Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
arn: kistányérra váltásnál nagyon vigyázz. Nekem a Duna elõtt bemelegítéskor egy emelkedõn bedobta kistányérra váltáskor a láncot az ISCG szem és a kistányér közé. Oda rendesen beékelõdött. Le kellett bontani a láncot (mázli, hogy a patentszem szabad helyre esett) és imbusszal rásegítve ki kínlódni. Ha rám hallgatsz, lekapod a hajtómûvet és az ISCG szemekbe tekersz egy imbusz csavart, hogy ha leeseik a lánc, a csavar fejére essen és ne tudjon beékelõdni :) Az ellenségemnek sem kívánok ilyen szopót, mint amikor azt megláttam :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

mashogy szamoltam, csak a becsuszo szar mereteket vettem alapul (tobbi konstans) - ha ez 200/51es tag, akkor a masik az 200/61. legalabbis, ha a 61es 57et mozog, akkor az 51es tuti nem fog 51et.

61el es 51el szamolva ~125
57 es 47tel (51-(61-57)) ~124

szabvány méretek ezen a környéken (most mm ben )

190/50
200/50
200/57
216/63.5

és a pitcben kivételesen szabványos 200/57-es tag van gyárilag.

aztán hogy amit vettél az mekkora igazából :)

myilván a becsuszó tényleges hossza valamivel nagyobb kell legyen mint a stroke.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
mashogy szamoltam, csak a becsuszo szar mereteket vettem alapul (tobbi konstans) - ha ez 200/51es tag, akkor a masik az 200/61. legalabbis, ha a 61es 57et mozog, akkor az 51es tuti nem fog 51et.

61el es 51el szamolva ~125
57 es 47tel (51-(61-57)) ~124

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

hogy szamoltad ki?

gyári tag strok-je 2,25"
rugoút 6" (mert azért õk abban számolnak alapból :))
6 : 2,25 az 2,666 ez a váz áttétel

új tag strkja 2"
2" x 2,666 az 5,32" ami 135,432mm

de ha mm ben és 150ból indulsz akkor is 132
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hogy szamoltad ki?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

no erdekes helyzet allt elo... vettem egy 200/56osnak meghirdetett xfusion tagot, amirol kiderult amikor megkaptam, hogy 200/51es (a gyarto honlapjan nincs is ilyen). tokre orulnek, ha mar egyszer vmi jol sulne el ezzel a cangaval kapcsolatban :(

lehet aranyosan szamolni a rugout roviduleset? a gyarinal a becsuszo resz 61mm, itt ez 51. ha jol szamolom, akkor a 150bol lesz 125 - az orom az uromben, hogy a bringa geoja tetszik (ha jol tudom 200as tagnal ez nem is valtozik), es igy talan univerzalisabb is lesz, mert az uturnt is le tudom tekerni 125re, meredekebb a villaszog. a tagon tobbszintu "propedal" van, igy kozelitunk az xc fele. nem valik erzeketlenebbe a hatso resz ezzel (most nagyon szepen mozog)?

amugy a rugoutakrol volt szo korabban... az ujabb sj fsr is 140/140, es tokre hajaz a pitch geometriajara, legalabbis fotosopban nezve nincs nagy elteres.

135 lesz az az út szerintem (5,33")

azért számokban van eltérés a fsr meg a pitch között. még ha fotón nem is látszik

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
no erdekes helyzet allt elo... vettem egy 200/56osnak meghirdetett xfusion tagot, amirol kiderult amikor megkaptam, hogy 200/51es (a gyarto honlapjan nincs is ilyen). tokre orulnek, ha mar egyszer vmi jol sulne el ezzel a cangaval kapcsolatban :(

lehet aranyosan szamolni a rugout roviduleset? a gyarinal a becsuszo resz 61mm, itt ez 51. ha jol szamolom, akkor a 150bol lesz 125 - az orom az uromben, hogy a bringa geoja tetszik (ha jol tudom 200as tagnal ez nem is valtozik), es igy talan univerzalisabb is lesz, mert az uturnt is le tudom tekerni 125re, meredekebb a villaszog. a tagon tobbszintu "propedal" van, igy kozelitunk az xc fele. nem valik erzeketlenebbe a hatso resz ezzel (most nagyon szepen mozog)?

amugy a rugoutakrol volt szo korabban... az ujabb sj fsr is 140/140, es tokre hajaz a pitch geometriajara, legalabbis fotosopban nezve nincs nagy elteres.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hivj fel
segitek

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

mire van szükséged? mit nem kapsz meg? mivel elégedetlenséget érzek írásodban.
a specire azt mondják, hogy nem igazán webes árusításra termett, hanem a helyi dealereknél, személyes vásárlásra. innentõl pedig Neked elvileg mindegynek kell lenni, hogy ki is a forgalmazó. menj be a Hozzád legközelebbi dealerhez, kérd amire szükséged van és majd õ megoldja...

