Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
off-
és maggi, hogy fért rá a nagy segged a telópumpára?:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Kitapasztalod, senki sem úgy kezdi, hogy érzi, én egy hétig telópumpával bringáztam.

én is ezt fogom tenni. thx

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Kitapasztalod, senki sem úgy kezdi, hogy érzi, én egy hétig telópumpával bringáztam.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Abban egyet értek, hogy az érzés lehet mérvadó, viszont ahhoz kell némi tapasztalat, hogy tudd mit kell érezned. Ha nincs, akkor szükség van egy kezdõ értékre, ami tovább finomítható. Szerintem az átlag kerékpározónak nemhogy arról nincs fogalma mit kellene éreznie egy össztelóson, arról sincs, merevnek hogy kellene mûködnie.

na pontosan ez az én gondom! mármint az, hogy fogalmam sincs mit kellene éreznem... mindegy, érzésre fogom beállítani, de kezdõértéknek asszem jó lesz a 15-20%.
egyébként most engedtem ki a rugóstagból levegõt és jött vele egy kis olaj is. ez gond vagy természetes? sajna nem tudtam, hogy a telópumpával lehet leengedni, én a szelepet nyomtam le, így teljesen le is engedett.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Abban egyet értek, hogy az érzés lehet mérvadó, viszont ahhoz kell némi tapasztalat, hogy tudd mit kell érezned. Ha nincs, akkor szükség van egy kezdõ értékre, ami tovább finomítható. Szerintem az átlag kerékpározónak nemhogy arról nincs fogalma mit kellene éreznie egy össztelóson, arról sincs, merevnek hogy kellene mûködnie.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem a tagomnál (DT) általános felhasználásra 10.9bar verseny felhasználásnál 12.9bart ajánl a gyártó van egy kis különbség.:)
Azonban a témához kapcsolódóan szomorú tapasztalatom az hogy a telópumpáknál akár 30-40% szórás is van egymáshoz a nyomás értékben így számomra tényleg az érzés a mérvadó és nem az érték.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
stp, élményt mondtam. :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
azért 30-35%-kal én már dh-zok :D

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

15-20 %, ha stabilan xc-re akarod a dolgot teljesítmény centrikusan oké. Ha élményt akarsz, szerintem kell a 30-35%.

ki fogom próbálni ezt is :) köszi!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
15-20 %, ha stabilan xc-re akarod a dolgot teljesítmény centrikusan oké. Ha élményt akarsz, szerintem kell a 30-35%.
...azért írtam a csodás képletet, mert így egy mezei felhasználonak nem kell méregetnie, és kb tudja, hogy hol kezdje el a dolgot.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

a tag beülését kell érteni. annyi levegõt pumpálj bele, hogy ha ráülsz a bringára, a tag útjának ~20%-át tüntesse el.

most lemértem, 17% jött ki. az kb jó, legalábbis a belinkelt videóban 15-20% körül írják. egyelõre így hagyom, aztán majd meglátjuk hogy viselkedik terepen. thx!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

értem-az egyik részét. "sag" alatt pontosan mit kell érteni? a szót értem, csak nemtom pontosan mire vonatkozik. bár azt hiszem a legjobb az lesz, ha veszek egy telópumpát és szépen belövöm magamnak. majd akkor elindulok ezzel a "képlettel" és próbálgatom. köszi!

a tag beülését kell érteni. annyi levegõt pumpálj bele, hogy ha ráülsz a bringára, a tag útjának ~20%-át tüntesse el.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

szvsz amig az ember nem allitja be pontosan egy ossztelos felfuggeszteseit, addig nem is tudhatja, hogy mire kepes a bringa.

http://www.youtube.com/watch?v=fAahOxy_swU

köszi arn, ez nagyon hasznos volt!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

értem-az egyik részét. "sag" alatt pontosan mit kell érteni? a szót értem, csak nemtom pontosan mire vonatkozik.

szvsz amig az ember nem allitja be pontosan egy ossztelos felfuggeszteseit, addig nem is tudhatja, hogy mire kepes a bringa.

http://www.youtube.com/watch?v=fAahOxy_swU

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

súlyod szorozva 1.66-al. Ez PSI-ben a nyomás érték. 35%-os sagot ad.

értem-az egyik részét. "sag" alatt pontosan mit kell érteni? a szót értem, csak nemtom pontosan mire vonatkozik. bár azt hiszem a legjobb az lesz, ha veszek egy telópumpát és szépen belövöm magamnak. majd akkor elindulok ezzel a "képlettel" és próbálgatom. köszi!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

akkor úgy látszik muszáj lesz beszerezni egy telópumpát :) most 165psi van benne (11.37bar), 2008-as anthem váz, én 85kg vagyok és elég mervnek tûnik. mindegy, majd próbálgatom terepen.

súlyod szorozva 1.66-al. Ez PSI-ben a nyomás érték. 35%-os sagot ad.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Sala!
Van egy manitou s-type spv tagom. Azt is így kell szétszedni, mint a foxot? Esetleg a csillapításban nem lehet házilag olajat cserélni?

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sala, Gardner03: koszi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Teljes mértékben, így kell belõni a tagnak a nyomását!

oks, akkor ezt követem. thx

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

eddig a telómat is szervízben fújkálták, de jobb lesz ha azt is magamnak csinálom. az a gond, hogy abban sincs viszonyítási alapom, tehát nem igazán tudom, hogy milyennek kellene lennie...

egyébként EZ használható?

Teljes mértékben, így kell belõni a tagnak a nyomását!