ balos elágazásnál, amely út elvezetett egy vadászleshez...azon túl meg már csak a "vadon" volt.
Ki tudja mi ennek a hegynek a neve és a története? A túloldalán találtam ezt a láthatóan emberkéz alkotta sánc féleséget, de az is lehet egykoron rendes út vezetett fel a hegyre és az oldalfala volt így kikövezve: https://picasaweb.go...feat=directlink

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Ronin, legközelebb így kanyarodj: :)

Feltöltött kép

Jó, mászós szakaszok vannak benne. A alsó rész, azt hiszem Buda-maraton útvonal is egyben.
Ha ott értél vissza a sárgára, ahol fotózál, akkor tényleg erõs dzsungelharcban volt részed, durva lehetett...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Nos írtam Oldbike kollegának, olyan túrát ajánlott hogy õszintén mondom megszerettette velem a Börzsönyt.................ennyit a tekerhetetlenségrõl,

Hidd el, Oldbike segítsége nélkül könnyen becumiztad volna.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Ma akkorát szívtam a hazai pályán, mit amekkorát még talán a Börzsönyben sem. Egy gyors 2-3 órás tekerést terveztem a HHH és környékén. Óbudáról felmásztam a Virágos-nyereghez a kéken, majd onnan gurultam tovább Hûvösvölgybe, hogy megkerestem a Beac Maxi végállomását a Vadaskert utcai óvodát. Ezzel nem is volt gond, tök jól ment a tekerés, ezért visszafelé valami húzósabb útvonalat szerettem volna nézni. A Páfrány utca végétõl a bringaúton a sorompó után kb. a második jelöletlen ösvényen nekimentem a nem tudom milyen hegynek, azzal a céllal, hogy mászok egy jót. Az ösvény eleje még teljesen jó volt, ám pár száz méter után tekerhetetlen lett, olyannyira, hogy folyamatosan még csak tolni sem tudtam. Visszafordulni nem akartam, gondoltam ilyen közel a városhoz biztosan lesz nem sokára egy járható ösvény, ám ösvénynek nyomát sem leleltem amíg átverekedtem magam ezen az 1-2 kilométeres távon és végre ráakadtam a sárga turistaútra. Minderre a kis kitérõre ráment legalább 1 órám. Nagy cumi volt, kínomban csináltam néhány képet.

https://picasaweb.go...feat=directlink

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Én is szeretném, ha lehet.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Akkor én szólok !
Elmondanád az útvonalat ?
Marci

batib

batib

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

A Börzsöny az egyik "legtekerhetetlenebb" hegység, írj egy privátot Oldbike-nak õ tudd talán a legjobb útvonalat ajánlani neked.

Nos írtam Oldbike kollegának, olyan túrát ajánlott hogy õszintén mondom megszerettette velem a Börzsönyt...pedig a Bakonyban lakom
Az utak kövesek de jól járhatók , az emelkedõk megmászhatók bringán , a lejtõk hosszúak és technikásak voltak.....persze nem hétvégi aszfaltbetyároknak
(ennyit a tekerhetetlenségrõl, a Balatonra meg menjen az aki vizibiciklizni akar ;--) )

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

név tájegység felhasználó feltöltve feldolgozva
Beac Maxi 2010 utvonal Budai-hegység Pilis50 2010.09.19
2010.09.24
Beac Maxi 2010 utvonal Pilis és Visegrádi-hegység Pilis50 2010.09.19
2010.12.15
Beac Maxi 2011 utvonal Börzsöny Pilis50 2010.09.10
2010.09.26
BEAC (részek) Budai-hegység szucsattila 2007.09.18
2007.10.08

Ejha, a bõség zavara, köszi! :-)
...egy sokadik, akinek nem lenne elég az eddig összeszedett sok-sok log: BEAC MAXI 110 by bartstein at Garmin Connect - Details

nem nagytányéron?

Nem.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Akkor nem a jó úton mentél. :-) Egyébként tényleg nem vészes, középtányéron végig lehet tekerni.

nem nagytányéron?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Köszi!

Épp most találtam végre egy másodikat egy 2011-es teljesítésrõl (ez .gpx-be is exportálható, ha valakinek az jobb): BEAC Maxi 2011 by bartstein at Garmin Connect - Details

név tájegység felhasználó feltöltve feldolgozva
Beac Maxi 2010 utvonal Budai-hegység Pilis50 2010.09.19
2010.09.24
Beac Maxi 2010 utvonal Pilis és Visegrádi-hegység Pilis50 2010.09.19
2010.12.15
Beac Maxi 2011 utvonal Börzsöny Pilis50 2010.09.10
2010.09.26
BEAC (részek) Budai-hegység szucsattila 2007.09.18
2007.10.08

Berci

Berci

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Berci! ...és akit még esetleg érdekelne...
A legutóbbi megmozdulásból okulva most hétvégén tegyük inkább parkolópályára a Börzsönyt és menjünk egy haladós Pilist. Két variációm van.

1. Szentendre - Vöröskõ - Visegrád majd vissza a kéken Pilisborosjenõig
2. Megismételjük a tavalyi Búbánatvölgy túrát

Rendben menjünk a Pilis-be. Melyik nap?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Akkor nem a jó úton mentél. :-) Egyébként tényleg nem vészes, középtányéron végig lehet tekerni.

Feleségemmel mentem, nem akartam kinyírni, mert akkor nincs vacsi. :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Ma megvolt a Hûvösvölgy - Széchenyi-hegy túra. Nehezebbre számítottam, alig volt benne emelkedõ.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ma megvolt a Hûvösvölgy - Széchenyi-hegy túra. Nehezebbre számítottam, alig volt benne emelkedõ.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

turistautak.hu

Köszi!

Épp most találtam végre egy másodikat egy 2011-es teljesítésrõl (ez .gpx-be is exportálható, ha valakinek az jobb): BEAC Maxi 2011 by bartstein at Garmin Connect - Details

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
turistautak.hu