Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
kötegelõvel fogasd meg és akár lábon is szétszedheted szerintem.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a rugostag cserejenek gyakorlati reszehez - hogy erdemes kiszedni? pl ha megforditva, a kormany-nyergen van a canga, akkor nem fogja ugy eloretolni az egesz lengovillat, hogy osszekaristol vmit?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

marmint tul nagy a bringa, vagy tul kicsi?

nagy
kicsivel jobban el lehet lenni azért terepen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
marmint tul nagy a bringa, vagy tul kicsi?

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
Ja, vágom, meg hát nem is lakunk túl közel egymáshoz, mer' a válság szele engem hazasodort Budapestrõl még az õsszel. Egyszer sík aszfaltúton megengedtem egy lánynak (aki M-es Hardrockot hajt), h kipróbálja a Stumpyt. Nem nézett ki rajta annyira furcsán (hülyén), mint vártam. Sõt.
stumpjumpa

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hú, Tiger, nagyon szeretném, h kipróbáld a stumpymat, mert kurvára érdekelne a véleményed. De komolyan. :)

kb indifferens lenne . akkora méretû bringán, max az életben maradásért küzdenék :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

http://picasaweb.google.com/pappgabor13/DropBox?authkey=Gv1sRgCOPLl4me8c3d9AE&pli=1&gsessionid=HygJZEpEY0bEEwSC8wCMKw#5486052590660645442Sziasztok!

Van egy korosodó ~2000 körüli évjáratú Specialized FSR Enduro bringám, aminek sajna már kotyog a csapágyazása.Találtam egy weboldalt ahol árulnak hozzá cuccot, de nem túl olcsó :(
Specialized Bearing kit's and Upgrades : Mountain bikes and componets by BETD Goldtec
Van valami áthidaló ötletetek, hogy lehetne itthon hasonlót kapni?

http://picasaweb.goo...d9AE&feat=email

Amit belinkeltél az nem sikló csapágy...
Ha mégis sikló csapágyad van, akkor egy nagyon jó esztergályos, a iparis akkor pedig egy csapágy szaküzletre van szükséged. De a homlokcsõ logóból gyanítom, hogy a tiedben sikló van. Nekem anno volt egy 2001-es S-works Stumpjumper és az is siklós volt még. :(

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
Hú, Tiger, nagyon szeretném, h kipróbáld a stumpymat, mert kurvára érdekelne a véleményed. De komolyan. :)
stumpjumpa

november13

november13

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
http://picasaweb.goo...45442Sziasztok!

Van egy korosodó ~2000 körüli évjáratú Specialized FSR Enduro bringám, aminek sajna már kotyog a csapágyazása.Találtam egy weboldalt ahol árulnak hozzá cuccot, de nem túl olcsó :(
http://www.mountainb...'s and Upgrades
Van valami áthidaló ötletetek, hogy lehetne itthon hasonlót kapni?

http://picasaweb.goo...d9AE&feat=email

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

. Arról nem is beszélve, hogy a tagok egyedi hosszban készülnek hozzájuk, ezért beletenni egy RP-t tönkreteszi az egész geo-t. Összehúzni meg nálam már a szegelés kategória.

azért pl a cca 185/45 ös tag van konában és rockyban is -és ez csak amirõl tudok igy séróból- szal a tagokban jó eséllyel ott a gyári lehetõség a "butitásra". :)

jó eséllyel a többi egyedi méret lehetõsége is megvan a tagokban.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

... Lehet, h egy rp23-at kipróbálva fognám a fejem, h mit hittem eddig tökéletesnek, de az elõtte használt triádot véve összehasonlítási alapnak, a speci tag jobb.

Nekem Epicem van és volt régebben is. Szerintem finoman mozog és szépen kidolgozza a teljes utat, ha kell. De nem is-e miatt akartam írni.
Inkább azért, hogy szerintem nem kevés energiát és pénzt öltek a fejlesztésbe Sinyard-ék, tehát ha olyan szarul mûködne a hosszabb úttal, biztos nem erõltetnék a Braint abban a kategóriában. Arról nem is beszélve, hogy a tagok egyedi hosszban készülnek hozzájuk, ezért beletenni egy RP-t tönkreteszi az egész geo-t. Összehúzni meg nálam már a szegelés kategória.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

akkor miért nem Konád van most is?

Szerintem nincs olyan hogy nem kis kompromisszum.Minden megoldás egy kompromisszum.Egy merevfarú is,vagy egy nagyon szépen mozgó fully is,mert az meg pogózik.Az,hogy kinek mi a fontosabb (haladósabb kevésbé pogózó bicaj,vagy a kényelem és a rugózás),onnan nézve az dönti el,az egyénre szabottan,hogy neki az kicsi,vagy nagy.Amit választott magának,nyilván neki az a kicsi.Ha neked ez nagy,akkor rosszul választottál.

