Sajnálom,nincs jó tapasztalatom az ilyen kutyákat illetõen.Amúgy szeretem a kutyákat,sok sok évig nekem is volt kutyám.Szia!
Kérnék nem hülyeségeket beszélni,ezzel magadat is minõsíted szerintem.
De esetleg engem is be lehet támadni,adok kis alapot
http://lh6.ggpht.com....jpg?imgmax=400
Jelentkezz be Regisztrálj
Bakony-Balaton riders
Írta 2008. július 05. - 10:00
Írta 2008. július 05. - 09:26
Szia!de az ilyen kutya ne éljen,ezek genetikai hulladékok.Igaz a gazdái is.De értük is annyi jár,mint egy rendes emberért.
Kérnék nem hülyeségeket beszélni,ezzel magadat is minõsíted szerintem.
De esetleg engem is be lehet támadni,adok kis alapot
http://lh6.ggpht.com....jpg?imgmax=400
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2008. július 05. - 08:34
Nincs itt valami kutyaszakértõ? Érdekelnének a tanácsai. De komolyan.
És hogy bringázásról is essék szó: A hétfõi edzést - merthogy az asszony csodával határos módon a történtek után sem adta fel a bicajozást, bár ma megint kutyákkal álmodott - nem tudjuk reggel kezdeni. Legjobb esetben 11 óra körül. (Igen, megint a gipszkartonos.) Amúgy érdekelne a Dózer által említett tó. Így elmondva kimondottan szimpi. De ha esetleg együtt megyünk, jelzem: ez most megint a nejem edzése, szal tempomattal tudunk csak haladni. És a távot nem akarjuk 70 fölé vinni.
Valaki más hétfõre?
Írta 2008. július 04. - 22:48
de az ilyen kutya ne éljen,ezek genetikai hulladékok.Igaz a gazdái is.De értük is annyi jár,mint egy rendes emberért.sajna szegény kutya nem tehet arról hogy ilyen a természete ... a gazdié a felelõsség minden ilyen esetben szal inkább a gazdikat kellene likvidálni valahogyan
Írta 2008. július 04. - 21:26
Hát lehet hogy nektek szerencse,hogy én nem voltam ott...Ismerve magamat,a büdös k anyjába elküldtem volna gazdit,akár mekkora állat.Így olvasva is rohadt módon felhúztam magam.Asszem beszerzek én is valami hatásos kutyadöglesztõt.Azon is gondolkodom,hogyan lehetne végleg elintézni azokat a dögöket...Ha van valami jó ötlet...jöhet.:snajper::snajper:
sajna szegény kutya nem tehet arról hogy ilyen a természete ... a gazdié a felelõsség minden ilyen esetben szal inkább a gazdikat kellene likvidálni valahogyan
Írta 2008. július 04. - 20:49
Hát lehet hogy nektek szerencse,hogy én nem voltam ott...Ismerve magamat,a büdös k anyjába elküldtem volna gazdit,akár mekkora állat.Így olvasva is rohadt módon felhúztam magam.Asszem beszerzek én is valami hatásos kutyadöglesztõt.Azon is gondolkodom,hogyan lehetne végleg elintézni azokat a dögöket...Ha van valami jó ötlet...jöhet.:snajper::snajper:Na jó, elismerem: ez egy kissé pontosabb és használhatóbb, mint az én leírásom.;)
Írta 2008. július 04. - 14:37
Az említett problémás szakasz itt tekinthetõ meg!
A hegybíró út pusztefelõli végén történt valahol ha jól veszem ki a térképen ... de lehet hogy a szömörce utcánál volt ... a lényeg hogy valahol ott 100 méteres körzetben ...
Na jó, elismerem: ez egy kissé pontosabb és használhatóbb, mint az én leírásom.;)
Írta 2008. július 04. - 13:35
A hegybíró út pusztefelõli végén történt valahol ha jól veszem ki a térképen ... de lehet hogy a szömörce utcánál volt ... a lényeg hogy valahol ott 100 méteres körzetben ...
Ui.: én is láttam már olyan gáz-spray-t hogy alig volt nagyobb mint egy feles pohár és kb 4 méterre tört ki belõle a hatalmas gázcsóva !!!
