Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Indította
SanDiablo
, 2004. december 16. 21:13
Írta 2005. február 20. - 18:14
Már sokat gondolkodtam egy Magyarország körbetekerõs túrán. Nem pont a határ mellett gondoltam, hanem úgy, hogy nagyjából minden országrészt érinve.
MTB-vel és minimális csomagokkal, szállást+kaját elõre leszervezve, országutakon+hegyen-völgyön keresztül vegyesen. Kényelmes tempóban, sok pihenõvel, napi max.150-200 Km, ha bírom.
Van valakinek hasonló dologban tapasztalata, élménye??
Én idén nyáron szeretnék beszervezni magamnak egy ilyen túrát...
MTB-vel és minimális csomagokkal, szállást+kaját elõre leszervezve, országutakon+hegyen-völgyön keresztül vegyesen. Kényelmes tempóban, sok pihenõvel, napi max.150-200 Km, ha bírom.
Van valakinek hasonló dologban tapasztalata, élménye??
Én idén nyáron szeretnék beszervezni magamnak egy ilyen túrát...
vendég_pier_*
Írta 2005. február 13. - 20:10
Gyalog is buli éjjel , de bringával...
Az éjszakai kerékpáros túrázást érdemes kipróbálni , fõleg egy jó csapatban.Annó a Wietnámon volt szerencsém , tényleg egy nagy élmény.
Az igazi egyedül lenne egy ismeretlen terepen...
Volt vkinek ilyen élménye akár véletelenül???
Az éjszakai kerékpáros túrázást érdemes kipróbálni , fõleg egy jó csapatban.Annó a Wietnámon volt szerencsém , tényleg egy nagy élmény.
Az igazi egyedül lenne egy ismeretlen terepen...
Volt vkinek ilyen élménye akár véletelenül???
Írta 2005. február 11. - 22:39
Igaz, gyalogtura, de joooo
metc.hu --> Dögölj meg Börzsöny™
2005. februar 12. szombat 18:00 - 13. vasarnap
szint [m], tav [m]
Börzsönyi fõalappont - Magosfa 725, 6575
Magosfa - Rakottyás-völgy 0, 4400
Rakottyás-völgy - Csóványos 561, 4875
Csóványos - Spartacus kulcsosház 55, 5370
Spartacus kulcsosház - Csóványos 548, 5380
Csóványos - Postás ház 0, 6375
Postás ház - Nagy-Hideg-hegy 501, 4875
Nagy-Hideg-hegy - Királyrét 0, 7150
metc.hu --> Dögölj meg Börzsöny™
2005. februar 12. szombat 18:00 - 13. vasarnap
szint [m], tav [m]
Börzsönyi fõalappont - Magosfa 725, 6575
Magosfa - Rakottyás-völgy 0, 4400
Rakottyás-völgy - Csóványos 561, 4875
Csóványos - Spartacus kulcsosház 55, 5370
Spartacus kulcsosház - Csóványos 548, 5380
Csóványos - Postás ház 0, 6375
Postás ház - Nagy-Hideg-hegy 501, 4875
Nagy-Hideg-hegy - Királyrét 0, 7150
Írta 2005. január 22. - 00:41
Sziasztok! Elkezdtem összegyûjteni a túrákat a következõ helyen: www.velo.hu Ott: >magyar > túrák(balon) > túraútvonalak
Egyelõre csak a pilisi, télen, hóban is járhatóakat raktam bele. Persze még akarok pár extrém téli útvonalat is. De mivel annyi van, ezért csak ez a néhány van ott.
Ha akarjátok, ti is segithettek, és együtt jóval több infót tudunk fölrakni.
Ha megnézitek a téli túrákat, ott egyelõre nincs meg a részletes leirás, mert a webmaster még nem dolgozta ki azt a gombot, ami valamit lehetõvé tesz (ehhez én nem értek). De hamarosan az is beindul.
De már gyûjtöm a hasonló börzsönyi, bakonyi, vértesi, zempléni, mátrai útvonalakat.
Egyelõre csak a pilisi, télen, hóban is járhatóakat raktam bele. Persze még akarok pár extrém téli útvonalat is. De mivel annyi van, ezért csak ez a néhány van ott.
Ha akarjátok, ti is segithettek, és együtt jóval több infót tudunk fölrakni.
Ha megnézitek a téli túrákat, ott egyelõre nincs meg a részletes leirás, mert a webmaster még nem dolgozta ki azt a gombot, ami valamit lehetõvé tesz (ehhez én nem értek). De hamarosan az is beindul.
