Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

#3081
aeneis

aeneis

    vendég

  • fórumtag
  • 17 hozzászólás
Új gép csak alap aluvázas (MALI) Shimano Sora szettel tellne ki ekkora összegbõl ... a helyedben inkább jó állapotú használt gépen gondolkodnék! Menj a Kerékvárba és nézz körül! Láttam 54-es Bianchi vázas gépet Campa Mirage szettel 140e-Ft-ért. Korrekt gép ...
Esetleg várj még egy kicsit és nézegesd az eladási rovatot rendszeresen. Talán akad neked való is, ha nem extrém méretû vagy.
Az eredményed nagyon szép, próbálkozz országútizással komolyabban is!
Üdv.

#3082
madmax

madmax

    vendég

  • fórumtag
  • 15 hozzászólás
sziasztok!!!

egy újabb õrült a láthatáron!!!!(ez lennék én)
szal, tavasszal, vagy legkésõbb máj-ban én is szeretnék egy outit, de folalmam sincs, hogy melyiket válasszam
úgy gondoltam, hogy ha mnden összejön, talán tudok rászánni 120-130e-t
ennyiért szerintetek melyik bike érné meg
az igazság az, hogy nekem errõl fogalmam sincs, eddig cross countryztam, csak a merevvilla miatt nem túl sokáig bírta a csuklóm, így tavaly elkezdtem outizni-egy 25e ft-os montival
akikkel tekertem (outisok), azt mondták, ha lenne egy hasonló vasparipám, mint nekik, akár versenyekre is mehetnék, így most kellene egy, mert verseny nélkül nem az igazi

szerintetek milyen a 40-es átlag 3-an 55 km-en kb???
nagyjából ennyit tudtam nyáron montival, de már szept óta nem tekerhettem, így örülnék, ha tudnátok segíteni, hogy nyáron az új bringával ennél jobbat tudjak


köszi!!!!

#3083
aeneis

aeneis

    vendég

  • fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!

A Schwinn alu váz tudomásom szerint 52-es méretben 1725g - így nem a könnyû vázak kategóriájába tartozó, de mivel benne az anyag, tartósnak ígérkezõ. Egy cro-mo villával és korm. csapággyal bõven 2,6kg felett van. Egy könnyû váz karbonvillával és integrált fejcsapággyal 1,9kg alatt tartható. A különbözet egy nagyobb kulacs (7dl) víz súlya.
Árban viszont kb. 4-5x különbség van (min. 100000ft)!
Üdv:

#3084
Nagybivaly

Nagybivaly

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás
Kicsit nehezebb...
Ez dekaban mennyit jelent? 25? 50? 1kg?  :)
Mert ha csak ennyi, akkor kicsit kevesebbet toltok a kulacsomba...

Bocs a 0 ekezetert.

#3085
ors

ors

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
Nekem is schwinn alu vázam van és nincs vele semmi gondom- -tán egy kicsit nehéz, de az más

szal nekem bevált

#3086
vBalu

vBalu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 251 hozzászólás
Hi a schwinnek két aluváza van amit nagyon dobálnak! A komolyabb, ami az újságban is volt 30k a gyengébb (kicsit nehezebb, csak csövekbõl áll) 15k Nekem eddig bejött
vBalu

#3087
Nagybivaly

Nagybivaly

    újonc

  • fórumtag
  • 4 hozzászólás

Enniyért már igen. Ennél olcsóbban nem hiszem, hogy bárhol lehet szerezni új aluvázat.


Ja, már csak a minõség a kérdés - errõl tud vki vmit?

#3088
vendég__*

vendég__*
  • vendég
A peugeot boltban tényleg kedvesek a srácok, csak a vázamat nem nagyon cserélik március óta! Colombus Brain csöves acélvázat vettem 49000-ért, direkt azért ,hogy sokáig tartson ,nem úgy mint az aluvázak!Ehhez képest kb 10 hónap után megjelent egy repedés a nyeregcsõ és a támvilla találkozásánál.Hát ennyit ér a peugeot 25 éves váz-garanciája Magyarországon.Egyébbként még így repedten is szuperül gurul,csodásan nyeli a rezgéseket, egyenes acélvillával , 20mm-es 8bar-ra fujt gumikkal.Biztos nem olyan merev mint egy aluváz, de hosszútávu túrákon , ha nem kell kiállva sprintelni ,nem jelent túl nagy hátrányt.Ha a repedés körbeér ,azaz eltörik , majd talán megtudják valahol hegeszteni.

