Vagy ciklokrossz. Már csak a gumi méretébõl is, adódik.
De a tércsafék miatt nem használható UCI versenyen.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Indította
isukim
, 2002. szeptember 05. 11:55
Írta 2004. november 04. - 14:35

Írta 2004. október 29. - 16:50

Írta 2004. október 29. - 12:29

Írta 2004. október 27. - 17:58

na akkor átfogalmazom: melyik pedálkötést lehet rögzíteni annyira, hogy a bringán ki tudjak lépni a a cipõbõl (ne a kötésbõl, de ha kell a cipõvel is ki tudjak lépni vészhelyzet esetén)?
Author A5504-es: Farády Kerékpár, Veszprém, Pipacs u. asszem 10.
Amúgy nekem az a gyanúm hogy elnézte a csávó és a 4404 árát mondta... de azért elmegyek holnap mondjuk és rákérdezek megint ha valakit komoly szinten érdekel...
ha valakinek jó az 50es váz:
http://bikemag.hu/ap...php?siteid=1207
Author A5504-es: Farády Kerékpár, Veszprém, Pipacs u. asszem 10.
Amúgy nekem az a gyanúm hogy elnézte a csávó és a 4404 árát mondta... de azért elmegyek holnap mondjuk és rákérdezek megint ha valakit komoly szinten érdekel...
ha valakinek jó az 50es váz:
http://bikemag.hu/ap...php?siteid=1207
Írta 2004. október 27. - 17:03

szasz [glow=red,2,300]RÁS[/glow]!
rég dumcsiztunk...
Mellékesen Te hol a kénköves mocskos életbe (elnézést...) találtál ennyiért A5504-est? Csak mert kéééénee!!! Nagyoooon!
Érthetõ voltam remélem...
rég dumcsiztunk...

Mellékesen Te hol a kénköves mocskos életbe (elnézést...) találtál ennyiért A5504-est? Csak mert kéééénee!!! Nagyoooon!
Érthetõ voltam remélem...

Írta 2004. október 26. - 20:47

Szerintem tök mindegy, milyen pedálkötést választasz, a lényeg talán, hogy csak tépõzáras legyen a cipõ. Talán az SPD abból a szempontból jobb, hogy nem esel pofára a depóban, bár ha a cipõbõl kilépsz és mezitláb futsz, az is egy megoldás.
Én úgy szoktam, hogy két futó és egy bringáscipõvel megyek, valamint a futócipõkön rugós bogyót használok a fûzõn kötögetés helyett.
Én úgy szoktam, hogy két futó és egy bringáscipõvel megyek, valamint a futócipõkön rugós bogyót használok a fûzõn kötögetés helyett.
Írta 2004. október 26. - 17:19

Én is erõsen gondolkozom egy outin és ha jól tudom akkor az 5504es Author jelenleg durván akciós 180e HUF...
no comment (a 903as Merida full Tiagrával nagykeráron is alig olcsóbb) szerintem best vétel...
csak kár hogy jelenleg nincs rá pízem, tavasszal meg minden megint halál drága lesz mint szezon elején mindig :'(
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy duatlonozni milyen pedál-cipõ párost érdemes választani?
LOOK vs. SPD-SL fõleg, de egyéb kombók is érdekelnek...
no comment (a 903as Merida full Tiagrával nagykeráron is alig olcsóbb) szerintem best vétel...
csak kár hogy jelenleg nincs rá pízem, tavasszal meg minden megint halál drága lesz mint szezon elején mindig :'(
nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy duatlonozni milyen pedál-cipõ párost érdemes választani?
LOOK vs. SPD-SL fõleg, de egyéb kombók is érdekelnek...
Írta 2004. október 26. - 09:58

author 5504: ugye csak a vázat (columbus) meg a carbotec villát adják 93e-ért. Szóval 170-ért kapsz egy 105-ös szettet (najó, fék nélkül) meg egy nagy csomó ritchey cuccot, szóval ha így nézzük, elég jó vétel!
Írta 2004. október 25. - 19:42

köszi... :-\
amugy a lány barátya is futár és ugyaniyen bringáya van (telematricázva..ha estleg ismeritek)
szoval õk sem tudnak szerezni.....
hát mayd belebotlik talán ....mielött telyesen elkopna...
smugy ma voltam analitika laboron és becsempésztem ea régi 1982es? shimano 600as(HP-6207) korm.csapimat hogy megméryem....és mit látok?! 132,25g(pontosan ;D)
szoval az szerintem most is megállya a heyét.. be is épitem.
mayd teszek rola képet galériába.
amugy a lány barátya is futár és ugyaniyen bringáya van (telematricázva..ha estleg ismeritek)
szoval õk sem tudnak szerezni.....
hát mayd belebotlik talán ....mielött telyesen elkopna...
smugy ma voltam analitika laboron és becsempésztem ea régi 1982es? shimano 600as(HP-6207) korm.csapimat hogy megméryem....és mit látok?! 132,25g(pontosan ;D)
szoval az szerintem most is megállya a heyét.. be is épitem.
mayd teszek rola képet galériába.
Írta 2004. október 25. - 18:52

Valamelyik Bikkmakkban volt Author A6604 teszt, szerintem olvasd el, mert van néhány alkatrészbeli átfedés (Ritchey WCS-Pro)a két modell között, és alapigazságok talán erre is érvényesek. A 105-ös cuccal nem lesz gond, általában dícsérni szokták, a Ritchey kormányok szerintem kényelmetlenek, a Ritchey kerekek meg elég spártaiak. 260000 ropiért viszont szerintem senki nem kínál ilyen szintû bringát.
Írta 2004. október 25. - 17:12

