Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
TurBO_Atti: Én 111kg voltam tavaly novemberben amikor megvettem a bicajomat, és nem akartam rá sokat költeni, így egy használt Puch mellett döntöttem. Azóta több mint 2000km van benne, igaz pestre csak bejárkálok vele a nagykerbe, de még centrírozni sem kellett. Mavic MA-2 kerekek vannak benne. Inkább a gumikkal volt bajom, de a Conti sport 1000-es 11 bar-ra fújva bírja a strapát.

Oo_TurBO_Atti_oO

Oo_TurBO_Atti_oO

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
Kérdés: 105Kg vagyok, tudok magamnak olyan országútit építeni ami nem halna meg 2 hónap alatt a budapesti utakon? Nem akarok több százezret költeni rá mert csak közlekedésre használnám, de ahogy magamat ismerem folyamatosan NYÉLEN RAKNÁM NEKI :D (a montimmal is zúzom, de talán az erõsebb)

Montizok már egy ideje, de az outikhoz halvány-lila fin@om sincs.
:klony: Mégtöbb bringát a buliba!:klony:

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
görgõzésrõl: Én mentem elég sokat szabad görgõvel, csak megszokás kérdése.
télen elég sokat görgõztünk közösen(2-5en) úgy kevésbé unalamas.
A szabad görgõrõl, ha "leeesel" semmi gondod nem lesz, max eldõlsz, mint a sószsák. Nem lehet vele nagyot borulni. amint leugrik, megáll a kerék, vele együtt a lábad is, max. 30-40cm-et mozdulsz el elõre.
A mágnesfékes görgõk viszont nagy terhelést adnak a hátsó keréknek. A megszokottal pont ellentétesen feszülnek a dolgok. Nem a felnitõl az agy felé jut a terhelés, hanem az agynak kell elviselnie a legnagyobb csavarodást!!!!! Van ismerõsöm, aki sokat görgõzik(alapozásként nov.-március között heti 8-15óra), van külön kereke a görgõhöz, a tengely max. egy évet bír, az agy kettõt.
Tehát érdemes odafigyelni arra,h nem a legjobb, legdrágább kerékkel kell naponta órákat görgõzni.

Nyereg téma: minnél többet kerékpározol, annál jobban mindegy lesz,h milyen nyergen ülsz. a keveset hajtasz(évi 1-3000km) akkor érdemes elgondolkodni,h kényelmes legyen(nem érdemes 200-220g alá menni) ha többet tekersz, vehetsz SLR-t, elõbb-utób hozáá fogsz szokni.
Egyébként a nagy körversenyneken(Tour, Giro, vuelta) induló versenyzõknek al egnagyobb kincs, amit a szerelõnek a legjobban kell õrizni és vigyázni rá, a nyereg. a téli alapozás és a tavaszi edzések során 2, de inkább 3 vagy 4 ugyanolyan nyerget "betörnek" maguknak, amit aztán visznek a 3hetes viadalra, és azt használják, amit már kiültek a maguk formájára. Bukás vagy egyéb problem esetén kincset ér a már betört tartalék nyereg!
Így aztán ha veszel egy új nyerget, kell legalább 6-800km, mire a magadénak érezheted. a külömbözõ formákat kell megnézni, van aki a nyagyon keskeny csõrt szereti, van, akinek a szélesebb jön be...
kb. ennyi.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
koszonom :]

az normalis vajh, hogy pokoli nehezen mozdul a bal f/vkar?
mikor huzom fel nagytanyerra, az egy az egyben izommunka. vagy a valto lehet ilyen combos?
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

osszeramolodott a pacim
es ez is az

Gratula, szép lett! :clap:
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
adf9uy,
az ott a kepen pont egy cuda.
regebbi nyergem, a max, amit ultem rajta egyhuzamban, 140km volt.
kenyelem szempontjabol nincs vele bajom, bar neha kicsit tul kemenynek erzem. robosztus darab, ugyanakkor megadja a biztonsag erzetet, nem "maszkal" alattad.

persze fenek fuggvenye is az egesz, szerintem a nyereg pont az, amiben nem lehet tanacsot kerni es adni
mostly harmless

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
Szép lett a bicaj és könnyû is! Bárcsak a montim lenne hasonló súlyban :)
One planet, one tribe...

adf9uy

adf9uy

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!

Nyerget szeretnék venni. Kinéztem magamnak egy San Marco Cuda-t.
Egész jól néz ki és az ára sem túl magas. Van valakinek tapasztalata vele?
Másik kérdésem, hogy milyen felnit érdemes vennem a bicómra ha a súly nem számít annyira. Én inkább a tartósságra megyek, mivel fõleg túrázásra használom a gépet.
Elõre is köszi!

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
megtorve a temat...
osszeramolodott a pacim
es ez is az
nem akartam a ki milyen bringavalba, mert ott ugysem ertekeli szinte senki :]
105-os szett jobbara, tripla hajtomuvel - nem ambiciom nagytanyer/konuszon feltekerni Dobogokore.
erdekes, hogy nem mentem a sulyra, megis 8.84-en allt meg a merleg.
a pedalok persze cserelve lesznek...
mostly harmless

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Hi

A szabadgörgõ bizonyos szempontból életszerûbb. Ugyanakkor teljesen leköti a figyelmed. Egy pillanatra elmélázol és a konyhában vagy :-D
Viszont ki tudsz állni a nyeregbõl, amit a fix görgõn nem tudsz megcsinálni. a bicód is életszerûbb terhelést kap. Én a magam részérõl mégis fixet használok (Tacx speedmate) mert így közben nem unom magam, beszélgetés, zenehallgatás, tévézés, akár olvasás. Egy 25mm-es Rubena van fent jó régóta, teljesen OK erre a célra.
Ismerek olyat, aki a télen nagyon sokat nyomott görgõn jó nagy terheléssel, és neki nemcsak a gumin látszik a kopás, de a fém is visel egy kis homorulatot immár...

htody

htody

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
hi!
A szabadgörgõs tényleg elég gáz, egyszer láttam egy srácot aki délelõtti idõfutam után délután melegített versenyre, elbambult és...
apropó, én most akarok görgõt venni,mit ajánlotok és milyen árban?
köszi

somosgábor

somosgábor

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Köszönöm a tanácsot, felteszek egy olcsó gumit, de az elméleti része továbbra is érdekesnek tûnik. Mitõl kopik ilyen gyorsan? Szerintetek egy nagyobb lendkerék egyenletesebbé tenné a hajtást? A szabad görgõrõl azt hallottam, hogy ha elbambulsz rajta nagyot lehet borulni. Igaz ez?

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
szabadgörgõt kell használni.
Állóképességi edzésekhez jó, bemelegíteni(verseny elõtt) szintén jó. a gumit is kevésbé zabálja...stb.
Szerintem. Ha fix görgõt hajtasz, valami trágya külsõt kell felrakni(kopottat, vagy 1000Ft-osat). Defektet úgysem kapsz, az olcsó gumokból a Rubena-t ajánlom, tele van szénnel, ettõl rettenetesen nehezen kopik. Minden legalsó árkategóriás Rubena köpenyre igaz(trekking, MTB, o.úti..stb.) ez a tulajdonság.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Szerintem semmi. Az összes mágneses görgõ zabálja a gumit, ezért szoktak felrakni görgõzéshez gagyi edzõgumit. Persze az biztos hogy a felületi hibák sem tesznek jót az élettartamnak.

somosgábor

somosgábor

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Szervusztok! Görgõvel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Mágnesfékes görgõt használok, és kajálja a gumit. Mintha lassan lereszelném. Vanak a görgõ felületén kissebb (~1-2mm) sérülések, és fel is melegszik valamenyire, de összehasonlítva a nyári aszfalttal ez nem tûnik elég durvának ahhoz, hogy ennyire koptassa. Mit gondoltok, mi lehet a gond?

kulak

kulak

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás

Igazából a kelly's kinézetre közelebb áll hozzám, de az olimpia kerekei nagyságrendekkel jobbak..

