Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nekem meg brainmentes specim nem volt. csak leginkább konáim. na azokhoz képest (de még a régi kikapuhoz viszonyitva is) igen fosul mozog.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

a brain a legjobb kompromisszum, de nem kis kompromisszum

stumpin a brain remekül pogomentesít, viszont elég szarul mozog. szal ami az epicen (mint verseny cc váz) remek megoldás, egy 12-14 et mozgó xc trail/ am vázon nem igazán életképes dolog. az egyik ok pont a brain amiért eladom a stumpi vázat.
a menetközbeni állítgatás meg. akkor már egyszerûbb egy kis kék kart a rugõstagon elforgatni, mint menetközben leszállni és trekergetni a brain "tetejét"

Már írtam itt valahol korábban, hogy az elõzetes félelmeim a brainnel kapcsolatban nem igazolódtak be. Nekem 2009-es modell van, és nem tudom, hogy ezen fejlesztettek-e az elõzõ éviekhez képest, de abszolút nem érzem szarnak a mozgását. Ha a braint full firm-re tekerem, a pogózás teljesen megszûnik, és a kisebb(nél egy kcsit nagyobb) egyenetlenségeket valóban nem mozogja ki, de most másfél fordulatnyira van visszaterkerve és minimális pogó mellett tökéletesen rugózik. Lehet, h egy rp23-at kipróbálva fognám a fejem, h mit hittem eddig tökéletesnek, de az elõtte használt triádot véve összehasonlítási alapnak, a speci tag jobb.
stumpjumpa

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
miert van forditva? minel nagyobb rugoutat engedsz, annal jobban beul, es laposabb a villaszog. lock allapotban a motion controlhoz hasonlo mozgasa van, es ilyenkor van a legmagasabban a feneked. tehat lockolva xc szeru, max rugouttal meg mint egy am. van egy koztes allapot is. tekertem a haver karbonjaval - eleg jol lehet vele hasitani, es azota nem is tudom kovetni.

pitchben elferne - de a slickel es ezzel a "propedalos" taggal majd ki tudok mindent probalni, amit akarok. ha igy sem vergodok zoldagra, akkor kuka. de erzem, hogy jonak kell lennie :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

tehat nincs, "optimalis" beallitas? ugy eleg gaz :( gyanitom nem eleg gyorsan "kapcsol". az xfusionon is probaltam mindig olyat keresni, ami a legtobb helyre jo, de total remenytelen volt - mindenhova mas volt az optimalis. mas hosszu felfele tekeresnel, mas hirtelen emelkedon, mas aszfalton es mas egy lightos terepen.

a csillapitast es nyomast nem szoktam bazirgalni, miutan megvan a megfelelo beallitas.

igy az lenne a legszebb, ha ezt kormanyrol csinalhatnam - de ott max lockot lattam. a scott rugoutallitasa sem hulyeseg a lockal. igaz ott valtozik a geo is.

a scottnal az a baj hogy pont fordítva van a geó változás mint logikus lenne (mászásnál magas középcsapágy és lapos fejcsõ és fordítva) meg ugye az mindennel kompatibilis rugóstag. :)

"iker" poplock karja volt a rock shoxnak

amúgy a legjobb rugóstag a dhx air (az újabb 2 állású pp kapcsolós) egy jól eltalált vázzal.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

stumpin a brain remekül pogomentesít, viszont elég szarul mozog. szal ami az epicen (mint verseny cc váz) remek megoldás, egy 12-14 et mozgó xc trail/ am vázon nem igazán életképes dolog. az egyik ok pont a brain amiért eladom a stumpi vázat.
a menetközbeni állítgatás meg. akkor már egyszerûbb egy kis kék kart a rugõstagon elforgatni, mint menetközben leszállni és trekergetni a brain "tetejét"

tehat nincs, "optimalis" beallitas? ugy eleg gaz :( gyanitom nem eleg gyorsan "kapcsol". az xfusionon is probaltam mindig olyat keresni, ami a legtobb helyre jo, de total remenytelen volt - mindenhova mas volt az optimalis. mas hosszu felfele tekeresnel, mas hirtelen emelkedon, mas aszfalton es mas egy lightos terepen.

a csillapitast es nyomast nem szoktam bazirgalni, miutan megvan a megfelelo beallitas.

igy az lenne a legszebb, ha ezt kormanyrol csinalhatnam - de ott max lockot lattam. a scott rugoutallitasa sem hulyeseg a lockal. igaz ott valtozik a geo is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

az, hogy nem nevedre szol a szamla, az mind1, csak legyen hozza, hogy mikortol szamit a gar... vegulis igy a szo szoros ertelmeben nem uj, csak nem volt hasznalva.

