Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Indította
isukim
, 2002. szeptember 05. 11:55
Írta 2002. december 08. - 22:32

vendég__*
Írta 2002. december 08. - 21:50

az 58as jobb volna
én 190 magas vagyok és "elvileg" 60as váz az ami nekem kéne.............

Írta 2002. december 08. - 21:37

Szerintem ez eleg hulyeseg. 185 centi magas vagyok es 48-as vazmeret jott ki.
Az nagyon keves.
SzuMe
Az nagyon keves.
SzuMe
Írta 2002. december 07. - 00:18

SzuMe: a számolûs linket ugyan nem tudom, de itt egy számítási mód:
a belsõ lábhossz cm-beni értéket megszorzod 0,57-el = ideális vázméret cm.
Jobb mint a semmi
???
a belsõ lábhossz cm-beni értéket megszorzod 0,57-el = ideális vázméret cm.
Jobb mint a semmi
???
Írta 2002. december 06. - 13:45

Írta 2002. december 06. - 13:16

Németh Balázs tényleg jó dolgokat, ír, de van 1-2 szemet szúró dolog, nem akartam kukacoskodni, csak rá hivatkoztam a gondolataimban...Pesten belül tényleg sz@r utak vannak, és nem mindenki lakik a peremén, így ha edzeni indul az ember bizony át kell vergõdni a trágya utszakaszokon.
Spiner: Megvan Neked a Lance armstrong könyv???
2000.dec-ban adták ki, és most már sehol nem tudom megvenni!!!!!!!
Szükségem lenne 1 példánya, nem tud vki 1-et??????????
Help!!!
Spiner: Megvan Neked a Lance armstrong könyv???
2000.dec-ban adták ki, és most már sehol nem tudom megvenni!!!!!!!
Szükségem lenne 1 példánya, nem tud vki 1-et??????????
Help!!!
Írta 2002. december 06. - 11:54

tpresident: Király mi ? Ég és föld tud lenni a különbség két bringa között. Én is ezt éltem meg amikor lecseréltem a 30e ft-os raleight gépem egy jóval drágább peugeot-ra.
>>Én Tatabányán lakom, de eddig nem volt problémám, nem >>éreztem, se felkoppanást, se azt, hogy kirázná a belem, >>pedig itt is keresni kell a jobb minõségû utakat...
Nekem sem volt semmi hasonló gondom. Ez a kijelentés azért is gyanús mivel a Tour-on régebben + más versenyeken jelenleg is elõfordul ,hogy a verseny nem éppen jó minõségû úton halad. (elég ha csak beleolvasol Armstrong könyvébe ,ha jól emlékszem)
>>Nemtudom, Ti hogy vagytok vele, de én nem mindig érzem >>Németh Balázs gondolatainak-tapasztalatainak >>valóságalapját.
Jó dolgokat ír a srác ,de az ilyen írásokba akarva-akaratlanul is belekerülnek szubjektív dolgok ,amelyek sokszor az én tapasztalataimmal sem egyeznek.
SzuMe: valaki itt a forumon emlitett egy linket ,ahol csak megadsz adatokat es megmondja a pontos idealis vazmereteket
csak mar nem emlekszem hol volt
>>Én Tatabányán lakom, de eddig nem volt problémám, nem >>éreztem, se felkoppanást, se azt, hogy kirázná a belem, >>pedig itt is keresni kell a jobb minõségû utakat...
Nekem sem volt semmi hasonló gondom. Ez a kijelentés azért is gyanús mivel a Tour-on régebben + más versenyeken jelenleg is elõfordul ,hogy a verseny nem éppen jó minõségû úton halad. (elég ha csak beleolvasol Armstrong könyvébe ,ha jól emlékszem)
>>Nemtudom, Ti hogy vagytok vele, de én nem mindig érzem >>Németh Balázs gondolatainak-tapasztalatainak >>valóságalapját.
Jó dolgokat ír a srác ,de az ilyen írásokba akarva-akaratlanul is belekerülnek szubjektív dolgok ,amelyek sokszor az én tapasztalataimmal sem egyeznek.
SzuMe: valaki itt a forumon emlitett egy linket ,ahol csak megadsz adatokat es megmondja a pontos idealis vazmereteket
csak mar nem emlekszem hol volt
Írta 2002. december 06. - 09:36

