Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3129 hozzászólás a témában

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
Nem állt szándékomban álmatlan éjszakákat okozni ezzel a hajtókarproblémával, de úgy látszik sikerült, bocs. A tulajdonomban lévõ Veloce kar viszont tényleg nagyon elgondolkodtató. A bal oldali kar a hajtókarral átlósan szemben lévõ négyszögcsúcsnál teljes keresztmetszetében megrepedt, úgy, hogy látszik, hogy a jelenséget jelentõs anyagfolyás elõzte meg. Ezek a jelek kritikán aluli anyagminõségre utalnak, ami nem méltó egy ilyen patinás céghez. A régi Nuovo/Super Record Karjaik baromi jók voltak, azok is törtek, repedtek néha, de csak húsz-harminc év intenzív használat után. A nyolcvanas évekbeli mindenkli által ismert gyõnyõrû hajtómûveik viszont elpusztíthatatlanok, bár emellett kicsit nehezek is.

Baromi nehéz tanácsot adni középrésztájékú recsegés ügyben, még sokszor akkor sem tudja az ember, hogy mi az, amikor a gépen ül. Frissen összerakott bringánál, ha nincs rendesen a helyére rakva a középrész, elõfordul az ilyesmi, de a Tied gondolom nem ilyen. Javasolnám, hogy szedd le a hajtókarokat, vedd ki a középrészt, aztán vissza, de tudom, hogy a Veloce-Mirage vonalhoz otthon tuti senkinek sincsen célszerszáma. Szóval, próbálj meg egy cserét a boltban...

Ne szidjuk má' szegény Kinex középrészt, én négy éve hajtok városban egyet és teljesen Doxa. Szerkezetileg szerintem komolyabb, mint a Shimano monoblokkjai, ugyanis ez tényleg egy zárt, tömített ipari csapágy, nem úgy mint azok. Érdemes szétkapni egy Shimano monoblockot, hót primitív. Az Oktalinkes középrészeikrõl már nem is beszélve (Pl. Dura Ace)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Balu: nem biztos hogy a monoblokk tönkre is megy, ha idõben szétszeded és megnézed. Ha kattogás, akkor valami apró szennyezõdés belekerülhetett a váz és a monoblokk közé és ki kell tisztítani, megkenni. De ha másféle zaj, származhat más kapcsolódási helyrõl, esetleg a váz ad hangot (hideg-meleg váltás)...
Az a formula Xc kerék iszonyúan nehéz, ezek a súlyadatok már 10 évvel ezelõtt is rosszak voltak. Hogy lehet ilyet eladni?? Nekem is van nehéz felnim Sora-s aggyal de a hátsó kerék is 1150 gr. körül van (36 küllövel) és igencsak nehéznek számít.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
;D

"dolgozom" olvasom az érdekes szigetek c. könyvet a la balogh jános netezek liter teázok: uszkve portás vagyok a fõsulin :-))

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Én is abban reménykedem, hogy monoblokk, olcsóbb mint egy új pedál...

*Látom te sem nagyon tudsz aludni :)*

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nem értek hozzá, de valszeg' télleg monoblock halál közeleghet. Nekem ugyanezt csinálta a mirage-on jóval "aluli" cseh KINEX csúcstech mono. Aztán rá pár hétre má' 5-6 mm volt a lógás a hajtókarnál.

apropó:
Ha valakinek lenne egy olcsó!! régi acél váza, ugy 175cm-es embernek, szivesen venném... Jelenleg- második, "roszidõbicikli" hajtok egy scwinn csepel o.utit, de a hosszú láncvilla, meg az idétlen geo miatt ugy fordul, mint neoplan a hõsök terén. Bár, lehet, bennem van a hiba.. Szal, tudom, hogy apró meg ilyesmibe b@sztassam az embereket, de hátha...
by

