Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2012. szeptember 23. - 12:01
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. szeptember 23. - 08:56
Csináltam pár képet: https://picasaweb.go...120922Esztergom
Írta 2012. szeptember 22. - 23:53
ha a komárom-esztergomi fórumba raktad volna fel pár napja (és nem az utolsó pillanatban) akkor bizti lett volna aki segítVasárnap megyünk a Vértesbe túrázni egyet pár haverral. Még nem voltunk egyszer sem, úgyhogy ha valaki ismeri a terepet, jól jönne egy útvonal javaslat, hogy merre érdemes menni. 50-60 km a terv, szint az mindegy,csak tekerhetõek legyenek az utak. Ha van valakinek trackje (gpx) ami alapján tudok tervezni, az is szívesen fogadnám. Aszfaltot annyira nem a technikás ösvényeket viszont annál inkább szeretjük.
Elõre is köszi a segítséget!
Ha valaki esetleg csatlakozna, az szóljon!
Írta 2012. szeptember 22. - 20:47
https://picasaweb.go...062936876463618
Írta 2012. szeptember 22. - 00:35
Elõre is köszi a segítséget!
Ha valaki esetleg csatlakozna, az szóljon!
Írta 2012. szeptember 21. - 21:48
Ugy alakult, h en is egyedul mennek, de belevagok mert mar het eleje ota terveztuk es nagyon beleeltem magam.
Nagymezo utcabol indulok.
Írta 2012. szeptember 21. - 21:12
Mi elvileg megyunk...
Mikor és honnan indulnátok?
Írta 2012. szeptember 21. - 20:02
Mi elvileg megyunk...Holnap tervez valaki Budai-hegyek túrát? Még bizonytalan tudok-e menni, de ha mégis, jó lenne nem együl róni a kilométereket!
Ma mentem ugyan egy karikát, de lehet kilépõsebb is a tempó.
Írta 2012. szeptember 21. - 19:17
Szombat, 10 óra, Szántói nyereg. Szokásoddal ellentétben ne érj oda jóval korábban.
Oké!
Írta 2012. szeptember 21. - 18:41
Ma mentem ugyan egy karikát, de lehet kilépõsebb is a tempó.
Írta 2012. szeptember 20. - 21:11
Mikor és hol találkozzunk?
Szombat, 10 óra, Szántói nyereg. Szokásoddal ellentétben ne érj oda jóval korábban.
Írta 2012. szeptember 20. - 20:41
A Csenke pataki kerítésmászásod után a a Fári kút felõl csatlakozik be a P a murvás erdészetibe...amikor a hétvégi házakat látod akkor balról a 2. út! A P-on tekersz és jobbra letér az P út /elõtted a Szamár hegy !/ ez után egy 90 fokos balos fordító..itt!! a "csücsökben" jobbra !! az emberes susnyásba és ott a Z !!!..de nem bringabarát út..köves,elhanyagolt mély "árok" és keményen emelkedik...
a galéria végén találod a képeket...
https://picasaweb.go...908/HidegPilis#
Látom Roninnal tekertek a hétvégén a környéken..nézd meg a "régi képesfánál" a felsõ részét..láthatod majd a Z-t.
a Maróti hegy gerincére az ajánlatom a P-t..a majális forrás érintésével,de ez is "tolós"..vagy a déli oldalon a Barát-kúti háztól a S-án és balra letér a PO..ez tekerhetõ nyeregben,de az aktuális állapotát nem ismerem-nehezen követhetõek a jelek..egy S betût ír le a tekergõzése és az Enyedi halálától 100 m-re bukkan ki a széles erdészetire.
Köszi az infót, nagyon részletes! Van olyan hely kis Hazánkban, ahol még nem jártál?
A szlovákiai túrádról készült képek ismét nagyon jók lettek!
Na, akkor az a legközelebb legyen a jövõ héten szombaton (erõt veszek magamon) és mutatom az utat. Odafele Z és PIII a Hideglelõs-keresztig, visszafelé még egy kis Vaskapu-Esztergom a Búbánatvölgyön át, haza meg a sárgán Szentlélekig. Holnap meg megyek akkor másfelé.
Mikor és hol találkozzunk?
