Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Sziasztok,
Tavaly vettem használtan egy Vanilla R tagot, 200-as szemtávval, kb. 50 mm úttal. Egy 500x2.39-es fox rugó van rajta. most raktam bele a vázba és azt tapasztalom, hogy nagyon kemény a rugózása. Elkezdtem keresgélni a témában, és elsõre az tûnt fel, hogy a 2.39-es szám, amelynek a rugóútra kellene utalnia, talán túl nagy tagba, hiszen az kb. 57,6 mm.
A rugó hossza 125 mm. Ez az érték hogyan változik a tag szemtávolságának, illetve a rugó paramétereinek függvényében?
Az 500-as keménység is lehet, hogy sok a jelenlegi konfigurációban és lehet, hogy csak ez a baj, de mielõtt puhábbra cserélném, szeretnék tisztában lenni, hogy pontosan milyen méretû rugó való ebbe a tagba.
Elõre is köszi a válaszokat.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

2008-as

Valóban (most mértem le), 216-os a tag.
Akkor 2,8-as rugó "megy bele"?

2.80-as rugó 222-es tagokhoz való, 216-ba 2.5-ös passzol gyárilag. Persze elvileg a 2.8-ast is bele tudod rakni, de nem tökéletes.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

SPV nyomás megfelelõ? Ha túl kicsi, az is kopog.

70-80psi spvben, 120-130 a fõ kamrában.
Szénné kentem szilikonnal, így az kicsukható.

Marad egyelõre az hogy a 95/110/125ös lukak ahogy haladok lefele egyre szélesebbek a vázban, és a minimális oldalsó hely miatt tud kotyogni.
Most szereztem házagolókat, megpróbálom ezt lecsekkolni.
A legfelsõ (95mm) állásban kézzel már nem mozog oldalra és kevésbé is üt, a többiben jobban mozog oldalra rángatásnál és jobban is üt; de talán az alátétek, vagy nem tudom mi miatt még a 95mm-esben is kotyog/üt valamennyire a tag a vázban.

Asszem... :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
7.875" x 2" es 7.875" x 2.25" azaz 51 es 57mm a fox
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

hy
meg tudja nekem mondani valaki hogy, menyit mozog egy 200 as tag
(csak a tag önmagába)

Szerintem eltérõ a márkáknál de nem vagyok benne biztos. A foxnál van 200as rövid és hosszúutas formában is az egyik 51mm(ua. mint a 190es) ha jól tudom a másik 59mm körül

ulmerakos

ulmerakos

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
hy
meg tudja nekem mondani valaki hogy, menyit mozog egy 200 as tag
(csak a tag önmagába)
iron horse sunday

ervin27

ervin27

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Avalanche:

Feltöltött kép

Sziasztok!

Errõl jut eszembe hogy meg kérdezzem szerintetek jobb egy titán rugó,nem csak a súlyra gondolok mozgása keményebb, puhább?
Más keménységet kell e belõle használni?Az adott méret egy vanilla 241mm most 3*400 van rajta.könnyebben törik vagy ilyesmi ?
Valakinek tapasztalat??
Köszi elõre is

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
50 psi a minimum

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Szakik, lehet hogy Swinger Air 3 way szimeringje még (új tag) annyira tapadna hogy ahogy meg-megmozdul rendesen üt?
Csavarra és távtartóra gyanakodtam, kapott újakat, kicsit befújva kevésbé üt/kopog...

Mit/hogy tudok csekkolni?
:prosze:

SPV nyomás megfelelõ? Ha túl kicsi, az is kopog.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Szakik, lehet hogy Swinger Air 3 way szimeringje még (új tag) annyira tapadna hogy ahogy meg-megmozdul rendesen üt?
Csavarra és távtartóra gyanakodtam, kapott újakat, kicsit befújva kevésbé üt/kopog...

Mit/hogy tudok csekkolni?
:prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én voltam :D
csak megnéztem hogy nézne ki igy

amugy kap majd egy jó kis öhlins szelepelést, meg olajat, kiváncsi vagyok milyen lesz

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez attol meg egy DHX hogy butaskodott a fiad a paintbrush-ban :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
SRT 1.0

Feltöltött kép

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Hali!

SEGÍTSETEK LÉCCI!

3 hete vettem egy új KTM Prowlert, amiben hátul egy Fox RP 23 van.
Az elsõ hétvégén mentem vele, de azóta mivel szar idõ van nem tudtam.

Tegnap amikor ráültem észrevettem, hogy félig leeresztett 190 psi rõl 100 ra!

Légyszi ha van valami tippetek, hogy mi lehet a baja írjatok.
(akár Emailt is: wrcdani@yahoo.com)

Köszi

erem

erem

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
hali. pocok vagyok és lenne egy kérdésem. ki mit tud nekem mondani a Romic tagokrol? jok/rosszak/mit érdemes tudni roluk stb......irjatok. köszi.

tueskeesvanek

tueskeesvanek

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Szépjónapot,

nekem egy 190-es Radium RL tag van a gépemben. Viszonylag finom a mozgása, viszont az a probléma vele, hogy az utolsó egy centit nem mozogja ki gyakorlatilag soha (még ha megugrom a maximum letörést, amit ezzel a géppel be merek vállalni, kb 1.2 méter), akkor se. Elöl a Black Super összeül 120 mm-t, de hátul mindig kimarad az útjának a 20%-a így... Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy rugóstag-csere köllene? Nincs benne túl nagy nyomás, pontosan nemtom mennyi lehet, olyan 90 psi, 65 kiló körül mozgok, a beülése már így is elég nagy, kb 2 centi... Magyarul igencsak szarul osztja be az útját... Dzsuva nem jut rá egyáltalán, pici sárvédõ megoldja a dolgot (Stumpjumper), minden tekerés után elöl-hátul kosz le van szedve, kevés teflonspray+átmozgatás törölgetés stb... Mi lenne a megoldás, meg lehet csinálni, hogy végigmozogja az 50 mm-t? RS tagokról rengeteg jót hallottam, stimmel ez az atomhiperszuperfinom mozgás?

Köszi üdv

lev

valaki-valamit-ötletet-hozzászólást-tippet-esetleg? jól jönne így a szezon közeledtével... köszi

coco11punk

coco11punk

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

Mikori stinky? Mert az újabbakba (2006-7-8-9) asszem mindbe 216os tag van amire meg 2.8as rugót szoktak tenni.

2008-as

Valóban (most mértem le), 216-os a tag.
Akkor 2,8-as rugó "megy bele"?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Mikori stinky? Mert az újabbakba (2006-7-8-9) asszem mindbe 216os tag van amire meg 2.8as rugót szoktak tenni.

coco11punk

coco11punk

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Köszönöm!
Megnézem a X-Factor honlapon mik vannak.
Amúgy a váz: Kona Stinky.
Mostmár egy "kicsit" okosabb lettem.
Kösz még 1x!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
milyen váz? szerintem 90kilóhoz elkel az 550-600is. X-factornak biztos van