Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Én most fogom lecserélni a gagyibb schwinn(kö nehéz, de könnyebb mint az acél és legalább van benne anyag, nem reped meg minden vasúti átkelõtõl) vázamat a nagyobb, könnyebb, szebb schwinnre. Szerintem nagyon jók, plána ha nem a Tour a célod. Hallottunk már ezen a topicon 80rugós sorba repedõ Peugeot ról is... (mély részvétem, nem gunyolódom) És a Tour de Hongrien is láttam kettõt!!!!! Mármint a könnyebbik fajta schwinnt. Szerintem aki lelekes és most kóstol bele az országút nyujtotta gyönyörök élvezetébe (de szép... :D) gondolkozhat ezen a vázon. Idén már a design is jobb. Én többe nézem mint a Matrixot.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
mindenképpen kompletten szeretnék venni bicót, valószínûleg használtan, az alkatrészenként összerakás felér egy anyagi csõddel, a saját montimon tapasztaltam... :'(

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Ez is jó. Igazából egy normál felhasználó nem veszi észre a különbségeket (csak ha szembetûnõ).

De alkatrészekbõl építeni mindenképpen drágább, ezt se felejtsétek el!

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
a matrix whirlwind-ek kõ nehezek. a váz pl 2 kg.

az én javaslatom: építtetés jó minõségû, nem használt, de kifutó és ezért elég olcsó alkatrészekbõl (pl: rx-100, rsx) + egy könnyû váz, valami olcsóbbat.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
köszi a választ, a bicó nem az enyém lesz, hanem anyukámé, a használt megoldás nekem is tetszik, csak majd valakinek a segítségét kérném innen, mert én nem merném egyedül bevállalni a használt-vásárlást... egyébként kb 2-3 hónap múlva lesz aktuális a dolog, csak hát már idejében szeretnék okosodni ebben a témakörben

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
vBalu: persze, nincs harag ;)
ggx: Ha fékváltókar és patentpedállal kell, akkor biztos hogy nem tudsz venni új kerót 100-ért (de még 150 alatt is nehezen), csak használtan (kb. 80e egy átlagosan jó vázzal 1-2. belépõ szintû szettel) Ha lemondasz a fentiekrõl 100-ból kihozhatod, de így is elég gyenge géped lesz. Használtat tudnám javasolni.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
igazából arra gondoltam, hogy jó lenne alu-váz, ill. fékváltókar...
egyébként a Matrix Whirlwind-et én is néztem, de a bikkmakk teszt alapján azért nem vagyok teljesen nyugodt felõle...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Elvileg blépõ szintnek csúfolják, de hétköznapi használatra bõven jó.

Még nézd meg a Matrix Whirlwind-eket. Az 1.0, meg a Basic is jók

Használtan? Járd a boltokat, nézd a hirdetésket, mert ez olyan esetleges dolog.
De aluvázat nem ajánlanék használtat venni.

Fontos a fékváltókar?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
a következõ kérdésem lenne hozzátok:

kéne vennem muter-omnak a 20 éves csepel oútija helyett valami korszerûbb darabot, használt, új egyaránt szóba jöhet, de az árnak nem nagyon kéne 100E Ft fölé mennie...
sajna oúti téren nem nagyon vagyok otthon, ezért segítségeteket kérném...

én néztem a schwinn adrenalin race bringát, ennek milyen a ár-teljesítmény aránya?

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Utánna olvastam, Coyote irta.
Bocsi pcycle :) Remélem nincs harag.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ja, ha 4 müzliszeletet nyomsz be 100 alatt, akkor ihatsz akármit! (a reggelid viszont nagyon gyenge volt) Én kettõvel elmegyek 200-at, no ilyenkor kell a rostos lé vagy szörp + banán. A cél nem az hogy minnél többet egyél, hanem az optimális: legkisebb "térfogattal" legtöbb ásványi anyag és szénhidrát. Melegben (mostanában már nyáron 33-35C általános) nehezebben megy le még a müzli is, ilyenkor hasznos a tartalmas folyadék bevitele.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Hogy nem jó hosszú távon a sima víz? ???

A Lovasberény100-on (vagyis 135-ön ;) ) A következõ volt: reggeli kefír zsemlével, meg zacskó nápolyi. Útközben 4 müzliszelet, meg olyan 2 liter víz fogyott, és azér nem sétatempóban mentem.