Írta 2012. szeptember 19. - 16:08
A Csenke pataki kerítésmászásod után a a Fári kút felõl csatlakozik be a P a murvás erdészetibe...amikor a hétvégi házakat látod akkor balról a 2. út! A P-on tekersz és jobbra letér az P út /elõtted a Szamár hegy !/ ez után egy 90 fokos balos fordító..itt!! a "csücsökben" jobbra !! az emberes susnyásba és ott a Z !!!..de nem bringabarát út..köves,elhanyagolt mély "árok" és keményen emelkedik...A mai tekerés nem teljesen úgy sikerült ahogy szerettem volna! Az elején az ismerõs terepen nem volt semmi gond, de aztán rátértem az ismeretlen területre, és folyamatosan elkeveredtem. Az útvonal: Hosszú-hegy, Pilis-tetõ, Pilis-nyereg, onnan a zöld, majd zöld négyzet Fekete-hegyi kulcsosházig, onnan sárga négyzeten vállon lecipeltem a bringát a murvás erdészeti útig, /kétszer dobtam egy hátast / onnan kitekertem az aszfaltos útra. A sárga+ utat nem igazán találtam meg, igaz nem is nagyon kerestem. Lementem inkább a mûúton a Barát-kúti erdészházig, és ott benéztem a sárga jelû utat, így maradtam a murváson.
A murvásról valahogy rátévedtem a piros jelû útra, ott már voltak horgásztavak, így értem le Búbánat-völgybe. Onnan lementem Pilismarótra és az erdészeti aszfaltoson jöttem vissza: Két-Bükkfa-nyereg, Szentkereszt, Szántó, Vörösvár, Szentiván. Ami bosszant, hogy amikor a pirosra rátértem, a térkép szerint valahol ott kellett volna lenni a zöld, kék és Mária-útnak, de én hiába kerestem, késõbb meg már nem volt kedvem visszamenni. No mindegy, így legalább volt ma aszfalt is, és terep is. Hát röviden ennyi!
a galéria végén találod a képeket...
https://picasaweb.go...908/HidegPilis#
Látom Roninnal tekertek a hétvégén a környéken..nézd meg a "régi képesfánál" a felsõ részét..láthatod majd a Z-t.
a Maróti hegy gerincére az ajánlatom a P-t..a majális forrás érintésével,de ez is "tolós"..vagy a déli oldalon a Barát-kúti háztól a S-án és balra letér a PO..ez tekerhetõ nyeregben,de az aktuális állapotát nem ismerem-nehezen követhetõek a jelek..egy S betût ír le a tekergõzése és az Enyedi halálától 100 m-re bukkan ki a széles erdészetire.
Írta 2012. szeptember 19. - 15:55
A régi Z a Strázsa-hegy északi oldalán futott..a S+ = Róth úttól az erdõben még láthatóak a jelzések...a "réten" már csak az irányt kell tartani és nem lehet eltévedni...jól járható mezei utakon lehet tekerészni.Nem 100%, de mi azt hiszem már tekertünk arra véletlenül. A másik irányból mentünk rajta, egész jó volt, de tényleg sok a homok. Szerintem jelölést nem fogsz látni, ha valaha zöld is volt, most nem az...viszont fokozottan védett a terület, a közelben van a nemzeti park igazgatóságának irodája, elég hamar beléjük lehet botlani.
az album végén látod a képeket.....
https://picasaweb.go...8/BMagTaliRegiZ
Írta 2012. szeptember 17. - 20:01
Írta 2012. szeptember 17. - 19:36
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. szeptember 17. - 18:54
Szentendre Lajos-forrás útvonal milyen, azt halottam eléggé rossz állapotú az út. Járható országútival? Köszi
Írta 2012. szeptember 15. - 21:10
Na, akkor az a legközelebb legyen a jövõ héten szombaton (erõt veszek magamon) és mutatom az utat. Odafele Z és PIII a Hideglelõs-keresztig, visszafelé még egy kis Vaskapu-Esztergom a Búbánatvölgyön át, haza meg a sárgán Szentlélekig. Holnap meg megyek akkor másfelé.
Oké benne vagyok!
Írta 2012. szeptember 15. - 21:02
Arra bizony! No mindegy, legközelebb egy kicsit jobban rákészülök, nem úgy mint most, hogy este eltervezem, reggel meg megyek. A Svejket jó tudni, mindig jól jön egy frissítõ pont!
Írta 2012. szeptember 15. - 20:42
A Fekete-hegyi háztól arra a murvás útra mentél rá, ami a parkolóba vezet?
Mert az közvetlenül az aszfalt túloldalán folytatódik és bemegy Pilisszentlélekre.
Ott be kell térni a Svejkbe (kocsma), frissíteni és utána a sima sárgán menni tovább Esztergomig.
Arra bizony! No mindegy, legközelebb egy kicsit jobban rákészülök, nem úgy mint most, hogy este eltervezem, reggel meg megyek. A Svejket jó tudni, mindig jól jön egy frissítõ pont!