Sziasztok!
Ma tettem egy nagyobbacska kört terepen Virágosnyereg-Hûvösvölgy-Zsíros-hegy-Nagyszénás-Nagykopasz-Petneházy rét-Hûvösvölgy útvonalon.
Tekerhetõ volt az út, de inkább szívás volt, mint kellemes túrázás. A Szénásokig semmi gond nem volt. Onnan át akartam vágni a Nagy-Kopaszra erdészeti utakon, de elkavarodtam valahogy, ráadásul hepehupásra fagyott göröngyös-havas talajon vitt az út, egyszerûen élvezhetetlen volt a bringázás. Elég sûrûn toltam is emiatt. Már azon voltam, hogy nem bénázok tovább és elindulok lefelé Nagykovácsiba, amikor megláttam egy bringa keréknyomot, amit követve végre jelzett turista útra jutottam, a zöld háromszögre. Ez felvitt a kilátóhoz. Onnan a Petneházy rét felé mentem tovább, de itt sem volt valami jó a turista ösvény sem. Nem volt nagy hó, de göröngyösre fagyott talaj volt erre is, meg nagyon köves helyenként, amit betakart ugyan a porszerû hó, de emiatt meg nem nagyon tudott kapaszkodni a kerék, itt is ha emelkedõ volt inkább toltam a bicajt. Számomra a merevfarúval a Petneházy rét meg maga volt a rettenet az ezernyi göröngy miatt. Fáradt is voltam már, meg rázott is az út, hát volt hogy mérgemben "eldobtam" a drótszamarat. Alig vártam már, hogy aszfaltra érjek. Képek vannak, majd feltöltöm õket.
Holnap találkozzunk 10 órakor az UVH budai oldalán a szokásos helyen. Terepre a mai nap után nem vagyok hajlandó menni, szigorúan csak aszfalton tervezem, de azt is csak lájtosan és nem is sokat. Induljunk majd el Szentendre-Dömörkapu felé a további útvonalat meg közösen kitaláljuk. (esetleg mehetnénk Pap-rét felé is, és onnan le a dömörkapui útra)
Ha 10 óra után jártál a kilátónál akkor lehet, hogy az én nyomomat láttad! Fél tíz körül mentem be Nagykovácsiból a piroson,de én bicónyomot csak a zöld háromszögnél láttam! Addig volt olyan hely ahol még az egyenesbe se tudtam tekerni. Egy idõsebb nõ gyalog háromszor majdnem utolért, hát elég gáz volt. A kilátótól lementem az Anna vadászlakig. Arra már egy kicsit jobban lehetett haladni de sok helyen lánctalp meg traktor nyomban mentem ami úgy rázott hogy a sisak majdnem leesett a fejemrõl! Anna vadászlaktól Nagykovácsiig jól le volt járva az út, de az meg jeges volt. Nagykovácsiból a sárgán eltekertem Piliscsaba felé, arra egész jó volt az út. Úgy gondoltam hazafelé az Elise-kút -kék jelzés-hosszúárok úton "hasítok", de inkább kitekertem az Üvegtigrishez, onnan meg aszfalton a tizesen haza Pilisszentivánra! No, mentem 40 kilométert, az aszfaltot leszámítva kevés helyen értem el a 15km/h-t,pedig voltak nagy lejtõk is, sok helyen toltam a bicót,és örültem amikor kiértem az aszfaltra! Hát ennyi! Csináltam pár képet.
Picasa Web Albums - Zoltán Adorján - Csergezán