Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2009. január 31. - 23:22
a másikról fingom sincs mit jelöl.
ha 90 kiló vagy, akkor ilyen 450-500-as rugót keress, olyat, ami passzol 2,5" rugóútas tagra. manitou szerintem rámegy és olcsó is.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. január 31. - 21:26
Kérnék egy kis felvilágosítást rugóstag ügyben!
Nemrég vettem egy bringát Marzocchi Roco Coil R Taggal.
A tagot nagyon puhának találtam a 90kg-os súlyomhoz.
A rugón a következõ adatok voltak: M300x2.5 k52.9. Mit jelentenek ezek?
A rugót szeretném keményebbre cserélni, de nem találok a Marzo-hoz sehol sem rugót. Milyen más márka passzolna a taghoz?
Várom az építõ/felvilágosító gondolatokat!
Elõre is köszönöm!
Írta 2009. január 28. - 18:58
Más:
Betettem az új tagot (SwingerAir3) és menetben 'kotyog'. A tag új, olyan mint amikor nincs eléggé meghúzva a csavar. Most úgy van beálíltva ahogy a másiknál szoktam, amikor még éppen kotyog onnan fordítok egy negyedet a csavaron. Nem nagyon merek többet húzni rajta nehogy szoruljon.
Húzzak mégis egy kicsit (elöl már nem nagyon lehet, vagy nem fogom tudni a zsebkulccsal oldani) vagy csináltassak perselyt a csavarokra?
Távtartók ugyanazok mint elõzõ tagnál.
:prosze:
Valaki?
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2009. január 28. - 13:06
Írta 2009. január 28. - 12:54
Ha jól tudom a manitu rugó jó a roccora, ezért a kérdés másként:
5th-re jó a manitou rugó? mert akkor a 5th is jó a marzora.
Ma rendelgetnék de nemtom használható-e a régi rugóm.
Köszi.
Írta 2009. január 26. - 21:44
amikor leveszed a pumpa csovet akkor csak az a levego szisszen ami a pumpa csoveben maradt. a tagbol nem jon ki semmi. mivel lezar a szelep
a hang ami nyomkodaskor jon nem levego hanem a csillapitast vegzo olaj hangja ahogy aramlik egyik kamrabol a masikba. teljesen normalis
Hú, megnyugodtam, köszönöm szépen.
Esetleg azt ,hogy milyen kemény rugó kéne nekem vki meg tudja mondani? kb75kg vagyok és szeretném ha minden porszemet kimogozna a tag( most 500*2,80 as van) de ez kicsit kemény DH-zni 400-as vagy 450-es lenne a jobb?
Írta 2009. január 26. - 20:07
Köszi,a Swinger 4 lett a befutóapri07, Swinger4-nek annyi fórja lehet cc-re
Írta 2009. január 26. - 17:18
a hang ami nyomkodaskor jon nem levego hanem a csillapitast vegzo olaj hangja ahogy aramlik egyik kamrabol a masikba. teljesen normalis
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. január 26. - 16:19
Bocs ,de nem olvastam vissza nagyon a topicban, szóval lehet ,hogy már kérdezték, szal, van nekem egy Fox DHX 4.0- ám 3és fél hónapos, és ha fújok bele levegõt kb 120 PSI-t , majd leszedem a pumpát a szeleprõl ,szisszen 1 nagyot ; majd ha elkezdem nyomogatni a seggét a bicónak akkor a tag ? szuszogó hangot ad ki. Lehet ,hogy amikor leveszem a pumpát akkor azzal a szisszenéssel kijön az összes levegõ amit belefújtam ,vagy miért csinálja ezt? Néha viszont jó és nem szuszog miután fújtam bele levegõt!! 75 PSI a minimum amit bele kell fújni azt írja ,de ha nincs benne még ennyi se az kárt tesz benne? És DH-ra mennyi levegõ kéne bele és milyen kemény rugó (most 500*2,80-as van benne) ha kb 75 kg vagyok és azt akarom ,hogy rendesen mozogjon ki minden gyökeret ,követ...stb Elõre is köszi a válaszokat
Írta 2009. január 26. - 15:05
Radiumba nincs SPV nem? Nekem még 1 forgáspontosba is jó volt így hogy ezen van. Meg attólis függ mennyi árban a difi(egyik 70 másik 250 euro); de ha már normális fully akkor legyen benne normális tag mert utána cseréled ha elégedetlen leszel...
Más:
Betettem az új tagot (SwingerAir3) és menetben 'kotyog'. A tag új, olyan mint amikor nincs eléggé meghúzva a csavar. Most úgy van beálíltva ahogy a másiknál szoktam, amikor még éppen kotyog onnan fordítok egy negyedet a csavaron. Nem nagyon merek többet húzni rajta nehogy szoruljon.
Húzzak mégis egy kicsit (elöl már nem nagyon lehet, vagy nem fogom tudni a zsebkulccsal oldani) vagy csináltassak perselyt a csavarokra?
