Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Intersport:

Ma megint bementem az Intersportba. Bár a legutóbbi alkalommal - mikor egy lelkes ifjú eladólányka meg akart gyõzni arról, hogy a kezemben tartott Shimano cipõ a hozzá tartozó stoplikkal túracipõ és nem kerékpáros - megfogadtam, hogy nem jövök ide többet.

Ezúttal izotónikus italt kerestem, olyant ami a folyadék mellett az elektrolitok visszapótlásáról is gondoskodik. Konkrétan Isostar, Gatorade, stb. A segítõkészséggel most sem volt gond. Azt is megtudhattam, hogy rajtam kívül soha senki sem keresett ilyent és az általam említett márkák 10 éve nem léteznek. (!) Majd az eladó rámutatott egyre a dupla polcon sorakozó badibilder-mislenbabapuffasztó-redbullvadkutyakékerõ-energizáló cuccok közül és azt mondta: "Ezt vidd, ez nem csinál semmit, csak rohadtul pörget."

Ezek után átmentem az Interspar-ba és vásároltam 6 üveg izotónikus italt.

:lol1: :cry: :w_morde: :cegly: :hehe: :clap1: :wtf2: :rotfl: :rofl: :puke:

kb így fodadtam ezt a poénos kis írásodat ... mindig is gondoltam hogy az intersport kicsit érdekes egy létesítmény, de ez a történet még az én feltevéseimet is überelte de nagyon
Mert tekerni jó!

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Elköltöztünk a Jutasi útról a Halle 5g-be. Ez legalább 200m. Szóval messzire költöztünk.

Szóval szomszédok maradtunk.:)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Buddha: ha megvenném a gépedet, akkor már három lenne :) és az nem fér el az új albinkban. A másik kettõ is be van suvasztva. Elköltöztünk a Jutasi útról a Halle 5g-be. Ez legalább 200m. Szóval messzire költöztünk.
FELAHEGYRE! :scared:

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Intersport:

Ma megint bementem az Intersportba. Bár a legutóbbi alkalommal - mikor egy lelkes ifjú eladólányka meg akart gyõzni arról, hogy a kezemben tartott Shimano cipõ a hozzá tartozó stoplikkal túracipõ és nem kerékpáros - megfogadtam, hogy nem jövök ide többet.

Ezúttal izotónikus italt kerestem, olyant ami a folyadék mellett az elektrolitok visszapótlásáról is gondoskodik. Konkrétan Isostar, Gatorade, stb. A segítõkészséggel most sem volt gond. Azt is megtudhattam, hogy rajtam kívül soha senki sem keresett ilyent és az általam említett márkák 10 éve nem léteznek. (!) Majd az eladó rámutatott egyre a dupla polcon sorakozó badibilder-mislenbabapuffasztó-redbullvadkutyakékerõ-energizáló cuccok közül és azt mondta: "Ezt vidd, ez nem csinál semmit, csak rohadtul pörget."

Ezek után átmentem az Interspar-ba és vásároltam 6 üveg izotónikus italt.

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Vkse megint szervez egy kis megmozdulást:
"...az útvonal a következõ lenne:Veszprém Stadion parkoló 9.30 as
indulással.Csatár alatt-Séd mellett-Szentgál-Csalános-völgy-Városlõd-Csehbánya-Pisztrángos tó-Farkasgyepü-Csúrgo kút-Farkasgyepû-Mátyás pince-Fodortanya-Hajag alatti
füves út-Hárskút-Esztergáli völgy-Veszprém.
Ezt így kb 90km-nek saccolom, és 1200m szintemelkedésnek.Nagy mászas nem lesz benne sehol..."

Mit szólsz?
Nem kellene megint csatlakozni?
(Ugyan én multkor még másnap délután is kivoltam:) )

Hali!

Ja csatlakozzunk, nekem még hétfõn is sajgott a combom.
www.kannmatti.kepeim.hu

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Vasárnap egy kis túra a hegyekben?

Vkse megint szervez egy kis megmozdulást:
"...az útvonal a következõ lenne:Veszprém Stadion parkoló 9.30 as
indulással.Csatár alatt-Séd mellett-Szentgál-Csalános-völgy-Városlõd-Csehbánya-Pisztrángos tó-Farkasgyepü-Csúrgo kút-Farkasgyepû-Mátyás pince-Fodortanya-Hajag alatti
füves út-Hárskút-Esztergáli völgy-Veszprém.
Ezt így kb 90km-nek saccolom, és 1200m szintemelkedésnek.Nagy mászas nem lesz benne sehol..."

Mit szólsz?
Nem kellene megint csatlakozni?
(Ugyan én multkor még másnap délután is kivoltam:) )

Hali!
www.magicteam.hu

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Nem tudjátok véletlenül az apróhirdetésekhez csatolható kép max méretét és formátumát? Én nem találom sehol...

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Házgyári-Tüzér körforgalom, 9:15 rendben. Még mindig rövidujjúban gondolkodsz?:)

ok rendben akkor ott!

igen rövidben. max felülre veszek hosszút amíg nem lesz meleg és majd elrakom a hátitatyóba :D
Mert tekerni jó!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Házgyári-Tüzér körforgalom, 9:15 rendben. Még mindig rövidujjúban gondolkodsz?:)

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Mivel reggel a meló végeztével még egy bölcsi-kört is le kell zavarnom, javaslom a 9:15-ös idõpontot. Most már csak valami talihely kellene a Házgyári út környékén, amit ismersz, mert nem akarok még a városba is betekerni elõtte. Egyrészt plusz idõ, másrészt ha terveim szerint kellõen kikészítem magam holnap, akkor az a mínusz tíz (2x5) km sokat nyom majd a latban...:lol1:

Másvalaki esetleg?

