Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

el is adnam, ha nem buknek rajta, de meg kuzdok vele... egy propedalos xfusion tag lesz mar bele. amugy bakonyra vettem elsosorban, de iden osszesen 2x jutottam el oda :( a trekkinget nem magamnak bizonygatom, hanem barkinek, aki nem hasznalt korabban - egy atlagbringas szvsz az esetek nagy reszeben itt magyarorszagon jobban jarna vele, mint barmi massal. ez nem zarja ki, hogy az ember massal is probalkozzon.

szvsz az ideális ha az embernek 2 bringája tud lenni
egy jó krossz bicó
meg egy jó masszív fulli . de itthonra bõven elég 120 mm. én ha létezne még, egy 4"-t mozgó dawg-ot vennék.

ha meg csak egy bringát tud fenntartani az ember akkor a cross a legjobban kihasználható cucc. ha mennék a dunára idén, a kellizzel mennék. (bár 1szerû mivel nincs is másom :) )
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
el is adnam, ha nem buknek rajta, de meg kuzdok vele... egy propedalos xfusion tag lesz mar bele. amugy bakonyra vettem elsosorban, de iden osszesen 2x jutottam el oda :( a trekkinget nem magamnak bizonygatom, hanem barkinek, aki nem hasznalt korabban - egy atlagbringas szvsz az esetek nagy reszeben itt magyarorszagon jobban jarna vele, mint barmi massal. ez nem zarja ki, hogy az ember massal is probalkozzon.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
arn: folyamatosan bizonygatod a trekkinged létjogosultságát a Pitch-csel szemben. Szerinted hirdesd meg és add el azt a Pitch-et, mert már rég nem szeretheted, ha mindig azt hozod ki, hogy neked a trekking gép mennyire jó, holott a Pitch szerintem egy igen kellemes masina, ha az ember hegyek környékén lakik. Én ha Gyõrben, ezáltal Ausztria mellett laknék, hosszas fejtörés után (hova menjek most? és holnap? és azután?), de valamit kitalálnék, hogy egy olyan "ingerszegény" környezetben kihasználjam azt a 15 cm rugóutat ;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Mazso8

Mazso8

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

mivel mentel elotte felfele? :D mert en azert kozeleben nem vagyok a korabbi fullymnak.

Egy Caprine Epik 50 -em volt, 302-es tora telóval. Nekem ez az elsõ fullym.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en ezt neztem olcso aszfaltos-konnyu terep guminak :) es ezt nagyon szeretik is... konnyebb es ballonossabb is, mint a schwalbe.

Feltöltött kép

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

De jó, hogy nem csak az én perverz gondolatom össztelóssal hosszabb aszfaltokat bevállalni. Gumi típust ajánlanál? (köszi)

Én Schwalbe City Jet 1.5 öst használok slick guminak.Azért ezt,mert ez volt anno a Kuszinál,és gyorsan kellett,asszem a Bakony 200-ra.Aztán meg nem vettem másikat,jó ez.Vékonyabb gumit akartam,de már nem bánom hogy kicsit izmosabb a gumi,mert aszfaltos túrán is gyakran elõfordul,hogy vagy rettenet állapotú az országút vagy a bicikliút,vagy épp egy kisebb szakaszt terepen kell megtenni.A legjobb lenne két tárcsás kereket beszerezni,és csak átcsattintani az Epic-ben a slick gumis kereket egy aszfaltos túrához.Mostanában lusta vagyok gumit szerelni,ezért egy merevfarú montin van a slick,de jobb lenne a Specko-val menni mindig,mindenhol.
A Stumpi nem tudom milyen lehet aszfalton,de az Epic-el semmi bajom nincs hosszabb aszfaltos túrán sem.A lényeg,hogy fully-s aszfaltos túrára,mindenképp lock-os,vagy valami pogomentesítõt (SPV,Brain,Pro-pedal) alkalmazó fully kell.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok! Csatlakoznék hozzátok. Pár hete boldog tulajdonosa vagyok egy gyönyörû bordó Pitch-nek. Már azóta szerettem volna egy ilyen bringát mióta elõször hallottam róla. Folyamatosan teszem meg vele azokat az utakat, amiket elõtte a merevfalúval, de eddig 100%-ban meg vagyok elégedve. Terepen felfelé olyan hegyekre is könnyen felmászok vele ahová a másikkal csak nehezen, lefelé meg egyszerûen fantasztikus. Tartósan aszfalton haladva persze nem tudom ugyan azt a tempót diktálni mint a másikkal, de ez betudható a többletsúlynak, és a gumik nagyobb gördülési ellenállásának. Mivel többnyire terepen megyek vele, ez igazából nem nagy gond, ráadásul ott bõségesen kárpótol érte. :-)
További szép napot mindenkinek!

