Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ez hol készült ?
https://picasaweb.go...067908561411250

köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Tegnap Roninnal sikerült bejárni azt az útvonalat, amit múlt héten szerettem volna. Szántói-nyeregtõl, egy kis erdészeti utat leszámítva, végig a zöldön mentünk egészen Enyedi-kereszt utáni Képesfáig. Onnan P+ majd P3 Hideglelõs-keresztig. Onnan egy kis lefele tolás után leértünk Búbánat-völgybe, ott a P+, majd P-n Fári-kútig, tovább mentünk a Z+, P S3 Vaskapuig. Hazafelé S3 majd S. Nagyon jó kis túra volt, sok új helyen jártam.
Csináltam pár képet: https://picasaweb.go...120922Esztergom

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Vasárnap megyünk a Vértesbe túrázni egyet pár haverral. Még nem voltunk egyszer sem, úgyhogy ha valaki ismeri a terepet, jól jönne egy útvonal javaslat, hogy merre érdemes menni. 50-60 km a terv, szint az mindegy,csak tekerhetõek legyenek az utak. Ha van valakinek trackje (gpx) ami alapján tudok tervezni, az is szívesen fogadnám. Aszfaltot annyira nem a technikás ösvényeket viszont annál inkább szeretjük.
Elõre is köszi a segítséget!

Ha valaki esetleg csatlakozna, az szóljon!

ha a komárom-esztergomi fórumba raktad volna fel pár napja (és nem az utolsó pillanatban) akkor bizti lett volna aki segít

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Bringávál semmi sem lehetetlen....:) nyeregben fel és le!!!!!az üzemanyag.. túristaházban egy sör-Ákos bá-nál egy sör...:)
https://picasaweb.go...062936876463618

Reaper146

Reaper146

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Vasárnap megyünk a Vértesbe túrázni egyet pár haverral. Még nem voltunk egyszer sem, úgyhogy ha valaki ismeri a terepet, jól jönne egy útvonal javaslat, hogy merre érdemes menni. 50-60 km a terv, szint az mindegy,csak tekerhetõek legyenek az utak. Ha van valakinek trackje (gpx) ami alapján tudok tervezni, az is szívesen fogadnám. Aszfaltot annyira nem a technikás ösvényeket viszont annál inkább szeretjük.
Elõre is köszi a segítséget!

Ha valaki esetleg csatlakozna, az szóljon!

wolf80

wolf80

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
[quote name='zscs']Mikor és honnan indulnátok?[/QUOTE
Ugy alakult, h en is egyedul mennek, de belevagok mert mar het eleje ota terveztuk es nagyon beleeltem magam.
Nagymezo utcabol indulok.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Mi elvileg megyunk...

Mikor és honnan indulnátok?

wolf80

wolf80

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Holnap tervez valaki Budai-hegyek túrát? Még bizonytalan tudok-e menni, de ha mégis, jó lenne nem együl róni a kilométereket! :)
Ma mentem ugyan egy karikát, de lehet kilépõsebb is a tempó.

Mi elvileg megyunk...

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Szombat, 10 óra, Szántói nyereg. Szokásoddal ellentétben ne érj oda jóval korábban.

Oké!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Holnap tervez valaki Budai-hegyek túrát? Még bizonytalan tudok-e menni, de ha mégis, jó lenne nem együl róni a kilométereket! :)
Ma mentem ugyan egy karikát, de lehet kilépõsebb is a tempó.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Mikor és hol találkozzunk?

Szombat, 10 óra, Szántói nyereg. Szokásoddal ellentétben ne érj oda jóval korábban.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

A Csenke pataki kerítésmászásod után a a Fári kút felõl csatlakozik be a P a murvás erdészetibe...amikor a hétvégi házakat látod akkor balról a 2. út! A P-on tekersz és jobbra letér az P út /elõtted a Szamár hegy !/ ez után egy 90 fokos balos fordító..itt!! a "csücsökben" jobbra !! az emberes susnyásba és ott a Z !!!..de nem bringabarát út..köves,elhanyagolt mély "árok" és keményen emelkedik...
a galéria végén találod a képeket...
https://picasaweb.go...908/HidegPilis#
Látom Roninnal tekertek a hétvégén a környéken..nézd meg a "régi képesfánál" a felsõ részét..láthatod majd a Z-t.
a Maróti hegy gerincére az ajánlatom a P-t..a majális forrás érintésével,de ez is "tolós"..vagy a déli oldalon a Barát-kúti háztól a S-án és balra letér a PO..ez tekerhetõ nyeregben,de az aktuális állapotát nem ismerem-nehezen követhetõek a jelek..egy S betût ír le a tekergõzése és az Enyedi halálától 100 m-re bukkan ki a széles erdészetire.

Köszi az infót, nagyon részletes! Van olyan hely kis Hazánkban, ahol még nem jártál? :)
A szlovákiai túrádról készült képek ismét nagyon jók lettek!

