Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

jut eszembe , Jankó kolléga ha lesz kis idõd esetleg meg tudnád mérni a crosswayben a teló beépítési magasságát ?

Holnap leszek otthon, akkor szívesen lemérem. Csak homályosíts fel légyszi, hogy mettõl meddig szokás ezt mérni...

Tengelytõl alsó kormánycsapágyig a villa vonalában? Esetleg tengelymagasságtól függõlegesen a kormánycsapágyig? Vagy talajtól? (De akkor már a gumi is játszik...)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
jut eszembe , Jankó kolléga ha lesz kis idõd esetleg meg tudnád mérni a crosswayben a teló beépítési magasságát ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Kann Matti !!!
Mikó tekerünk Római fürdõhõ ???

Szerintem vasárnap lenne alkalmas neki, mert én szombaton nem érek rá. :D:D

Javaslom az Eplény-Alsópere-Bakonynána útvonalat. Hogy Eplényig hogy jutunk ki, az még rejtély, mert a cicergõs le van zárva, a nyolcvankettest meg annyira nem erõltetném. Bár ha minden kötél szakad, akkor Rátót-Tikhegyig hadiút, onnét csak pár km már Eplény a fõúton. Vagy esetleg vonat Eplényig?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Nekem volt speci globe, de nagyon igénytelen volt a kivitelezése. (Vázban csúszkáló eltávolíthatatlan fémdarab, a merõlegestõl durván eltérõ csomagtartófurat, stb...) Meridát meg soha nem akartam, és nem is tartottam valami sokra a márkát. Most is csak a barter lehetõség miatt került Crossway alám. De már nagyon örülök neki, hogy így alkult. Rendkívül átgondolt tervezés, és makulátlan kivitelezés!

Talán emlékszel rá hogy volt egy Cube touringom is, amit végül vissza kellett vitetni a nagykerbe, mert ha 30km/h közelében elengedtem a kormányt, olyan vad szitálásba kezdett a kerék, hogy életveszélyes volt. Nem segített sem a gumi, sem az agy cseréje.

Ezek után egy Genesis vázra építettem egy trekkinget, (részben a már említett speci globe alkatrészeivel) ahol sajnos ugyanezzel a problémával kellett szembesülnöm. Csak nagyobb sebesség esetén jelentkezett a szitálás.

Már-már elkönyveltem, hogy a telós 28-asoknál ez a szitálás természetes jelenség.

És most jött a Merida Crossway. Kicsit félve engedtem el a kormányt a Nosztorin lefelé. Nem akartam még egy többszázezres csalódást. De lám, ez nem szitál!!! Simán, stabilan lehet vele elengedett kormánnyal kanyarodni 30 fölött is! Kényelmes, könnyen irányítható, nagyon egyben van. Az a tipikus érzés, hogy nem rajta ülsz a bringán, hanem a bringát a tested meghosszabbított részeként érzékeled. És akkor egyenesedsz fel a derekadat nyújtóztatni, amikor csak jól esik...:-))

Szóval a Merida nálam csillagos ötösre vizsgázott. Tudom, hogy a tradíciók szerint kérni szoktam tõled a tanácsot (;)), de most mégis inkább adnék egyet: Gondold át még egyszer a Merida Crossway-!

Aztán kellemes krosszozást!

ja nézegettem

tavalyi crosstrail-lel szmben még abszolót merida (nekem semmi fóbiám nincs a márkával kapcsolatban(ráadásul azt lehet vázként kapni, specit meg bontani kell)). de az ideinek annyira eltalálták a geóját -gyakorlatilag monti geó, csak beférnek a nagyobb kerekek, M-es 43 cm (17") 590mm eff felsõcsõ (még hosszú is kicsit) - hogy az elég meggyõzõ. meridából én 48-ast vennék magamnak, ugyanolyan hosszú mint az 52-es, viszont jobb szeretem az alacsonyabb vázakat. volt kezemben 55-ös ahhoz nekem létra kéne :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

...amig nem néztem meg jobban a specit , addig crossway vázban gondolkodtam én is.

Nekem volt speci globe, de nagyon igénytelen volt a kivitelezése. (Vázban csúszkáló eltávolíthatatlan fémdarab, a merõlegestõl durván eltérõ csomagtartófurat, stb...) Meridát meg soha nem akartam, és nem is tartottam valami sokra a márkát. Most is csak a barter lehetõség miatt került Crossway alám. De már nagyon örülök neki, hogy így alkult. Rendkívül átgondolt tervezés, és makulátlan kivitelezés!

Talán emlékszel rá hogy volt egy Cube touringom is, amit végül vissza kellett vitetni a nagykerbe, mert ha 30km/h közelében elengedtem a kormányt, olyan vad szitálásba kezdett a kerék, hogy életveszélyes volt. Nem segített sem a gumi, sem az agy cseréje.

