Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

A mai nap kora délutánján, egy kis vívódás után mégis csak kimerészkedtem terepre. Normafától a kék körön indultam,...
és onnan a keleti oldali kék körön vissza Normafa. ~1640m mászás, 50 km.
Route: Budai-hegyek, 2011-01-23 | Bikemap.net

Ez tényleg nagyon komoly ahhoz képest különösen, ha bele számítjuk, hogy tél van és ilyenkor jóval kevesebb edzés fér bele.

Nekem az is elég volt, hogy kimentem aszfalton Sikároshoz, meglátogattam a Szilágyi Bernát forrást az elsõ úton a vadászház felõl (ahol az a jó hangulatos SSS szokott lenni még régebben, Nati féle szervezésben). Sötétben értem oda. Az égbolton fantasztikusan lehetett látni a csillagokat, nem volt felhõ. A hátsó út most dagonya lehet végig mert erdõirtás van arrafelé és a gépek már múlt évben szétjárták, ezért arra most nem mentem, habár -4 fok volt ott és lehet, hogy nem lett volna annyira vészes a fagyott talajon. Igaz, a réten is ropogott a jég, szóval csak vékony felületi kéregként volt szilárd.

Ez mindössze 40 km volt össz. Laza volt az út, csak enyhe alig észrevehetõ emelkedõvel.

Hazafelé út közben a hideg miatt az egyik csomag lítium akkum idõ elõtt megadta magát, még jó, hogy három egymástól független köröm van, így maradt tartalék.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hehh, én akartam menni 3-4 órát, de eltévedtem valahol Tokod felé, s 6 lett, ez van. Kicsit necces volt 2 kulacs csapvízzel és 2 banánnal, de egész jól bírtam. Volt is benne 1800 szint, annyira síkon sikerült menni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Nem semmi ez a bikemap.net-es útvonalrögzítés, még nem láttam ilyet. Én addig-addig vívódtam, hogy elinduljak-e egyedül és egyáltalán merre menjek, hogy a végén itthon maradtam. Irigyellek a megtett út és szint miatt, egyben örülök is, hogy a minden részletre kiterjedõ beszámolódat magamban értékelve, mégsem vágtam neki a sarazásnak. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
A mai nap kora délutánján, egy kis vívódás után mégis csak kimerészkedtem terepre. Normafától a kék körön indultam, a nyugati oldalon - itt a napsütés által felengedett talaj meglehetõsen sáros volt. A kanyarvétel ilyenkor mókás dolog: fagyott talajon a döntött bicaj betapad, majd hirtelen egy felengedett, sáros folt és jön a drift - jó esetben esés nélkül (megúsztam, szerencsére). A János-hegyen a játszótértõl a sárga és sárga plusz jelzések mentén le Szépjuhászné felé kitûnõ és sármentes, már-már poros úttal fogadott, és Szépjuhásznétõl a zöld körön (a Nagy-Hárst kerülõ kör) szintén tekerhetõ, fagyott talajon haladtam tovább. Szánkópályán le, aztán irány Hûvösvölgy! Onnan át Határ-Nyereg felé, de nem a kék jelzés, hanem a sárga jelzés mentén, a jóval technikásabb, meredekebb terepen, kitûnõ körülmények közt. Határ-Nyeregnél aztán sár, a Hangár felé járhatatlan úttal; visszafordultam 20 méter után és irányt változtattam az Árpád-kilátó felé. Helyenként sár, és elég komoly, sajnos. Nyakig sáros lettem... Kilátótól vissza ugyanezen az úton, majd tovább vissza Határ-Nyeregtõl a sárga jelzésen Húvösvölgy felé. (Még mindig szuper út!) Hûvösvölgytõl Szépjuhászné, aztán a sárga jelzésen és sárga plusz mentén János-hegy. Ekkor konstatáltam, hogy alig 30 km-t tekertem 910 m szinttel, így rögtön "visszacsorogtam" egészen Hûvösvölgyig, s innen vissza. Szépjuhásznétól a piroson mentem fel végig az Erzsébet kilátóig (és igen, mégsem vagyok olyan rossz formában!:->) - ez elég kemény, de a végén az arcra széles mosolyt rajzolós út. ;-> Innen le a játszótérig, majd zöld háromszögön vissza Szépjuhászné felé. Biztos ami biztos, vissza is jöttem ugyanitt... ;-> Aztán a János-hegy játszótértõl le a piros jelzésen, majd sárgán át Csacsi rétig, és onnan egy kis trail-en vissza János-hegy játszótér, és onnan a keletii oldali kék körön vissza Normafa. ~1640m mászás, 50 km.
Route: Budai-hegyek, 2011-01-23 | Bikemap.net

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Mentünk ma egy Zsíros-hegy Nagykopasz-hegyet! Reggel 8-kor indultunk, az út még fagyos volt, jól lehetett menni rajta. Nagykovácsiból a piroson,majd a piros háromszögön aztán a zöld háromszögön mentünk fel a Csergezán-kilátóig. Onnan az Anna-vadászlak felé. A bányáig jó volt az út de utána kezdett kiengedni a talaj. Sokfelé dagasztottuk a sarat, de hazaértünk.
http://picasaweb.google.com/home

Kösz az infót! Az elõbb még jó volt a link és meg tudtam nézni a képeket. Nem tûnik nagyon veszélyesnek a sár a bringás kép alapján, ám józanabbik eszem azt mondja, hogy inkább aszfaltozni menjek holnap, ha egy jót akarok bicajozni.