jo ez a braines video - sose tudtam hogy mukodik...
YouTube - Brain Explained

a gyakorlatban amugy mennyire hatekony? jobb, mint a manualis kapcsolgatas (propedal es tsi)? az xfusionon asszem 4 szinten lehet allitani, azt nagyon szerettem a masik cangan, kivancsi vagyok, hogy a pitchen milyen lesz :) egyedul az nem szimpi, hogyha valtozik a terepviszony, mar annyi mindent kell kapcsolgatni egy cangan, mint lassan egy urhajon. elonye esetleg, hogy menet kozben is tudom az erzekenyseget allitani.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Újnak van hirdetve, garanciával. (errõl lenne szó: Ker )

az, hogy nem nevedre szol a szamla, az mind1, csak legyen hozza, hogy mikortol szamit a gar... vegulis igy a szo szoros ertelmeben nem uj, csak nem volt hasznalva.

jo ez a braines video - sose tudtam hogy mukodik...
YouTube - Brain Explained

a gyakorlatban amugy mennyire hatekony? jobb, mint a manualis kapcsolgatas (propedal es tsi)? az xfusionon asszem 4 szinten lehet allitani, azt nagyon szerettem a masik cangan, kivancsi vagyok, hogy a pitchen milyen lesz :) egyedul az nem szimpi, hogyha valtozik a terepviszony, mar annyi mindent kell kapcsolgatni egy cangan, mint lassan egy urhajon. elonye esetleg, hogy menet kozben is tudom az erzekenyseget allitani.

oneearthtourist

oneearthtourist

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Nem.

Ha garanciát szeretnél vegyél újat számlával.

Újnak van hirdetve, garanciával. (errõl lenne szó: Ker )

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Ez elfogadható így?

Nem.

Ha garanciát szeretnél vegyél újat számlával.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szamla nelkul nem tudod igazolni a vasarlast, es a garancia kezdetet... a pike javitasakor tolem is szamlat kertek, hiaba mondtam, hogy neten regisztraltam. mongy en eloszor siman perkalni akartam a javitasert, aztan utana jottem ra, hogy garos a canga. nemetektol valo - szerencsere ez nem volt problema.

oneearthtourist

oneearthtourist

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Tudom, hogy lerágott csont a garancia téma, de fogalmam sincs "hogyisvanez"? (nem látok tisztán amitõl begörcsölök és már nem hiszek senkinek)
Vennék egy FSR XC-t (innen az apróból) amire az eladó azt mondja, hogy a névre írható garanciapapír kitöltése rám vár, le van pecsételve csak vissza kell küldeni, de számlát nem tud adni, szerinte arra nincs is szükség a gari érvényesítéséhez.
Ez elfogadható így? Késõbb nem fogok lukra futni garanciaérvényesítéskor , ha valami gebasz lesz a bicóval? Ez lenne a lényeg, a vásárlás feltétele számomra! Köszönöm a segítséget!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Nekem a kulacstartóm 3 hónapja nem jön meg...

van nekik készleten?
Kulacs, kulacstart
ha van, akkor lehet a kereskedõd a hibás :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nekem a kulacstartóm 3 hónapja nem jön meg...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Én nagyon kellemeset csalódtam az uj forgalmazóban

a megrendelt cucc belátható idõn belül (3hét) itt volt, nevetséges áron :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

fontos, hogy egy adott nyomatekkal huzzam meg a rugostag csavarjait? ha igen, mekkoraval? pitchnel.
ill mire figyeljek meg cserenel? sose csinaltam.

én konákon cseréltem párszor
úgy ésszel érzésre.soha nem voolt gond

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
fontos, hogy egy adott nyomatekkal huzzam meg a rugostag csavarjait? ha igen, mekkoraval? pitchnel.
ill mire figyeljek meg cserenel? sose csinaltam.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

off
svábli maraton racer x asszem. már nem gyártják hajtoagtosban

de terepre gondokodom ehez hasonló minta. 1,6-os (42-es)
Schwalbe - Professional Bikes Tires
vagy 47-es smart sem
vagy racig ralp 35-ös

vagy vmui csirke 29-es . tán a speci fast track beférne.

ezert tartok a 29ertol. akarhany ballonosabb gumit neztem, mind dog nehez... 35osben meg a proligumi is csak 400g volt. vekony gumin meg gyk nem nagyon tobb egy crossnal.

oneearthtourist

oneearthtourist

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Köszöntem az infokat!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

milyen gumikat hasznalsz a crosson?

off
svábli maraton racer x asszem. már nem gyártják hajtoagtosban

de terepre gondokodom ehez hasonló minta. 1,6-os (42-es)
http://www.schwalbe....&ID_Produkt=130
vagy 47-es smart sem
vagy racig ralp 35-ös

vagy vmui csirke 29-es . tán a speci fast track beférne.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
milyen gumikat hasznalsz a crosson?