Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Köszi!

Minden vadi új, a váltó, a bovden, a hüvelye, és mehettem vele eddig kb. 40km-t.

Nem lehet, hogy a Shadow váltóknak gyengébb a rugója, mint egy hagyományos XT-nek?
(A lánc LX, a sor pedig SLX, de azok is újak.)

Amúgy van valami elõnye is, hogy ilyen hosszan zártan vezetik a bovdent? Különösen hogy, mint az elsõ váltóba menõ bovdennél, itt is lehetett volna a drótot pucéran vezetni.

nekem is ugy megy a bovden a yetin es tokeletesen valt a valto. kosd ki a bovdent a valtobol, es huzd meg a kezeddel hogy erezd szabadon es szepen fut-e a bovdenhazban. ha nem, akkor vedd ki a bovdent es nezd meg hogy nincs-e megtorve vagy kiszalasodva valahol. ha nem akkor ezer mas baj lehet. valtoful gorbe, valto meg van csavarodva/gorbulve, lanc/sor tul kopott vagy serult stb.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem is ugy megy a bovden a yetin es tokeletesen valt a valto. kosd ki a bovdent a valtobol, es huzd meg a kezeddel hogy erezd szabadon es szepen fut-e a bovdenhazban. ha nem, akkor vedd ki a bovdent es nezd meg hogy nincs-e megtorve vagy kiszalasodva valahol. ha nem akkor ezer mas baj lehet. valtoful gorbe, valto meg van csavarodva/gorbulve, lanc/sor tul kopott vagy serult stb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Sziasztok!

Vettem egy Speci FSR XC Pro vázat (aszem 2007-es), és összeraktam a bringát.
Kicsit furcsa volt, hogy az alsócsövön fut a hátsóváltóhoz a bowden egy hosszú megszakítatlan hüvelyben.
Úgy vezettem a vázon ahogy kell, elszúrni nem lehet, lévén nincs nagy variációs lehetõség...
Szerintem ezért nem vált rendesen a váltó (XT Shadow).

Mit csináljak? Be fog kopni? Valami speciális bowdenhüvely kell hozzá?

Köszi,
ZsZs.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

itt a stumpihoz való himbakar csakéskizárólag a '05ös szériához jó, vagy pl a 07eshez is? csakmert képek alapján nemsok különbséget látok a vázak kialakítása között.
http://www.mountainb...es and Upgrades

pedig van nem is kicsi
konkrétan a linkplate-t nem tudom, de jó eséllyel változott az is

másrészt meg ha jól értelmezem a szövegt nem elõnyösen változtatja a geót... pl magas lesz a középcsapágy amit én pl a konákban kifejezetten rühellek.

szvsz az a stumpi az rohadtul ki van tálalva úgy ahogy

konás szívvel fáj azt mondanom de rohadtul nem tok belekötni :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
itt a stumpihoz való himbakar csakéskizárólag a '05ös szériához jó, vagy pl a 07eshez is? csakmert képek alapján nemsok különbséget látok a vázak kialakítása között.
http://www.mountainb...es and Upgrades

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Egy 2008-as Specialized FSR Stumpjumper vázba menyire volna káros egy 140es Fox villa mászásnál? (nem állitható)

thx

elbírja
naqgyon meredeken kicsit emelgeti az órrát, de azt 120-assal is fiogja
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Egy 2008-as Specialized FSR Stumpjumper vázba menyire volna káros egy 140es Fox villa mászásnál? (nem állitható)

thx

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Drusza, Te aztán egy határozott ember vagy :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Ennek a szürke testvérét vettem kb másfél éve. Annyiban más az enyém, hogy tiagra váltóval szerelt. Szerintem megérte az árát.

Jó, jó meggyõztetek! :) Kicsit elhamarkodott volt a kijelentés, mivel semmi bajom a régebbi kerékpárokkal, sõt kifejezetten gyönyörû pl. egy régi XT szett egy Troger vázon.
Viszont most inkább egy Pitch FSR-re fáj a fogam, de persze akciósan már nincs. Elcserélném rá az FSR XC-met. :)
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

montidhoz képest milyen vázméretût vettél ?
illetve nem nagyon rövid váz ?

M-es mindegyik gép, a Sirrus 5 cm-vel rövidebb a Stumpinál. Stucnival van kompenzálva, az 4 cm-rel hossszabb a Sirruson. Így 1 cm a különbség. Megszoktam õket, nekem mindegyik pont megfelel.
www.magicteam.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ennek a szürke testvérét vettem kb másfél éve. Annyiban más az enyém, hogy tiagra váltóval szerelt. Szerintem megérte az árát.

montidhoz képest milyen vázméretût vettél ?

illetve nem nagyon rövid váz ?

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Akkor nem veszem meg.

www.magicteam.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az miért baj ha 2oo6-os?Az FSR-XC-m is az és semmi baja azóta sem.

némileg változott azóta a váz, bár nem jelentõsen, korántsem annyira mint pl a tavalyi crosstrailhez képest az idei. (bezzeg ha az lenne akciózva...)

amúgy meg nem romlik meg a raktárban állásban :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Akkor nem veszem meg :(.

Az miért baj ha 2oo6-os?Az FSR-XC-m is az és semmi baja azóta sem.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Igen

Akkor nem veszem meg :(.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Sziasztok!

A most akciós Sirrus a kép alapján a 2006-os modell. Valóban a 2006-os kapható most akciósan?

több mint valószínû, én éppen egy 2006-os rockhoppert rendeltem

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Igen

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

A most akciós Sirrus a kép alapján a 2006-os modell. Valóban a 2006-os kapható most akciósan?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tudom,én nem láttam.Neked már nincs meg?Megnézném.

Már nincs, eladtam a scutummal együtt. Ma járok a Kuszi felé, megnézem, hogy van-e. A pultnál volt felakasztva.
Ez egy majdnem dh gumi.

A sebesség mindent megold.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Nem tudom,én nem láttam.Neked már nincs meg?Megnézném.

Én is megnézném! Tavaszra beneveznék egy ilyenre, ha tényleg jó.
www.magicteam.hu