Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

örülök neki, hogy értékeled a humort ;)

mással úgysem tudsz bele 16 bárt fújni...

eddig a telómat is szervízben fújkálták, de jobb lesz ha azt is magamnak csinálom. az a gond, hogy abban sincs viszonyítási alapom, tehát nem igazán tudom, hogy milyennek kellene lennie...

egyébként EZ használható?

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Tam. Ha vizuális típus vagy ,így könnyebb lesz:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
örülök neki, hogy értékeled a humort ;)

mással úgysem tudsz bele 16 bárt fújni...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Muszáj lesz, vödörben nem nem tudod belehordani...

hát ezt valahol sejtettem :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
légkamra bontható, leenged, satuba befog, kamrára szorosan ráteker egy mtb belsõ,mondjuk 4 rétegben, rámarkol, kinyit

felfelé leránt, cuppan nagyot, ne ijedj meg
kipucol
átzsiroz

öszerakás már nehezeb a negativ kamra miatt
nyomni kell összfelé és közben tekerni a menetre, ha már rákapott lehet meghuzni

nyikorgás
kizárnám a levegõ kamrát
koszos olajtol lehet a lemezelésnél.

fuck me, i'm famous!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sala

fox rp23 nyikorog az mitol van? olyan szaraz hangja van mintha nem lenne benne elg kenes. Elvileg ezeket otthon hazilag szet lehet kapni nem? Legkamra tisztitas celbol. csillapitashoz nem akarok nyulni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Muszáj lesz, vödörben nem nem tudod belehordani...

fuck me, i'm famous!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Szerintem jobban jársz ha kitapasztalod. Mert most ha találsz is egy táblázatot nem biztos h jo lesz az neked, igaz irányadásnak nem rossz!
Fújd fel kb 9 bar-a, az több mint valószínû kezdésnek nem lesz rossz, és vki segítségét kérd h megmérje neked a SAG értéket.
A megfelelõ SAG értékeket meg kismillió táblázatban megtalálod az adott stílushoz.

Sok sikert:)

akkor úgy látszik muszáj lesz beszerezni egy telópumpát :) most 165psi van benne (11.37bar), 2008-as anthem váz, én 85kg vagyok és elég mervnek tûnik. mindegy, majd próbálgatom terepen.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nem kell túlbonyolítani, fujsz bele, ha sokat ül be fujsz még, ha keveset, engedsz belõle....

erõsen vázfüggõ, egy egyforgáspontos, kis áttételú vázba elõfordulhat h feleannyi nyomás kell, mint mondjuk egy vpp-be

fuck me, i'm famous!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

sziasztok! létezik valhol egy táblázat arról, hogy egy fox rp2 tagot mennyire kell fújni adott testsúlyhoz? keresgéltem, de a gyártó honlapján sem találtam ilyesmit.

Szerintem jobban jársz ha kitapasztalod. Mert most ha találsz is egy táblázatot nem biztos h jo lesz az neked, igaz irányadásnak nem rossz!
Fújd fel kb 9 bar-a, az több mint valószínû kezdésnek nem lesz rossz, és vki segítségét kérd h megmérje neked a SAG értéket.
A megfelelõ SAG értékeket meg kismillió táblázatban megtalálod az adott stílushoz.

Sok sikert:)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok! létezik valhol egy táblázat arról, hogy egy fox rp2 tagot mennyire kell fújni adott testsúlyhoz? keresgéltem, de a gyártó honlapján sem találtam ilyesmit.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Próbáltam, nem mûködik jól, és a rugóút is csökken. Elzárja a csillapítófej olajáramlását, szarul mûködik

De levegõs tagoknál a kamrába rakják ezek a hézagolókat, nem a csillapító részbe.
Sajnos nem találtam meg azóta ezt a gyári Fox hézagolót, ha meglesz belinkelem.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Ahoj!

Böngészem a Specialized oldalát, hogy milyen méretû hézagoló kellene a 2005-ös StumpJumper FSR-be a rugóstaghoz, de nem találom. 12mm-es lik van a Manitou tag végein, ugye abba illene ez a hézagoló "press fit" módon. Csak épp kéne néhányat rendelni/gyárttatni, ahhoz meg kellenének az alkatrész pontos méretei. Tudtok segíteni?

--Trifo

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Szerintem igen. Készíttetni kell egy hézagolót, amit belülre kell rakni és csókolom. Vmelyik FOX levegõs taghoz lehet is gyárilag ilyen hézagolót venni.

Próbáltam, nem mûködik jól, és a rugóút is csökken. Elzárja a csillapítófej olajáramlását, szarul mûködik

fuck me, i'm famous!

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Ferikém,ahhoz kell pár új alkatrész(pl nyomórúd),az enyém is úgy lett 200-as a 216-ból,de már bánom...:D
Vissza akarom alakítani 216-ra,de még nemtom hogy mert perpill nincs forgalmazó aki alkatrészt tudna hozni.
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

216os rp23at, valamint 222es dhx airt össze lehet húzni 190, ill. 216os szemtávra?

Szerintem igen. Készíttetni kell egy hézagolót, amit belülre kell rakni és csókolom. Vmelyik FOX levegõs taghoz lehet is gyárilag ilyen hézagolót venni.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
216os rp23at, valamint 222es dhx airt össze lehet húzni 190, ill. 216os szemtávra?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nem, az a stumpi
Specialized Bicycle Components : Stumpjumper FSR
(ha jó a link)
szin ne zavarjon , amúgy is el szokott térni/kontinens, a tied meg az azévi testbike szín . korabeli fsr xc-ben kivételesen szabvány 6,5x1,5-es (165/38)tag volt.

de ha 1,75 a stroke, és kb 4,72 a rugóút akkor kb 2,7a váz áttéli arány, ami 2" strokú taggal 5,4 , kb 137mm út. a 2,25-össel már 6" körül lenne kb 150mm. jó eséllyel beleverne a linkplate a vázba. meg értelme se lenne sztem.

a talas villa se keleltt bele nekem anno igazán. 120-hoz lett az kitalálva.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Igen a 200/50-el nem lennék elõrébb, azt amiatt néztem, mert abból több féle tagból tudnék válogatni egész jó áron.
Én már ezzel a taggal vettem a vázat. Nem tudtam, hogy 1,75 col csak a gyári tag útja. De az nem az FSR XC-nek a tagja amúgy? Az kicsit kevesebbet mozog 100-at. Ez a váz 120-at.
De tényleg jól mûködik ezzel a 190/50-el. Viszont ha igaz amit írsz, akkor most nem is 120 az útja, hanem több valamivel, ~130-135? hmm...:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
szerintem ne feszegesd. még az is mák hogy ezzel nem ver bele a vázba. 200/50 -es semmivel nem tudna többet csak változtatna a geón, a 2,25 strok-ú már lehet sok lenne a gyári 1,75 helyett. (az eredeti tagja 190*44,5)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való