vBalu

vBalu

törzsvendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Most nagyon megijesztettetek! Nekem ugyanis Mirage hajtómûvem van és két napja ki tudja miért, néha roppan egyet a bal hajtómû, vagy monoblokk, vagy pedál. Repedést nem látok rajta. Elõször a monoblokkra gondoltam, ugyanilyen mirage hullott szét nem rég egyik ismerõsömnek, de akkor is kattan, mikor nem tekerek. Pontosabban kattan ha tekerek(erõbõl) aztán kattan egyet ahogy megállitom a lábam... ???
Gõzõm nincs mi lehet. Már arra is gondoltam, hogy eltört a vázam :-\
Nincs véletlen tippetek. Ricsy pedálom van két éves, siklós. Nem kiméltem az elmult napokban a gépet, mentem szemerkélõ esõben, ködben. A pedál már kapott olajat, de nem változott a dolog :'(

petee

petee

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Kösz az infót, persze fejvesztve szaladtam megnézni a repedt hajtómûvet, de épnek tûnik:) Remélem a 60 kilóm alatt nem is lesz vele komoly gond. Abban egyetértünk, hogy a Campa hm terén hihetetlenül elmaradt a konkurenciától, és, ha nem vigyáz végleg elmegy a hajó. Nem hiszem, hogy az lényeges technikai újítás volna, higy beletesz még 5 gr karbont. Meg kell nézni, az elmúlt 5 évben hova fejlõdött a konkurencia. Most jól magam ellen beszéltem ,de sztem ez a helyzet!

szgabor

szgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Hali! Szemgab hol vetted a Kinesis alu villát? Léci mérd meg a súlyát( a konyhai mérleg is megteszi)Miért kell lefestened? A nyaka 1"-os, vagy1.1/8"-os, alu vagy acél ?Ahead-es vagy menetes?

Üdv:G.Pityu

Hello! A villát Miskolcon vettem egy boltban (Marikoo) 1"-os, aheades, alu vállal és alu szárakkal, cromo nyakkal. 200 mm-es nyakkal 603 gramm. A Cseke Rt. forgalmazza festetlenül 5300 forintért, ezért kell lefestetnem.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Egy kis grammánia ;):
Formula XCR3 kerekek
-elsõ 1000gr /20 küllõs
-hátsó Sora sorral 1570gr /24 küllõs
Szóval nem biztos, hogy könnyû, ami kevés küllõs.

Hát, ebbõl jócskán lehetne faragni.
Emberi áron talán tudnék faragni 1 kilót 2 könnyebb kerék/szingó összeállítással, versenyre? Mert a bringa nem túl nehéz, de a kerekeken jó lenne tuningolni.

És talán a hétvégén már kimerészkedek a zoutival is. Szombaton kis sárdagasztás volt a CC fegyverrel.

nervex

nervex

vendég

• fórumtag
  • 199 hozzászólás
petee!

A Veloce már a kilencvenes évek eleje óta létezõ cucc, a Daytona a Chorus alatt volt pár évig, aztán eltünt. Szóval a Veloce nem Daytona utód. Elsõ ránézésre tényleg szép a kidolgozása, de alkalomadtán kukkantsd meg a hajtókar belsõ oldalát is. Szerencsés esetben még nem reped, de a külsõ és a belsõ oldal közötti kidolgozásbeli difi drámai. Az új Campa cuccokkal nekem az a problémám, hogy messzirõl, meg katalógusban tényleg szépek, de közelrõl meg sem közelítik a nyolcvanas évek színvonalát. Kaptam multkor egy repedt Veloce hajtómûvet, majd felteszem a képét, elég durva. 105-öst még nem láttam repedni... A Campa ha nem vigyáz hajtómû-középrész terén fog csatát veszteni a Shimanoval szemben. Bármely tradicionális olasz bringagyártó katalógjában azt látni, hogy az elvbõl Campával szerelt gépek mindegyikén FSA Isis-drive hajtómû figyel...

Na, nem elkeseríteni akartalak, lényeg, hogy figyelgesd a hajtókart, fõleg a bal oldalit, ha a legkisebb hajszálrepedést látod, azonnal vidd vissza!