Ezek után egy Genesis vázra építettem egy trekkinget, (részben a már említett speci globe alkatrészeivel) ahol sajnos ugyanezzel a problémával kellett szembesülnöm. Csak nagyobb sebesség esetén jelentkezett a szitálás.

Már-már elkönyveltem, hogy a telós 28-asoknál ez a szitálás természetes jelenség.

És most jött a Merida Crossway. Kicsit félve engedtem el a kormányt a Nosztorin lefelé. Nem akartam még egy többszázezres csalódást. De lám, ez nem szitál!!! Simán, stabilan lehet vele elengedett kormánnyal kanyarodni 30 fölött is! Kényelmes, könnyen irányítható, nagyon egyben van. Az a tipikus érzés, hogy nem rajta ülsz a bringán, hanem a bringát a tested meghosszabbított részeként érzékeled. És akkor egyenesedsz fel a derekadat nyújtóztatni, amikor csak jól esik...:-))

Szóval a Merida nálam csillagos ötösre vizsgázott. Tudom, hogy a tradíciók szerint kérni szoktam tõled a tanácsot (;)), de most mégis inkább adnék egyet: Gondold át még egyszer a Merida Crossway-!

Aztán kellemes krosszozást!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

s mi lesz a Stumpival?

az marad. legalábbis terepes túrákra azért nekem fulli

végülis merev monti helyett lesz leginkább, meg kzlekedni, meg erdészeti utas túrázásra, meg hó/esõ -lesz rajta pálcás sárvédõ meg csomagtartó. viszont ha sikerül kiderítenem hogy mennyi a különbség a gyári sr cross teló meg egy 29-es reba beépítési magassága közt -és nem sok- akkor 29-es teló lesz benne.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

de ez részben a boltosok hibája is

egyszerûen azért mert többségük montis vagy azt szereti vagy a franc tudja annak is montit ad el aki soha nem megy egy gátkoronánál "zúzósabb" terepre. de ismerek olyat is aki még le is nézi a cross/trekkingeseket.

következõ project nálam is egy speci crosstrail. bár amig nem néztem meg jobban a specit , addig crossway vázban gondolkodtam én is.

s mi lesz a Stumpival?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A cross fürge. Jól halad és gyorsan reagál. Valahogy jobban bejön. Szerintem - tekintetbe véve a hazai terepviszonyokat - a magyar monti-tulajdonosok legalább felének inkább lenne való egy cross gép. De hát nekünk a reklám mondja meg, hogy mit szeretnénk. Ilyen az ember. A magyar meg fõleg ilyen.

A Speci már rég nincs meg. Bizonyos alkatrészei a Genesisre kerültek át, de most az is megy a háztól.

Megszámoltam, mióta hazajöttünk (2002) összesen 9 bringát vásároltam magamnak. Egyet az asszonynak, és hármat a gyerekeknek. Asszem ideje orvoshoz fordulnom...:D:D:D

de ez részben a boltosok hibája is

egyszerûen azért mert többségük montis vagy azt szereti vagy a franc tudja annak is montit ad el aki soha nem megy egy gátkoronánál "zúzósabb" terepre. de ismerek olyat is aki még le is nézi a cross/trekkingeseket.

következõ project nálam is egy speci crosstrail. bár amig nem néztem meg jobban a specit , addig crossway vázban gondolkodtam én is.

Mukunda

Mukunda

vendég

• fórumtag
  • 179 hozzászólás
Kann Matti !!!
Mikó tekerünk Római fürdõhõ ???

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Jó volt a mai bejárás...:) csak úgy kerülgettek a viharfelhõk .
76,80km...1314m szint....15.20 átlag... 3 emelkedõ lett a kedvencem a Majolikagyár utáni a Kõris és a Hajag :) ja Vinyét kihagytuk...:)

Sok hozzáfûzni valóm ehhez nincs ... jól elfáradtam :D

De sajnos igen ......õsöket látogatjuk szombat vasárnap...

Matti!! Az Õsök megvárnak ... a Gázló nem!! Tessék jönni Gázlóra! :)
Mert tekerni jó!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Szerintem - tekintetbe véve a hazai terepviszonyokat - a magyar monti-tulajdonosok legalább felének inkább lenne való egy cross gép. De hát nekünk a reklám mondja meg, hogy mit szeretnénk. Ilyen az ember. A magyar meg fõleg ilyen.

jól gondolod!
de már elkezdõdött pár éve ez a trend és az ismerõs boltosok tapasztalata az, hogy egyre többen vesznek treking/cross bringát, mert kezdenek rájönni, hogy túrázgatni felesleges az mtb.
szóval jó felé haladunk azért :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Mukunda

Mukunda

vendég

• fórumtag
  • 179 hozzászólás
Feltöltött kép

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

A cross fürge. Jól halad és gyorsan reagál. Valahogy jobban bejön. Szerintem - tekintetbe véve a hazai terepviszonyokat - a magyar monti-tulajdonosok legalább felének inkább lenne való egy cross gép. De hát nekünk a reklám mondja meg, hogy mit szeretnénk. Ilyen az ember. A magyar meg fõleg ilyen.