                                Üdv:G.Pityu

#3089
NoFear

NoFear

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Enniyért már igen. Ennél olcsóbban nem hiszem, hogy bárhol lehet szerezni új aluvázat.

#3090
vendég__*

vendég__*
  • vendég
És ki mit hallott a Schwinn új aluvázairól? A hirdetésekben 30eft-ért szerepel, itt Pécsen viszont meg akarnak dobni eggyel (vadi új) 17ezerért. Ennyiért már érdemes megvenni. (Vagy nem?)

#3091
vendég__*

vendég__*
  • vendég
Szia,ORS!
Sajnos, nem ismerem közvetlen tapasztalatokon keresztül az 535-t, de ha nem hibás és kopott - de olcsó akkor nem lehet rossz vétel. Maga a technika jó.

GYIGYU!
Kösz a tapasztalatot! Valószínû, hogy a hiba oka az lehet, amit mondtál: nem lett helyesen összeszerelve. pesze, ha 90kg felett vagy, az sem garancia a láncszakadásra. Ne vegyél SRAM PC89R-t, ha 80kg felett vagy (bár  én imádom, de szakadhat), maradj a SH láncoknál!

NoFear!
A váz alu. Sajnos az ötvözetet nem ismerem pontosan, de megérdeklõdöm. Ár Perbálon (ott szerelik a gépeket) 80e FT. Nekem említett néhány kiskereskedõ 20% -al olcsóbb árat is, ha több vázat tudnak elhozni a cégtõl!
A villa a biker-nél jelent meg, magad is megnézheted a www,biker.hu honlapján. Ár kb.28e FT.
Üdv.

#3092
NoFear

NoFear

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
aeneis:Megkérdezhetem mennyi volt a váz és mennyi a villa? A váz sima alu vagy esetleg valami más anyagból van?

#3093
gyigyu

gyigyu

    vendég

  • fórumtag
  • 51 hozzászólás
Szia Aeneis!
Kíváncsi vagyok milyen lesz a kész bicó, majd tegyél fel egy képet ha tudsz! Egyébként a Hungary:A vázat én is megcéloztam anno, de a honlapjukon nem találtam, és nem tudtam, hogy hol lehet megnézni, ki forgalmazza, aztán közbejött az Author. Gondolkodtam rajta, hogy csak egy natúr vázat veszek és csak lelakkoztatom, de talán ennyi súlytöbbletet megér az esztétikum. Amúgy az elsõ áldozat már megvan: a lánc (Tiagra) megadta magát... hát, nem sokáig húzta ami azt illeti, bár nem a lánc hibája hanem valószínûleg rosszul volt összerakva, mert az a szem esett szét ahol össze illesztik.
Ors: Én SH. EPD- M515- ös montis pedált használok, SH- M020- as cipõvel, nekem nagyon bevált, a cipõ is nagyon kényelmes, gyalogláshoz is, jól fogja a lábam (bár ez biztos alkati kérdés is), jól néz ki (szerintem) és olcsó. A pedál egy idõ után nagyobb erõkifejtésnél egy picit "kattog", ami kissé zavaró lehet ha nagy a csönd..., de eddig bírta. Próbáltam Time Atac pedált, nem jött be, mert nagyon nehéz volt a ki- be lépés, a bokám is fájt tõle, nagyokat estem vele bár ez a bénaságom miatt volt, igaz van akinek a Sh.- tól meg a térde fáj. Szóval a Time jobban mûködött, jobb érzés volt tekerni, de a Sh. -val biztonságosabban érzem magam. Persze lehet, hogy az oúti. pedáloknál más a helyzet.

#3094
ors

ors

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
Aeneis!
Most találtam hirdetésben egy Sh PD-535 ös pedált, ami szintén montis.
Errõl mi a véleméyned, jobb az 515-ös?  :-/

