Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

csigafiú

csigafiú

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
szia Pcycle!
nekem van egy FSA Ultimax monoblokkom fölöslegbe,csak a jövõ héten tudom megmérni a tengelyhosszát. Asszem 110 es és új. :)
-de lehet,hogy 107 es,nem emlékszem...

zzoka

zzoka

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
sziasztok! lehet, hogy a téma egy új topikot is megérne, majd meglátjuk. szóval arra lennék kiváncsi, hogy több bicajos futár is országúti/cyclocross keverék géppel közlekedik a városban. szeretnék magamnak is egy hasonlót, de nem igazán tudom, milyen vázakat, féket, váltokat és áttételt használnak a srácok. bármilyen infót szívesen fogadok. elõre is köszi!

adf9uy

adf9uy

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

ADf... Hát gondolom a kerékpárt tekered is, amihez erõ szükséges, no ez is hat rá, továbbá maga súlyod kb. 30% mindig rajta van a villán (is).

Ez miért fontos?

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
315e a Fondriest MegaPlus 10-es Veloce szettel, Gipiemme kerekekkel. Tul.képpen ez egy barátságos ár. A váz pedig, hogymondjam, (szerintem) nem több, nem kevesebb, mint egy nagyon neves gyártó alap-váza. (nem ultrakönnyû, nem szupermerev, viszont nagyon jó minõségû). (aztán lehet hogy tévedek, mert soha nem ültem rajta - akkor meg minek pofázok bele?)
Ha nagyon nem tetszik az ejtett felsõcsõ, nézd meg az author kínálatát (www.author-hungary.com), és náluk csak vázat is tudsz venni!

VAgy: néztél már Fondriest vázakat, az alapváz + 105 v. Veloce talán beleférne. El kell dönteni mit akarsz, jó vázat és késõbb a többi, vagy most egész bicajt és akkor kompromisszum, amit esetleg megbánsz. Alkatrészeket lehet cserélgetni, feljavítani, talán még kereket is megéri idõvel, de vázat nem.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
ADf... Hát gondolom a kerékpárt tekered is, amihez erõ szükséges, no ez is hat rá, továbbá maga súlyod kb. 30% mindig rajta van a villán (is).

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ha nem felelnek meg ezek a vázak, amit említettél gondolom 105-ös szereléssel, akkor elõször koncentrálj a vázra, ez már belefér 300-ba (nagyon jó váz + villa), de akkor még spórolnoid kell. A másik megoldás: használt bicaj, lehet jókat kifogni (MKSZ honalapján talán még most is van egy jó Pinarello), ilyen árban Ultegrás jó vázas bicajt tudsz venni. Az ejtett felsõcsövesektõl (sloping) nem kell félni, szerintem a Scott pl. jó lenne. VAgy: néztél már Fondriest vázakat, az alapváz + 105 v. Veloce talán beleférne. El kell dönteni mit akarsz, jó vázat és késõbb a többi, vagy most egész bicajt és akkor kompromisszum, amit esetleg megbánsz. Alkatrészeket lehet cserélgetni, feljavítani, talán még kereket is megéri idõvel, de vázat nem.

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Hali!

Március környékén szeretnék egy oútit venni, így ezzel kapcsolatban zargatnálak titeket.

Szóval végig olvastam a topicot, de nem mindenre kaptam választ.

Elõreláthatólag 300 pénzem lenne eme nemes célra. Szóval tájékozódtam a boltokban és a neten, és ezek alapján nekem egy Olimpia arrow tetszett meg a legjobban. Közületek 1 vki véleményezte a bikeot, és mit mondjak. Nem ajnározta(nehéz, nem túl merev). Ha vkinek van vmi infója a vázról az lécci írjon.

Persze más bringák is számításba jöhetnek, de azok vhogy annyira nem nyerték meg a tetszésemet. Példának okáért ott vannak a jövõ évi Meridák és Scottok Szépek lennének meg minden, de ezeknek a felsõ csöve megvan döntve. Biztos van erre vmi szakzsargon, de ennek én nem vok a birtokában. Hogy értsétek, tulajdon képen úgy néznek ki, mint egy (anorexiás)MTB. Azt hittem, hogy ez a relatíve az olcsóbb modellek sajátja, de ez van a felsõbb kategóriás gépeknél. Hogy ennek mi az elõnye(gondolom ezért csinálják), azt vki tudja?
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.

adf9uy

adf9uy

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hello!
Miféle erõt visz át az elsõ villa az út felé a súlyomon kívül?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Villáról: Kb. annyi, hogy mennyire viszi át az általad kifejtett erõt, és ugyanakkor az út egyenetlenségeit vissza hozzád (csuklódba). Tehát merevségnek geometriai szabályozását jelenti, azonban ugyanezt anyagfajtával (-keveréssel), és még esetleg gyártástechnológiával is elérhetik, ill. a két dolgot is variálhatják.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Voti: mail megy.
A Schwalbe-k eléggé változó minõségûek, nekem is volt már ami nagyon gyorsan berepedezett, és kopott lett, annyira gyorsan, hogy nem is akartam elhinni, aztán emiatt lett bukásom. De más meg kibírt rendesen ca. 8e km.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
pcycle mi lenne az ára az ülésnek, és hol tudnám megnézni?

Rezsö

Rezsö

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Nem tudom, hogy mennyire jó választás a a Schwalbe, nekem 3000 km után a futó felület lejött.

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.302 hozzászólás
Udv!
Lenne 1 kerdesem mert nem tudok most visszaolvasni. Mi a jelentosege annak hogy a villa hajlitott vagy egyenes?Koszi. bye

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Szia Pcycle! X-faktor a Lurdy-házban, és a MOM-parkban található.Van honlapjuk is, ott nézd meg a telefonszámot! Egy szépség hibálya van a monoblokkjuknak, hogy ugyan olyan 16x31-es iparicsapágyat használnak mintaz FSA, és amilyet sem a SKF,sem a FAG nem árusít , de szerencsére rájöttem a megoldásra!Egyébbként nekem a '91-es 105-ös hajtómûvemhez kellett 113-as mono, és a Token tökéletes hozzá. A 110-es FSA jobb oldali csészéje alá egy 1,5mm-es hézagoló kellett ,mert anélkül nem volt helyén a hajtómû.

Üdv:G.Pityu

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Kösz Voti, érdekel!!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Turbó Pityu: kösz az infót, igazi segítség volt!! Most már csak azt kell megtudnom: hogy jó-e FSA karbon hajtómûbe (elméletileg jónak kell lennie mert négyszögtengelyes), és milyen méretben van (nekem 109,5 kellene, de gondolom 1mm ide-oda nem számít, vagy nem?) És hogy hol van az a x factor? Egyébként nem edzõbiciklibe lesz, hanem "versenybe". Továbbá nem hallgathatom el, hogy jól megvezettek a leértékelt FSA karbon hajtókaros hajtómûvel, mert ami nekem volt Shimano középtengely, nem volt jó bele, FSA könnyû négyszögtengelyest meg nem lehet kapni, csak mást, ami olyan nehéz hogy kérdésessé tette az egész könnyû FSA hajtómû-vételt, a maga 52e Ft-vel. Szóval vigyázat, ami olcsó, az mindig gyanús!!

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

Megéri-e a ritchey pofa a plusz pénzt?

attól függ...
mert a Shimano tartósabb a Ritchey meg jobban fog...
ha pl edzõkeróra veszed akkor én azt mondanám hogy nem éri meg...
de ha meg városban futkározósra, ahol sokat kell fékezni és esetleg vészfékezni is, oda már inkább megéri a plusszfékhatás tartósságért cserébe...

szóval nem mi fogunk helyetted dönteni, max tanácsokat adhatunk ;)

válassz :)
'Két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Az elsõben nem vagyok biztos.' A. Einstein

Live long FireFox!

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
thommey köszi az infót, holnap reggel úgy is arra van dolgom megnézem.
pcycle ha oútin is kényelmes lehet h érdekel.

adf9uy

adf9uy

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!

Továbbra is várom a véleményeket azzal kapcsolatban, higy milyen fékpofát érdemes megvenni? Megéri-e a ritchey pofa a plusz pénzt?

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Pcycle Te négyszöges monoblokkot keresel? Ha igen ajánlom figyelmedbe a Token monokat az X-faktorban, kb 7000-ért vettem karbon házast, kb 220gr-os . A tokenproduct.com-on csodaszép dolgok vannak!

Üdv:G.Pityu