Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

dali

dali

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
jah. ::)

En nam vagyok suly manias de az plussz fel kilo :-[

De telleg. Es ha megis rugos, akkor nem biztos, h kishazankban rugot (erosebbet, barmilyet) talalni olyan ecceru. Telohoz kerestem, es nem sok joval kecsegtettek. Ezert is dontottem most egy '02 RS Judy SL mellett. levegos is, de rugo is van.
Fo a kenyelem ;)

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Trollember:dehogyisnincs:Zügn Károly ;D
Dalinak meg:egyszerû a problémát megoldani nem kell levegõs rugóstagot használni ;)

dali

dali

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok, ha mar itt tartunk,
en is 95 kg es 187 magas vagyok. (nehez csontok :)
Szoval amolyan alom projektem egy full-telos vaz (cc felhasznalasra), de mindig ketsegeim tamadnak, h eleg erosek-e ezek a vazak, es a _rugostagok_.

Multkor felultem az x-factorban egy Kona Bear Deluxra (fox float rugostag) es 10-11 bar nyomason is beult alattam 3 cm-t (a hatso resz) amikor raultem.

A 10 bar sok. Tokmind1 milyen kiraly tomitesek vannak rajta ez hatalmas terheles.
(Es ha belegondulunk 10 cm-es rugoutnal ha 3cm-et beul, akkor 14-15 bar a nyomas a rugostagban, ha csak siman raulok)

Es akkor mi van, ha a Matra maratonon tepsz lefele a koves szakaszon?

Na, szoval bocs a hosszu valaszert, de hajlok afele, h ezzel a sullyal megmaradok a merev vazaknal...

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
Naaaaa, a Yasecnek nincs neve ?!
Egyedi méretre kézzel gyártott binyó ?! ha vmi bajod van vele, ingyen javítja ?! nanemáááá.
És a Giant? annak sincsen neve nekije?!
De ha sznobság akkor Morati meg Airborne meg mittudomén Storck meg anyámkínja de ezeknek olyan áruk van :o

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Én úgy tudom, hogy a Trek az mindenre válla, de nem vagyok benne teljesen biztos.
Egyébként ezek a vázak most milyen árban vannak ???Mert ha olyan 150 körül akkor szerintem nyugodtan fordul a Yasechez(mint ahogy Trollember javasolta) mert õ már ebben az árban etalon minõségû vázat készít neked és olyat amilyet akarsz :)És õ is örökgaranciát ad!!!

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
a faterom is most vett! ö 40 és kb 15-20 éve nem bicajozott...
magyaráztam neki, hogy igy meg ugy jo a bicajozás, aztán az orvosa is aztmondta, hogy vegyen egy bicajt... hát vett...
( annyi bicajos könyvet átolvasott,hogy csak ámulok és bámulok,hogy miket tud a bicajokrol)

Szurkolok,hogy találj egy jo bringát! ;)

Copilot

Copilot

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
De azt is írtam, hogy ugyanolyan erõs! És szeretnék végre egy olyan vázat, ami nem csak szép és jó, hanem neve is van. Ennyi sznobságot megengedhetek magamnak, nem? És amiket olvastam ezekrõl a vázakról, nem hiszem hogy gyengébbek lennének a mostaninál, de 400 grammal biztos, hogy könnyebbek!! :) :) :)

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
filigránabb csõbõl még jó, hogy könnyebb ;)
de miért 90/85 kilósan akarsz grammokat vadászni?
én inkább egy megbízható és strapabíró vázat választanék, nem az ilyen pehelysúlyúakat.
Ezeket tényleg versenyre találják ki, amellett hogy drágább, nem is lesz olyan tartós...
és itt jön be az örök gari. Aztán majd jól rádkenik, hogy nem rendeltetésszerûen használtad.
Télleg: verseny alkatrészekre vállalnak egyáltalán örök v. akármilyen garanciát ?!
éljen a CroMolly ;D !!!!
Meg Yasec mester! ott olyan vázat kapsz, ami a legjobb neked!

Copilot

Copilot

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Helló!

Az igaz, hogy a Trek örök garanciás, viszont a Kona filigránabb csövekbõl készít ugyanolyan erõs vázat. És még valamivel könnyebb is.

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Szerintem ha ez a kettõ közül kellene választanom akkor a Treket választanám ;)
Egyrészt azért, mert örökgaranciát ad, tehát nem valami szar.Másrészt nekem volt mind a két fajta bikeom(Trek,Kona) és e Trekkkel jobb tapasztalataim voltak..Persze egyik sem az elit kategóriából.

Copilot

Copilot

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Jelenleg 90 kg vagyok és 185 cm magas, de a nyáron már közel voltam a 85-hoz is, annyit tekertem. Sajnos az ünnepek és a tekeréshiány meglátszik. Jelenleg egy 4300-as Trek van, de a vázat eladom, mert 19,5-es és egy kicsit nagy. Helyette lenne valamelyik a kettõ közül.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
csak a race/ultralight váz miatt gondoltam.
sztem nem versenyre nem érdemes ennyire kikönnyített vázat venni, az a tartósság rovására mehet :(
pl. double/triple butted vázak is könnyebben horpadhatnak, mert igaz a végein vastagabbak a csövek, de nem a normálhoz képest, hanem az egyébként kikönnyített szakaszaihoz viszonyítva a váznak...persze ettõl még simán jó a váz
De az egész attól függ, mire/hogy használod. Írd a súlyodat is, úgy könnyebb lesz segíteni! Mármint nem nekem én csak bepofázok, amíg valaki okosabb nem könnyít a helyzeteden ;)

Copilot

Copilot

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
A versenyzéshez már egy kicsit öreg vagyok, csak szolíd túrázgatás megspékelve néha egy-egy erdei vadulással a Bakonyban, a Koloska völgy és környékén.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
versenyezni akarsz vele?

sztem ha sok pénzt költesz, az elõbb említett Giant XTC NRS naggyon tutttti :))))

Copilot

Copilot

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Üdv!

Bár most élem x-dik gyerekkorom, és a 3-dik bringás korszakom. Ezért szeretnék jól dönteni, és kérem a segítségeteket.

:D
Kösz!

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
nem ciki, csak az adataid közé nem írtad be korod, akkor ne várd, hogy az alapján is ítéljenek....

Copilot

Copilot

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Helló!

Nem akarok nagyzolni, de 39 évesen eljutottam odáig, hogy szeretnék magamnak egy igazán jó bringát, amivel jó hosszú ideig kihúzom. Szerinted ez ciki?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
A pogózáshoz:

Nna, azt, hogy a köz.csapi. a láncvillán van nem azért találták ki, hogy olcsó legyen, hanem CC-re még anno nagyon régen, hogy kiállva tekerésnél (pl felfele) egyáltalán ne mozogjon.
Az ilyen vázakon az egyetlen rugózott tömeg maga a váz elsõ "háromszöge" és a rider súlya, de az is CSAK AKKOR HA LEÜL!!!!
Ez baró mert télleg nem pogózik viszont minden esetben lerázza a lábat a pedálról, kivéve SPD-vel, ami CC- ben mindennapos.
Na pont ez a nagy találmány az XTC-ben, hogy az állandóan aktív rugózás (ülve/állva), mégsem pogózik a kialakítás miatt.
De NAGYON FONTOS ennél a váznál, hogy csak a SID (vagy más márkájú, de ugyanilyen rendszerû) taggal mûködik, mert dupla levegõkamrás (külön-külön elõfeszíthetõ) oda-vissza csillapított rendszer.
Más taggal nem is érvényesül a találmány.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
ahh... irigylem egyesek problémáit.... :) ::) :P

nem döntök helyetted (fõleg mert még egyiket sem próbáltam...), szerintem bármelyikkel jól jársz....

Copilot

Copilot

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Üdv Mindenkinek!!

Segítséget kérek az alábbi dilemma eldöntésében: ??? ???

vázcsere elõtt állok, és nem tudok dönteni?!
Kona Kula Deluxe Easton Ultralight vagy Trek 6700 SLR Pro Race ?

Elõre is köszi!!!!!! ;D