Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
És egy DT SSD210L tag 165ös hosszban, csak hogy konkrét legyek. A tag nem mozog egész a becsúszó végéig, pedig még van 8-9mm hely neki, úgy már meglenne az elõzõ tulaj által mondott 38mm...
Mûxik valakinek egyáltalán a DT honlapja, mert én még azt sem tudom megnézni.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
1.00/25.4
1.25/31.7
1.50/38.1
1.75/44.4
2.00/50.8

ezek pl a fox rp23 nak az adatai
szal simán lehet

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Létezik olyan hogy egy 165ös tag 31mm-t mozogjon csak???

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hát az eléggé fáking...
ha már olyan anyagbol dolgoznának mint a manitou az már jó is lenne...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
rugókovács:

felpuhul, összemegy egy idõ után
:(

cserébe viszonylag olcsó, szal átmeneti megoldásnak nemrossz
Autist Team:)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hihi

no a Mountain Speed RearSpeed SpeedSprings elérhatõ valahol?
esetleg osztrák bolt és rendelni?

valaki próbált már rugókovácst?
ha igen mi a vélemény?

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
most már legalább tudom kiknél vagyok tiltólistán.... :D

Aktuális civil

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és ez a kicsavartságot hosszútávon nem sok váz honorálja... nem hiába van megadva egy gyári adat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha nagyobb tagot raksz bele, a fejcsõ meredekebb lesz. ha vissza akarod llitani a fejcsõszöget, nagy villa kell bele. a nagy villával meg a nagy taggal együtt a monoblokkház k*rva magasan lesz.
tudom, próbltam, merida big air vázba tettem 190-es helyett 216-os tagot meg 80mm-eres gyári villa helyett 130-as marzot.
ilyen lett :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
McGywer: és a 188mm-nél mi akad meg miben?
Egyébként ha össze nem is dõl a világ 2 centitõl, a bringa eldõlõsebb lesz.. :D

Aktuális civil

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

2004es gyártású Kona Kikapu, 19"-es, még nincsen hozzá hátsókerek, de azért belepróbáltam a villát és nem áll annyira nagyon ki, de ha a hátulja is meg lenne emelve, akkor lenne ideális a fejcsõszög, 1,5cm-rel magasabb monoblokktól nem fog összedõlni a világ. DE amég nem találok méretben és tudásban megfelelõ levegõs tagot, és a mostani DT-re vevõt, addig nem lesz cserebere. Nem hinném hogy a himbakar (remélem nem mondom rosszul) keresztmerevítõje beleverne a nyeregvázcsõbe, mert:
A mostani tag 165ös, 38mm úttal ---> összeülve 127mm és gyári volta miatt nem üt semmi semmit.
Egy esetleges 185ös tag, 50mm úttal teljesen beülve 135mm, szóval ha 127mm-nél nem kopog semmi, akkor egy ilyen képzeletbeli felállásnál sem lehet gond, szerintem.

hát képzeletben nem is lsz vele gond......de hidd el ez nem az a váz ami jó lenne így.....1ébként teljesen jó 165ös taggal, 100at mozgó telóval.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

És lehet már tudni, hogy ez milyen váz?
Mert nagyobb stokenál tényleg beleérhet valami valamibe.
És a "kinyomom a hátát, megemelem az elejét"-ben a nagy monoblokk magasság lesz veszélyes.

2004es gyártású Kona Kikapu, 19"-es, még nincsen hozzá hátsókerek, de azért belepróbáltam a villát és nem áll annyira nagyon ki, de ha a hátulja is meg lenne emelve, akkor lenne ideális a fejcsõszög, 1,5cm-rel magasabb monoblokktól nem fog összedõlni a világ. DE amég nem találok méretben és tudásban megfelelõ levegõs tagot, és a mostani DT-re vevõt, addig nem lesz cserebere. Nem hinném hogy a himbakar (remélem nem mondom rosszul) keresztmerevítõje beleverne a nyeregvázcsõbe, mert:
A mostani tag 165ös, 38mm úttal ---> összeülve 127mm és gyári volta miatt nem üt semmi semmit.
Egy esetleges 185ös tag, 50mm úttal teljesen beülve 135mm, szóval ha 127mm-nél nem kopog semmi, akkor egy ilyen képzeletbeli felállásnál sem lehet gond, szerintem.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
És lehet már tudni, hogy ez milyen váz?
Mert nagyobb stokenál tényleg beleérhet valami valamibe.
És a "kinyomom a hátát, megemelem az elejét"-ben a nagy monoblokk magasság lesz veszélyes.