mivel mentel elotte felfele? :D mert en azert kozeleben nem vagyok a korabbi fullymnak.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Arn: Nem "oneearthtourist" építgetésének limitjét figyeltem a hozzászólásomban. Inkább csak úgy ráhelyeseltem Tamáska véleményére. És a te "mi is lenne nekem jó" dilemmádra:-)

hat ha lenne ra 1-2m ftom, akkor megint mashogy allnek hozza :) bar hogy most elkezdtem hasznalni ezt a 15 eves trekkinget varosban, kicsit errol is valtozott a velemenyem. lehet akkor se koltenek ra sokat.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Arn: Nem "oneearthtourist" építgetésének limitjét figyeltem a hozzászólásomban. Inkább csak úgy ráhelyeseltem Tamáska véleményére. És a te "mi is lenne nekem jó" dilemmádra:-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

De jó, hogy nem csak az én perverz gondolatom össztelóssal hosszabb aszfaltokat bevállalni. (köszi)

....

egészségedre

egy darabig én is így gondoltam, mert hogy a stumpi mindenre jó

aztán rájöttem hogy mégse. de nagyon nem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

oneearthtourist

oneearthtourist

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

egy lockolható 100-120-at mozgó géppel slick gumival a hosszabb aszfaltos túrák is simán bevállalhatóak.Én ilyen géppel csináltam többször a Balaton kerülést,a Velence tízsszert (280km) és hasonló hosszú aszfaltos túrákat.Szerintem egy ilyen gép a legsokoldalúbban használható bicikli.Még a cross és a merevfarú monti amit ebbe a csoportba sorolnék,de ezeket már kevésbé lehet variálni,és kevésbé kényelmesek hosszú távon.Az ezeken kívüli bicikliket meg már csak az adott felhasználási területre érdemes használni.Tehát vagy tart valaki 2-3 fajta kerékpárt,vagy egy három az egyben biciklit,amit egy kis átszereléssel hamar az adott célra alkalmassá lehet tenni.

De vegyél egy ilyet,ez mindenre jó,az országúttól kezdve a triálon át a BMX-ig:)

YouTube - Amazing stunt riding...on a carbon road bike

De jó, hogy nem csak az én perverz gondolatom össztelóssal hosszabb aszfaltokat bevállalni. Gumi típust ajánlanál? (köszi)

...szép az a Pitch (ilyen bordót "hagytam" a Bringaland-ban), életben sokkal szebb mint fényképen.

Mazso8

Mazso8

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok! Csatlakoznék hozzátok. Pár hete boldog tulajdonosa vagyok egy gyönyörû bordó Pitch-nek. Már azóta szerettem volna egy ilyen bringát mióta elõször hallottam róla. Folyamatosan teszem meg vele azokat az utakat, amiket elõtte a merevfalúval, de eddig 100%-ban meg vagyok elégedve. Terepen felfelé olyan hegyekre is könnyen felmászok vele ahová a másikkal csak nehezen, lefelé meg egyszerûen fantasztikus. Tartósan aszfalton haladva persze nem tudom ugyan azt a tempót diktálni mint a másikkal, de ez betudható a többletsúlynak, és a gumik nagyobb gördülési ellenállásának. Mivel többnyire terepen megyek vele, ez igazából nem nagy gond, ráadásul ott bõségesen kárpótol érte. :-)
További szép napot mindenkinek!

Feltöltött kép

Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szerintem is a Stumpjumper a legjobb megoldás, ha számít a fel is, le is, itthon, és ne legyen nehéz. Korrekt felszereltséggel, nem a legdrágább cuccokkal kihozható belõle 12kg-s binyigli. Ja, Talassal, elöl 14-et mozogva. Mivel én gyenge vagyok felfelé mint a harmat, ezért nekem inkább a lefelé móka kellett, ezért adtam el a Stumpit és építettem Enduro SL-t. És ha még a Triadot is kicseréled, egy összehúzott RP23-ra (bár nekem az X-factban kicsit bizonytalanok voltak ezügyben), akkor meg biztos, hogy jó keró lesz az ember alatt.

amiket irsz, tutira kijon 300bol :D

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Szerintem is a Stumpjumper a legjobb megoldás, ha számít a fel is, le is, itthon, és ne legyen nehéz. Korrekt felszereltséggel, nem a legdrágább cuccokkal kihozható belõle 12kg-s binyigli. Ja, Talassal, elöl 14-et mozogva. Mivel én gyenge vagyok felfelé mint a harmat, ezért nekem inkább a lefelé móka kellett, ezért adtam el a Stumpit és építettem Enduro SL-t. És ha még a Triadot is kicseréled, egy összehúzott RP23-ra (bár nekem az X-factban kicsit bizonytalanok voltak ezügyben), akkor meg biztos, hogy jó keró lesz az ember alatt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ez szerintem geo kerdese, es nem a rugoute. ill akinek volt crosscangaja az tudja, hogy mennyi helyen el lehet _tekerni_ vele.

