Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Megvettem életem 1. országútiját!!!!

1 igazi gép a 90-es évekbõl:

Basso váz+villa. Colombus SLX csõszettbõl, RX100 korm.csapággyal: 2070g.
Mavic Reflex felnik, elõl RX100 hátul 105-ös agy. Campagnolo fvkar(még nem sikerült kideríteni, hogy pontosan melyik évjárat). RX100 váltók. Hagyományosan ívelt kormány, ITM ülés, Giant Look-pedál, John Luck cipõ(kicsit lestrapált).
Csak 1 valami nem illik a képbe: a hajtómû(v.mi gagyi)...de holnap kicserélem a Single Speed-emen lévõvel: 1994-es Campa Veloce.

most már csak hajtani kell...jóóóó sokat !!!!!!!!

Mit gondoltok mennyibe került????

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Mar tudom, hogy letezik, de Csepelen nincs.
Azt mondtak, hogy majd csak tavasszal lesz.
Lehet, hogy vegig kellene telefonalnom a kereskedoket, de ahhoz nem nagyon van kedvem.

SzuMe

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
SzuMe: Van Schwinn vázból 565-osnál nagyobb! Nekem pl 60-as van :)
Campa Xenon kar ugyan úgy mûködik mint pl a 105-os? Mer ha ránéztek egy 105 vagy bármilyen fékváltókarra, látszik a kör, ami mentén a fékkart, be tudod "hajlitani" a campa karon viszont nem.
Tudom ez hülyén hangzott, de nem tudom pontosabban elmagyarázni :)
vBalu

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Ezt így látatlanba nem lehet elmondani.
De szerintem a bowden a ludas ,mivel a fvk.-nál a legfontosabb ,hogy jó minõségû bowdent használj.
Bár ha 95-ös akkor elég régi. Amúgy a Campa cuccok szvsz elég jók, abszolút egyenértékû versenytársai a shinamo cuccoknak, sõt.., csak az a baj ,hogy magyarországon nem olyan jó az alkatrészellátás campa ügyben.

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 hozzászólás
Lenne 1 kérdésem:

Hogy kell mûködnie 1 óúti fékváltókarnak???
Arra vagyok kiváncsi, hogy a felfelé váltáshoz mennyire kell elmozdítani a kart, ill. mekkora erõvel???
Volt a kezembe minap 1 használt bringa, aminek a megvételén gondolkodtam ,de nincs tapasztalatom és szerintem hullaszar rajta a fékváltókar(95-97 közötti Campa). nagy erõ kell a felváltáshoz, és a kart kb. 50-60fokkal kell "kiforgatni". Bár lehet ,hogy az öreg bowdenezés is ludas a dolgoban, de ez szerintem akkor is sok.
Mit gondoltok, szar lehet a fvkar.???
Lehet ezeket javítani???

madmax

madmax

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
isukim: hát tapasztalatokkal nem tudlak elárasztani, mert én is csak most nyáron veszek egy outit-remélem
a Shimano-t azért a haverok miatt már nagyjából ismerem, de a Campagnolo-t egyáltalán nem
ha több info kellene ezekrõl, szerintem nyugodtan bemehetsz egy bringaszervizbe, ott válaszolnak minden kérdésedre

bucmac

bucmac

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
SzuMe

Javitás: a két értelmetlen szó: ezelött, tulnyulik. Nem tudom rendesen használni az ékezetes billentyüket, bocs.

bucmac

bucmac

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
SzuMe

Két héttel ezelõtt épittettem egy versenygépet 2001-es Merida vázzal, Merida márkáju egyenes alu villával. A felszerelés nagy részéhez a régi bringámról levett ultegra cuccok szolgáltak alapul, plusz néhánz uj alkatrész a méretkülönbség miatt.
Eddig alig 500 km-t mentem vele, igy csak az elsö benyomásokat tudom közolni. A gép legjobb tulajdonsága a váz (58) és a villa kombinációjából származó merevség, ami azonban problémás lehet, ha nem 65 kg-os vagy, mint én, tehát érdemes karbon villában gondolkodnod. A rázósabb utakon biztosan jobban jársz. Ahhoz képest, hogy a váz 58-as, nagyon picinek néz ki a gép, ez azért van, mert az ülöcsö tûlnyûlik a felsö csövön, méghozzá kb. 2 cm-rel. A végsö beállitás után e dolog miatt egy kis meglepetés ért, de megoldottam. Szóval az esetleges vétel elött jó lenne kipróbálnod egy összeszerelt gépet. Én is gondolkoztam a Schwinn vázon, de elrettentett a csövek falának vékonysága. Röviden: a Meridán ülve biztonságban érzem magam, bár lehet, hogy ez néhány deka többletet jelent.
Formás, merev gépet sikerült összehoznom, kevés pénzböl.
Bövebben majd hosszabb használat után.