Hogyan allapitom meg, hogy nekem mekkora vaz kell?
Foleallok es megnezem, hogy mennyi hely van a fenekem es a vaz kozott?
SzuMe
Foleallok es megnezem, hogy mennyi hely van a fenekem es a vaz kozott?
SzuMe
Írta 2002. december 05. - 20:56

1 héttel ezelõtt írtam a bringámról.
Az ára 80000 forint volt cipõvel együtt!
megvolt ez elsõ 300km...és veszett jó ! ! !
De a váz+villa súlyát elirtam: 2570g.
Ez elõtt egyfolytába a Single Speed gépemmel hajtottam.
Nyáron futárként dolgoztam, így masszív alkatrészekbõl áll.
13kg, hátul 680g-os trekking felni, elõl szintén 600g-os felni, 4keresztre fûzve, nem beszélve a gumikról( elõl 28 hátul 35mm). Persze Bp utcáin ez állja meg a helyét hosszú távon.
Ehelyett most itt ez a gép, ami könnyû(10.6 kg), alig 500g-os felnikkel, 32küllõs kerekekkel, elõl 19, hátul 20mm-es gumival.
Ég és Föld ! ! !
Egyébként nem értem a bikemagban többször elõfordult, hogy itt Mo-on 23mm alatti külsõvel menni elég rizikós, mert szarok az utak.
Én Tatabányán lakom, de eddig nem volt problémám, nem éreztem, se felkoppanást, se azt, hogy kirázná a belem, pedig itt is keresni kell a jobb minõségû utakat...
Nemtudom, Ti hogy vagytok vele, de én nem mindig érzem Németh Balázs gondolatainak-tapasztalatainak valóságalapját.
Mit gondoltok?!
Az ára 80000 forint volt cipõvel együtt!
megvolt ez elsõ 300km...és veszett jó ! ! !
De a váz+villa súlyát elirtam: 2570g.
Ez elõtt egyfolytába a Single Speed gépemmel hajtottam.
Nyáron futárként dolgoztam, így masszív alkatrészekbõl áll.
13kg, hátul 680g-os trekking felni, elõl szintén 600g-os felni, 4keresztre fûzve, nem beszélve a gumikról( elõl 28 hátul 35mm). Persze Bp utcáin ez állja meg a helyét hosszú távon.
Ehelyett most itt ez a gép, ami könnyû(10.6 kg), alig 500g-os felnikkel, 32küllõs kerekekkel, elõl 19, hátul 20mm-es gumival.
Ég és Föld ! ! !
Egyébként nem értem a bikemagban többször elõfordult, hogy itt Mo-on 23mm alatti külsõvel menni elég rizikós, mert szarok az utak.
Én Tatabányán lakom, de eddig nem volt problémám, nem éreztem, se felkoppanást, se azt, hogy kirázná a belem, pedig itt is keresni kell a jobb minõségû utakat...
Nemtudom, Ti hogy vagytok vele, de én nem mindig érzem Németh Balázs gondolatainak-tapasztalatainak valóságalapját.
Mit gondoltok?!
Írta 2002. november 27. - 19:48

Írta 2002. november 27. - 15:51

Írta 2002. november 27. - 14:58

Írta 2002. november 27. - 12:42

Mali cromo vázakat már nem gyártanak, még a tavasz-nyár környékén érdeklõdtem ez ügyben. Ha jól emléxem, tavaly még lehetett venni hivatalosan is, akkor is ennyibe került... Szóval, dönts el, hogy a "kiállítási darab" megéri-e az eredeti árát most, hogy nem gyártanak...?!
Írta 2002. november 27. - 12:35

SzuMe: Nem tudom az aktuális árakat. A Mali honlapján nézd meg mennyiért adják újonnan és az alapján eldöntheted ,hogy árban korrekt-e.
Írta 2002. november 26. - 15:08