Közben rátaláltam a képeidre: Adorján mai fotói

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

No, erre én is kíváncsi lennék, vasárnap lehet arrafelé veszem az irányt. Emlékeim szerint egyszer Zeevel egy szép tél végi napon a Petneházy-rét felõl minden különösebb sarazás nélkül feljutottunk a Nagy-Kopaszra. A talaj az ugyan ázott volt,idõnként a kerék is kipörgött, de dagonya csak lent a lovarda környékén akadt. Ha valakit érdekel holnapután megyek egy Hüvösvölgy-Budajenõ-Zsíros-hegy-Nagy-kopasz-Hûvösvölgy-HHH utat. Ez az alapterv, ami még akár útközben is változhat a sárhelyzettõl függõen. Zsíros-hegyig nem hiszem, hogy gond lesz.

Mentünk ma egy Zsíros-hegy Nagykopasz-hegyet! Reggel 8-kor indultunk, az út még fagyos volt, jól lehetett menni rajta. Nagykovácsiból a piroson,majd a piros háromszögön aztán a zöld háromszögön mentünk fel a Csergezán-kilátóig. Onnan az Anna-vadászlak felé. A bányáig jó volt az út de utána kezdett kiengedni a talaj. Sokfelé dagasztottuk a sarat, de hazaértünk.
http://picasaweb.google.com/home

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Sziasztok, kitört rajtam a teremedzés-undor szindróma második foka, holnap kimegyek tekerni aszfaltos érdekeset, Zsámbéki-medence felé, izgalmas kis utakon. Ha van, aki csatlakozna, egy jó kis alapozós-átmozgatós 4 óra körüli pörire, szóljon.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Tudja valaki,hogy mennyire tekerhetõ a Nagykopasz hegy? Nagykovácsiból mennék a Csergezán-kilátóhoz onnan az Anna vadászlak felé!

No, erre én is kíváncsi lennék, vasárnap lehet arrafelé veszem az irányt. Emlékeim szerint egyszer Zeevel egy szép tél végi napon a Petneházy-rét felõl minden különösebb sarazás nélkül feljutottunk a Nagy-Kopaszra. A talaj az ugyan ázott volt,idõnként a kerék is kipörgött, de dagonya csak lent a lovarda környékén akadt. Ha valakit érdekel holnapután megyek egy Hüvösvölgy-Budajenõ-Zsíros-hegy-Nagy-kopasz-Hûvösvölgy-HHH utat. Ez az alapterv, ami még akár útközben is változhat a sárhelyzettõl függõen. Zsíros-hegyig nem hiszem, hogy gond lesz.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Tudja valaki,hogy mennyire tekerhetõ a Nagykopasz hegy? Nagykovácsiból mennék a Csergezán-kilátóhoz onnan az Anna vadászlak felé!

sebisanyi

sebisanyi

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

Akkor ne a boltban pihentesd a kifizetett villád ha nem pakold a helyére és tekerj:)

Nyugi tekerek én eleget hál isten a héten is össze jött a 300 km-t:cool2:
"Az embernek sem sikerülhet minden, még az Istennek is csak két dolog sikerült - a tavasz meg a ló."

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Mi tegnap mentünk egy Pilisszentkereszt-Szentendre (Dömörkapu)-Pilismarót-Pilisszentkereszt kört, az aszfaltos bicósúton, az út jól járható, de terepet senkinek nem ajánlom. Benéztünk párszor az erdei utakra, és járhatatlan, nagyon nagy sár van, és a teherautók is jól kijárták.
Picasa Web Albums - Szabolcs Bandi

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Akkor ne a boltban pihentesd a kifizetett villád ha nem pakold a helyére és tekerj:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sebisanyi

sebisanyi

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

Mi holnap megyünk Rékával Paprét felé,de szigorúan aszfalton.

Remélem most már lassan elkészül a comptenbákjom, aztán végre tekerhetünk valami közösett:)))
"Az embernek sem sikerülhet minden, még az Istennek is csak két dolog sikerült - a tavasz meg a ló."

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
én is rakni akarok vmi Noszvaj-hór völgy-bükkszentkereszt távlatban
mellássuk

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Mi holnap megyünk Rékával Paprét felé,de szigorúan aszfalton.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Mi gyalogtúráztunk ma Normafa indulással, Makkosmárián át Budaörs felé. Jó hír: ha holnapra nem is, de hétfõre tekerhetõ lesz ez a környék. Lehet, hogy már a holnapot bevállalom, majdnem 2 hete nem tekertem elõször technikai probléma, majd az idõjárás miatt. (Elvonási tünetek) :-> Reggelig még átgondolom, mi és hogy legyen.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Bringával? Szerintem még gyalog is cumi van.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Picasa Web Albums - oldbike old5 - bársony-állás...
ez jelzi mi vár arra, aki bringával merészkedik oda:)

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Ritkán látogatott hely a börzsönyben,bár jelölt út nem vezet a forráshoz azért járható :D
Picasa Web Albums - oldbike old5 - bársony-állás...

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

Szombatra vállalnék egy pilisi terepezést, valakinek kedv csatlakozni?. Mondjuk lehet, hogy vicces lesz, annyira leszoktam a tekerésrõl, hogy eleinte magát a bringát kell megszokni. Üröm-PBjenõ-Hosszúhegy-Pilisszerpentin kezdéssel gondoltam, aztán meglátjuk. Ha nem gáz, akkor Vaskapu le, aztán vissza Kakashegyre, majd Sikáros és onnan még lehet Pap-rét, vagy Lajosforrás-Kõhegy felé menni, vagy simán Szentendrére vissza. Vagy meghalok már az elején. Semmi sem biztos :)))

Ami nem kavicsos az halál lett.Ma mentem egyet csak betonon,és benéztem az utakra. Nagyhalál.
Inkább oúti:)
Üdv:Thy