Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Érdekesek a képek: a 2003-as váz prototípusnak tûnik 5év távlatából.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
itt van egy 360 angol fontert. szervizelve, uj csapagyakkal stb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

még valami: kijelenthetõ hogy mondjuk 2006-tól az összes L-es epic viszszintes felsõ csõhossza 615mm? sajna csak az idei modell geometriájára vontakozó táblázatot találtam meg

A hivatalos honlapon is megtalálható minden adat: specialized.com (menüben: bikes/archive)

A 600$ irreálisnak tûnik azért a vázért.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
bikes/archive, es ott 2002-ig vissza fent van minden adat es kep. 2006 ota mind 615 jaja.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

Az apróban most is árulnak jópár epic vázat. Tavalyi modelleket is. Azok egyszerûen jobb vételek: jobb a váz, jobb a tag stb., a geometria is változott az évek során (2003: 80mm-es teló, most 100) (persze nem tudom, hogy a linkelt vázért mennyit kérnek)

folyamatosan csekkolgatom az aprót is, de L-es, NEM carbon epic-et sajnos nem látok.
nem titok az ár: ~600$-on (+posta) áll a licit, ami nem vész, azonban az évjárata miatt asszem kihagyom, mert tényleg nem mai gyerek még ha jó állapotban van is...

köszi az infókat még1x!

még valami: kijelenthetõ hogy mondjuk 2006-tól az összes L-es epic viszszintes felsõ csõhossza 615mm? sajna csak az idei modell geometriájára vontakozó táblázatot találtam meg

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Az apróban most is árulnak jópár epic vázat. Tavalyi modelleket is. Azok egyszerûen jobb vételek: jobb a váz, jobb a tag stb., a geometria is változott az évek során (2003: 80mm-es teló, most 100) (persze nem tudom, hogy a linkelt vázért mennyit kérnek)

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

2006 karbon váz
2005 karbon link
tehát 2004 vagy régebbi.

A 2003-as (ez az elsõ epic szeria?) s-works epic katalógusban szerepel egyébként a linkelt váz:

http://www.specializ...ic_brochure.pdf

Én nem venném meg, de ez csak egy vélemény.

Kösz a linket!

Megkérdezhetem, hogy te miért nem vennéd meg?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
2006 karbon váz
2005 karbon link
tehát 2004 vagy régebbi.

A 2003-as (ez az elsõ epic szeria?) s-works epic katalógusban szerepel egyébként a linkelt váz:

http://www.specializ...ic_brochure.pdf

Én nem venném meg, de ez csak egy vélemény.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
Valaki megtudná mondani hogy EZ az epic váz melyik évjárat? És hogy kb mennyi a reális ára így használtan?

Köszi!

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Ismét köszi!
Ezekszerint, akkor nem is kell neki semmi spéci bowden... azért megártani nem fog... :-)

Ha mostani bowdennel nem mûködik, akkor a speci bowdennel sem fog, csak a pénzt dobod ki az ablakon. Nem a bowdennél lesz a hiba sajnos.

Ha mégis "spéci" bowden szeretnél, használd a hozzá javasolt shimano sp-41-et, annál spécibb felesleges.

(Én fordított gs xt használok gond nélkül, pedig talán ez a shimano rendszer a legháklisabb)

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Ismét köszi!
Ezekszerint, akkor nem is kell neki semmi spéci bowden... azért megártani nem fog... :-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
clarks legolcsobb muhelybovdenhaz. ilyen 50meteres tekercsbol csiptem le. shimano valtobovdennal. perfetto.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi a válaszokat, megerõsítettetek, hogy az a ménkû hosszú zárt bowdenház is mûködhet egy shadow váltóval... :-)
Rendeltem egy Jagwire CAS34-es bowdenszettet, azzal már remélem jól esz.

Amúgy, ti milyen bowdent/házat használtok a hátsó váltóhoz?

olcsó gagyit, és teljesen jól mûködõtt mind a 2 speckómon....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Köszi a válaszokat, megerõsítettetek, hogy az a ménkû hosszú zárt bowdenház is mûködhet egy shadow váltóval... :-)
Rendeltem egy Jagwire CAS34-es bowdenszettet, azzal már remélem jól esz.

Amúgy, ti milyen bowdent/házat használtok a hátsó váltóhoz?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Köszi!

Minden vadi új, a váltó, a bovden, a hüvelye, és mehettem vele eddig kb. 40km-t.

Nem lehet, hogy a Shadow váltóknak gyengébb a rugója, mint egy hagyományos XT-nek?
(A lánc LX, a sor pedig SLX, de azok is újak.)

Amúgy van valami elõnye is, hogy ilyen hosszan zártan vezetik a bovdent? Különösen hogy, mint az elsõ váltóba menõ bovdennél, itt is lehetett volna a drótot pucéran vezetni.

shadow erõsebb
valószínû a bovdenház végénél nem tökéletes a kapcsolat, vagy csak be kell állítani rendesen.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
A 2k6-osban is tökéletesen dolgozik XT shadow-val

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Nekem egy 2008-as FSR Xc-m van, amin egy XT Shadow dolgozik hátul.

Tökéletesen mûködik a Deore fogaskoszorúval és XT karral!!!

Sziasztok!

Vettem egy Speci FSR XC Pro vázat (aszem 2007-es), és összeraktam a bringát.
Kicsit furcsa volt, hogy az alsócsövön fut a hátsóváltóhoz a bowden egy hosszú megszakítatlan hüvelyben.
Úgy vezettem a vázon ahogy kell, elszúrni nem lehet, lévén nincs nagy variációs lehetõség...
Szerintem ezért nem vált rendesen a váltó (XT Shadow).

Mit csináljak? Be fog kopni? Valami speciális bowdenhüvely kell hozzá?

Köszi,
ZsZs.

Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Mármint melyiknek erõsebb? ;-)

szerintem erõsebb neki

Köszi!

tavol tartja a koszt, es egyszerubb elvezetni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Amúgy van valami elõnye is, hogy ilyen hosszan zártan vezetik a bovdent? Különösen hogy, mint az elsõ váltóba menõ bovdennél, itt is lehetett volna a drótot pucéran vezetni.

tavol tartja a koszt, es egyszerubb elvezetni.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi!

Minden vadi új, a váltó, a bovden, a hüvelye, és mehettem vele eddig kb. 40km-t.

Nem lehet, hogy a Shadow váltóknak gyengébb a rugója, mint egy hagyományos XT-nek?

.

szerintem erõsebb neki
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való