Írta 2008. július 04. - 13:00
Dózer: Az elsõ állat engem vett üldözõbe (kb. 50m-rel haladtam a többiek elõtt). Leugrottam a géprõl és azzal próbáltam sáncolni, meg ütni az acsarkodó dögöt. (Na ez, az egyébként jól mûködõ védekezés lehetetlen, ha pl. ott ül a gyereked hátul.)
A második kutya volt annyira hülye, hogy nem engem támadott be. Hátulról simán meglettem volna neki, amíg a szembõl támadó társa lefoglal.
A második dög tehát arra a hármas csoportra támadt, amiben jött Ano, Ági, meg a feleségem. Az ott történteket csak amúgy periférikusan érzékeltem, mert eléggé elfoglalt voltam éppen... A nejem próbált kijönni az SPD-bõl, Ano asszem sáncolt, és mindenki üvöltött (velem együtt). Részben a kutyákra, részben a gazdinak, hogy fogja meg a dögöket.
Az egyik gazdi egy vékony vörös csajszi volt, aki épp ki akart járni valami bordó kocsival a szélesre tárt kapun. Cincogott valamit a megvadult kutyáknak, de azok le se sz..ták. Aztán jött a kopasz-tetovált-gyorsaságimotoros gazdi, akinek a hívására már visszatértek a dögök. Elnézéskérésrõl vagy ilyesmirõl szó sem volt. Ellenkezõleg. Mikor a nejem már kapott levegõt, megjegyezte, hogy "hogy lehet valaki ekkora barom". A kopasznak ez nem tetszett, felszívta magát, és keménykedni kezdett. Szerinte nem kell azért mindjárt barmozni, mert éppen ki akartak járni a kapun... Valóban. Azért tényleg nem. De itt egy kicsit többrõl volt szó. Akkor már tényleg eldurranófélben volt az agyam. Ági végül is csillapította a helyzetet, meg a kopaszt egy udvarias megjegyzéssel, és sértetlenül legurulhattunk az erdõ felé.
A csomópont alatt azt a helyet értem ahol véget ér az az aszfaltos lejtõ, ami a kurvákkal zsúfolt nyolcas-házgyári halálkeresztezõdésbõl jön le. Elmegy ott a Gázló is. Van fahíd, meg pléhkrisztus. Onnan indul a csatári aszfaltos emelkedõ, a márkói malomhoz vezetõ ösvény, meg felfelé két murvás, amin el lehet jutni az Ördödgrágta-sziklához, meg a Tekeresbe. Gyakorlatilag a csatári telkek legszélén megy el, majd eléri a fenyõerdõt, ahol a Tekeres-völgybe lehet jutni.
Vagy inkább nem is magyarázom, majd legközelebb elviszlek arra:lol1::lol1:.
Visszatérve a védekezésre: vizeskulacs, pofánrugás bevett módszerek. De ez most más kategória volt. Egy gyengén spriccelõ spray nyilván szívás. Én egyszer találkoztam olyannal, hogy a nyomás hátravágta a csávó karját, mikor használni kezdte. Talán KO 5001 volt.
A hangriasztót meg használja nyugodtan a feltalálója, amikor éppen támadja a harcikutya...
Írta 2008. július 04. - 12:36
Írta 2008. július 04. - 12:04
Kedves Sporik!
Tudja-e valaki biztosan, hogy legálisan vásárolható/ tartható/ használható-e valamiféle gázspray, ami elég hatékony ahhoz, hogy két bitbullt is megállítson szükség esetén? Hol vásárolható és mennyiért?
A tegnapi duplapites "kaland" után komolyan elgondolkodtam azon, hogy mi lett volna, ha egyedül, vagy éppen a kölökkel a gyerekülésben vagyok. Azt hiszem, a jövõben ezt a két mûfajt hanyagolni fogom. A másodikat biztosan.
Jankó!
Ági talált itt egy kis infót ... gondolom megalálod benne a részletes választ amit keresel
ha jól vettem ki a szövegbõl, akkor ha egy legális vadászboltban veszel gáz-spray-t akkor azt használhatod önvédelemre.