A Speci már rég nincs meg. Bizonyos alkatrészei a Genesisre kerültek át, de most az is megy a háztól.

Megszámoltam, mióta hazajöttünk (2002) összesen 9 bringát vásároltam magamnak. Egyet az asszonynak, és hármat a gyerekeknek. Asszem ideje orvoshoz fordulnom...:D:D:D

Kezd divatba jönni a 29-es monti.Lehet hogy inkább te követed,vagy diktálod a divatot?:D
A legutóbbi Bikemagban van egy 29-es monti teszt.Elõnyökkel,hátrányaival.
Nekem a hazai aszfaltutakon is hiányzik a fully,ha épp nem azzal közlekedek.Valahogy sokkal kényelmesebb,ha nem ráz annyira.Na igen az öregség.:D
Egyébként a Merida csinált is fully cross gépet.

Irigyellek,a sok bicajért.De még van pár fajta,amit még nerm vettél.Pl DH :)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Aha értem,vagyis nem.:)Terepen miért jobb a cross géppel menni,mint a fullyval?Vagy már annyira nem terepezel?A Specialized gép megvan még?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Aha értem,vagyis nem.:)Terepen miért jobb a cross géppel menni,mint a fullyval?Vagy már annyira nem terepezel?A Specialized gép megvan még?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Na várjunk csak.Akkor a Kona fully is megy a piacra???Ne mááá...

Már megtörtént az elválás. A Four Deluxe váz taggal és telóval képezte a barter üzlet alapját, aminek során szert tettem az új cross gépre.

Így került eladósorba a Kona összes alkatrésze, valamint a Genesis trekkingem is, alkatrészenként...

Nyilván megint sokan hülyének néznek, de már megszoktam. Egyszerûen nem jött be a fully-feeling. (És lehet, hogy nem jött be a tárcsafék sem.) Kellett fél év, hogy erre rájöjjek. Persze buktam rajta. De nagyobb bukta lett volna, ha a fully kimaradt volna az életembõl. Kicsit vérzik a szívem, mert nagyon szép gép volt. De most megint azt érzem tekerés közben, amiért ezt az egészet igazán szeretem.

Örülök, hogy javulsz! Mattit meg gyõzködd csak te is, hátha beadja a derekát...

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Ezek olyan jók, hogy életem legjobb kerkei! Csak méretük miatt nem kompatibilisek a cross gépemmel :D. (Merthogy arra váltottam...)

Az asszony piros-fekete Trekjébe meg nem illenek be sem a színviláguk, sem a tárcsásságuk miatt. Az a váz ugyanis nem fogad tárcsaféket.

Te hogy állsz a gyógyulással? Gázlót megpróbálod? (Bocs, ha most nagy hülyeséget kérdeztem, de nem vagyok képben ennek a sérülésnek a regenerációs idejével.)

Na várjunk csak.Akkor a Kona fully is megy a piacra???Ne mááá...

Én egész jól alakulok.Épp ma voltam kontrollon.Azt mondta a doki hogy teljesen rendben vagyok és fokozatosan terhelhetem.Persze már jó ideje nem csak a lábam lógattam eddig sem.Röntgent nézte csak meg,meg azt,hogy mennyire tudom felemelni a karom.6 hét múlva megyek megint,akkor lehet kiszedik a titánt belõlem(brühühühû:)
De ha elõbb kiszúrja a bõrömet a kb 1 cm-re kiálló fém,akkor azonnal ki kell venni.Andris látta,elég brutális,ahogy kinyomódik a bõr alatt a fém.brrrr...
A Gázlón végigmegyek természetesen.Már a sérülés utáni napokban ez kitûzött cél volt.

Deore e.váltóra lehet vevõ leszek.Még nem tuti,de úgy néz ki,hogy lányom bicajára kell majd.Mivel a Sram 5.0 e.váltó nem kompa Tibi lis a deore váltókarral.

Matti,ne csináld már hogy nem jössz!

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

??? Ezt ugye nem mondod komolyan?

De sajnos igen ......õsöket látogatjuk szombat vasárnap...
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Jajjjj jövõhét szombat kilõve családi program ....idén nem lesz Gázló :(

??? Ezt ugye nem mondod komolyan?

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég