viszont ruhákból jól állnak (sisak, cipõ)
mert az megveszik - van is belõle folyamatosan
Akkor légyszi intéz nekem BG Comp XXL-es nadrágot, de iziben, mert tudtommal viszont nadrágokból elég csehül állnak és én konkrétan vennék!
de sokkal több embernek van szüksége cipõre, mint ahányan csicsázni akarják az olcsóbb-drágább bringájukatIgen,mert jó a ruházati vonaluk,nekem is van cipõm.De szvsz van sok olcsóbb(meg drágább)gép is,amit a jóember szeretne csicsázni és milyen szép egy pezsgõszínû Stumpyn egy fehér gyári szett,vagy egy egyszerûbb gépen is a fekete "lángnyelves" dolgok.De ez csak az én elképzelésem hogy lenne rá kereslet
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Tesódéknál volt minden kiegészítõ a polcon bõven és ha jól tudom fogyott is.A Merida nem kérdezi meg elõre hogy hány stucni kell,hanem fullon van a nagyker folyamatosan.Meg is lehet nézni az eladásait.De itt nem általánosságban beszéltem,hanem ha az új forgalmazó így kezdi,akkor ne csodálkozzon ha a kereskedõ nem is ajánlja.hallottal mar minimum rendelesi mennyisegrol? van olyan [elvetve] amibol lehet 1-esevel venni dolgokat, [jo dragan] ha van europai eloszto kozpont, de altalaban tavol-keletrol rendelsz, es azt mondjak hogy 50, vagy 100 db van egy kartonban, annyit kell venned. a 12ezres stucnibol. mondjuk kell 70es, 90es, 100as 110es 120as. Te ha nagyker lennel, berendelnel ekkora mennyiseget ilyen erteku cuccbol, ugy hogy egyik boltosod se mondta azt, hogy igen, ha lesz akkor en majd viszek belole keszletre?
te tartanal tobb szazezres/millios keszletet [az ezer forintos stucni es tarsai "normal", de kelendo cuccaid mellett] csak azert mert havonta 1szer jon valaki aki erdeklodik emailben?
viszont ruhákból jól állnak (sisak, cipõ)Ma beszéltem a forgalmazóval,szerettem volna venni stucnit,kormányt,nyeregcsövet.
A válasz:a kereskedõk nem rendeltek elõ és nem tartunk.
Nem karbon Demo,hanem kormányszár.Ez azért komoly.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
segítek:mert azok nem a 12ezres speci stucnit keresik hanem az 1000forintos altrixot
RAUH-Welt
B E G R I F F
mielõtt megrendeled kintrõl olcsóbban 8)
kerdezd meg tole.
Reméljük.kihullik a férgese mindkét oldalon, hidd el, ha erre céloztál.
A logisztikai részrõl mindig megfeledkezem (valószínû azért, mert csak közvetve része az értékesítésnek).és marad munka azért nagyker szinten is. és itt nem csak a márka népszerûsítése (pedig az viszi el a legtöbbet) az egyik lépés, hanem továbbra is a szállítás, a vám, a tárolás/raktározás, adott esetben csomagolási egységek bontása, porciózás, stb.
Ez sok helyen nem látszik, pl az amerikai "S" nagykerénél (nem a topic címére gondolok).plusz mivel ugysem lesz, nem is lehet az egész évet lerendeltetni, igy bizonyos modellek készleten tartása, alkatrész utánpótlás, kereskedõk képzése, garanciális szerviz...
Jobban belegondolva paradoxon van a rendszerben, mert úgy kéne lennie, hogy aki sok tõkét fektet be annak minimális kockázata van, de itt mindig a sok tõkét befektetõ (legyen az a nagyker vagy a kereskedõ) viseli a kockázatot.csak egy kicsit lehetne "igazságosabb" a rendszer.
bár lehet, hogy én látom túl sötéten a helyzetet[/COLOR]
A sebesség mindent megold.