Írta 2008. július 04. - 11:26
Megvolt a tegnapi asszonyos túra ... a következõ utvonallal: Rátót-hadiút-Hárskút-Herend-Bánd-Márkó-Csatárhegy mellett át Tekeresvölgybe-Lackó forrás - Veszprém-Tesco-Kádárta-Gyulafirátót
ez volt kb 57km ... szint passz
sajna az elején voltak gondjaink Hárskútnak felfelé, mert Ági kissé betegesen (lázasan) vágott neki a túrának és nagyon kifogott ott rajta ... Hárskúton a kocsmánál pihentünk egyet és szerencsére egy kis vörösbor után új erõre kapott
Szóval egy jót kirándultunk és jól éreztük magunkat. Egyedül a tekeres völgy elött az a 2 kutya nem kellett volna ... a napcsoka kicsit süthetett volna kevésbé is, dehát nyáron mi másra számítson az ember ...
Ui.: örültünk hogy megismerhettük Jankó feleségét és reméljük hogy viszont láthatjuk Õt a Gázlón
Írta 2008. július 04. - 11:24
Tudja-e valaki biztosan, hogy legálisan vásárolható/ tartható/ használható-e valamiféle gázspray, ami elég hatékony ahhoz, hogy két bitbullt is megállítson szükség esetén? Hol vásárolható és mennyiért?
A tegnapi duplapites "kaland" után komolyan elgondolkodtam azon, hogy mi lett volna, ha egyedül, vagy éppen a kölökkel a gyerekülésben vagyok. Azt hiszem, a jövõben ezt a két mûfajt hanyagolni fogom. A másodikat biztosan.
Az asszony még aludni sem tudott az eset után, és feljelentést fontolgatott. Felesleges... Vér végül is nem folyt. Csak röhögnének rajtunk.
Voltak nekem is kutyáim, meleg helyzeteim is idegen kutyákkal, de biztos vagyok benne, hogy ez a tegnapi volt a legmelegebb. Csak annyin múlott a dolog, hogy a két kutya külön irányban támadott, és az asszony ki tudott lépni az SPD-bõl, és nem került a földre...
Anóék: Köszi mégegyszer is! Én tényleg nem bírtam volna anya segítségére sietni, mert "lefoglalt" az elsõ dög. Ja, köszi a túrát is! Jól éreztük magunkat, ma pedig erõs fáradtsággal küzdünk. Elméletem szerint azért van, mert keveset voltunk árnyékban, és sokat a napon!
Mindenki: Ha a csatári elágazóból indultok felfelé, és a murváson haladtok a tekeres-völgyi erdõ szélén, az elsõ kaptató tetején van az ominózus helyszín a pittel, meg a pit-keverékkel. Nem mindig vannak kint, csak amikor a gazdi kijár a kocsival....
Írta 2008. július 03. - 22:25
Felnõni fellehet az alföldön,de dh-zni?kellenek hegyek a DH-hoz?
Én az Alföldön nõttem fel...
Írta 2008. július 03. - 22:03
itt vannak hegyek, ahol lehet DH-zni?
kellenek hegyek a DH-hoz?
Én az Alföldön nõttem fel...
Írta 2008. július 02. - 22:19
itt vannak hegyek, ahol lehet DH-zni?van itt valaki, aki DH-zik?
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. július 02. - 20:56
Na, ezzel én is ugyanígy szoktam lenni...
Ano, meg akit még érinthet: Akkor holnap de. tízkor a rátóti ABC-nél!
oksa
Írta 2008. július 02. - 20:33
Én szerintem jobban le fogok fáradni,mintha bicajozni mennék.
Na, ezzel én is ugyanígy szoktam lenni...
Ano, meg akit még érinthet: Akkor holnap de. tízkor a rátóti ABC-nél!
Írta 2008. július 02. - 19:12
Hehe:)AZzért az nem dh.Nem hiszem, de ha jobban meggondolom Dózer az Epicjével néha bedurvul
Holnap nem tudok menni,fiamat viszem Füredre az Aquaparkba.Ez lesz a szülinapi ajándéka.Aki bicajozik,annak jo tekerést!Én szerintem jobban le fogok fáradni,mintha bicajozni mennék.
Írta 2008. július 02. - 14:00
van itt valaki, aki DH-zik?
Nem hiszem, de ha jobban meggondolom Dózer az Epicjével néha bedurvul
www.kannmatti.kepeim.hu