amugy a magyar boltos csak magyar nagykertol vasarol?
többnyire
de pl jelenleg a a giant képviseletet itthoni is a tót forgalmazó látja el ha jók emlékeim.
amugy a magyar boltos csak magyar nagykertol vasarol?
Ha magyar kereskedõn keresztül veszed, akkor a kereskedõ pénzhez jut, adózik belõle, esetleg vesz más termékeket, mondjuk ugyancsak magyar kereskedõtõl vagy termelõtõl. Ha külföldrõl, akkor az egész pénz más kereskedõt és országot gazdagít. Nyilván nem csak az 1-2 ezer forintos termékekre kell leszûkíteni az egész történetet.
epyc: Amit te írsz, az is jogos, de itt inkább azon van a hangsúly, hogy nem kéne kiszórni az országból a pénzt, ezzel más országok felé fizetve áfát, pl.
Amúgy meg jó nagy off itt az egész, alig várom, hogy menjen az összes hozzászólás a lecsóba...
Találkozott.Az kint csak 10rugó
Mûködnek ezek a dolgok egészen addig,amíg a kinti akciós tárcsaféknek nem szorul be a dugattyúja,a cipõn nem feslik el a varrás és sorolhatnám.De aki boltos az már gondolom találkozott a "kintrõl van,de nem tudnád kicserélni gariba" szindrómával...
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
.
Egyszerû melós polgár vagy 20 rugós Speckó mezben....
eléggé off
Az a baj, hogy ami hiányzik belõletek, tisztelet a kivételnek, az a nemzeti érzület. Az, mert azért kellene itthon vásárolni, hogy szerencsétlen kis országunk, szerencsétlen, idõnként tényleg tré kereskedõi jussanak valahova, hogy adózzanak rendesen, hogy munkahelyet teremtsenek...ilyesmi.
Hogy haladjunk.
Ezért lelkiismereti kérdés. Szerintem.
A sebesség mindent megold.
Erre gondoltam.
Illetve tudom röhejes, de én pl nem puszta anyagi megfontolásból kezdtem ezzel foglalkozni.
Más kérdés, hogy szép lassan kiírtódik a dolog szeretete belõlem.
Ha magyar kereskedõn keresztül veszed, akkor a kereskedõ pénzhez jut, adózik belõle, esetleg vesz más termékeket, mondjuk ugyancsak magyar kereskedõtõl vagy termelõtõl. Ha külföldrõl, akkor az egész pénz más kereskedõt és országot gazdagít. Nyilván nem csak az 1-2 ezer forintos termékekre kell leszûkíteni az egész történetet.
epyc: Amit te írsz, az is jogos, de itt inkább azon van a hangsúly, hogy nem kéne kiszórni az országból a pénzt, ezzel más országok felé fizetve áfát, pl.
Amúgy meg jó nagy off itt az egész, alig várom, hogy menjen az összes hozzászólás a lecsóba...
Azt magyarázd már meg légyszi, hogy miért nemzeti dolog az, hogy egy kínában legyártott eszközt nem kínából veszek meg, hanem mondjuk egy magyar kereskedõn keresztül?
De mondom, ha gondolod vegyél meg rajtam keresztül mindent, hogy támogasd a magyar kereskedelmet. És minél drágábban veszed, annál jobban támogatod azt.
eléggé off
Az a baj, hogy ami hiányzik belõletek, tisztelet a kivételnek, az a nemzeti érzület. Az, mert azért kellene itthon vásárolni, hogy szerencsétlen kis országunk, szerencsétlen, idõnként tényleg tré kereskedõi jussanak valahova, hogy adózzanak rendesen, hogy munkahelyet teremtsenek...ilyesmi.
Hogy haladjunk.
eléggé off
Hogy haladjunk.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
mondjuk nem értem miért kellene lelkiismereti kérdést csinálni abból ki hol veszi meg a távolkeleten gyártott cuccokat
de ha valakit ezen okból mégis zavar a netes rendelés, akkor szóljon nekem és én alacsony haszonnal beszerzem neki
szerintem sokszor nem is az a fontos, hogy pár forinttal olcsóbb legyen, hanem az, hogy tájékoztatva legyen a vevõ.Rég nem olvastam ezt a topicot, de látom, még mindig aktuális ez a kisker-nagyker-vevõ téma. Ehhez csak annyit tennék hozzá, én már egyáltalán nem szeretek itt boltokba járni. Minap bementem egyik boltba, egy 2-3 ezer Ft-os, egyáltalán nem ritkaság számba menõ Shimano alkatrészért. Nem volt. Megkérdeztem, de amúgy mennyibe kerülne? Hát azt nem tudjuk
(Nem ám, hogy megnézzék, vagy valami.)
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu