Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

telopumpám nincs sajna és most nagyon könnyen "beül" alattam azért kérdezem.-

Muszáj leszel venni egyet ha már ösztelós bringád van ez elkerülhetetlen.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

X Fusion Rugóstagba 65 kg-hoz milyen nyomást állítsak be?

Nem lehet válaszolni a kérdésedre.

A sebesség mindent megold.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

beálitasz kb. 20% SAG-ot, bepakolod a telópumpát és elmész tekerni.`

telopumpám nincs sajna és most nagyon könnyen "beül" alattam azért kérdezem.-

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
beálitasz kb. 20% SAG-ot, bepakolod a telópumpát és elmész tekerni.`

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
X Fusion Rugóstagba 65 kg-hoz milyen nyomást állítsak be?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Bocs hogy új hsz de az elõzõt nemtudom módosítani.
-------------------

Na összeraktam és mûködik. "Gyártottam hozzá" müanyag kopógyürût egy franciasalátás dobozfedõbõl :D
Méretileg az is pont 1mm vastag mint a kopógyûrû így kikellett méretre vágnom. Nem csúcsmiõség de tökéletes :o 50km-t mentem vele minden gond nélkül. Egy tized bar-t se engedett az út alatt és ott adtam neki mindent. Ugribugri szarabb terep etcetc és no1. Igaz csillapítás nincs így katapultként viselkedik de az számomra lényegtelen, ezzel a taggal úgyis csak tekerek hosszu utakat és néha erdõzõk. Ami van 1 darab felénk nagyon lightos úttal rajta.

Franc az aki szórakozik a nagykerrel akik fel se veszik a telefont. Igaz még egy tömítést kellett cserélem.

Elvileg az alsó részén a tagnak, a becsúszó szárnak az alján van egy kis menetes rész.
Abban van egy hernyó csavar ami mögött van egy kis gumi lap, azt tartja bent a nitrogént. ha azt kihajtod és veszel hozzá egy FOX telokhoz való szelepet ( kb 2000 ft) és belehajtod oda, egy telopumpával feltudod fújni, és akkor a csillapítás megint mûködni fog!

Én így csináltam meg a a tagomat, azért h ne keljen szervizbe vinnem ha olajat akarok cserélni benne!

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Bocs hogy új hsz de az elõzõt nemtudom módosítani.
-------------------

Na összeraktam és mûködik. "Gyártottam hozzá" müanyag kopógyürût egy franciasalátás dobozfedõbõl :D
Méretileg az is pont 1mm vastag mint a kopógyûrû így kikellett méretre vágnom. Nem csúcsmiõség de tökéletes :o 50km-t mentem vele minden gond nélkül. Egy tized bar-t se engedett az út alatt és ott adtam neki mindent. Ugribugri szarabb terep etcetc és no1. Igaz csillapítás nincs így katapultként viselkedik de az számomra lényegtelen, ezzel a taggal úgyis csak tekerek hosszu utakat és néha erdõzõk. Ami van 1 darab felénk nagyon lightos úttal rajta.

Franc az aki szórakozik a nagykerrel akik fel se veszik a telefont. Igaz még egy tömítést kellett cserélem.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

külön csak felujitószettekben kaphato, kérdezd kedvenc boltosodat, hogy a neuzer be tudja-e szerezni.

ha igy szétvan szedve a tagod, mi történik ha összenyomod? visszaugrik alaphelyzetbe? nem szörcsög?

Visszaugrik alaphelyzetbe, hangja nincs.
Bár nitro az valszeg nincs benne elég mert a csillapító egység nemmûködött amióta én megvettem kézalól, igaz az elõzõ tulajnál se ment õ meg komplett bicajjal vette és nemtudta mi is az. De azt régebben kitaglaltuk hogy megszorulhat majd.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
külön csak felujitószettekben kaphato, kérdezd kedvenc boltosodat, hogy a neuzer be tudja-e szerezni.

ha igy szétvan szedve a tagod, mi történik ha összenyomod? visszaugrik alaphelyzetbe? nem szörcsög?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

mivel csak az O gyürü nemképes megvezetni, ezért az alu végigfogja karistolni a dugattyúház belsõ falát, ereszteni fog

Okés akkor visszateszem.
- Kapni ilyet valamerre egyáltalán mert erre nemválaszolt a méltóságos ;)

Gugli nemvolt a barátom nemadott találatot.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
mivel csak az O gyürü nemképes megvezetni, ezért az alu végigfogja karistolni a dugattyúház belsõ falát, ereszteni fog

fuck me, i'm famous!

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás

müanyag kopógyürû

Értelek köszi.
- Amúgy mi a pontos szerepe a villában és hol lehet ilyet kapni ha lehet egyáltalán!
- Mondjuk ha nemteszem bele akkor lesz baja a rendszernek?

Tudom láma kérdés bocsi is érte de szetetném tudni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
müanyag kopógyürû

fuck me, i'm famous!

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Ezt milyen bizbasznak hívják és hol lehet esetleg ilyet kapni ill mi a finkciója pontosan ebben a tagban:
Suntour Epicon LOD(asszem) 2009-es modell.

Maga a tag:
Feltöltött kép

Amire kivivok:
Feltöltött kép
A levegõt tartó gyûrû e felett található.
Elsõkép
Feltöltött kép
Másodikkép
A porlehuzó szimerintnél is találok ilyen majdnem 1cm-el beljebb mint az alja a telónak.

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
erre az oldalról linkeltem a képet, ill. ha rákattintasz akkor ezt hozza be.
~3500ft lenne 1db postával.
gondolkozom rajta én is, hogy rendelni kéne. más ilyen áru alternatívát nem nagyon találtam.
paypalt ismerik, nagyon melléfogni nem lehet.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Tud valaki egy táblázatot linkelni, ahol látom, hogy milyen nyomás lenne szükséges egy DT Swiss XR Carbon tagba? A DT oldalán a tech-nél nekem az aspx kiterjesztésû fájljukat nem nyitja meg a gép. Igazából elég egy adat is, 55 kg esetén.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

sziasztok!
az után érdeklõdnék, hogy használ e valaki a rugóstagján a teflonos "csapágyazás" helyett tûgörgõset.
ilyenre gondolok Feltöltött kép

valamint, lehet e ilyet kapni (külön magát a csapágyat)? (pl: ebay)
azt sikerült kideríteni, hogy a fox 1/2 colost használ, de nem találtam pontos méretet, ami alapján tudnék keresni.

Én ezt találtam:
RWC SHOCK EYE NEEDLE BEARING KITS
Ha esetleg rendeltek innen, lehet hogy érdekel...
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
sziasztok!
az után érdeklõdnék, hogy használ e valaki a rugóstagján a teflonos "csapágyazás" helyett tûgörgõset.
ilyenre gondolok Feltöltött kép

valamint, lehet e ilyet kapni (külön magát a csapágyat)? (pl: ebay)
azt sikerült kideríteni, hogy a fox 1/2 colost használ, de nem találtam pontos méretet, ami alapján tudnék keresni.

stex

stex

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
sziasztok.
arra lennék kiváncsi h hogyan kell megmérni h mekkora rugókell a rugóstagba? és a keménység az hogyan van skálázva? minnél nagyobba szám annál puhább? vagy minnél nagyobb annál erõsebb?

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Okk,köszi a segítséget!
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!