Hi!
Az Author A 5504-es gépérõl kérnék némi infót...remélem tudtok vmit mondani róla... :
Elõre is THX!
Az Author A 5504-es gépérõl kérnék némi infót...remélem tudtok vmit mondani róla... :

Elõre is THX!
Írta 2004. október 25. - 17:05

Lehet, hogy igaz, és tényleg 24-es, és ráadásul, ha jól látom szingós. A Bianchi-nak volt egy hasonló gépe a nyolcvanas évek végén. Szerintem szinte lehetetlen külsõt/belet/szingót/felnit szerezni ebben a méretben.
A milyen fékpofát a régi 105 -öshöz kérdésre a válasz, hogy bármilyet. Nehezen tud olyan probléma felmerülni, amit ne lehetne megoldani némi sufnituninggal. A Tektro-nak van egy állítható pofavázas cartridge országúti modellje, akár azt is meg lehetne próbálni. (most már senki nem mossa le rólam, hogy én vagyok a tektro forgalmazója, álnéven) Shimano betétekkel kompatibilis.
A milyen fékpofát a régi 105 -öshöz kérdésre a válasz, hogy bármilyet. Nehezen tud olyan probléma felmerülni, amit ne lehetne megoldani némi sufnituninggal. A Tektro-nak van egy állítható pofavázas cartridge országúti modellje, akár azt is meg lehetne próbálni. (most már senki nem mossa le rólam, hogy én vagyok a tektro forgalmazója, álnéven) Shimano betétekkel kompatibilis.
Írta 2004. október 25. - 15:11

futárok alatt lehet látni néha hasonló geometriájú gépeket, bár azok régi pályavázak lehetnek, mert ált. fixinek használják - szóval szerintem nem teljesen reménytelen, próbálj ilyen "futáros" helyeken kérdezõsködni...
Írta 2004. október 25. - 13:10

Ha tényleg 24", akkor ez jórégen lehetett triatlonos bicaj, sõt akkor is egyedi lehetett. Leginkább muzeális értéke lesz, mihelyt teljesen elkopik a külsõ és a belsõ, mert a beszerzésével komoly gondok lesznek. És még nagyobb kereket sem lehet rá tenni :-\
Írta 2004. október 25. - 10:57

yut eszembe: a galériámban van egy kép a bicayrol elölrõl közelrõl.....yofey arcok albumban..
Írta 2004. október 25. - 10:52

sayna nem az enyém....egy lányé!!!! ;D
és én csak segitek neki keresni..amuyg sayna állitolag 24"es!!!!
(( én is csak igy képen láttam....
és ezt nem lehet kapni boltban...
állitolafg triatlonosok mentek iyennel...talán....
hát azért kösz...
én sem tudok bõvebbet a vázról...
((amugy szerintem igy ránézésre 26"os...dehát váltig erõsködtek hogy 24.
))
és én csak segitek neki keresni..amuyg sayna állitolag 24"es!!!!

és ezt nem lehet kapni boltban...
állitolafg triatlonosok mentek iyennel...talán....
hát azért kösz...
én sem tudok bõvebbet a vázról...
((amugy szerintem igy ránézésre 26"os...dehát váltig erõsködtek hogy 24.
))
Írta 2004. október 25. - 09:44

Hi Y,
Hát ez baromi szép darab, gratula. Milyen váz ez?Szerintem az elsõ kerék 571(?)-es azaz országúti 26-os. Ehhez elvétve még lehet találni külsõket, a pár évvel ezelõtti nagy Continental árzuhanás idején sok volt, amit valószínû azóta sem adták el. A belsõ már netzesebb dolog. Megkérdezem az ószeres haveromat...
Hát ez baromi szép darab, gratula. Milyen váz ez?Szerintem az elsõ kerék 571(?)-es azaz országúti 26-os. Ehhez elvétve még lehet találni külsõket, a pár évvel ezelõtti nagy Continental árzuhanás idején sok volt, amit valószínû azóta sem adták el. A belsõ már netzesebb dolog. Megkérdezem az ószeres haveromat...
Írta 2004. október 25. - 08:34

Hanyas a kerék? MErt ha 590-es körüli, akkor talán montis méret jó lenne, azt meg lehet kapni. EGyébként mi ez a váz (vagy csak neki mentél valaminek?), írnál róla bõvebben.
15 éves fék: ebbe biztos nem fog passzolni az újabb rendszer (csak a fékgumit kell cserélni), a régi, teljes fékpofákat kell keresni, ezek közül valszeg bármelyik jó, mert ez csavaros. (ilyenbõl még nekem is van valahol)
15 éves fék: ebbe biztos nem fog passzolni az újabb rendszer (csak a fékgumit kell cserélni), a régi, teljes fékpofákat kell keresni, ezek közül valszeg bármelyik jó, mert ez csavaros. (ilyenbõl még nekem is van valahol)
Írta 2004. október 23. - 11:00

Írta 2004. október 23. - 09:29

Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni hogy milyen fékpofát vegyek a kb 15 éves 105-ös fékemhez? Léteznek kölönbözõ szabványos méretek o.uti fékeknél, vagy mindegyik pofa passzol minden fékbe?
köszi!
Dani
Tudna nekem valaki segíteni hogy milyen fékpofát vegyek a kb 15 éves 105-ös fékemhez? Léteznek kölönbözõ szabványos méretek o.uti fékeknél, vagy mindegyik pofa passzol minden fékbe?
köszi!
Dani