Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
én egy normál alu vázra amin semmi extra nincs (tehát nem nicolai) pl: Kona megy ilyenek... azokra 200.000 at adnék... persze a legjobb fajtára... Kona Stab Primo -ra én max 210-220.000 adnék... arra a mongoosra meg max 140-150 et ami amugy 229000 mármint a váz NX DH ra pedig 160

szerintem egy Konára 3 kilo fölött nem éri meg költeni.. mondjuk már 3 kilot sem..

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
yanee-nak a mongoose fairline a 2002-es biker's guide szerint 485eft!!!!

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
A riportban azt mondta, hogy valami Norbié lett a gép, de 18 kiló volt a srác meg 70, ami sztem reális lenne, de neki nehéz volt.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Namost en ugy tudom hogy egy komloi sracnal volt a gep, aztan valamiert nem tetszett neki /asszem a sarferohely miatt/.
Az egesz szerintem nagyon jol ki lett otolve, annak ellenere hogy kisse bonyolult volt.
Az egesz a shimano nexus agyvalton bukott meg, ami megadta magat. Ugy tudom a nicolai rohloffot hasznal.... hasonlo megoldassal, ami lehet hogy tobbet bir :)
Azota Karcsinal figyel a cucc visszavasarolta.

Ha lesz lovem - es ideadja- megveszem ;)!!! En ugyis utalom a sarat

Nem tudok rola hogy most ossztelost fejlesztene, ezen is nagyon sokat szoszmotolt... Es most nagyon elvan megint a munkakkal ki tudja? Hatha :>>>

Egyebkent marha korrekt a srac. Ha a rad szabott vaz nem jon be, akkor visszaadja a lovet, nincs harag. Ha megbiz benned, meg ingyen is odaadja!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
egy regebbi bike magazinban is udvozoltek, hogy veger visszatert a magyar mester!!! ezekkel a szavakkal!!!
tenyleg nincs vkinek fotoja a dh agyvaltos brinyojarol???

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
Yasecbol már láttam képen nagyon szépet(össztelosat) valamelyik német vagy osztrák honlapon...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Yasec sztem csak merevben van otthon..."Sufniban" nem lehet könnyû össztelósat csinálni,max egy tankot DH-ra.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
én ugy vennék Konát, de valahogy nincs kedvem egy anyám szavaival élve:"aluminium darabra" 400-450.000 hufot költeni...
inkább veszek egy authort és az csak 150-160 és a Kona árábol egy király gépet lehet összerakni... nem is akármilyet...
meghát ennyiböl szerintem a Yasec is csinál neked olyan vázat, hogy csak na... és az nem akármi

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
A stinky jó váz! De jó drága is!!! :-\

amc

amc

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
sziasztok!!!
szerintetek a stinky az jó váz?
és vajon mennyiért lehet kapni
?

AMC

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Ha ugyanaz, csak kevesebb akkor OK.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
TOM
én írtam, de kicsit más jelentéssel, de akkor rosszul fogalmaztam ::)
Tehát arra gondoltam, hogy sztem nem érdemes pl. a Wheeler 9000-es vázát venni a 7000-es helyett, mert a különbség csak a súlyban van, azaz a 9000-es sorozatot kikönnyítették ott, ahol "nem kell annyi anyag". Kinek nem kell? A versenyzõknek, akiknél ha törik/horpad/reped, a szponzor tolja alá a vadi újat. ;D
Ezek valszeg azért drágábbak csak, mint vaskosabb testvéreik, mert a változó anyagvastagságot nehezebb (?) kivitelezni, ki is kellett találni, hogy hol legyen véknyabb és kisebb rá a kereslet.
Amit te mondasz 100%osan igaz! :) Ha azért drágább, mert erõsebb anyagból van, ergo kevesebb is elég belõle, ezért még könnyebb is lesz.
De ez más lapra tartozik. 'Kikönnyítés' alatt azt értettem, amit az elõbb leírtam. 8)

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Irta valaki hogy a dragabb vaz az konnyebb es talan nem olyan tartos /eros/
En nem tudom a kona milyen csovekbol epitkezik, de anno mikor Karcsival beszeltem, akkor CrMo bol is + alubol is /legalabb/ 2 fele csovet ajanlott. Az ar ugye ezek fuggvenye volt. A dragabb nem csak konnyebb volt, hanem a szakitoszilardsaguk is mas volt... /a dragabb javara/

Tehat lehet hogy ami dragabb nem feltetlen gyengebb...
Persze en is azert jobban bizok egy normal sulyu cuccban, persze kombinalva egy jo minoseggel.. es nalam se az a 200g visz fel /vagy nem/ a hegyre.

Velemenyem szerint ha mar te is eljutottal arra a szintre hogy nem csak egy fellangolas az egesz, ill. meg is veheted, akkor erdemes olyat venni /normalis kategoriabol valogatva/ ami valamiert a szived csucske, es nem csak azert mert 0,2 ponnttal tobbet irtak rola az mtbr -en. Persze ha igen az se gond ;)
Persze a legjobb ha kiprobalod. Akkor ugyis erzed mi a jo neked... Termeszetesen pontosan be kell loni elotte mindent /nycso, stucni stb/
Ami meg tampontot adhat a meretben, ha kiszamolod /na nem csak magassag alapjan ;)/ keplettel. Ha egy ilyen bicajra raulsz, az olyan mint amikor a szabo radvarrja a ruhat. Eszmeletlen kiray!!! Nincs hatfajas, labfajas, csak a feeling :))) Nem hulyeseg!

Copilot

Copilot

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Üdv!

Szerintem is a Kona lesz, mert akkor itt Veszprémben egy komplett kis Kona csapat kezd kialakulni. És csak a váz lesz cserélve, mivel a jelenlegi Trekre már egy komplett '98-as LX szettet sikerült összeszednem. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy igényesség, ami az évek tapasztalata alapján kialakult bennem. ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Szerintem Copilot, ha sznob vagy, azt fel kell vállalni! ;D

És én a Konára szavazok, bár messze áll stílusom a cc-tõl.

Azt nem tisztáztuk, hogy vázról, vagy egész biciklirõl beszélünk, de szvsz vázról. No mármost akkor ha nem rettent vissza a garancia NEM léte, akkor egy nem magyarországi vázvásárláson is törhetnéd a fejed. Akad majd jelentkezõ bõven, aki házhozszállítással bármilyen vázat szerez...
Most ez nem a reklám helye, de D-fox a német, Bombrider meg az amerikai piacon van nagyon otthon. És azért már egybõl nem azzal a szegényes magyar választékkal találod szemben magad... ;)

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 hozzászólás
Az biztos,de nem hiszem hogy 40000 HUF,mint a mostani.

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 hozzászólás
Gumitól függetlenül nagyon jól néz ki az a Haro!

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Hali!
Elöl IGNITOR. Legalábbis a Maxxis honlapon a felirat kb ehhez hasonlít legjobban.
Hátul DY-NO-MITE.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
minon dh!?? nekem olyan van!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás