Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

arn, tamaska, köszöntem szépen. ( arn: a PITCH-rõl pont a te tapasztalatod alapján mondtam le, bár még mindig folyik a nyálam utána, és belefért volna a 300e-be, ( Bringaland - Bringaland.hu ) csak nincs autóm amivel kivihetném terepre)
Használatból fakadó vélemények is érdekelnének mint Bikertigger hozzászólása:
"... egyik kolléga meg az fsr xc-ben (még a 100-at mozgós) cseréltette a triad-ot, rp 23-ra (faktorban összegyógyították speci méretre) és nagyságrendekkel jobbnak érzi. igaz én meg sokkal haladósabbnak érzem az fsr-xc-jét, mint a stumpit (még 100 ra csukott telóval is). "
( 25 év után kezdtem újra biciklizni (most 40), igyekszem nem sok hülyeséget kérdezni, flémelni, csak infót gyûjteni, + valamennyire tisztábban látni az igényeimnek megfelelõen)

mintha az a canga mar akkor se lett volna meg, amikor en kerestem... de vegulis amugy sem banom, hogy leset vettem, mert az mes tuti kicsi lett volna. orultem, hogy 350ert talaltam, no meg rakoltottem mar egy keveset :(

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
felteszem hogy 40 evesen mar nem vadulni meg allatkodni akarsz, szoval minden ami tulepitett es tulerositett az folosleges. kiveve ha 100kg+ vagy. es ha sok az aszfalt, akkor leginkabb egy 100-120mm rugoutas gep kellene valami "okos" rugozassal es/vagy lockolhatosaggal. hogy ugye amig kiersz a terepig addig ne hintaagy erzes legyen. no ebbe viszont a Stumpjumer es a FSRXC is belefer, nekem az utobbi volt, igazi jo kis mindenes, turazni, maratonozni idealis, es a tagot (szerintem teljesen jo az a Triad) es a villat is lehetett benne zarni, szal neha azzal mentem meloba. 177 centihez M-es meretut valasztottam, nekem meglepoen kezesnek tunt, igazi kis bmx erzes volt, rovid es nagyon konnyen iranyithato. a villat kihuztam kesobb 130mm-re, az kar volt, mert onnan meredek emelkedon mar nagyon emelgette az elso kereket. Lejton nyilvan jobb, de ugye fel is kell jutni elobb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

oneearthtourist

oneearthtourist

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
arn, tamaska, köszöntem szépen. ( arn: a PITCH-rõl pont a te tapasztalatod alapján mondtam le, bár még mindig folyik a nyálam utána, és belefért volna a 300e-be, ( http://www.bringalan...comp-m-kek.html ) csak nincs autóm amivel kivihetném terepre)
Használatból fakadó vélemények is érdekelnének mint Bikertigger hozzászólása:
"... egyik kolléga meg az fsr xc-ben (még a 100-at mozgós) cseréltette a triad-ot, rp 23-ra (faktorban összegyógyították speci méretre) és nagyságrendekkel jobbnak érzi. igaz én meg sokkal haladósabbnak érzem az fsr-xc-jét, mint a stumpit (még 100 ra csukott telóval is). "
( 25 év után kezdtem újra biciklizni (most 40), igyekszem nem sok hülyeséget kérdezni, flémelni, csak infót gyûjteni, + valamennyire tisztábban látni az igényeimnek megfelelõen)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ujonnan egy atgondolt kozepes konfig (ami elvileg meg alatta is van a vaz szinvonalanak) vaz nelkul, kulfoldrol rendelve sem all meg 300e alatt. vazzal olyan 400-450e lenne. ez egy olyan slx hajtas, olcso raceface komponensek, x.7 valtas, meg vmi elfogadhato tarcsafek lenne, iparis agyakkal meg egy kozepes felnivel.

csak onnan tudom, hogy a multkor irtam ossze, es tettem le rola :) a bringaepites epp nem az olcsobb modja a bringanak (viszont olyan lesz, amilyet szeretnel).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hát ez-az, ha én elkezdek nézelõdni (hozzáértés nélkül) simán felmegyek a 3 kilós álomhatár (nekem) fölé, ráadásul nem szeretem a zsákba macskát, úgyhogy (igazat adván neked is) elkezdtem komplett cuccba gondolkodni, amik csak szaporították a kérdõjeleket. Lenne az apróban is pár lehetõség, illetve voltam ma a Bringaland-ba FSR XC-t nézni 2008-as 250e-ért, ill. könnyes szemmel, nyálcsorgás közepette, otthagytam egy 300e-be kerülõ 2008-as PITCH COMP-ot. Hétfõre várok egy telefont, hogy mi maradt a régi készletrõl a forgalmazónál.
Kérdeznék is, mi a külömbség (használati) FSR XC ill. FSR STUMPI között. Használnám városban is lock-olva és kitekernék vele akár 100 kilométert is egy kis természetért.

300bol nem fogsz kijonni. ha 155bol meg csak vazad meg nyeregcsoved meg elso valtod van, es tartani akarsz egyfajta szinvonalat. mert szerintem nem akarsz egy zsir uj vazba 25ezerert venni szetrugott villat meg ovalis kerekszettet.

inkabb nezz az aproban valami nem sokat hasznalt, vagy boltban valami leertekelt 1-2 evvel ezelotti modellt. plusz azert is volna jo kompletten venni, mert ha nincs tul sok tapasztalatod, es elkezdesz hasznalt alkatreszeket vasarloni, akkor elobb utobb valaki csunyan at fog verni. vagy kompatibilitasi problemakba fogsz utkozni. vagy eladnak neked valamit amire semmi szukseged nincs. vagy vagy vagy

az hogy mi a kulonbseg x es y modell kozott meg megint egy olyan dolog, hogy menj vissza a boltba es ne csak nezegesd oket, hanem probald is ki, es akkor majd tudni fogod. ha nem erzel kulonbseget, akkor tokmindegy hogy mi milyen katalogusdumat masolunk ide ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

oneearthtourist

oneearthtourist

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

hat olcso nem lesz, de szamolgass. az aprobol lehet bele szerezni olcson kerekszettet, feket, stb vagy menj fel valami bringas webshop honlapra es onnan is ossze tudsz allitani magadnak egy listat. aztan ha eleget matekozol lehet arra jutsz hogy jobban jarsz ha inkabb veszel egy bringat kompletten.