De már gyûjtöm a hasonló börzsönyi, bakonyi, vértesi, zempléni, mátrai útvonalakat.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Írta 2005. január 21. - 21:01
Új túraleírások térképpel együtt a Librikben (Árkád)!!! Én most vettem meg a "Kerékpárral Budapest környékén" c. részét a sorozatnak. 30 országútis és 5 montis túra fullos leírása. Könyvet könnyen magaddal viheted(112*172*12), ezt ne feledd. A mellékelt térkép nincs beleintegrálva a könyvbe, külön is használható! Ára:2100 Ft.
Írta 2005. január 05. - 17:32
Tisza-tó túra:
Mivel Abádszalókon nõttem fel, hozzászoktam a síkvidékhez, bár Petõfit a mai napig nem értem. Mit lehet szeretni a semmin? Szerencsére ott a Tisza és így mégse volt olyan unalmas(egysíkú) a gyerekkorom. A Tisza-tavat megkerülni nem egy adrenalin bomba, de aki a természet lágyabb ölén kíván egy nyugodt tekerést, annak mindenféle képpen ajánlom. A természetbúvároknak egyenest kötelezõ.( Van mit tanulmányozni. Ártéri erdõk, nádasok, lápok... stb.) VIGYÁZAT!!! A bp-i lakosokat a fris levegõ sokkolhatja. Hihetetlen, de leérkezik az ember és 2 órán belül úgy elálmosodik, hogy csak áll mint Anetka az IQ teszt fölött. Szóval érdemes lenézni, nyugtató és látványos. Nyaraláshoz kifejezetten ajánlom.
Mivel Abádszalókon nõttem fel, hozzászoktam a síkvidékhez, bár Petõfit a mai napig nem értem. Mit lehet szeretni a semmin? Szerencsére ott a Tisza és így mégse volt olyan unalmas(egysíkú) a gyerekkorom. A Tisza-tavat megkerülni nem egy adrenalin bomba, de aki a természet lágyabb ölén kíván egy nyugodt tekerést, annak mindenféle képpen ajánlom. A természetbúvároknak egyenest kötelezõ.( Van mit tanulmányozni. Ártéri erdõk, nádasok, lápok... stb.) VIGYÁZAT!!! A bp-i lakosokat a fris levegõ sokkolhatja. Hihetetlen, de leérkezik az ember és 2 órán belül úgy elálmosodik, hogy csak áll mint Anetka az IQ teszt fölött. Szóval érdemes lenézni, nyugtató és látványos. Nyaraláshoz kifejezetten ajánlom.
Írta 2005. január 02. - 22:44
Õk nagyon komolyan csinálják ,pl: 2004-es Gázló , szóval :clap:.Vissza az erdeti témára a Gázlótól jutott eszembe még egy nagyon szép szakasz , amit Bakonyban járó montisnak érdemes kipróbálni:Királykapu-Bakonybél.
Lehet Bakonybélbõl betonon felmászni a Királykapuhoz , onnan jön a murvás, mászós ereszkedõs , szakadékos , de emlékezetes rész .Egyébként az egyik pontjáról látni a Pannonhalmi apátságot.A Gázló-túrába is beletartozik ha vkinek innen emlékezetesebb.
Nekem életemben a tavalyi Gázló 90 volt az elsö szervezett bringás esemény amin résztvettem! Az egész utvonal szerintem nagyon ki van találva. A Pier álltal emlitett rész pedig egyszerüen gyönyörü és nem azért mert ez volt az elsö.
Attila, flagellum Dei, malleus orbis
Írta 2005. január 01. - 20:24
Tekerésekben és egyébb sokmindenjóban gazdag Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek! Gyûlnek az ide benézõk száma, hozzászólása... Lassan, de biztosan lesz ebbõl a topickból valami...
vendég_pier_*
Írta 2005. január 01. - 20:06
Kösz az észrevételt:nem is hittem , hogy ezzel a névvel más is szervezkedik.Akkor nektek::clap1:
Írta 2005. január 01. - 16:29
Õk nagyon komolyan csinálják ,pl: 2004-es Gázló , szóval :clap:.Vissza az erdeti témára a Gázlótól jutott eszembe még egy nagyon szép szakasz , amit Bakonyban járó montisnak érdemes kipróbálni:Királykapu-Bakonybél.
Helyesbítenék, ha nem gond: A Gázlót a Happy Bike Sportegyesület (és nem a Kft.) csinálta : www.happybiketeam.hu
Köszi a dícséretet, remélem idén még jobb lesz!
Írta 2004. december 31. - 12:59
Az ötletet kíválónak tartom. Konkrét túraleírásokat (néhány, már kipróbált útvonalat) be is tudok rakni a Pilisre és a Börzsönyre (ezek az elsõdleges célpontjaim) vonatkozóan. Ezek általában extreme CC-s útvonalak.