Akkor mar csak azt kerdeznem meg, hogy szerintetek mi lehet a realis ara? 25-ert akarjak adni.
SzuMe
SzuMe
Írta 2002. november 26. - 14:25

SzuMe: Ha új ,akkor tényleg nem vszínû. Én azt hittem használt ,mivel azt írtad: "egy regi Mali vazat". De ezek szerint a típusra értetted.
Szerintem a súlya azért egyáltalán nem gázos. Egy ismerõsöm pl. szintén pontosan ilyen vázzal kezdte és amatör versenyeken ott volt vele az élmezõnyben.
Városi bringázgatásra szvsz teljesen jó lesz.
Szerintem a súlya azért egyáltalán nem gázos. Egy ismerõsöm pl. szintén pontosan ilyen vázzal kezdte és amatör versenyeken ott volt vele az élmezõnyben.
Városi bringázgatásra szvsz teljesen jó lesz.
Írta 2002. november 26. - 12:49

Igazabol csak varosi gepnek lenne. Uj vaz, ugyhogy nem hiszem, hogy meg lenne repedve. Szamomra elonye, hogy vizszintes papucsa van, tehat tudok belole SS-t csinalni.
Egyebkent a sulya nagyon gaz?
SzuMe
Egyebkent a sulya nagyon gaz?
SzuMe
Írta 2002. november 26. - 12:30

tpresident: Jól hangzik. Remélhetõleg nincs is nagyon lestrapálva. A váz tuti, az RX100-as cuccok is jók, a Giant Look pedál jó, a mavic reflex is elég jó. (Bár hegyen egy picit nehéz ,de amatör szinten tökéletes és milyen királyul néz ki
)
Gratulálok hozzá.
SzuMe: Hátránya ,hogy az Oria TT ha jól tudom Cro-Mangán és nem Cro-Molibdén ,ami asszem gyengébb is egy picit. (nem jelentõsen) Szvsz ha tudsz ,vegyél inkább vmi mást ,mivel a Mali váz outiban nem egy nagy szam. Persze ha nincs megrepedve..stb. akkor nem jársz vele nagyon rosszul és amatör szintû versenyzésre megfelel. Idõvel viszont érdemes lesz lecserélni...

Gratulálok hozzá.
SzuMe: Hátránya ,hogy az Oria TT ha jól tudom Cro-Mangán és nem Cro-Molibdén ,ami asszem gyengébb is egy picit. (nem jelentõsen) Szvsz ha tudsz ,vegyél inkább vmi mást ,mivel a Mali váz outiban nem egy nagy szam. Persze ha nincs megrepedve..stb. akkor nem jársz vele nagyon rosszul és amatör szintû versenyzésre megfelel. Idõvel viszont érdemes lesz lecserélni...
Írta 2002. november 26. - 07:53

Megvettem életem 1. országútiját!!!!
1 igazi gép a 90-es évekbõl:
Basso váz+villa. Colombus SLX csõszettbõl, RX100 korm.csapággyal: 2070g.
Mavic Reflex felnik, elõl RX100 hátul 105-ös agy. Campagnolo fvkar(még nem sikerült kideríteni, hogy pontosan melyik évjárat). RX100 váltók. Hagyományosan ívelt kormány, ITM ülés, Giant Look-pedál, John Luck cipõ(kicsit lestrapált).
Csak 1 valami nem illik a képbe: a hajtómû(v.mi gagyi)...de holnap kicserélem a Single Speed-emen lévõvel: 1994-es Campa Veloce.
most már csak hajtani kell...jóóóó sokat !!!!!!!!
Mit gondoltok mennyibe került????
Mennyibe?
En aproneten talaltam egy gepet 3600 Ft-ert, de eppen elvittek az orrom elol.
SzuMe
Írta 2002. november 26. - 07:52

Ugy nez ki, hogy tudnek szerezni egy regi Mali vazat.
Muffos acelvaz Oria TT csovekbol. 2400g 60-as meretben.
Az mar nagyon nehez?
SzuMe
Muffos acelvaz Oria TT csovekbol. 2400g 60-as meretben.
Az mar nagyon nehez?
SzuMe