Ano: Köszi az infót. Asszem az lesz a legjobb, ha bemegyek egy vadászboltba, és ott kikérdezem az eladót. A cikk 2004-es, és azóta sokat változhatott a szabályozás.
Dózer: Az elsõ állat engem vett üldözõbe (kb. 50m-rel haladtam a többiek elõtt). Leugrottam a géprõl és azzal próbáltam sáncolni, meg ütni az acsarkodó dögöt. (Na ez, az egyébként jól mûködõ védekezés lehetetlen, ha pl. ott ül a gyereked hátul.)
A második kutya volt annyira hülye, hogy nem engem támadott be. Hátulról simán meglettem volna neki, amíg a szembõl támadó társa lefoglal.
A második dög tehát arra a hármas csoportra támadt, amiben jött Ano, Ági, meg a feleségem. Az ott történteket csak amúgy periférikusan érzékeltem, mert eléggé elfoglalt voltam éppen... A nejem próbált kijönni az SPD-bõl, Ano asszem sáncolt, és mindenki üvöltött (velem együtt). Részben a kutyákra, részben a gazdinak, hogy fogja meg a dögöket.
Az egyik gazdi egy vékony vörös csajszi volt, aki épp ki akart járni valami bordó kocsival a szélesre tárt kapun. Cincogott valamit a megvadult kutyáknak, de azok le se sz..ták. Aztán jött a kopasz-tetovált-gyorsaságimotoros gazdi, akinek a hívására már visszatértek a dögök. Elnézéskérésrõl vagy ilyesmirõl szó sem volt. Ellenkezõleg. Mikor a nejem már kapott levegõt, megjegyezte, hogy "hogy lehet valaki ekkora barom". A kopasznak ez nem tetszett, felszívta magát, és keménykedni kezdett. Szerinte nem kell azért mindjárt barmozni, mert éppen ki akartak járni a kapun... Valóban. Azért tényleg nem. De itt egy kicsit többrõl volt szó. Akkor már tényleg eldurranófélben volt az agyam. Ági végül is csillapította a helyzetet, meg a kopaszt egy udvarias megjegyzéssel, és sértetlenül legurulhattunk az erdõ felé.
A csomópont alatt azt a helyet értem ahol véget ér az az aszfaltos lejtõ, ami a kurvákkal zsúfolt nyolcas-házgyári halálkeresztezõdésbõl jön le. Elmegy ott a Gázló is. Van fahíd, meg pléhkrisztus. Onnan indul a csatári aszfaltos emelkedõ, a márkói malomhoz vezetõ ösvény, meg felfelé két murvás, amin el lehet jutni az Ördödgrágta-sziklához, meg a Tekeresbe. Gyakorlatilag a csatári telkek legszélén megy el, majd eléri a fenyõerdõt, ahol a Tekeres-völgybe lehet jutni.
Vagy inkább nem is magyarázom, majd legközelebb elviszlek arra:lol1::lol1:

.
Visszatérve a védekezésre: vizeskulacs, pofánrugás bevett módszerek. De ez most más kategória volt. Egy gyengén spriccelõ spray nyilván szívás. Én egyszer találkoztam olyannal, hogy a nyomás hátravágta a csávó karját, mikor használni kezdte. Talán KO 5001 volt.
A hangriasztót meg használja nyugodtan a feltalálója, amikor éppen támadja a harcikutya...