Bár jövõre 5-6 órás tekeréseket tervezek, ahhoz kell a kalória...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Én ilyet biztos nem mondtam, mert szerintem hülyeség, hiszen a fogaskerekek távolságában komoly eltérés van. Ehhez nem is kell szakértelem csak szem. Aza csörgés-kattogást meg egyéb lánckínzást még hallgatni is rossz lenne, ha még ennyire is mûködne. Nem érdemes ilyenekkel spórolni.
Kajáról: az biztos, hogy "mûvészet" a megfelelõ táplálékbevitel, fõleg, hogy edzésen és versenyen is másképp kell. Különösen a folyadék tud érdekes dolgokat produkálni, a kizárólag tiszta vizet kerülni kell, bármi csak az nem! (mármint nem tanácsos csak azzal kimenni hosszabb útra) Tud olyan rosszullétet produkálni, mint a sör-bor keverés!

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Régen sokat beszlgettünk a Campa shimano rendszerek vegyitésérõl. Volt egy verzió (azt hiszem pcycle irta, de ha nem ne kövezzen meg a szerzõ!!! :) ) ami szerint a 7es sh használható 9campa távtartókkal 9campa fékváltóval. Ez tiszta, de milyen láncal használjam??? A 7es lánc nem túl széles és ér hozzá a besûrûsödött fogaskerekekhez? A kilenceshezpedig nem lesznek túl szélesek a fogaskerekek és feszitik szét? 8-as? :):)

Teljesen tanácstalan vagyok :D ::)
Nem akarok addig nekiálni, amig minden infót be nem gyûjtök...

clebo

clebo

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Az biztos, hogy a megfelelõ elemózsia kiválasztása nem könnyû. Szerintem évek, rengeteg tapasztalat kell. Azért egy versenyen 40-es tempó mellett nem biztos, hogy a kerekesnek van ideje rántotthúst eszegetni. Én olyan kaját választottam ( csokis cerbona) ami gyorsan lecsúszik, nem kell sokat rágni, van benne energia. Persze fontos, hogy mit eszel verseny elõtt, ahogy pcycle mondta 2-3 órával korábban!
Valahol olvastam, hogy persze terheléstõl, távtól függõen 15 percenként érdemes pár kortyot inni. A lényeg, hogy nem szabad eléhezni! Az eléhezés tud furcsa dolgokat mûvelni...

Szerintem is érdemes próbálkozni!

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Elõször én is így gondolkodtam, mint Fruitfly, de aztán meglepõdve tapasztaltam, hogy elég 1-2 müzli szelet akár 150-re is (+banán). PErsze úgy, hogy a megelõzõ étkezés kiadós (2 órával elõtte). EGyébként egyik kulacsomban házi szörp van (ez is energia), és csak a másikban tiszta víz. De elképzelhetõ egyéni variációk, ezt ki kell próbálni edzésen: milyen könnyen vihatõ kajával mész a legjobban, meddig birod kaja, víz nélkül, mikor kezd leesni a teljesítmény. Ekkor kiderülhet: az ember hihetetlen dolgokra képes.

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
15 km igazán nem versenytáv(esetleg idõfutam :) ) De gondolj bele, ugyanazzal a kajával menni 150km-t... Lehet, hogy tényleg viszont látnád. A mûzlik nekem is kevesek, de szoktam venni kondiboltban rohadt nagy kb 4 Mars nagyságú gyorsan felszivódó, korrekt izû energia szeletet ami nagyon jó. Valami EnergieBar 350HUF.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
mûkaja: powerGEL/BAR stb.
a mûzli nem az, de abbol én egyszerre kb 4et tudnék megenni, hogy érezzek is valamit. én ugy gondolom, hogy nem vagyok profi vesenyzõ és inkább kicsit lassab leszek, de jol lakok és finomat eszem, de ez néha néha lehet mûzli is akár. de számomra ez teljesen értelmét vesztette, mert utoljára 15kmnél többet betonon nem is tdom mikor mentem... amit most megyek az is a fogasig van ;D majd ha dh versenyzõ akarok lenni, akkor megyek ki országutra spprintelni órákig vagy mittomén, hogy birjam, de igy hobby szinten maradok a tötymörgésnél és a rántott húsnál.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Egyet kell értsek veled.
Könnyen emészthetõ, mégis energiadús kaja kell.

Ma is fõzeléket ettem kenyérrel ebédre (ami finom volt), de alig ment az edzés. Persze a végére ismét megéheztem.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Mit értesz mûkaján? Amirõl itt szó van az banán, müzliszelet, alma, csoki, méz, esetleg mogyoró meg ilyesmi, ez ugyanannyira mû, mint amennyire a szendvics, vagy rántott hús, sõt. (ha tudnád, hogy mi van a felvágottakban, meg a húsokban, stb....) Fenntartom most is, hogy kemény edzés közben sõt elõtte is 1-2 órával nem tanácsos rendes kaját enni, ha nem akarod viszontlátni. Könnyebb tekerésnél persze nem különösebb probléma.