Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Ma kipróbáltam a terepet is.Finom tempóban már megy.Évával lementünk Sz.király,F.õrs,Lovas,Csopak,Füred,Tihany,Sajkod.Szuper idõ volt,de visszafelé ahogy beértünk a Füredi bazársorra,leszakadt az ég.Egy pizzériában vártuk meg a vihar végét,brutál esõ volt.Almádiban a murvás bicajútról a Kenese felõl jövõ újabb vihart fényképeztem,amikor Fûzfõ fölötti erdõbe lecsapott egy villám.Egy pillanatig izzott valami,ahol levágott a villám.Kakirelé gyorsan behúzott,mi meg lehúztunk Almádiba menedéket keresni,de csak egy panzió fedeles kapujáig jutottunk,mert újra leszakadt az ég.A vihar után hazaértünk,jó késõn,22 óra után.Kihasználjuk hogy szalamaszülõk vagyunk.:)
ilyen volt az esõ Füreden:
http://www.freevlog....=u4a4a8c0cd8efd

http://www.freevlog....=u4a4a8f14de670

a bicikliút,amig épített bicikliút,addig nehéz eltévedni rajta.De amikor falusi utakat jelölnek ki bicajútnak,na az rettentõ gáz.Mint pl Balatonakaliban.Most már sötétben is megtalálom ott az utat,de elöször még nappal sem tudtam hol van.

Jankó,a hirdetés módosítás/törlésre katt,ott tudod módosítani a hirdetés bármely részletét.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nyugi, igazából én is tatai vagyok.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
balatoni bringa útról annyit, hogy badacsonynál keszthely felé elvesztettem a fonalat és végül 71es lett belõle. a másik, a sok fát kerüldözni benne éjjel életveszély füred belterületén megint elég fura..
Andris!
sorry, hogy nem mentem, csak kreszteszteztem, pénteken vizsga, apám ott melózik a suliban aztán muszáj átmennem :D

p.s: sorry hogy ilyen sokat írok ide, csak unatkozom:)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

A bicikliutat éjjel mennyire lehet megtalálni, és mennyire lehet rajta tempót tartani?

Köszönet! :)

Én egyszer jöttem rajta éjszaka Keszthely felõl Almádiig. Többször nem fogok. Sötét volt, mint a fekete tehén seggében. A halogén agydinamós világítás és a fejlámpa együtt kevésnek bizonyult a normális haladáshoz. Persze teliholdnál és Hozé-lámpával lehet, hogy mûködik a dolog...

Sok az úthiba, amit nehéz észrevenni. Az eltévedés viszont nagyon könnyen megy. Nekem többször is sikerült. De a parti fõutat sem merném jó szívvel ajánlani.

Más: Nem tudja valaki, hogy a piactéren hogy tudnám megváltoztatni a mailcímemet? Csodálkozom, hogy miért nem reagál senki a hirdetéseimre.... Én marha!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Urak, tanácsot kérnék tapasztaltabbaktól, péntek este el szeretnék jutni az Õrségbõl Csopakra. Hogy érdemes mennem? Minél egyszerûbb, biztonságosabb útvonal a cél, fõleg, hogy éjszaka megyek. Nem szeretném magam elüttetni v. eltévedni. Ahogy néztem, kb. 4 lehetõségem van. Az elsõ egy Egerszegen, Sümegen, Halimbán átmenõ útvonal, erre már jártam hasonló körülmények között múlt évben, csak akkor Oroszi volt a cél. Kb. 150 km így és elég néptelen (ez egyben elõny és hátrány is :D) az út.

A másik, hogy Keszthelyen át megyek, útvonaltervezõ így is 150 km-et mond, itt három lehetõség van; fel északnak Tomajok irányába, Tapolcán át, és Zánkánál térni vissza a partra, vagy a fõút a parton, vagy a bicikliút. A fõút lenne az evidens, csak félek tõle. A bicikliutat éjjel mennyire lehet megtalálni, és mennyire lehet rajta tempót tartani?

Ha csak nincs valami brutál erõs lámpád, akkor ne menj a balatoni kerékpárúton. Rengeteg olyan akadály van rajta, ami sokkal veszélyesebbé teszi, mint a fõút. Ezt a bringautat sajnos nem bringásoknak csinálták, csak a statisztikának.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
egerszegrõl szerintem jöhetsz keszthely felé, csak közte igen sok a domb-lejtõ - keresztirányba szeled át a zalai-dombságot. aztán keszthelyrõl nyomni csopakig a 71-esen, ahol az út mellett lesz a bringaút, ott majd térj rá.
én ezt a tematikát alkalmaznám :)
felesleges jönnöd Tomajok felé, mert elég néptelen olyankor a balcsipart is - szerintem

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Urak, tanácsot kérnék tapasztaltabbaktól, péntek este el szeretnék jutni az Õrségbõl Csopakra. Hogy érdemes mennem? Minél egyszerûbb, biztonságosabb útvonal a cél, fõleg, hogy éjszaka megyek. Nem szeretném magam elüttetni v. eltévedni. Ahogy néztem, kb. 4 lehetõségem van. Az elsõ egy Egerszegen, Sümegen, Halimbán átmenõ útvonal, erre már jártam hasonló körülmények között múlt évben, csak akkor Oroszi volt a cél. Kb. 150 km így és elég néptelen (ez egyben elõny és hátrány is :D) az út.

