Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ilyen felhasználás mellett a levegõs tagok (az olcsóbbak biztos) ereszteni fogják a levegõt egy idõ után....de nem írtad mekkorák azok a kisebb ugratók, és mennyid van tagra....több infót..:D

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
:cheers:
Ha a bringám hátul 10 cm-t mozog és én 90 kiló vagyok, akkor milyen rugóstagot tegyek bele, hogy az esetlegesen az utamba kerülõ kissebb ugratóknál ne csattanjon a tag?
-a levegõs tagoknak ilyenkor milyen veszélyei vannak?
-lehet e valami erõelnyelõ okosságot beletenni?

Elõre is kösz:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
természetesen lehet.
érdeklõdj boltokban!

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Hali

Manitou rugóstagokban itthon lehet perselyt (ahova két szemnél a távtartókat kell a tagba tenni) cseréltetni? Ha igen mennyibe kerül egy csere?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
csöndben jegyzem meg hogy apróban vagy egy 3.1es pearl tag vaci ujonan

mi vaj a swingerrel?mivel nem vagy elégedett?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
a csilli is más, nem?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

hmm
honnan veszed, mennnyiért?
no meg, próbáltad már? (csak mert itt is van 190-es meg 200-as és esetleg ez is alternatíva lehet)

bikediszkunton 350 euro

nem próbáltam, de dt tagok nem szoktak szarok lenni, lokolható ami létfeltétel nekem......és beszerezhetõ, mert rok sox pearl a világba nincs, foxnak nincs lokos tagja forgalomban 200/50 es, manitu radium rl itthon csak 190/50 es van, kint meg nem annyival olcsóbb.....más ötletem nincs

(csak mert itt is van 190-es meg 200-as és esetleg ez is alternatíva lehet)

ez mit jelent ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
hmm
honnan veszed, mennnyiért?
no meg, próbáltad már? (csak mert itt is van 190-es meg 200-as és esetleg ez is alternatíva lehet)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

190L
Suspension: Air spring, Elastomer negative spring.
Damping: Oil damping, adjustable rebound, Lockou

210L
extremely light, fail-safe, ergonomic, lockout, adjustable rebound, large air chamber diameter, optimized spring rate with movable boundary, elastomer negative spring, ball bearing, service friendly, full service is available thanks to the world-wide dealer network, retrofitable with remote control system

ezek szerint sok külömbség nincs, ami van az inkább marketinges termékpozícionálás

csapágyazott gömbcsuklók a rögzítési pontokon + kisebb súly, szerintem ennyi az érdemleges külömbség

kösz....akkor nincs jelentõs
mondjuk asszem minden dt tag csapágyazott gömbcsukl. le is védette a dt a megoldást.

no akkor 190-esem lesz....távszabályzóval :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
190L
Suspension: Air spring, Elastomer negative spring.
Damping: Oil damping, adjustable rebound, Lockou

210L
extremely light, fail-safe, ergonomic, lockout, adjustable rebound, large air chamber diameter, optimized spring rate with movable boundary, elastomer negative spring, ball bearing, service friendly, full service is available thanks to the world-wide dealer network, retrofitable with remote control system

ezek szerint sok külömbség nincs, ami van az inkább marketinges termékpozícionálás

csapágyazott gömbcsuklók a rögzítési pontokon + kisebb súly, szerintem ennyi az érdemleges külömbség

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
plíz Valaki segítsen már +fejteni, súlyon meg áron kívûl mi a különbség a 2 tag között :
http://www.dtswiss.c...hairdetail&id=8

illetve

http://www.dtswiss.c...hairdetail&id=3

/azon kivûl hogy a 190 es strokja nagyobb, meg többféle méret van belõle...
/

köszke

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
próbált már valaki levegõs rugóstagot nagygépben?
egy 190-es SID-re gondoltam a mostani 200-as 5th element helyére
ekkora tagot már használtam a gépben, azzal nincs gond
csak, h mennyire bírják a gyûrõdést az XC-s tagok?

(a SID 50-et mozog, mint a Manitou 190/200-as levegõsei, az 5.rõl nem találtam infot...)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
leginkább arra, h rendben van-e a csillapítása, vedd le a rugót és nyomkodd meg, h pl. az olajat ereszti-e
de a legjobb minden szempontból kipróbálni egy gépben

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Ha használt tagot akarok venni(cserélni) akkor mit kell néznem rajta?Nem vagyok megelégedve a swinger 4 esemmel és egy vannilla RC-re akarom cserélni!Még nem tudom hogy milyen állapotban van a tag,de jó lenne ha vki elmondaná,hogy mit figyeljek,hogy ne szívjam meg!Köszi!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

valaki biztos, mert azt az egy darabot amit hozot biker vki megvette /elõlem :(/

kb mire lehet számítani tõle?
menyire érzékeny?
fox rc helyébe menne,föladom a rugó keresést...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

Nagy Tibor

Nagy Tibor

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Egy kis gondom támadt egy Giant warp HV shock nevü rugóstagjával, valószínûleg szép lassan elment belõle az olaj, mert a csillapítás része a rövid mozgásokkor nem mûködik. Így szétszedtem , acél rugó, olajos csillapítás, eddig egszerû. Viszont az olaj henger fölsõ végén van egy kicsavarható csavar (ötszögletû imbusz!!!) amin keresztül az olaj fölötti légteret lehet összenyitni a külvilággal, vagy belefújni levegõt?. Hogy pontosabb legyek az olaj és a levegõ közt van agy mûanyag dugattyú ami elválasztja a két teret egymástól, de mozogni tud. E megoldás miértjére csak elméleteim vannak.( az olaj hõtágulásának kivédése) Nos a kérdésem , járatos-e valamelyikõtök az ilyen rugóstag szerelésében, ha igen akkor dobjon meg emillel eszmecsere céljából. magpie01@axelero.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

rs pearl 3.1 et próbált már valaki??
vélemény?

valaki biztos, mert azt az egy darabot amit hozot biker vki megvette /elõlem :(/

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
rs pearl 3.1 et próbált már valaki??
vélemény?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
inkább az rs deluxe.
nekem volt, jól állitható a csillapitása, és kezdetleges túlfolyótartálya is van, ami jót tesz, ha kezdenek melegedni a dolgok.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Mi a véleményetek a RockShox Delux illetve a DNM MM-22AR rugóstagokról?