Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok !
Haibike Scream RX kerékpáromon lévõ rugóstagról szeretnék információt kérni.Suntour Epicon Lockout Rugóút: 100 mm-es rugóstag távtartó méreteit szeretném megtudni.

Gondolom az átmérõjére vagy kíváncsi. Az 12,...... de csináltatni akarsz vidd el az esztergályoshoz és mondjad neki h ne legyen túl szoros de ne kotyogjon. Ez kb százados illesztéssel kell kivitelezni, és ezért nagyban függ h mennyire vannak elkopva a perselyek.

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
  • LocationAjka
Sziasztok !
Haibike Scream RX kerékpáromon lévõ rugóstagról szeretnék információt kérni.Suntour Epicon Lockout Rugóút: 100 mm-es rugóstag távtartó méreteit szeretném megtudni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ha az ember tudja mi kell neki, akkor bármelyik kevésbé alkoholista esztergályos megcsinálja. Én legutóbb lemértem tolómérõvel a méreteket, odavittem egy ez kell. Egy ezresért meg volt csinálva.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
bár nem belváros de tán az x-factor. s ott legalább tudják is mit csinálnak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Akármelyik esztergályos.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
thx
bp belvárosban tudsz valami helyet ahol megcsinálják?

tuti dreháltatnod kell
de azért az megvan 2-3 K-ból. taghoz meg nincsenek távtartók, az a vázak tartozéka általában.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
tuti dreháltatnod kell
de azért az megvan 2-3 K-ból. taghoz meg nincsenek távtartók, az a vázak tartozéka általában.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok,

mennyire standard a hátsó tagok méretezése? (szemtávolságot leszámítva persze)
Egy olyan tag kellene nekem, aminek az egyik végén 12 a másik végén 14 mm a belsõ átmérõ és 14 mm széles mindkét vége. Legalábbis ehhez a mérethez vannak távtartóim.
Gyanítom, pont ilyet nehezen fogok találni, akkor viszont olyan tag kellene távtartóval, ami egyik végén 20 mm a másikon 30 mm széles. Ez mennyire standard? Minden tag ilyen vagy épp ellenkezõleg és tuti esztergáltatnom kell majd távtartókat?

Köszi
Balux

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Üdvözlet!Volna egy kérdésem!Ma lett kész RS Monarch tag perselyéhez 1 hosszabb és 1 rövidebb 12,7mm-esVagy 12,8-as) csap.A rugóstag perselyében lévõ ipari,vagy nemtom milyen bevonatot nem bántja,ha a csapokat úgy rakom be,hogy kis zsírt is teszek rájuk?Vagy fölösleges,mert teljesen önkenõ?A csapok rozsdamentes acélból lettek legyártva...
Magellan-os

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Köszi, akkor megnyugodtam. :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hideg vót az olaj, felmelegedett oszt jó lett, nyugi ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Sziasztok!
Hétvégén voltam tekerni és az elsõ kilóméteren pár helyen ahogy bemozgott a rugóstag elég hangosan sípolt valami középrõl, de szerintem nem a monoblokk volt. Utána abbahagyta, levegõ nem lett kevesebb benne. Mintha valami bicikli riasztóm lett volna...
Tudja valaki mitõl lehet ez?

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

ha egyforma hangolású (lásd följebb) a 2 tag akkor igen

gyakorlatban úgyis csak a 2 állást használja az ember, -mozog/nem mozog- kb lehetetlen minden domb elõtt még kihúzni a kis tekerentyût és állítgatni a pp mértékét. pláne olyn vázon ahol pl vizszintes beépitésû a tag és nem is látod mit csinálsz.
ellenben a "távszabályzó" pl kifekjzetten hasznos , és az csak rp2 höz van.

Köszi szépen a segítséget!
Abban meg teljesen igazad van,hogy úgysem áll meg az ember állítgatni a propedalt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ha egyforma hangolású (lásd följebb) a 2 tag akkor igen

gyakorlatban úgyis csak a 2 állást használja az ember, -mozog/nem mozog- kb lehetetlen minden domb elõtt még kihúzni a kis tekerentyût és állítgatni a pp mértékét. pláne olyn vázon ahol pl vizszintes beépitésû a tag és nem is látod mit csinálsz.
ellenben a "távszabályzó" pl kifekjzetten hasznos , és az csak rp2 höz van.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Biketigger Köszi szépen. Nekem még mindig a "sima" RP23 a szimpatikus. Szerintem jó dolog az a 3 különbféle mértékû pp beállítás.Igaz azt nem tudni,hogy az RP2-nél a pp állítás az milyen mértékû. Vagy az megfelel egy PR23 pp3 körüli erõsebb beállításnak?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
túlbonyolított
régi
jobbra nyitott, balra propedal amit a kar feletti szabályzóval tudsz 3 fokozatban állítani. jellmzõen ez is inkább parasztvakítás mint hasznos.

Feltöltött kép

új

Feltöltött kép

szerintem az rp2 sokkal használhatóbb , 2 állás, nyilt másik pp . illetve jövõre már máshogy hívják de 3 állású lesz a kar nyilt, pp, és egy köztes. kb a legjobb megoldás. volt már ilyen rp3 néven, csak az még nem igazán sikerült.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Nagyon köszi! Az új 2012-es RP23 miben fog különbözni az elõdjétõl? Rákerestem,de magyar nyelven nem találtam róla infót.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Mindkettõ karral lockolható, csak az RP2-esnél a lock erõssége nem állítható, az RP23-nál viszont 3 fokozat közül választhatod ki, hogy kis, közepes vagy csak nagy erõhatásra mozduljon be a tag. Legalábbis a 2011-es modellekig bezárólag így volt, a 2012-es kashimás factory RP23-nál már máshogy mûködik az RP23-féle logika.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Sziasztok!
Tudnátok segíteni,hogy az RP23 és az RP2 között mi a különbség? Köszönöm!

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

propedalt inkabb lefele erdemes kikapcsolni :) felfele a terepkovetes azzal is meglesz.

Szia!Lefelé teljesen kikapcsoltam,felfelé pp2 volt a jó választás.Aszfalton meg pp3.El is fáradtam a beállításokban. :)