A másik, hogy Keszthelyen át megyek, útvonaltervezõ így is 150 km-et mond, itt három lehetõség van; fel északnak Tomajok irányába, Tapolcán át, és Zánkánál térni vissza a partra, vagy a fõút a parton, vagy a bicikliút. A fõút lenne az evidens, csak félek tõle. A bicikliutat éjjel mennyire lehet megtalálni, és mennyire lehet rajta tempót tartani?

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Nem emlékszel rá véletlenül, hogy a múltkori körünk mennyi idõt vett igénybe?
Mert Herendrõl elindulva nyilván az a legrövidebb kör, amit menni tudnék...

És mi a legkorábbi idõpont, amikor el tudnánk indulni?

pfff ... ezen kell gondolkodnom, mert nem emlékszem már nagyon ...

az indulást Mattival kb 9-9:30ra beszéltük meg Herendrõl
Mert tekerni jó!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Én mindenképpen autóval mennék Herendre ... ha úgy jó neked gyere te is :)

Nem emlékszel rá véletlenül, hogy a múltkori körünk mennyi idõt vett igénybe?
Mert Herendrõl elindulva nyilván az a legrövidebb kör, amit menni tudnék...

És mi a legkorábbi idõpont, amikor el tudnánk indulni?

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Ano, Matti: Csütörtökön mi a tervetek? Kocsival mentek át Herendre, vagy "lábon" (bringán)? Szabit most nem tudok kivenni, de lehet, hogy reggel/délelõtt 2-3 órára nyeregbe szállnék. Kívánják már az új gumik a terepet...

Én mindenképpen autóval mennék Herendre ... ha úgy jó neked gyere te is :)
Mert tekerni jó!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Ano, Matti: Csütörtökön mi a tervetek? Kocsival mentek át Herendre, vagy "lábon" (bringán)? Szabit most nem tudok kivenni, de lehet, hogy reggel/délelõtt 2-3 órára nyeregbe szállnék. Kívánják már az új gumik a terepet...

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

üzenetben elküldtem,remélem el is ment,mert nem minden üzenet ér itt célba.A régi mail címem meg bezabálta a Pannon.
Ja igen,az aláírásom...már annyira megszoktam,hogy el is felejtettem.De még érvényes.:)

Átjött, köszi. Most küldtem csak el a (frissített) listát, mert a Csererdõben egész nap nincs áram, így meg kellett várni, míg beérek a melóba. :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
nincs ilyenünk, kidobáljuk a kukába.
hova mész? elmondom nagyjából merre van szívesen :)
(30-675-0128) ha nagyon nem találod a helyet, akkor 8 után csöröghetsz:)
esetleg ha tudod már most a címeket, akkor googlemaps.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Neked automatikusan küldtem (az aláírásod és a múltbéli eredményes üzletelésünk okán is :)), de már nem él a címed. Küldj légyszi egy aktuálisat!

üzenetben elküldtem,remélem el is ment,mert nem minden üzenet ér itt célba.A régi mail címem meg bezabálta a Pannon.
Ja igen,az aláírásom...már annyira megszoktam,hogy el is felejtettem.De még érvényes.:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

balkéz felõl volt egy nagy épület, egyik fele sárga (ahol álltál) a másik fele fehér és spar.
na akkor egészen jó az arcmemóriám :)

nem tudom :D
nem ismerem a várost :D

tényleg
nincs köccsi köccsibe tatabánya térképed holnapra? :)
fél 8 körül tudnék érte menni, délután meg visszaadnám. nem akarok egy alkalom miatt térképet venni...

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Nekem is küldd el légyszi!

Neked automatikusan küldtem (az aláírásod és a múltbéli eredményes üzletelésünk okán is :)), de már nem él a címed. Küldj légyszi egy aktuálisat!

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

jaja, az én voltam valószínûleg. kínai boltra nem emlékszem, de a többi stimmel :)
holnap is ott leszek... (meg tatán meg a környéken)

balkéz felõl volt egy nagy épület, egyik fele sárga (ahol álltál) a másik fele fehér és spar.
na akkor egészen jó az arcmemóriám :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Uraim, elkészült az eladó alkatrészek terjedelmes listája, és a hozzá tartozó fotóalbum. Páran már meg is kaptátok mailben a tudnivalókat.

Nekem is küldd el légyszi!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Uraim, elkészült az eladó alkatrészek terjedelmes listája, és a hozzá tartozó fotóalbum. Páran már meg is kaptátok mailben a tudnivalókat.

Akit még érdekel a dolog, az szíveskedjék elküldeni az e-mail címét, mert néhányatokét nem tudom, vagy visszadobja a mailmaster...

Infóért is zaklathattok nyugodtan.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Andris!
nem voltál ma koralos steyr-rel tatabányán kb 10 perce. És nem telefonáltál egy kínai bolt mellett leparkolva? (fehér póló, narancssárga tükrözõdõs lencsés szemüveg.)

jaja, az én voltam valószínûleg. kínai boltra nem emlékszem, de a többi stimmel :)
holnap is ott leszek... (meg tatán meg a környéken)