Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Tud valaki segíteni abban, hogy hogyan állítsak be egy 6wayt egy gemini dh-ban? A rugó keménysége pont jó. Milyen sorrendben csavargassam a dolgokat. Jelenleg 50 psi-re van belõve.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
valamilyen szinten megy az érzékenység rovására mivel a nagyobb nyomás jobban feszíti a karmantyút a becsuszóra

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Nem azért üti le, mert 36 mm, hanem mert nem megfelelõ a nyomás, és attól, hogy leüti nem szisszen el a levegõ. ;) X-Fusionnal meg ne ugráljon, mert nem egy minõségi darab.

Tehát ha énis akarok venni egy akármijen levegõs tagot elég ha csak a nyomást növelem?
És nem megy ez az érzékenység rovására?

Executioner

Executioner

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Eddig négyszer voltam vele ridolni, lehet, hogy még nem kopott be? Tech manualba olvastam, hogy a villáknak kb 20 ora kell, de tagoknál nem találtam ijet...

ugy tudom, hogy a rugostagoknak nincs bekopasi idejuk. de lehet hogy ez egy-ket modellnel maskeppen van

-=**XX BiKe XX**=-
Live to ride, ride to live

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem azért üti le, mert 36 mm, hanem mert nem megfelelõ a nyomás, és attól, hogy leüti nem szisszen el a levegõ. ;) X-Fusionnal meg ne ugráljon, mert nem egy minõségi darab.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

a mije? az útja? a 190-esnek 42 mm, a 165-ösnek meg 36 mm ha jól emléxem.

Nem úgy gondoltam, hanem a rugóút és a felhasználási területtõl függ.
Ha csak 36 mm-s és leüti, akkor elsziszenhet a levegõ, nem?
szerintem

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Mekkora az uttya?
De szerintem, ha nem ugrálsz vele valami nagyokat, akkor jó tag!

Nekem is kéne egy. Ha eladod, és 165 ös szemtávú szólj!

a mije? az útja? a 190-esnek 42 mm, a 165-ösnek meg 36 mm ha jól emléxem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Hahó!

Van-e tapasztalata valakinek az X-Fusion O2 RC levegõs tagról? 95 kg-ra okés lehet, vagy érdemes esetleg cserélni?

Köszi,
merla

Mekkora az uttya?
De szerintem, ha nem ugrálsz vele valami nagyokat, akkor jó tag!

Nekem is kéne egy. Ha eladod, és 165 ös szemtávú szólj!

merla

merla

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Hahó!

Van-e tapasztalata valakinek az X-Fusion O2 RC levegõs tagról? 95 kg-ra okés lehet, vagy érdemes esetleg cserélni?

Köszi,
merla

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
ne bontsd meg sehol, amíg nem eresztetted le a nyomást a tartályból, mert szemen lõ és csúnya olajos leszel.

ha használod 3 versenyen, magától elmegy a nyomás belõle, oszt majd nem durranik :D

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Akkor eladom a pecsába!Vagy egy olaj csere sokat számít magában?Most akkor hol bontható?Mert rávan írva,hogy don't open a túlfolyóra!De a másik végén bontható?
(Gyanús,hogy a kona nem véletlenül fox-al szerel,hülye voltam hogy manitou-t kértem bele:()

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Eddig négyszer voltam vele ridolni, lehet, hogy még nem kopott be? Tech manualba olvastam, hogy a villáknak kb 20 ora kell, de tagoknál nem találtam ijet...
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Metel nem fog úgy mozogni, mint a 4w, ha bekopik, akkor sem, a 4w egybõl sokkal jobb.
nekem anno úgy lett 80%-os a nagyon finnyás Giant DH-mban a metel, hogy minden O gyûrût kicseréltem benne, Castrol olajat tettem bele és a fixen túllõtt kamranyomást lecsökkentettem a minimumra (kb 70Psi), de ehhez elõbb új túlfolyó záró kupakot kellett esztergálni hozzá autós szeleppel, hogy fel lehessen fújni.
Szóval teljesen újra kell építeni, mert Manitou-ék "kicsit" spórolósra vették.

Ha Bighitben sem mozog jól, akkor ott komoly gond van...

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Big hitbe van ( egyeseket gyárilag is ezel szerelik) gondolam akkor nem lehet anyira tré benne! Nekm is sw4 van és a haveromnak is ws4 van. Mennyi a bekopási ideje a tagnak?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A 6-way soha nem fog úgy mozogni mint a 4-way és az SPV függ a váztól is nagyon nagy mérétkben, tessék már megjegyezni ezt !!

05-06 között nincs különbség.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Nekem is 06 os swingerem van és még nem az igazi! Haveromnak 05 ös swingere van és az szépen mozog! 2006 ra manituék bebutitották a swingereket a rewox miatt vagy valami más spv csillapítás?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Senkinek sincs hozzászólása:?:(

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Vadi új manitou metel rp tagom elképzelhetõ,hogy csak azért indul nehézkesen mert nincs bekopva,vagy van valami baja?Elõre is köszi

Executioner

Executioner

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
bár ez nagyban fugg a vaztol is

-=**XX BiKe XX**=-

Executioner

Executioner

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Egy rugós pike-hoz milyen rúgostag illene(gondolom valamilyen rugós, de melyik)?

talan valamelyik metel?

-=**XX BiKe XX**=-