Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3129 replies to this topic

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
bringas.uw.hu
és az indexen is van országútis topic, de ez jobb! :)

köcci. olyasmire gondoltam mint a bikkmakk csak itt inkább montisok vannak. gondoltam van oldal ami inkább országútis. mint a pl. a velo.hu

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Sziasztok!

Találtam egy ilyen kerékpárt:

Schwinn-Csepel Avenue
www.bicaj.hu /országúti

Nem kérdés, hogy azonnal érdemes lenne lecserélni ezt-azt, de ennyi pénzért megéri-e?
(Nem megvenni akarom, csak érdekel, hogy szerntetek milyen.)

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
köcci. olyasmire gondoltam mint a bikkmakk csak itt inkább montisok vannak. gondoltam van oldal ami inkább országútis. mint a pl. a velo.hu
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Eszti183

Eszti183

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Szia!
De mindez persze attól is függ, hogy 100ezerért keresed a jó ár-értéket, vagy 800ezerért.

Hát inkább 100 körül, mert hát nézegettem én ajánlott fogyasztói ár : 1.875.124 forintos csodabringákat is de azért ne essünk túlzásokba gondoltam. :D

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
tom: ismered a biciklilap.hu ? Ott mindenféle honlap van ami a kerékpározással kapcsolatos.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
tudnátok ide nekem írni magyar országútis honlapokat?
fórum, apró, stb.
köszi.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Ed: amit belinkeltél Peugeot, az acélvázas, az azért megbizható szokott lenni, és fékváltókaros (bár 8-as), egyébként tényleg sok baj volt az aluvázasokkal. Nekem is volt iylen, nálam bejött, jó masszív volt, de sokat hallottam, hogy törtek sorba. Visszatérve erre a fémvázasra, jónak látszik, ár/érték arány korrekt. Ami cserélhetõ igényed szerint, az a pedál, ez klipszes, és ha komlyan nyomod, akkor jobb a patentos. Egyébként ne felejtsük el '90-92-ig mennyi nagy kerékpáros tekert klipsszel!

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 posts
Szia!
Mostanában az Authort szoktuk nagyon dícsérni, ár-érték szempontból is, ill. akinek az van, minõség szempontjából is. Jó kis bicajok azok, nézd meg a www.author-hungary.com -on
Aztán kövezzenek meg érte a többiek, de szerintem a 2005-ös Trek 1000 is ilyen! Egész baráti ára van, karbonvillástul, örökélettartam-garanciástul.
Orbeát meg én is szeretnék...

De mindez persze attól is függ, hogy 100ezerért keresed a jó ár-értéket, vagy 800ezerért.

Sziasztok!
Országúti bringa vásárlása esetén melyiket tartjátok a legjobb márkának? (Persze ár-érték arány fontos, mivel kész bringát vennék ha vennék.)

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
ja,...lol...szegénykém...

ed13

ed13

vendég

• fórumtag
  • 34 posts

ha hátadra,derekadra vagy érzékeny, hosszabb stucni és kész!

hehh, erre nem is gondoltam, csak a kisebb vázra! LOL :D

Eszti183

Eszti183

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
isukim: :D

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
pözsõkkel pár embernek rossz a véleménye...a váz néha tropa...meg effélék...persze van kivétel...mint mindig...
ha hátadra,derekadra vagy érzékeny, hosszabb stucni és kész!
fékváltós eset: prószáld ki...van akinek ez jön be,van akinek az..."egy sebesség" dettó...

eszti:bocs,nem tudok neked válaszolni,de nem akartam,hogy azt érezd,mellõzlek...ui:nem vagyok képben az ilyen "ár/érték arányú" izékkel...majd a többiek...

ed13

ed13

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
hello!
kösz a helpet! vissza is olvasgattam tnap rendesen! ma megnéztem pár méretet egy boltban, és úgy tûnik, h olyan 58 körül lesz nekem a jó megfejtés. mindenesetre nem szeretnék nagyon görnyedni rajta, mert a hátamra/derekamra vigyáznom kell egy kis probléma miatt...
tpresident: egy sebesség az miért jó? (tudatlan vagyok sorry) nem csak full sima terepre?
fékváltókarral még soha nem mentem. ennyire sokat számít? (mondjuk eddig markolatváltót használtam, fura is lenne mindig "oda le" nyúlkálni)

errõl mi a véleményetek? http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=20322

kösz! ja és bocsesz h mindig illen viszonylag hosszabb vagyok :)