Egyik kereskedõ haver,akivel néha bicajozok is,minden évben másik fullyt szerez be magának.Õ azt mondta,hogy szerinte az LRS szerû bicajai (Merida és Speci) jöttek be neki a legjobban.Azok mozogtak csak akkor,amikor kell.Persze nyilván ez is csak egy szubjektív vélemény,ami az õ bicajozási stílusáról szól.

pusztán financiális okokból nincs per pillanat montim (és jó eséllyel vmi kona rendszerû lenne)

amúgy, nekem nagy kompromisszum. 12-14 centit (de még egy massziv 10est is) azért veszek hogy mozogjon. szépen. "csikket is mozogja ki" :) na jó ez költõi túlzás volt. ezt meg ez a speci nagyon messze nem tudja. amúgy valóban jó geó, 1,5 centivel rövidebb lenne a legideálisabb lenne nekem. az meg bõven belefér hogy néha lenyúlok a taghoz .

A Konám nekem is jobban mocorgott, oda nagyon kellett egy állítható kompressziójú tag, különben ment a bugi. Tigger, nem lehet, hogy ez a gond inkább (mmint hogy a váz kevésbé érzékeny), mint a brain?

nem tudom. mivel agyatlan specit (fsr xc) csak hegyirányban próbáltam, így nem tudom. mindenstre ahol a többivel ülve nézelõdve mentem le, ott a specivel kapaszkodni kell mint sasnak a szélviharban, kb görcsöt kap a combom mire leérek egy közeoes hosszú meredek lejtõn. hogy ez a geó vagy karakter vagy brain az passz. de mivel mindenki azt mondja hogy igy a horst link úgy 3 centivel többnek érzõdik a rugóút ilyen érzékeny mozgás ,így feltételeztem hogy a váz alapból qrva jól mozog.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Újnak van hirdetve, garanciával. (errõl lenne szó: Ker )

Szerintem kérdezd meg melyik boltba viheted majd garis ügyintézésre.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

tehat nincs, "optimalis" beallitas? ugy eleg gaz :( gyanitom nem eleg gyorsan "kapcsol".

Örökzöld téma, hogy mûködik-e Brain. Az mtbr-en is két hetente mindig megkérdezi valaki, majd kap minimum 20 választ, hogy frankó a rendszer...

Magyar terepviszonyokra szerintem ideális a 100-as epic, pont annyit mozog (1-2mm-t a tagon) sík terepen hogy nem pogózik, de nem fárad a derekad. Durva terepen lejtõn meg mozog amennyire kell. Emelkedõn meg semmit sem pogózik. Ezt az optimális beállítást (ha valaki ezt tartja annak) könnyen el lehet érni, de nem 5 perc. A specialized.com-on video is van arról, hogy hogyan kéne beállítani.

A tagokat jó pár éve finomítják, minden évben egy picit fejlesztettek rajta, és nagyon jók voltak (ha nem a legjobbak) a saját gyártású tagok is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a vaz ezzel a taggal szvsz nagyon finoman mozog - es baromi merev. itt nincs az embernek "lapos gumi" erzese.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
A Konám nekem is jobban mocorgott, oda nagyon kellett egy állítható kompressziójú tag, különben ment a bugi. Tigger, nem lehet, hogy ez a gond inkább (mmint hogy a váz kevésbé érzékeny), mint a brain?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az biztos, hogy sokkal kevesbe pogozik az fsr, mint amiket korabban probaltam. azt mondanam, hogy egyaltalan nem, de a faradasbol tekintve ugy tunik megis... de nem latni, hogy minden izmosabb tekeresnel mozdul egyet. a masik cangamnal szemmel is jol lathato volt, es propedal nelkul sz*rt se ert volna. ezt kiprobaltam, majdnem bejott :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

nekem meg brainmentes specim nem volt. csak leginkább konáim. na azokhoz képest (de még a régi kikapuhoz viszonyitva is) igen fosul mozog.

akkor miért nem Konád van most is?

a brain a legjobb kompromisszum, de nem kis kompromisszum

Szerintem nincs olyan hogy nem kis kompromisszum.Minden megoldás egy kompromisszum.Egy merevfarú is,vagy egy nagyon szépen mozgó fully is,mert az meg pogózik.Az,hogy kinek mi a fontosabb (haladósabb kevésbé pogózó bicaj,vagy a kényelem és a rugózás),onnan nézve az dönti el,az egyénre szabottan,hogy neki az kicsi,vagy nagy.Amit választott magának,nyilván neki az a kicsi.Ha neked ez nagy,akkor rosszul választottál.

Egyik kereskedõ haver,akivel néha bicajozok is,minden évben másik fullyt szerez be magának.Õ azt mondta,hogy szerinte az LRS szerû bicajai (Merida és Speci) jöttek be neki a legjobban.Azok mozogtak csak akkor,amikor kell.Persze nyilván ez is csak egy szubjektív vélemény,ami az õ bicajozási stílusáról szól.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Még nem adtad el?

nem

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Még nem adtad el?