Hát ez-az, ha én elkezdek nézelõdni (hozzáértés nélkül) simán felmegyek a 3 kilós álomhatár (nekem) fölé, ráadásul nem szeretem a zsákba macskát, úgyhogy (igazat adván neked is) elkezdtem komplett cuccba gondolkodni, amik csak szaporították a kérdõjeleket. Lenne az apróban is pár lehetõség, illetve voltam ma a Bringaland-ba FSR XC-t nézni 2008-as 250e-ért, ill. könnyes szemmel, nyálcsorgás közepette, otthagytam egy 300e-be kerülõ 2008-as PITCH COMP-ot. Hétfõre várok egy telefont, hogy mi maradt a régi készletrõl a forgalmazónál.
Kérdeznék is, mi a külömbség (használati) FSR XC ill. FSR STUMPI között. Használnám városban is lock-olva és kitekernék vele akár 100 kilométert is egy kis természetért.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Helló mindenki!
Segítségeteket szeretném kérni, egy stumpi újjáépítésében. ( Ker )
Milyen opciók lennének, illetve "mennyibe fájna", ha nem akarnám feltétlenûl az eredeti gyári elemeket használni. Talán a Fox Talas RL, 140/120/100mm (használtan) még átmenne a családi költségvetésen, de az biztos, évekre letudnám az ajándékaimat :-)
Köszönettel!

hat olcso nem lesz, de szamolgass. az aprobol lehet bele szerezni olcson kerekszettet, feket, stb vagy menj fel valami bringas webshop honlapra es onnan is ossze tudsz allitani magadnak egy listat. aztan ha eleget matekozol lehet arra jutsz hogy jobban jarsz ha inkabb veszel egy bringat kompletten.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Akkor már tárcsafékes topikban értekeznénk, hogy valami cicereg és besúrol.

Velem egyszer fordult elõ olyan, hogy kilazult pár csavar, és a tárcsának lett némi játéka elõre-hátra, ami pont ezt a "kerék kotyog megmagyarázhatatlan módon elõre-hátra" jelenséget váltotta ki.

oneearthtourist

oneearthtourist

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Helló mindenki!
Segítségeteket szeretném kérni, egy stumpi újjáépítésében. ( Ker )
Milyen opciók lennének, illetve "mennyibe fájna", ha nem akarnám feltétlenûl az eredeti gyári elemeket használni. Talán a Fox Talas RL, 140/120/100mm (használtan) még átmenne a családi költségvetésen, de az biztos, évekre letudnám az ajándékaimat :-)
Köszönettel!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

itt látod az aktuális készletet:
SPECIALIZED

ha kérdésed van, akkor -> dealerek vagy az itt található mail címek egyikén tudsz érdeklõdni: Specialized ker

Köszi!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Valaki tud linket ahol meg lehet nézni az Avex Speci cuccait?

itt látod az aktuális készletet:
SPECIALIZED

ha kérdésed van, akkor -> dealerek vagy az itt található mail címek egyikén tudsz érdeklõdni: Specialized ker

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Valaki tud linket ahol meg lehet nézni az Avex Speci cuccait?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

kicsit felve, de megkerdem: a feknyereg meg van huzva a villalabon?

Meg a tárcsa csavarjai...

Akkor már tárcsafékes topikban értekeznénk, hogy valami cicereg és besúrol.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
teleszkópos topikban én is említettem neki.....

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Meg a tárcsa csavarjai...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kicsit felve, de megkerdem: a feknyereg meg van huzva a villalabon?

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ha szerencséd van akkor csak a fékbetétek mozognak a féktestben. Oldalról nézve látszik, ahogy a kerék kb. egy fokot elfordul. Vagy még annyit sem.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

specialized enduro

specialized enduro

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
hát akkor megprobálom hanyagolni és használni ha meg igen komoly hiba lesz akkor ugyis észreveszem

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Na, megnéztem már az enyémet, behúzott elsõ féknél nálam is csinálja ezt a kotyogás szerû hangot, pedig ez a villa nem futott még 300 km-t se, meg nemrég jött vissza a prágai Speci Eastern Europe-ból. Nem hinném, hogy különösen foglalkozni kellene vele :) Fel-le mozog jól :)

Túl sok tapasztalatom nincs villával kapcsolatban, ha zavar a dolog és aggódsz érte, akkor szerintem érdemes megkeresni egy hozzáértõt (Vargánya pl.) és megnézetni vele. Õ többet tud mondani az ilyesmirõl :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

specialized enduro

specialized enduro

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Megpróbálom, már próbáltam ilyen dolgokat és még mindig fenn áll, a középsõ csavart is meghuztam rendesen, szóval lehet nem sok értelme van, de holnap utánanézek, amugy effektive a kerék felöl érezni de mintha a villa környékérõl lehetne hallani:D érdekes, lehet a rezgések is átadódnak egymásnak.

Mindenesetre mi a véleményed ha igy hagyom és használom mi kárt okozhat? Kikophat-e valami vagy csak tûrni kell a kottyanást?