Távtartók ugyanazok mint elõzõ tagnál.
:prosze:
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2009. január 26. - 11:29
Írta 2009. január 25. - 19:46
Melyiket érdemesebb használni könnyû cc fullyba:Swinger4 air vagys Radium RL?Inkább úgy kérdezem,mûködésre a lockon kívül egetverõ különbség?Meg van egy Float RL is,legózom mit tegyek a vázba :scratchhe
én 2 év alatt 2 foxot (Float Rl, RP3) és egy Lapierre (DT) t küldtem "összerogyás" miatt a servicebe. Volt olyan szerncsém is, hogy 4 hét alatt az PR3 és a Lapierre tag volt egyszerre a szerviceben.
A mostani RP23 Big Air nagyon feltünöen olajos. Tegnap észletem az olajat, és a nyomás is veszik.
Hozzá kell tennem, hogy majdnem az össz probléma a hideg ávszakban történt. ( A Foxokró ismert probléma). Ennek ellenére jól mozog (amikor pont nincs javitáson)
Írta 2009. január 25. - 14:44
float rlMelyiket érdemesebb használni könnyû cc fullyba:Swinger4 air vagys Radium RL?Inkább úgy kérdezem,mûködésre a lockon kívül egetverõ különbség?Meg van egy Float RL is,legózom mit tegyek a vázba :scratchhe
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. január 24. - 11:03
Írta 2009. január 18. - 21:43
szia a labdához való tûs dolog nem jó egyépként se mert túl vastag a tagon a furat az 1mm vagy kisebbHervis, ilyesmi, ahol árulnak focilabdához...
Vagy Nella vagy Probike, ilyen kellett régen ugyanis RS teleszkópokhoz.
Ha nem találsz sehol, vagy nagyon drága, írj privát, és kölcsönadom az enyémet ( feltéve, h megtalálom).
És jó lesz levegõ is, már többször volt róla szó. A Bikemagban konkrétan átalakítottak egy tagot, ami nem volt kívülrõl fújható, és eleresztette a levegõt, autószelepessé.
Ha szerdáig ráér a dolog, és bp-i vagy, akár magam viszem el neked, mert kíváncsi lennék a FOX szerelésére (van egy hasonlóm, és nem mertem nekiállni megbuherálni)
Írta 2009. január 18. - 21:33
biztos kell bele annyi? mert van 1 levegõs tagom ami túlfolyós és abba elég a 6-8 bar. ha igen te tudsz benne segíteni? merre fele vagy elérhetõ??NEM ismétlem NEM tudjátok tûszeleppel felfújni.
2 dolog miatt
1. nem tudod ugy kihuzni, hogy ne szökne el valamennyi
2. kiváncsi vagyok mivel fujtok bele 35 bár-t
Kala: ide jöhetsz bármikor tanulni...
Írta 2009. január 17. - 17:49
Írta 2009. január 17. - 13:51
Hervis, ilyesmi, ahol árulnak focilabdához...
Ha nem találsz sehol, vagy nagyon drága, írj privát, és kölcsönadom az enyémet ( feltéve, h megtalálom).
És jó lesz levegõ is, már többször volt róla szó. A Bikemagban konkrétan átalakítottak egy tagot, ami nem volt kívülrõl fújható, és eleresztette a levegõt, autószelepessé.
Ha szerdáig ráér a dolog, és bp-i vagy, akár magam viszem el neked, mert kíváncsi lennék a FOX szerelésére (van egy hasonlóm, és nem mertem nekiállni megbuherálni)
NEM ismétlem NEM tudjátok tûszeleppel felfújni.
2 dolog miatt
1. nem tudod ugy kihuzni, hogy ne szökne el valamennyi
2. kiváncsi vagyok mivel fujtok bele 35 bár-t
Kala: ide jöhetsz bármikor tanulni...
Írta 2009. január 17. - 10:12
Fox rugós taghoz lehet valahol kapni tû szelepes pumpát? vagy átalakítót autószelepesre?
Hervis, ilyesmi, ahol árulnak focilabdához...
Írta 2009. január 17. - 06:50
mennyire vagy benne bitos ?(: mert itt tartom a kezembe és ezen úgy van megoldva hogy M8as menettel rendelkezõ hernyócsavar közepén 1mmes furat alatta meg kb 3mmer vastag gumi. sajnos ez a bajom mert autós telópumpám az van
ilyenrõl lenne szó:
http://www.membres.l.../vanilla RC.jpg
cseresznye jól mondja, vanillákban nitrogén van, ezeket nem tudod telópumpával felfújni, ha nincs benne elég nitrogén, irány a szerviz
egyébként hallottam már olyat, hogy lehet levegõvel helyettesíteni a nitrogént
a DHX-eken van autószelep, azok levegõsek, és telópumpával lehet is szabályozni a kamranyomást