Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Ok, köszi mindkettõtöknek. Akkor szervíz lesz ebbõl.
Közben azért elkezdtem rugóstagokat is nézegetni. Ebbõl adódóan lenne még egy olyan kérdésem, hogy:
jelenlegi tag 190/50mm-es. 200/50mm-es vagy 200/56-57mm-es tagot betéve a mostani helyére vajon nagy hülyeség lenne -e? Vagy felejtõ? A geometriát természetesen kicsit módosítaná.Bár én jobban aggódok amiatt hogy valahol valami beérne , vagyis hogy nem mûködne rendesen. A váz egy 2006-os Specialized Stumpjumper FSR M4 :
Imageshack - img8154modkicsi.jpg

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
SPV: ha nincs nyomás alatt akkor nincs csillapítás, valszeg csak ujra kellene tölteni, feltéve ha nem az elválasztó dugattyúnál ment át az olajtérbe....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

;1127373']Köszi!

Egy ilyen dolognak mennyi kb a szervízköltsége hozzávetõlegesen, nem tudod?

Hali

Hát sajnos manitout még nem szervizeltettem. Foxot már igen az ha jól emlékszem egy 10es környéke volt
de ebben átnézték az egész tagot.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
eh.. a tagnap semmi baja, fõforgáspont lazult..

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Köszi!

Egy ilyen dolognak mennyi kb a szervízköltsége hozzávetõlegesen, nem tudod?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

;1127348']Sziasztok!

Van egy Manitou Swinger Air 3Way SPV (2006-os talán) tagom. A problémám az vele, hogy egyik napról a másikra azt vetem észre, hogy elment benne az olajcsillapítás. A max és min. csillapítás között egy leheletnyii különbség talán van, de lehet csak beképzelem.
Szedett már szét valaki ilyen tagot? Vajon mi lehet a gondja? Valami tömítés miatt engedte el az olajat?
Házilag mennyire nehéz szétszedni?

Hali

Az a baj a szétszedéssel h maga az a rész amiben az olaj csillapítás van, az olajon kívül még nagynyomású nitrogénnel van feltöltve. És ezt a nitrogénes töltés elmegy ha szétszeded és ezt házilag nem lehet pótolni....
Lehetséges egyébként h ez a nitrogén töltés ment el, mert ez tud olyat okozni h elmegy a csillapítás!
Remélem tudtam segíteni, és sajnos marad a szerviz :S

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok!

Van egy Manitou Swinger Air 3Way SPV (2006-os talán) tagom. A problémám az vele, hogy egyik napról a másikra azt vetem észre, hogy elment benne az olajcsillapítás. A max és min. csillapítás között egy leheletnyii különbség talán van, de lehet csak beképzelem.
Szedett már szét valaki ilyen tagot? Vajon mi lehet a gondja? Valami tömítés miatt engedte el az olajat?
Házilag mennyire nehéz szétszedni?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A gyári tömítéskészlethez adnak néhány ml sûrû olajat, én az RP3-nál annak a harmadát-felét belenyomtam a fõ kamrába (ha jól emlékszem a szervizvideóban is úgy csinálták) és pár cseppet a becsúszóra is tettem.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
RP23 levegõs részét szétkaptam, tisztítás után a tömítések szilikonzsírt kaptak, meg egy hangyaf@sznyi telóolaj a tetejére (mondjuk csak valami zsírszerú cucc volt eredetileg). Jó ez így?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

meglesem meló után, szerintem jó lesz.
ha járnál manapság Pécs, vagy Hódmezõvásárhely környékén, akkor vennék Tõled: )

off
pécsen ma voltam, 2 7 múlva megyek csak. keleti végeken meg nem járok mostanság
on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

ha ez a fajta jó akkor szerelvénybolt
Szilikonzsír*:*Jonati Kft. - Szerelvény webáruház, Víz, gáz, fûtés
de tudok Neked adni, õk is tölünk veszik :)

meglesem meló után, szerintem jó lesz.
ha járnál manapság Pécs, vagy Hódmezõvásárhely környékén, akkor vennék Tõled: )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

fox topikban ajánlottak szilikonzsírt az rp23 nyiszogásának megszüntetésére. hol érdemes keresnem ilyesmit?

ha ez a fajta jó akkor szerelvénybolt
Szilikonzsír*:*Jonati Kft. - Szerelvény webáruház, Víz, gáz, fûtés
de tudok Neked adni, õk is tölünk veszik :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
fox topikban ajánlottak szilikonzsírt az rp23 nyiszogásának megszüntetésére. hol érdemes keresnem ilyesmit?