ez a foszer allat a videoban :) de jo pelda arra, hogy az szamit, hogy ki tekeri.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
egy lockolható 100-120-at mozgó géppel slick gumival a hosszabb aszfaltos túrák is simán bevállalhatóak.Én ilyen géppel csináltam többször a Balaton kerülést,a Velence tízsszert (280km) és hasonló hosszú aszfaltos túrákat.Szerintem egy ilyen gép a legsokoldalúbban használható bicikli.Még a cross és a merevfarú monti amit ebbe a csoportba sorolnék,de ezeket már kevésbé lehet variálni,és kevésbé kényelmesek hosszú távon.Az ezeken kívüli bicikliket meg már csak az adott felhasználási területre érdemes használni.Tehát vagy tart valaki 2-3 fajta kerékpárt,vagy egy három az egyben biciklit,amit egy kis átszereléssel hamar az adott célra alkalmassá lehet tenni.

De vegyél egy ilyet,ez mindenre jó,az országúttól kezdve a triálon át a BMX-ig:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na olyan bringat nem fogsz talalni ami tokeletes lesz egy 200km-es aszfaltos tekeresre es letoreseket ugralni egyszerre :) bar ezt gondolom te is tudod. en tovabbra is azt mondom hogy 100-120mm elol hatul, az orszagutis turakra meg vidd a merev gepet slick gumival.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

oneearthtourist

oneearthtourist

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
173cm, 67kg M-es 17-es méret. Vadulni állatkodni csak mértékkel, de ha van egy kisebb letörés nem szeretném tologatni :-)
Azt, hogy milyen %-ban, mire használnám, nem tudnám megmondani, de van lebeszélve egy 120 km-es Börzsöny túra aminek fele terep, 200km Balaton ami szinte végig beton vagy Gödöllõi dombság vegyes tereppel. Ha fekszik neki lehet bejárnék dolgozni is a nagy büdös, kátyús városba ami napi 10km beton.
"Crosscangat" nem akarok, jelenleg egy régi, elõl rugózó, hátul merev montival hasítok :-) amivel teljesen meg vagyok elégedve úgyhogy megmaradna "boltba járósnak" vagy munkába járósnak.
Köszi mindenkinek!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azert az jo erzes, amikor a toltesoldalrol ugy jovok le, hogy eleresztem, aztan hadd szoljon. egyedul a nyomvaltasra kell figyelnem :) de egyben szerintem butitja is az atlagbringas (aki nem arra hasznalja, amire valo - mint pl en) iranyitasi intelligenciajat. most a fullmerevvel meggondolok minden kis bukkanot...

ill meg nehezterepen lehet vele sokkal temposabban haladni, nem esik ki az ember a ritmusbol. ezt most a pitchre mondom, mert ilyesmit a 10cmes fullyval sem nagyon tudtam. en mindig vmi uberuniverzalis cangarol almodom, kar hogy ilyen nincs. ill meg lehet csinalok egy olyan perverz dolgot, hogy lockolhatora megcsinalom a pitchet, es veszek ra vekony semislicket (aztan a vegen olyan lesz, mitn az a boltbajaros stumpjumper - haha).

amugy en is egy crosscangat ajanlok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

arn, tamaska, köszöntem szépen. ( arn: a PITCH-rõl pont a te tapasztalatod alapján mondtam le, bár még mindig folyik a nyálam utána, és belefért volna a 300e-be, ( Bringaland - Bringaland.hu ) csak nincs autóm amivel kivihetném terepre)
Használatból fakadó vélemények is érdekelnének mint Bikertigger hozzászólása:
"... egyik kolléga meg az fsr xc-ben (még a 100-at mozgós) cseréltette a triad-ot, rp 23-ra (faktorban összegyógyították speci méretre) és nagyságrendekkel jobbnak érzi. igaz én meg sokkal haladósabbnak érzem az fsr-xc-jét, mint a stumpit (még 100 ra csukott telóval is). "
( 25 év után kezdtem újra biciklizni (most 40), igyekszem nem sok hülyeséget kérdezni, flémelni, csak infót gyûjteni, + valamennyire tisztábban látni az igényeimnek megfelelõen)

kérdés hogy mennyit akarsz igazából terepzni. mert ha mondjuk az össz tekerés 10% - akkor tök felesleges drága fullit venni. -a erdészeti dózerút az nem terep-