Aktuális civil

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Nézegettem a 190es tagokat, 47-50mm-t mozognak, a mostani 38at és így van 89mm rugóút. Szóval 50mm tagúttal is max. 117et moccanna a gép fara. Ha még 1,5-2 centivel többet mocorogna a bicó hátulja, akkor lenne megfelelõ a fejcsõszög a 115mm-es gyári Reba beállításhoz. DE szerintem a Reba lesz leszabályozva 100ra, eddig úgyis csak 80at mozgó villáim voltak merevvázban, csak kényelmesebb lesz így is.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Tudom h. nincs 188as szemtávú tag, de 188mm van a két csavar középtengelye között, szóval "szemtáv". 190es tagokról tudok, nemtom h. létezik-é 185ös esetleg levegõs és nem vmi full gagyi, mégiscsak egy DT tagom van, csak ez 165ös, és hosszabb tag-nagyobb rugóút, ami jól jönne, mert elõl a Reba tud 115öt is, így meg "csak" 89et a hátulja.:)
Merevvázhoz képest azért gondolom ez is eléggé nagy elõrelépés, sosem volt még fullym.

namost ha az a váz abba ne tegyél nagyobb tagot, még ha bele lehetne gyilkolni nagyobbat akkor se....még ha 165-ösbõl lenne mondjuk 1,5" helyett 2" sztroku, akkor elméletileg kb 5" a rugóutad lenne,de szétverné a linkplate a nyeregvázcsövet.....plusz a geot is hazavágná....az 165ös taghoz lett tervelve ennyi, de itthonra amire ki van találva az a váz mindenhova tök elég az a rugóút.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

de nem akarom a májad hizlalni :)

Csak azt próbáltam kommunikálni, hogy a végeredmény, amit tekerés közben érzel legalább annyira függ a váz felépítésétõl, mint a rugóstagtól. Ha esetleg ki akarod kerülni valahogy a lockoutot....

Aktuális civil

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
1.1%, az lehet csomó mindentõl. Ez bringa, nem precíziós ûrteleszkóp....

Aktuális civil

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

nem a jetit fényezem, csak a jól megépített vázakat. az meg, hogy tapasztaltam a különbségeket, egy dolog.

tod hogy szeretem én is azt a vázat!nem mellékesen az egyik legjobb fr váz...
de nem akarom a májad hizlalni :)

hát két eset van vagy tényleg 185ös v 190es a szemtávolság.
vagy el vagy tul mértél pár milit,épp elég.
de egyikel sem lesz gáz,de a 190es biztos jó bele,mivel az 1,5-1,5mm a két végén,könyû anyit elnézni

dt tagok meg eléggé jók...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Tudom h. nincs 188as szemtávú tag, de 188mm van a két csavar középtengelye között, szóval "szemtáv". 190es tagokról tudok, nemtom h. létezik-é 185ös esetleg levegõs és nem vmi full gagyi, mégiscsak egy DT tagom van, csak ez 165ös, és hosszabb tag-nagyobb rugóút, ami jól jönne, mert elõl a Reba tud 115öt is, így meg "csak" 89et a hátulja.:)
Merevvázhoz képest azért gondolom ez is eléggé nagy elõrelépés, sosem volt még fullym.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
nem a jetit fényezem, csak a jól megépített vázakat. az meg, hogy tapasztaltam a különbségeket, egy dolog.

Aktuális civil