Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

amugy a magyar boltos csak magyar nagykertol vasarol?

többnyire
de pl jelenleg a a giant képviseletet itthoni is a tót forgalmazó látja el ha jók emlékeim.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
OFF

Nem tudnánk visszatérni lassan a topik eredeti témájához? Köszi

ON

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
amugy a magyar boltos csak magyar nagykertol vasarol?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha magyar kereskedõn keresztül veszed, akkor a kereskedõ pénzhez jut, adózik belõle, esetleg vesz más termékeket, mondjuk ugyancsak magyar kereskedõtõl vagy termelõtõl. Ha külföldrõl, akkor az egész pénz más kereskedõt és országot gazdagít. Nyilván nem csak az 1-2 ezer forintos termékekre kell leszûkíteni az egész történetet.

epyc: Amit te írsz, az is jogos, de itt inkább azon van a hangsúly, hogy nem kéne kiszórni az országból a pénzt, ezzel más országok felé fizetve áfát, pl.

Amúgy meg jó nagy off itt az egész, alig várom, hogy menjen az összes hozzászólás a lecsóba...

jól hangzik amit mondasz csak nem igaz

ugyanis azért vesz valaki kintrõl cuccot mert olcsóbb mint itthonról

ergó a különbözet így is itthon marad, csak éppen a pénz eredeti tulaja költi el

én is támogatom az itthoni vásárlást, csak ugyebár nem magyar termékekrõl beszélünk, tehát csak "közvetítõi jutalék" jöhet szóba

de nekem amúgy tökminegy, mert amiket én szoktam venni, a paletta közepét vagy inkább alsó közepét, az kint sem olcsóbb, de inkább drágább ahogy néztem

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Az kint csak 10rugó :D

Mûködnek ezek a dolgok egészen addig,amíg a kinti akciós tárcsaféknek nem szorul be a dugattyúja,a cipõn nem feslik el a varrás és sorolhatnám.De aki boltos az már gondolom találkozott a "kintrõl van,de nem tudnád kicserélni gariba" szindrómával...

Találkozott.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Amit 8000Ft-ért vettem nadrággal együtt használtan!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

.
Egyszerû melós polgár vagy 20 rugós Speckó mezben....

Az kint csak 10rugó :D

Mûködnek ezek a dolgok egészen addig,amíg a kinti akciós tárcsaféknek nem szorul be a dugattyúja,a cipõn nem feslik el a varrás és sorolhatnám.De aki boltos az már gondolom találkozott a "kintrõl van,de nem tudnád kicserélni gariba" szindrómával...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

eléggé off
Az a baj, hogy ami hiányzik belõletek, tisztelet a kivételnek, az a nemzeti érzület. Az, mert azért kellene itthon vásárolni, hogy szerencsétlen kis országunk, szerencsétlen, idõnként tényleg tré kereskedõi jussanak valahova, hogy adózzanak rendesen, hogy munkahelyet teremtsenek...ilyesmi.
Hogy haladjunk.
Ezért lelkiismereti kérdés. Szerintem.

Vagy végig se gondolják az egészet. Amikor csapattársamnak (nagyon értelmes srác) mondani kell, hogy minek rendeled meg netrõl (magyar webshopból) az adott terméket, amikor besétálhatsz másik csapattárs boltjába és megveheted ugyanazt a terméket ugyanannyiért és mindenki jobban jár, a boltosnak lesz egy kis haszna, a vásárló meg közvetetten jár jól azzal, hogy az iparûzési adó a városát erõsíti.
A külföldi vásárlásnál meg amikor kétszer annyiba kerül itthon az adott termék, mint kint akkor teljesen érthetõ, hogy a kispénzû vásárló kintrõl rendeli meg azt. Ezért nem ítélhetek el senkit.
Én is vásárolok kintrõl is, de már csak itthon beszerezhetetlen termékeket (szinte minden termékre van helyettesítõ termék, nem feltétlenül kell megvenni az agyonreklámozott méregdrága terméket) és az itthoni webshopból rendeléseim is közelítenek a nullához, megvan az a pár bolt, ahol szívesen elköltöm a pénzem.
Lehetõségeihez képest mindenki vásároljon a környezetében, mindenkinek jobb lesz. ;)

A sebesség mindent megold.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Nos, ezért nem leszünk soha svájc, vagy ausztria, vagy németo.
Mert mindenki az önöst teszi elõre. Ami nem baj, ha az össz is valahol létezik. De nálunk nem létezik.
Általánosítasz keményen.
Azért, mert ausztriában nem akkora cégek vannak, mint nálunk. Nyilván nem olyan volumenû szerzõdést kötnek egy csomagszállító céggel, mint az én egyszemélyes boltom.
Nyilván ettõl lesz a szállítás 1400 Ft.
Egyszerû melós polgár vagy 20 rugós Speckó mezben....