Erre nem vennék mérget. Inkább bíznám a 105ös agyakra az életem, mint 2 joytechre. A 24 küllõs vuelta kerék tényleg jól néz ki, és állítólag nagyon erõs is (bikemag). Azt azért nem tartom valószínûnek, hogy ebben az árkategóriában erõsebb, mint egy szépen megfûzött 32-es, nagyságrendekkel meg pláne nem!

kombany

kombany

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

NE, ezt komolyan mondod hogy egy Veloce hátsóváltó magától csak úgy tönkrement?! Én is nézegettem anno a szettet és nagyon úgy tünt, hogy egy atomtámadást is simán túlélne.
A Jag pofa kb. Ritchey árban van. Nem amlékszem rá pontosan. Én azért azt vettem, mert ahoz volt betét és Cartrige is, míg a Ritchey csak a pofit adja. Azt nem mondom, hogy dobd ki a pofát, de ha elkoptattad utána ne Shimanoval pótold.
Kombany: Szerintem a Veloce szettel szerelt Olimpia megér +25öt, én inkább azt venném az Olimpiák közül. A három gép közül meg a Kelly's a legszimpatikusabb. Viszont a vázméretedet tudd meg, mert a három váz között elég nagy a diferencia. 54-56-58. Nehogy túl nagy/kicsi vázat sozzanak rád, mert ha nem jó a méret lehet a legjobb váz a legjobb szettel akkor is rossz lesz tekerni és lassan is fogsz vele haladni. Az eladók (tisztelet a kivételnek) hajlamosak azt rádsózni, ami éppen az üzletben van és nem biztos hogy az pont a te méreted.
Amit én ajánlok: Az a Author A4405 221e ft. Itt van róla info
Jó a váz, a felszerelés, és az ára is.

Mondjuk szerintem akkor mehet csak úgy magától tönkre egy szett, ha nagyon gyilkolta az elõzõ tulaj..
Együtt edzettünk a triatlonosokkal, és hát brutális, hogy egy-két ember mit mûvelt a gépével.. szörnyû volt még nézni is..

Igazából azért lenne szinpatikus a Veloce szett, mert azért nem jön rosszül a 2x9 -es vagy, a 2x10 -es áttétel..
Az igazat megvallva még a 3x9 vagy 3x10 essel is facérkodtam, csak annyi pénzem nincs :o)
Meg még el kéne adni a régi bicómat elõtte.. :o|

kombany

kombany

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

Olimpia arrow mirage: http://www.olimpia.h...300870 copy.jpg
es veloce: http://www.olimpia.h...300860 copy.jpg majdnem full veloce szett, csak a joytech agyak nem túl szépek rajta. A kelly's szerintem jobb vétel.
Viszont ennyi pénzért érdemes jól körülnézni!

Igazából a kelly's kinézetre közelebb áll hozzám, de az olimpia kerekei nagyságrendekkel jobbak..
Nem tudom. A végén lehet, hogy jobb, ha inkább építek/építtetek?

kombany

kombany

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

Sya Kombany! Az olimpia bicók honlapja: http://www.olimpia.hu Az arrow a tavalyi termékekhez tartozik,de errõl a honlapról it el tudsz jutni ide: http://www.seasidesp...ges/akcio_1.jpg itt meg képet is lát6sz a másik bicóról. Én egy veloceval szereltet láttam balatonkörön,hát mit ne mondjak jól nézett ki. Sajna a srrác használtan vette és sorra jöttek elõ apró cseprõ gondok a géppel,elõször a hátsó váltó ment tönkre...és aztán szépen lassan pár egyéb dolog úgy mint kerékagy...Szal már akkor ott tartott hogy költött rá plussz 50ezret. Ezek az ajánlatok ugye zsír új bicókra vonatkoznak?

Igen, ezek teljesen újak.
Köszönöm a tippet, sikerült leírást szereznem róla, meg képet is.
Az az igazság, hogy kihagytam 1,5 évet, és olyan márkák jelentek meg a piacon amirõl azelõtt sohasem hallottam míg versenyeztem :o)

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
oldschool - technika...a legjobb cuccok a hõskorból valók!!!