Na, akkor az a legközelebb legyen a jövõ héten szombaton (erõt veszek magamon) és mutatom az utat. Odafele Z és PIII a Hideglelõs-keresztig, visszafelé még egy kis Vaskapu-Esztergom a Búbánatvölgyön át, haza meg a sárgán Szentlélekig. Holnap meg megyek akkor másfelé.

Mikor és hol találkozzunk?

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

A mai tekerés nem teljesen úgy sikerült ahogy szerettem volna! :) Az elején az ismerõs terepen nem volt semmi gond, de aztán rátértem az ismeretlen területre, és folyamatosan elkeveredtem. Az útvonal: Hosszú-hegy, Pilis-tetõ, Pilis-nyereg, onnan a zöld, majd zöld négyzet Fekete-hegyi kulcsosházig, onnan sárga négyzeten vállon lecipeltem a bringát a murvás erdészeti útig, /kétszer dobtam egy hátast :) / onnan kitekertem az aszfaltos útra. A sárga+ utat nem igazán találtam meg, igaz nem is nagyon kerestem. Lementem inkább a mûúton a Barát-kúti erdészházig, és ott benéztem a sárga jelû utat, így maradtam a murváson.
A murvásról valahogy rátévedtem a piros jelû útra, ott már voltak horgásztavak, így értem le Búbánat-völgybe. Onnan lementem Pilismarótra és az erdészeti aszfaltoson jöttem vissza: Két-Bükkfa-nyereg, Szentkereszt, Szántó, Vörösvár, Szentiván. Ami bosszant, hogy amikor a pirosra rátértem, a térkép szerint valahol ott kellett volna lenni a zöld, kék és Mária-útnak, de én hiába kerestem, késõbb meg már nem volt kedvem visszamenni. No mindegy, így legalább volt ma aszfalt is, és terep is. :) Hát röviden ennyi!

A Csenke pataki kerítésmászásod után a a Fári kút felõl csatlakozik be a P a murvás erdészetibe...amikor a hétvégi házakat látod akkor balról a 2. út! A P-on tekersz és jobbra letér az P út /elõtted a Szamár hegy !/ ez után egy 90 fokos balos fordító..itt!! a "csücsökben" jobbra !! az emberes susnyásba és ott a Z !!!..de nem bringabarát út..köves,elhanyagolt mély "árok" és keményen emelkedik...
a galéria végén találod a képeket...
https://picasaweb.go...908/HidegPilis#
Látom Roninnal tekertek a hétvégén a környéken..nézd meg a "régi képesfánál" a felsõ részét..láthatod majd a Z-t.
a Maróti hegy gerincére az ajánlatom a P-t..a majális forrás érintésével,de ez is "tolós"..vagy a déli oldalon a Barát-kúti háztól a S-án és balra letér a PO..ez tekerhetõ nyeregben,de az aktuális állapotát nem ismerem-nehezen követhetõek a jelek..egy S betût ír le a tekergõzése és az Enyedi halálától 100 m-re bukkan ki a széles erdészetire.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Nem 100%, de mi azt hiszem már tekertünk arra véletlenül. A másik irányból mentünk rajta, egész jó volt, de tényleg sok a homok. Szerintem jelölést nem fogsz látni, ha valaha zöld is volt, most nem az...viszont fokozottan védett a terület, a közelben van a nemzeti park igazgatóságának irodája, elég hamar beléjük lehet botlani.

A régi Z a Strázsa-hegy északi oldalán futott..a S+ = Róth úttól az erdõben még láthatóak a jelzések...a "réten" már csak az irányt kell tartani és nem lehet eltévedni...jól járható mezei utakon lehet tekerészni.
az album végén látod a képeket.....
https://picasaweb.go...8/BMagTaliRegiZ

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
simán
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok.

Szentendre Lajos-forrás útvonal milyen, azt halottam eléggé rossz állapotú az út. Járható országútival? Köszi

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Na, akkor az a legközelebb legyen a jövõ héten szombaton (erõt veszek magamon) és mutatom az utat. Odafele Z és PIII a Hideglelõs-keresztig, visszafelé még egy kis Vaskapu-Esztergom a Búbánatvölgyön át, haza meg a sárgán Szentlélekig. Holnap meg megyek akkor másfelé.

Oké benne vagyok!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Arra bizony! No mindegy, legközelebb egy kicsit jobban rákészülök, nem úgy mint most, hogy este eltervezem, reggel meg megyek. A Svejket jó tudni, mindig jól jön egy frissítõ pont! :)

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

A Fekete-hegyi háztól arra a murvás útra mentél rá, ami a parkolóba vezet?
Mert az közvetlenül az aszfalt túloldalán folytatódik és bemegy Pilisszentlélekre.
Ott be kell térni a Svejkbe (kocsma), frissíteni és utána a sima sárgán menni tovább Esztergomig.

Arra bizony! No mindegy, legközelebb egy kicsit jobban rákészülök, nem úgy mint most, hogy este eltervezem, reggel meg megyek. A Svejket jó tudni, mindig jól jön egy frissítõ pont! :)