Eszti183

Eszti183

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Sziasztok!

csak nem rég leltem rá a fórumra, nem is nagyon értek még ilyen profin a bringákhoz mint ahogy visszaolvasván ti, de azért lenne egy kérdésem. Országúti bringa vásárlása esetén melyiket tartjátok a legjobb márkának? (Persze ár-érték arány fontos, mivel kész bringát vennék ha vennék.) Itt olyan márkákat is írtatok amikrõl még csak nem is hallottam szinte, viszont tök jól néznek ki az orbeák, scottok, meg trek-kek, de állítólag nem mindegyik jó.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
ed13: Amennyi és amilyen felteteleket írtál ,azt 2 db bringában lehet magvalósítani.
Én a helyedben építenék kb. 30-40+ ft-ból egy 1sebességes városi bringát(trekking felnik, 28-35mm gumik, 1 áttétel, egyenes kormány).
Meg vennék egy igazi országútit(50.000-5.000.000Ft-ig kapható). Min. fékváltókar(RSX, RX100...stb. vagy régebbi campa)....meg ami még szem-szájnak ingere.

Szerintem.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
kösz,henger..azt tudtam,hogy ejtett felsõcsõ,de hogy ekkora különbséget...

ed13:hallgass szinube-ra(re?),õ aztán elzongorázott a méretekkel...(tudomásom szerint...)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Hello!

az érdekelne, hogy kb 190 cm / 70 kg paraméterekkel szerintetek mekkora bringát érdemes venni?
mert volt olyan hely, ahol azt olvastam, hogy kb L-es méret kell (azaz 54 cm) és volt olyan, aki azt mondta, hogy egy 59es az simán jó...
kösszee

Valószínûleg Giant-et néztél, õk (is) betûkkel méreteznek. Az L váz nyeregcsöve azért 54-es, mert ejtett a felsõcsöve montis módra.Viszont a felsõcsõ vízszintes hossza kb. 60 centi. Az L a legnagyobb méret. A hagyományos geometriával és méretezéssel meg 59-60-as a méreted. Tehát jó mindkét megközelítés.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
az 54-es hetszentseg, hogy kicsi neked, az nagyon rovid.
en 174 vagyok es nekem lesz most eppen 54-es vazam, ertve ez alatt a felsocsovet, mert en a nyeregvazcsovet boven masodlagosnak erzem.
kb 2 oldallal korabban volt szo eppen a meretekrol, olvass vissza, hatha segit valasztani.
en az utobbi, 59-et javaslo illetonek adok igazat, de a legjobban mindenkeppen akkor jarsz, ha bemesz egy boltba es raprobalod magad. igazabol meg ugyis csak sok allitgatas es megtett kilometerek utan fog kiderulni, helyben vagy-e :)
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

ed13

ed13

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Hello!

az érdekelne, hogy kb 190 cm / 70 kg paraméterekkel szerintetek mekkora bringát érdemes venni?
mert volt olyan hely, ahol azt olvastam, hogy kb L-es méret kell (azaz 54 cm) és volt olyan, aki azt mondta, hogy egy 59es az simán jó...
kösszee

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 posts
A vadász utcai boltot kicsit átrendezték de alapjában majdnem ugyanaz a termékválaszték a kiegészítõk terén. Ujdonság hogy szép komplett Campa szettek vannak csilli-villi vitrinben (sajna 9es fogsor egy darab sincs :-( ), meg Campa ruházat. Az alsó szinten talán spinning terem lesz, de árusítás csak a felsõ szinten van. Meg persze Colnago-k, sok Colnago, c-50es, President, Dream, csak váz, egész bicaj, nagyon szépek. Összességéban nem sokat változott a bolt, de jó így.