Ors

#3095
aeneis

aeneis

    vendég

  • fórumtag
  • 17 hozzászólás
Gyigyu!
Most egy Hungary:A ultraspeed vázzal (1160g) és karbon-villával (TD360 v. más, de méretre vágott nyakkal 450g alatti) építek bringát. Adott a régi Campa Veloce szett (2001-es 9'), mivel szinte teljesen fém és viszonylag olcsó szettje van. A fékváltókarjai nekem nagyon kézre állnak és kényelmesek - igaz a váltási pontosságban nem érik el a Sh. 105-ös színvonalát FVK: 402g, hajtómû: 668g, fékek 368g, elsõ váltó 93g, hátsó váltó (elfelejtettem, de megnézem majd)   A kormányom ITM 240g, stucni Ritchey WCS kb130g (jobb súlyú a Zoggie új stucnija negyed árért!!), a kerekek: agyak - American Classic Campa rotorral (e.a: 68g, h.a 250g), fogaskoszorú Campa Chorus titán kb.210g, felnik: Mavic Open Pro (425g), küllõk húzott DT 286g/64db, gumik: Hutchinson Success kb.187g/db, belsõk Schwalbe kb.70g/db. Lánc: Sram PC89R (295g), középcsapágy FSA Ultimax (Cro-Mo tengellyel) 215g, kormánycsapágy integrált fejcsapágy ipari csapággyal kb. 70g (márkáját nem tudom, a vázban már bele van préselve), ülés Fiziik Atlas 264g (ez helyett keresek könnyebbet), üléscsõ: Bike+ 200g méretre vágva. Festés kb. 80-100g (lehet, hogy nem festetem le), elsõváltó konzol kb.35g ACOR, nyeregcsõbilincs ACOR 25g,  Bandázs parafás kb 20g.
Természetesen nem a legdrágább, legkönnyebb alkatrészeket építettem össze, mert arra nincs pénzem- erõsen rámentem az ár érték(súly) arányra. Úgy számolom, nem éri el a 8kg-t ha elkészül. Tartósságról majd késõbb...

ORS!
A pedálra a tanácsom általános: ha könnyen és kényelmesen használhatót akarsz viszonylag olcsón (gyakori kilépésekre számítva és sokat jársz kerékpáros cipõben is) akkor egy montain bike (pl Sh. PD-515) pedált ajánlanék! Két bekattantója van, elõbb megtalálod lámpánál a pedált. Elõny: lassabban kopik a fém stopli, jók a csapágyak.

Ha hosszabb idõt hajtasz becsatolva, akkor inkább Look rendszerû lene jobb: nagyobb a felfekvõ felület. Ha nem rettenetesen kemény a talp (carbon), akkor ez a jó választás. Sokfélék, köztük az ár dönt. Hátrány: gyorsan kopik a stopli. Ilyen pedálom a Wellgo Mg 9-es Magnesium ötvözetû pedál-sajnos gyorsan kopik a fémtest, viszont nagyon könnyû! A régi Ultegra pedálom még mindig jó (nehéz!, de a bokát kímélõ beállítási lehetõség is van rajta).

Time pedálokat még nem használtam - nálunk egzotikum még...

Átmenet lehet a Shimano országúti rendszere - ezt ajánlanám, ha bírod pénztárcával - jó a 105-ös pedál is (az ultegráé már teflonos). Mindkettõ elõnyeit ötvözi. Hátrány: ára.

Üdv!



#3096
valti

valti

    újonc

  • fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget. Akkor ezek szerint várnom kell a vásárlással, és valószínû az új modellek drágábbak is lesznek.
                 Üdv. Valti

#3097
NoFear

NoFear

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Nem hülyeség, csak mint minden használt dolognál figyelni kell, hogy mennyire van legyilkolva, de nem tudom honnan fogsz szerezni használtan, én még nem nagyon láttam (igaz nem is nagyon kerestem) mivel realatívan nem sokan vagyunk outisok kis hazánkban.

#3098
ors

ors

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.533 hozzászólás


ja és kössssssz a címeket máris nézem  :-*

#3099
ors

ors

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.533 hozzászólás

Hülyeség ha megpróbálok pedált használtan venni, tartok tõle egy vadonás újra nem lenne keretem
????



#3100
NoFear

NoFear

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Mo-n talán a következõ cipõket lehet a legjobban beszerezni:
Shimano, Adidas, Diadora, Northwave.

www.shimano-europe.com a típusszámot a www.velotrade.hu ról tudod megnézni, ez alapján a legegyszerûbb megkeresni.
www.csekert.hu itt az Adidas található
www.northwave.com pedig a Northwave bár azt nem tudom nekik van-e SPD-R kompatibils cipõjük.
"sajna" mivel lány vagy így talán kicsit nehezebb lesz megfelelõ méretet találni. Árban mint minden egyébnél itt is csak a csillagos ég a határ.