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

nalam volt hasonlo szervizeles utan, akkor az okosok azt mondtak, hogy valszeg csak a meneten levo olajat nyomja ki - igazuk lett, mert abbahagyta egy heten belul.

Kösz a tippet, várok még egy pár napot mielõtt újra szétszedem...Gyanús egyébként, hogy valami olyasmi lesz, amit te említettél, mert a légkamra nyomása nem változott számottevõen...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

nna. olyat csinál az rp23, hogy nemcsak a bemozgásnál, hanem mikor kifelé indul, akkor is nyekken, nyiszorog, agybatúr, és feszültséget kelt. kenõanyag hiánya lehet az ok? mert a becsúszó száraz.. szétszedve nem volt, zsírúj vázban jött. meg ami aggaszt, a légkamrát kézzel el tudom tekerni kb 15°ot. van esetleg tipp?

Pont emiatt írtam én is nemrég. Azt kaptam választnak, hogy semmi baja nincsen, csak ez ilyen betegsége, valami lemezeket kell buzerálni a PUSH szerint. A keenés meg annyi, hogy széttekered (Leresztve!) taknyolsz bele olajat, fluidot. és összetekered. Kb 5 perces munka (sincs). Csak a becsúszóban lévõ dolgokat ne buzeráld. Vinszont a nyifogást nem oldja meg, de amugy semmi baja nincs. Nekem is vonyít az rp2, fõleg ha felmelegszik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok!

Van egy Fox Triad típusú tagom. Karbantartás céljából szétszedtem, megkentem a légkamrát, és a gyûrûket egy kis olajjal a szokásos módon. Egy nappal a mûtét után ahol a ház és a tag felsõ részét össze kell csavarni, megjelent egy kis olaj folt. Na most arra tippelek, hogy megsérült, vagy elért a menetes rész fölött lévõ O-gyûrû. A mellékelt ábrán "shaft eyelet O-ring" néven hivatkoznak rá. Szóval ennek az O-gyûrûnek a méretére lennék kíváncsi, hátha más is cserélt már ilyesmit....
Air Sleeve Maintenance
A segítséget elõre is köszönöm!

nalam volt hasonlo szervizeles utan, akkor az okosok azt mondtak, hogy valszeg csak a meneten levo olajat nyomja ki - igazuk lett, mert abbahagyta egy heten belul.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
nna. olyat csinál az rp23, hogy nemcsak a bemozgásnál, hanem mikor kifelé indul, akkor is nyekken, nyiszorog, agybatúr, és feszültséget kelt. kenõanyag hiánya lehet az ok? mert a becsúszó száraz.. szétszedve nem volt, zsírúj vázban jött. meg ami aggaszt, a légkamrát kézzel el tudom tekerni kb 15°ot. van esetleg tipp?

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok!

Van egy Fox Triad típusú tagom. Karbantartás céljából szétszedtem, megkentem a légkamrát, és a gyûrûket egy kis olajjal a szokásos módon. Egy nappal a mûtét után ahol a ház és a tag felsõ részét össze kell csavarni, megjelent egy kis olaj folt. Na most arra tippelek, hogy megsérült, vagy elért a menetes rész fölött lévõ O-gyûrû. A mellékelt ábrán "shaft eyelet O-ring" néven hivatkoznak rá. Szóval ennek az O-gyûrûnek a méretére lennék kíváncsi, hátha más is cserélt már ilyesmit....
Air Sleeve Maintenance
A segítséget elõre is köszönöm!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Zsír. Akkor ha pogózásmentesítés és (esetleg állítható) visszaút csillit akarok 200(×57? 50et látok pl a rókánál is, de mintha többet mértem volna; este megnézem pontosan)as méretben; esélyes a 2010es Float R Propedal, IFP-s(?) RS tag (Monarch R?), Swinger (régen SPVnek hívták, most passz), vagy EPICON AM LODP?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A foxracingshox.com alapján szerintem lehet. Csak az akkor ezek szerint egy max 2007-es Float.

Ahogy a weboldalon nézem, 2007-ben volt ilyen verzió. 2008-tól a szelep már más szögben áll. :: FOX Racing Shox 2007 Shocks ::
(2006-ban meg még csak RP3 és R verziók voltak.)