:D

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
madmax: Hát, országúti szettekbõl van Shimano és Campagnolo... MTB-rõl van vmi halvány fogalmam, úgy általában, s itt nagyon nyomják CC/DH/TR/FR szinten...
Hanem mégiscsak oúti öregebb, s igy kiforrottabb, mint amaz... Viszont sehol semmi info... És a magyaron kívüli nyelvbõl max. enni tudok... :)
Tehát, amit tudni akarok: szettek (vélemény, tapasztalat), vázak paraméterei (ha jól tudom, oútinak meredekebb a fejcsöve... miért?), mi az általánosan elfogadott vázméretezés? Etc...

Szóval ezekrõl kellenének tudás...

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Szerintetek zavaro lehet az aeros ulesvazcso a Schwinn vazakon?

SzuMe

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
olcsó országuti kerekeket keresek.
;D :D ;) :)feltelálom én magam

madmax

madmax

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
isukim:milyen technikai részletek???

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
A Merida 905-os vazrol van valakinek velemenye?
A Schwinn alu vazakrol azt hallottam, hogy nincs belole 56-osnal nagyobb meret. Igaz ez?
Cro-Mo vazak mennyivel kenyelmesebbek varosi hasznalatra?

SzuMe

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
Hoppá errõl megfeledkeztem... ???
Bocsi, madmax...

Engem a technikai részletek érdekelnének, de ugy látszik feleslegesen erõlködtem... :P

Mind1, jó lesz a topikom infonak...Bár nem sokat ad...

madmax

madmax

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
isukim:
köszi a tippet, de nem bp-i vagyok, így elég nehéz lenne hétvégéken veletek tekeregni

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 hozzászólás
madmax: Ebben az esetben nézz át ide...

Bár õk most "telelni" hagyják az oútizást...
Fáznak szegények... :(

;D

madmax

madmax

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
hi, Aenis, Sniper

köszi mindkettõtöknek az ötletet, pénteken megnézem, a kerékvárban milyen bike-ok vannak
a clubot is lehet, hogy megnézem, de csak, ha marad idõm
Ti nem versenyeztek???

üdv.

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Ma voltam a kerékvárba és november 30-tól ELKÖLTÖZNEK valahová a vadász utcába !!! (Arany János utcai metrómegállóból lehet bkv-val könnyen megközelíteni)

madmax:
Én is tudom ajánlani neked ,mert ott sok jó használt gép van. Ma is láttam egy Merida Extreme gépet 99e-ért, nem néztem pontosan milyen cuccai vannak ,de érdemes megnézni.

aeneis

aeneis

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Szia, Madmax!

A Kerékvár boltot a Lánchíd budai hídfõjénél (Clark Ádám térrõl induló Hunyadi u. elején találod. Nyitvatartás: Hétköznap 10-18-ig, szombaton 9-nyitva (nem tudom meddig, de délig biztos. Részletek: www.kerekvar.hu ).
Amatõr kerékpáros klubként ajánlom a Biondo Bike Klubot. Érdeklõdj Seregély Mártinál, aki nemcsak a klubot vezeti, hanem egy kerékpárszaküzletet is Pestújhelyen (Bp. Pestújhelyi úton). Tel: 30/221-4863 (www.biondobike.hu).
Üdv

madmax

madmax

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
én is használt gépekben gondolkodom
jövõ hét pénteken megyek Bp-re pont azért, hogy egy-két használt bike-ot megnézzek, kipróbáljak
a Mali nem lenne lényeg, mert megszoktam a 15 kg-os montit, úgyhohy súly szempontjából ez is igen nagy haladás lenne

a Kerékvárat merre találom???mondjuk milyen messz van a nyugatitól-gyalog???

szerintem nem vagyok "extra méretû", a 175 cm magasság átlagos

"Az eredményed nagyon szép, próbálkozz országútizással komolyabban is!"
kössssz, amennyire az idõmbõl telik, úgyis a tekerés tölti ki, most azonban kényszerpihenõn vagyok egész máj-ig
a komolyabb versenyekrejáráshoz azonban egy csapat is kellene :-\
montizni már több egyesülettõl, csapattól is kerestek, de outizni még egyet sem találtam, aki még "amatõrökkel" is foglalkozna >:(

üdv.