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Egyszerû a képlet és felesleges ezen törni az agyunkat hogy ki adózik, ki nem és melyik országot gazdagítjuk!
Én egyszerû melós polgár vagyok, egyszerû keresettel!
Természetesen külföldrõl vásárolok MERT!
-Kapok korrekt tájékoztatást hogy van e raktáron készlet és max mennyi idõ alatt ér ide
-Ami külföldön akció az tényleg akció, nem mint nálunk hogy csak odaírják és a hozzá nem értõ megveszi (ez nálunk bevett szokás)
-Nem tudom miért, de pl. Ausztriából vásároltam 2 hete cipõt és pedált 21000Ft-ért és csak 1400Ft volta posta (3 napon belül itt volt)
Tömören ennyi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Erre gondoltam.
Illetve tudom röhejes, de én pl nem puszta anyagi megfontolásból kezdtem ezzel foglalkozni.
Más kérdés, hogy szép lassan kiírtódik a dolog szeretete belõlem.

en azota nem fotozom, amiota az elozo munkahelyen ramtukmaltak a termekfotozast :) most mar csak ugy, mint mindenki mas: csaladi dolgok, utazas. szerintem meg par evnek el kell telnie, hogy visszajojjon az erdeklodes. de meg tudnek par peldat mondani, amit elotte szivesen csinaltam.

amugy erre a kereskedo-vasarlo dologra en mindig azt mondom, hogy itthon epp olyanok a kereskedok, mint a vasarlok - a tobbseg vasarloi szokasaihoz ilyen eladok passzolnak. persze mindket oldalon vannak kivetelek.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Ha magyar kereskedõn keresztül veszed, akkor a kereskedõ pénzhez jut, adózik belõle, esetleg vesz más termékeket, mondjuk ugyancsak magyar kereskedõtõl vagy termelõtõl. Ha külföldrõl, akkor az egész pénz más kereskedõt és országot gazdagít. Nyilván nem csak az 1-2 ezer forintos termékekre kell leszûkíteni az egész történetet.

epyc: Amit te írsz, az is jogos, de itt inkább azon van a hangsúly, hogy nem kéne kiszórni az országból a pénzt, ezzel más országok felé fizetve áfát, pl.

Amúgy meg jó nagy off itt az egész, alig várom, hogy menjen az összes hozzászólás a lecsóba...

Erre gondoltam.
Illetve tudom röhejes, de én pl nem puszta anyagi megfontolásból kezdtem ezzel foglalkozni.
Más kérdés, hogy szép lassan kiírtódik a dolog szeretete belõlem.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
"Én saját vállalkozásban dolgozok, sose tudnék olyat mondani egy ügyfélnek, hogy nincs,"
epyc,ha konkrétan bemegyek egy boltba Specialized kormányért és nincs,mert a nagykerben sincs,mit mondjon az eladó?hogy van,csak a láthatatlan szériából?valszeg szerencsés vagy,mert nem olyannal foglalkozol amihez 8különbözõ 23560féle cikket forgalmazó nagyker kell és tõlük függ van-e a boltodban

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Azt magyarázd már meg légyszi, hogy miért nemzeti dolog az, hogy egy kínában legyártott eszközt nem kínából veszek meg, hanem mondjuk egy magyar kereskedõn keresztül?

De mondom, ha gondolod vegyél meg rajtam keresztül mindent, hogy támogasd a magyar kereskedelmet. És minél drágábban veszed, annál jobban támogatod azt.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

eléggé off
Az a baj, hogy ami hiányzik belõletek, tisztelet a kivételnek, az a nemzeti érzület. Az, mert azért kellene itthon vásárolni, hogy szerencsétlen kis országunk, szerencsétlen, idõnként tényleg tré kereskedõi jussanak valahova, hogy adózzanak rendesen, hogy munkahelyet teremtsenek...ilyesmi.
Hogy haladjunk.