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Petee,

amit én csinálok az annyira nem nevezhetõ edzésnek. ha jó az idõ szívesen megyek, de a heti össztáv ritkán több 200 km-nél. inkább csak a hétvége fér bele.

bringa: matrix rs vázra pakolt többé kevésbé teljes sora szett. egyszóval a legalapabb alap :-)

Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Hali! Szemgab hol vetted a Kinesis alu villát? Léci mérd meg a súlyát( a konyhai mérleg is megteszi)Miért kell lefestened? A nyaka 1"-os, vagy1.1/8"-os, alu vagy acél ?Ahead-es vagy menetes?

Üdv:G.Pityu

petee

petee

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Tulajdonképpen használtan vettem, de nem sokat használta az elõzõ tulaj, szóval ránézésre telejesen ujnak tünik, és az alaktrészek sem lehetnek tül kopottak:) (kb 2000km)
Te mivel tekersz,és hogy szoktál edzeni?

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
laktam ott 4 évig de akkor még nem bringáztam (annyit)

én ha tehetem a pilisben vagy a Dunakanyarban túrázgatok

új vagy használt a bringa?

petee

petee

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Fehérvár környékén szoktam tekerni, általában a Velencei tó körül, és ilyenkor az összes környezõ hegyre feltekerek. Egyik sem valami nagy szám , de tábla szerint van bennük néhány kilométer 10% feletti rész, szóval, ha az ember siet:) eléggé meg kell húzni. Ismered egyébként a környéket?

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
én is kocabringás vagyok :-)

nekem 42-28 a legkönnyebb...

szerintem tök normális, ha februárban nem vagy "formában"

melyik emelkedõt gyûrted le?

petee

petee

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Vito!

Fogalmam nincs, bár a 105.tel szokták hasonlítani, de szerintam ennek semmi értelme. Minkettö, egy jó küzépkategóriás szett, szerintem a magam fajta kocabringásnak nincs ennél többre szüksége. A legkisebb áttétel 39-23 ami elég izmos meredek emelkedõn, bár érdekes módon elöbb felértem, mint montival szoktam. Csak arra gondoltam, hogy úgy általában sokkal gyengébbnek érzem magam , mint a múlt tavasszal, igaz akkor végig tekertem egész télen, most meg pár spinningen kivül nem volt semmi; ez normális?

vito

vito

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
könnyebb hát, gondolom a bringa is lehet max 10 kg, a montik ennél (többségük) nehezebbek

meredekebbnek tûnik? valószínûleg az áttételek miatt. mármint ha kettes hajtómûved van. ott kábé 39-28 a legkönnyebb fokozat, mtb-ben ennél van sokkal pörgõsebb áttétel is

veloce az a daytona utód ugye? olyan tiagra szint, nem?

petee

petee

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok!

Eddig gyakorlatilag csak olvastam a topic-ot, ógyhogy bocs, hogy így ismeretlenül beleszólok.
Szóval a héten megvettem életem elsö outi bringáját, Olimpia-t veloce szettel, és mondhatom hihetetlen élmény monti után. Szerintem a Campa cuccok hihetetlen szépek ,és müküdsre sem lehet panasz, monti után hihetetlen könnyü, az elsõ benyomásom az volt, hogy magátol megy:) Aztán erre rácáfolt az utobbi két nap, ugyanis elmentem tekerni, és a Géppel nem is volt semmi bej, ellenben velem. Nem vot célom, hogy megdöntsem a villágcsücsot, de bosszantoan gyengének éreztem magam a tavalyihoz képest. Általában ugyan azon az útvonalon tekerek, és úgy tünt, mintha a hegyek meredekebbek lettek volna tavalyihoz képest. Na mind1. Szerintetek ez normális így tél végén?

szgabor

szgabor

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Vettem egy Kinesis alu villát 5300 forintért (lásd bikemag merevvilla teszt) csak még le kell festetnem.