RAUH-Welt
B E G R I F F
ti bele sem gondoltok mennyire kicsiny hanyadat kepzitek a vasarlokozonsegnek.
igen, ott az internet, de nem mindenki olvassa a forumokat meg a bringas oldalakat, vagy vasarol az internetrol, foleg kulfoldrol.
RAUH-Welt
B E G R I F F
nyugaton ez van. elõbb-utóbb itthon is ez lesz. vagy 5 év mulva, vagy 10 év mulva, de elkerülhetetlen.
most az van, hogy a kisker "ezt én nem tudom eladni" cimszóval semmit nem vesz meg, ha keres valamit a vevõ mi van? kap egy katalógust az orra alá, és megrendelheti. aztán ha nincs, akkor a nagyker a hibás, geci nagyker, miért nem tartja. a dolgozás nulla, ugyanis a termékrõl magáról sokszor a kereskedõ semmit nem tud, fõleg azokról, amiket rendelésre hoz. akkor mit is melózik vele, amiért pénzt (hasznot) illene kapnia? elhozza a nagykerbõl? ez minden munkája, jól látom? finanszirázási költsége egyik napról a másikra van, ez elhanyagolható. rizikó nulla, fõleg ha felvesz elõleget...
lassan eljön az ideje, hogy meg kell dolgozni a pénzért. mindenkinek.
nem akartam elõvenni a régi lemezemet a kiskerek alulfinanszírozottságáról, alulképzettségérõl és marginális piac-ismeretérõl, gondoltam aki akarja elõkeresi ezen hozzászólásaimat - és persze akinek nem inge, nem veszi magára - de ugy tûnik nem tudom megállni
És a nagyker mit fog csinálni a hasznáért cserébe? Mert egy-két nagykert (pl ti) kivéve nem látom, hogy túl sok pénz költenének a márka népszerûsítésére.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
nyugaton ez van. elõbb-utóbb itthon is ez lesz. vagy 5 év mulva, vagy 10 év mulva, de elkerülhetetlen.
most az van, hogy a kisker "ezt én nem tudom eladni" cimszóval semmit nem vesz meg, ha keres valamit a vevõ mi van? kap egy katalógust az orra alá, és megrendelheti. aztán ha nincs, akkor a nagyker a hibás, geci nagyker, miért nem tartja. a dolgozás nulla, ugyanis a termékrõl magáról sokszor a kereskedõ semmit nem tud, fõleg azokról, amiket rendelésre hoz. akkor mit is melózik vele, amiért pénzt (hasznot) illene kapnia? elhozza a nagykerbõl? ez minden munkája, jól látom? finanszirázási költsége egyik napról a másikra van, ez elhanyagolható. rizikó nulla, fõleg ha felvesz elõleget...
lassan eljön az ideje, hogy meg kell dolgozni a pénzért. mindenkinek.
nem akartam elõvenni a régi lemezemet a kiskerek alulfinanszírozottságáról, alulképzettségérõl és marginális piac-ismeretérõl, gondoltam aki akarja elõkeresi ezen hozzászólásaimat - és persze akinek nem inge, nem veszi magára - de ugy tûnik nem tudom megállni
A sebesség mindent megold.
nyugaton ez van. elõbb-utóbb itthon is ez lesz. vagy 5 év mulva, vagy 10 év mulva, de elkerülhetetlen.Rob,szerinted az normális,hogy a kereskedõ rendeljen elõ fixen,a nagyker meg csak ráteszi a hasznát a biztosra?Pár éve csinálod,régen ez nem volt divat.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
és emiatt ki a hibás? hát persze, hogy nem a "kereskedõ" (bár nevezzük inkább bolt tulajdonosnak), hanem a nagyker!
Ma beszéltem a forgalmazóval,szerettem volna venni stucnit,kormányt,nyeregcsövet.
A válasz:a kereskedõk nem rendeltek elõ és nem tartunk.
Nem karbon Demo,hanem kormányszár.Ez azért komoly.