Úgy érzem e post alapján bennfentes lettél :)

De akkor már némileg konkrétabban;
engem pl. Speci Sport cipõ érdekel (a 3 tépõzáras) 44-es méretben, csak lusta vagyok végigtelefonálni a boltokat, hogy hol tartanak ilyet, hozatni meg nem akarok, ha végül nem veszem meg. Nem mellesleg az sem zavarna, ha egy kicsit olcsóbb lenne, így majdnem 20, a kiköpött uilyen 661-om meg inkább 10-hez volt közel (de már nem hoznak be több 661 cipõt:( ) , de ha egy próba után azt érzem, hogy ezt is úgy öntötték a lábamra, akkor persze a 17-et is kiköhögöm :)
Lényeg a lényeg, ha valaki látott ilyet boltban, nyugodtan szóljon :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ettõl független 2011-re (mert tudom az idie kaotikus helyzetben tényleg nem ez az elsõ) összedobhtnának egy rendes lapot (gondolom a specialized. hu ról is meg lehetne egyezni emberi módon) amin látható a kinálat, "színhelyesen", mi mekkora méretben érhetõ el, mi az ami rendelésre, mi az ami rendelésre sem. pl faktornál, bikefunnál egész jól mûködik, szal nem lehetetlen.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Az USA kínálat nem egyezik az EU kínálattal. Más színek stb. Például EU-ban még elérhetõ stumpjumper, USA-ban hónapok óta hiánycikk. Persze ez az esett ritkaság.

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

a specire azt mondják, hogy nem igazán webes árusításra termett, hanem a helyi dealereknél, személyes vásárlásra. innentõl pedig Neked elvileg mindegynek kell lenni, hogy ki is a forgalmazó. menj be a Hozzád legközelebbi dealerhez, kérd amire szükséged van és majd õ megoldja...

érdekelne, hogy milyen bringákat/vázakat tudnak beszerezni és hogy mennyiért. de egy lista nincs arról, hogy kik a magyarországi dílerek! én írjak nekik levelet, hogy birtokába kerülhessek a listának?

azért próbáltam neten keresztül tájékozódni, mert megnéztem a nagyobb piacok weblapjait és nem feltétlenül esnek egybe az USA oldalon látható kínálattal. ha nincs valami az európai elosztónál, akkor behozzák kintrõl?

nem akarok én senkit megsérteni, csak elég furcsa ez a jelenlegi helyzet számomra. de õgy tûnik tényleg az a legegyszerûbb, ha írok az Avex-nek.

köszi a válaszokat.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

hanem a helyi dealereknél, személyes vásárlásra.

Nos, ez lehet így volna, de volt szerencsém járni egy külföldi Speci dealernél (amihez nem is kell messzire menni) és több hazainál is. Ennek fényében mondjam azt, hogy nem csodálkozok, hogy a srác online katalógusból rendelne inkább?:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

ezt megtaláltam, de õszintén szólva ez így lófasz. véletlen az ölükbe pottyant a forgalmazói feladat, vagy kényszerbõl kell csinálniuk, hogy nincs egy értelmes oldaluk?
azért köszi a segítséget.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

ezt megtaláltam, de õszintén szólva ez így lófasz. véletlen az ölükbe pottyant a forgalmazói feladat, vagy kényszerbõl kell csinálniuk, hogy nincs egy értelmes oldaluk?

Nem tudom, az idei biztos kicsit béna lesz még mert ment egy ideig párhuzamban a két cég, az újnak még nincs elõrendelése és nem is igen akartak nagyon belecsapni a lecsóba amíg nem tudják mi lesz az elõzõ forgalmazó raktárkészletével. Egyelõre az európai raktárkészletbõl tudnak hozni, viszont rugalmasak és ami ott van azt k.b. három hét alatt behozzák és baráti árakon.

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

Nem voltál elég figyelmes 4995 hsz-ben ott a link.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

sziasztok

látom új forgalmazója van a Specializednek itthon. visszaolvastam jó sokat, de nem találom, hogy most akkor mi változott. ha rendelni akarok valamit, kitõl lehet érdeklõdni? még csak az "új csapat" weblapját sem találom.

Nem voltál elég figyelmes 4995 hsz-ben ott a link.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
legközelebbi speci forgalmazó boltban érdeklõdj

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

pett1

pett1

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
sziasztok

látom új forgalmazója van a Specializednek itthon. visszaolvastam jó sokat, de nem találom, hogy most akkor mi változott. ha rendelni akarok valamit, kitõl lehet érdeklõdni? még csak az "új csapat" weblapját sem találom.

november13

november13

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Amit belinkeltél az nem sikló csapágy...
Ha mégis sikló csapágyad van, akkor egy nagyon jó esztergályos, a iparis akkor pedig egy csapágy szaküzletre van szükséged. De a homlokcsõ logóból gyanítom, hogy a tiedben sikló van. Nekem anno volt egy 2001-es S-works Stumpjumper és az is siklós volt még. :(

Jól tudod valóban siklócsapágyas, de a BETD cég árul hozzá átalakító kittet, amivel egy nagyon alacsony profilú tûgörgõs csapágy behelyezésével+egy új tengellyel meg lehet oldani.Azt hiszem körülnézek az SKS márkaboltban, és keresek egy esztergályost.
köszi a választ!