Jutasi spár parkolója? vagy esetleg az új körforgalom ami a hadi úthoz visz ki?

a 9:15 nekem megfelel!
Mert tekerni jó!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

engem nem zavar ha téged nem zavar ... szóval menjünk ... kérdés hogy akkor mikor és hol találkozzunk? :)

Mivel reggel a meló végeztével még egy bölcsi-kört is le kell zavarnom, javaslom a 9:15-ös idõpontot. Most már csak valami talihely kellene a Házgyári út környékén, amit ismersz, mert nem akarok még a városba is betekerni elõtte. Egyrészt plusz idõ, másrészt ha terveim szerint kellõen kikészítem magam holnap, akkor az a mínusz tíz (2x5) km sokat nyom majd a latban...:lol1:

Másvalaki esetleg?

Jakus, LX-et vegyél, mert ha meg találnád vásárolni a hamarosan eladósorba kerülõ Imagine vázamat, azon nagyon szépen mutat majd!!!:) Bocsika, a rögzítés-difi tényleg a hátsó váltót érinti, csak elfelejtettem említeni, mert remeg a fejem az idegtõl, hogy ez a fórum már használhatatlanabb mint az iwiw a legsötétebb napjaiban, a túlterheltség miatt....

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Hali !

Vasárnap egy kis túra a hegyekben?
Jakus: ha rám hallgatsz azt veszed mely tetszik :)
Amúgy király az XT azé a pénzééé.
www.kannmatti.kepeim.hu

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Jaaa, így már világos.
Ano: Lehet hogy még a végén begizdulok :afro:

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

A Hone tudomásom szerint az agyra/tengelyre rögzül. Az XC-nél erõsebb igénybevételre tervezték, ami szvsz többletsúlyt jelent. Bár az adatokat nem ismerem.

Igazából a HONE azért tetszik, mert full fekete.
Buddha: hogy érted azt, hogy agyra/tengelyre rögzül? Az LX hogyan van megoldva?

úgy érti hogy a hátsó váltó nem a vázon és a váltószemen csüng hanem a hátsóagy tengelyén ...

Posted Image

de sztem a hajtómû az dettó ugyanaz mind2nél, csak az 1ik ilyen színû míg a másik olyan :)
Mert tekerni jó!

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Igazából a HONE azért tetszik, mert full fekete.
Buddha: hogy érted azt, hogy agyra/tengelyre rögzül? Az LX hogyan van megoldva?

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Most akkor két cucc közül kellen választanom LX 25ért vagy XT 35ért.

Mindenképpen LX!!! sztem XT nem ér annyival többet ... hacsak nem akarsz gizdázni :)
Mert tekerni jó!

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Ano: Vendégek nem estek be, de a fõnököm egy valag melót rám zúdított. Azért menjünk, ha részedrõl is OK, csak sokat fogok ásítozni...

engem nem zavar ha téged nem zavar ... szóval menjünk ... kérdés hogy akkor mikor és hol találkozzunk? :)
Mert tekerni jó!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
A Hone tudomásom szerint az agyra/tengelyre rögzül. Az XC-nél erõsebb igénybevételre tervezték, ami szvsz többletsúlyt jelent. Bár az adatokat nem ismerem.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Most akkor két cucc közül kellen választanom LX 25ért vagy XT 35ért.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Üdv!

Mekkora az a váz, s kb. mit szeretnél érte kapni?
Ja, s még egy kérdés lenne hozzád: A VDO-d egyik reggelrõl a másikra mekkora különbségeket képes mutatni ugyanazon a szinten a légnyomás megváltozása miatt. Én tegnap beszereztem egy légnyomásmérés alapján mûködõ magasságmérõs km-órát, ám a tegnap esti s a ma reggeli szint között 30m különbséget mutat ugyanott. Oké, hogy változik ugyanazon a szinten is a légnyomás, de mekkora az az érték, ami még normálisnak tekinthetõ a te órádon tapasztalataid szerint?

Váz: Sajnos nem tudom a méretet. Vásárlás után leszedtem azt a matricát. De az én 179cm-hez tökéletes. (Sztem 17,5-ös.) Ha jól mértem a felsõ csövet, akkor az 54cm körül van. 25-ért fogom hirdetni. Ez NEM a külön is kapható noname alu Kelly's váz, hanem a csak komplett gépként vásárolható Kinesium Premium Alu Race Frame. Május 10-tõl átvehetõ, addigra épül meg a Konám.

VDO: Az általad felvetett formában még nem teszteltem a VDO-t. Azt már észrevettem, hogy ugyanazon a túrán a legnagyobb mért magasság 10-20 méterrel eltért. Én mielõtt "home altitude"-ot állítok indulás elõtt, pár percet várok, hogy átvegye a cucc a külsõ hõmérsékletet. Valamint ha a túra során van olyan pont, aminek ismered a magasságát, akkor ott mindig kalibrálj utána. Gyenge pont még az emelkedés mérése, mert elég hosszúnak kell lennia a lejtõnek vagy emelkedõnek ahhoz, hogy pontos értéket kapj. De ezeket a dolgokat a VDO nem rejti véka alá, sõt elõre felhívja rá a figyelmet. De altiméterekbõl nics sok a piacon. A Polárt aranyárban mérik, a Cateye alti modellje meg évek óta nem kapható.

Ano: Vendégek nem estek be, de a fõnököm egy valag melót rám zúdított. Azért menjünk, ha részedrõl is OK, csak sokat fogok ásítozni...