Másodlagosan pártolom azt az ötletet is, hogy akiknek ezek az útvonalak megtetszenek, és szívesen ki is próbálnák társaságban, azoknak összehoznám/összehoznánk ezeketa közös túrákat.
Másodlagosan pártolom azt az ötletet is, hogy akiknek ezek az útvonalak megtetszenek, és szívesen ki is próbálnák társaságban, azoknak összehoznám/összehoznánk ezeketa közös túrákat.
Írta 2004. december 31. - 03:06
+néztem hepibájkékat, nem rossz. ami a figyelemfelkeltést illeti, nyitottam egy topicot a mondd mag! ban is, tessen +nézni!
vendég_pier_*
Írta 2004. december 29. - 19:46
Lehet Bakonybélbõl betonon felmászni a Királykapuhoz , onnan jön a murvás, mászós ereszkedõs , szakadékos , de emlékezetes rész .Egyébként az egyik pontjáról látni a Pannonhalmi apátságot.A Gázló-túrába is beletartozik ha vkinek innen emlékezetesebb.
Írta 2004. december 28. - 21:03
Írta 2004. december 28. - 18:43
Remélem sikerül vhogy felhívni az OP-ok figyelmét a problémá(nk)-ra, de addig is térjünk vissza az eredeti témára. Legalább vmi forrásanyag legyen, ha meghallgatják kérésünket!
Írta 2004. december 27. - 09:32
A dizájnhoz én sajna hülye vagyok, de a programozás/adatbázis oldalát szivesen csinálnám. Persze csak akkor, ha van akkora volumenû ez a munka, hogy adatbázis kell mögé
PHP-hoz is hülye vagyok, de javaban bármit!
PHP-hoz is hülye vagyok, de javaban bármit!
Írta 2004. december 26. - 00:43
Igen!
Netileg én is zsírállatbéla vagyok, a JAVA is csak egy régi aszfaltszaggató számomra.
Nyissunk egy új topicot-vagy inkább módosítsuk ennek a nevét- hogy mit szeretnénk. Hátha egy hozzáértõ alak-op!!-szive megesik rajtunk, s bütyköl egy ilyet.
Bár, szvsz, a Bikemag egyik része is lehetne, s akkor nem kellne megint a kedvencekbe mentegetni ;-))
Elférne a Fórum-szájt-galéria mellett egy..ööö..mittomén"útvonaladatbázis"...vagy,..trendi: " rájdgájd" :-)
No, szóval rajta, asszem, te nyitotad a topicot, neked még bele lehet ilyenkor piszkálni, vagy nyissunk egy újat, ilyen "alulról jövõ kezdeményezés" címén?
Netileg én is zsírállatbéla vagyok, a JAVA is csak egy régi aszfaltszaggató számomra.
Nyissunk egy új topicot-vagy inkább módosítsuk ennek a nevét- hogy mit szeretnénk. Hátha egy hozzáértõ alak-op!!-szive megesik rajtunk, s bütyköl egy ilyet.
Bár, szvsz, a Bikemag egyik része is lehetne, s akkor nem kellne megint a kedvencekbe mentegetni ;-))
Elférne a Fórum-szájt-galéria mellett egy..ööö..mittomén"útvonaladatbázis"...vagy,..trendi: " rájdgájd" :-)
No, szóval rajta, asszem, te nyitotad a topicot, neked még bele lehet ilyenkor piszkálni, vagy nyissunk egy újat, ilyen "alulról jövõ kezdeményezés" címén?
Írta 2004. december 23. - 21:39
Helyesbítek: Nem rossz ötlet! Sõt...! Ha nem lennék hülye a net-hez, csinálnék egy ilyen homelapot. De hát hülye vagyok hozzá... ÉS EZ CÉLZÁS A NEM HÜLYE HOZZÁ ÉS RÁÉRÕ EMBER SZÁMÁRA. Remélem egy csak elolvassa.
Írta 2004. december 23. - 21:10
csatlakozom de énis hülye vagyot de ha készlessz remélem megkapom a cimet hogy estleg hozzászolhassak a témához!
Írta 2004. december 23. - 19:15
Nem rossz ötlet! Sõt...! Ha nem lennék hülye a net-hez, csinálnék egy ilyen homelapot. De hát hülye vagyok hozzá... ÉS EZ CÉLZÁS A NEM HÜLYE HOZZÁ ÉS RÁÉR EMBER SZÁMÁRA. Remélem egy csak elolvassa.