Azt magyarázd már meg légyszi, hogy miért nemzeti dolog az, hogy egy kínában legyártott eszközt nem kínából veszek meg, hanem mondjuk egy magyar kereskedõn keresztül?

De mondom, ha gondolod vegyél meg rajtam keresztül mindent, hogy támogasd a magyar kereskedelmet. És minél drágábban veszed, annál jobban támogatod azt.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

eléggé off
Hogy haladjunk.

Nézd, maradjunk annyiban, hogy nem kötelezõ vállalkozást nyitni. Ez egy opció, amit tudni kell felmérni pénz/kereslet-kínálat és egyéb más témakörökben. Ha meg nyit az illetõ és nem tud kiszolgálni vevõt 2-3000 Forintos alkatrésszel, akkor (már elnézést, de) zárjon be. Én saját vállalkozásban dolgozok, sose tudnék olyat mondani egy ügyfélnek, hogy nincs, nem tudom mennyibe kerül, vagy nem tudom elvállalni. Évek óta talán az elsõ augusztus 20-ám lesz, amikor nem dolgozok. Egy vállalkozás sosem fog tudni talpon maradni addig, amíg az ott dolgozók azt mondják, hogy "nincs" és "nem" (ettõl rosszabb reklám a világon nincs), pláne a mostani, nehezebbnél is nehezebb idõkben.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

mondjuk nem értem miért kellene lelkiismereti kérdést csinálni abból ki hol veszi meg a távolkeleten gyártott cuccokat

de ha valakit ezen okból mégis zavar a netes rendelés, akkor szóljon nekem és én alacsony haszonnal beszerzem neki :)

eléggé off
Hogy haladjunk.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Rég nem olvastam ezt a topicot, de látom, még mindig aktuális ez a kisker-nagyker-vevõ téma. Ehhez csak annyit tennék hozzá, én már egyáltalán nem szeretek itt boltokba járni. Minap bementem egyik boltba, egy 2-3 ezer Ft-os, egyáltalán nem ritkaság számba menõ Shimano alkatrészért. Nem volt. Megkérdeztem, de amúgy mennyibe kerülne? Hát azt nem tudjuk
(Nem ám, hogy megnézzék, vagy valami.)

szerintem sokszor nem is az a fontos, hogy pár forinttal olcsóbb legyen, hanem az, hogy tájékoztatva legyen a vevõ.
ha most épp nincs, de azt mondják, hogy ezen az áron holnapután itt van, akkor legyen itt, ha törik, ha szakad.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
mondjuk nem értem miért kellene lelkiismereti kérdést csinálni abból ki hol veszi meg a távolkeleten gyártott cuccokat

de ha valakit ezen okból mégis zavar a netes rendelés, akkor szóljon nekem és én alacsony haszonnal beszerzem neki :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Rég nem olvastam ezt a topicot, de látom, még mindig aktuális ez a kisker-nagyker-vevõ téma. Ehhez csak annyit tennék hozzá, én már egyáltalán nem szeretek itt boltokba járni. Minap bementem egyik boltba, egy 2-3 ezer Ft-os, egyáltalán nem ritkaság számba menõ Shimano alkatrészért. Nem volt. Megkérdeztem, de amúgy mennyibe kerülne? Hát azt nem tudjuk
(Nem ám, hogy megnézzék, vagy valami.)
Na ettõl aztán sarkon fordultam, és majdnem megrendeltem a netrõl, de a város túlsó végén lévõ boltot felhívtam, nekik volt, meg is vettem ott, igaz, nem pont olyat mint szerettem volna. De ez van. Kis pénz, kis foci.
Tehát ha egy ilyen hétköznapi alkatrészt nem tartanak a boltban, akkor nem is várom, hogy ruhákból, akár mibõl, legyen választék.
A válság meg csak tetézte ezt, mivel még kisebb a vásárlóerõ, vagyis még szûkösebben fog a kereskedõ készletezni.
Szerintem a kiskereknek csak az a szerencséjük, hogy még nagyon sokan félnek a netes vásárlástól, ezért inkább boltba jár még sok ember. És ezzel nem is lenne semmi baj, ha nem így állnának a vásárlóhoz, hogy " nincs ilyen a boltban, de meghozzuk, nem tudjuk mennyiért, de nem lesz drága"...

Ott tartok, hogy ha a szállítással még esetleg drágábbra is jön ki a cucc, mégis inkább hajlok a netes vásárlásra, mert ott több infot kapok a termékrõl, mint némely boltban.