Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2011. január 11. - 17:08
Amúgy biztos légkamra.
A metszeten is tömített alul felül.
Írta 2011. január 11. - 10:11
Írta 2011. január 09. - 15:23
szerintem a nagyobb pozitiv kamra miatt lineárisabb mozgás, kisebb nyomással
Köszi!
Közben nézegettem fórumokon (mtbr stb) is. A "High Volume sleeve" ahogy fent írtad lineárisabbá teszi a rugózást. A fórumozók egyhangú álláspontja szerint a HV sleeve rosszul teljesít azon vázaknál, amelyek "high leverage ratio" jellegûek. Ezeknél a standard - kisebb kamraméret ideális.
A leverage ratio (kb. emelési arány) azt jelenti, hogy a becsúszó úthossza hogy aránylik a váz rugóútjához???
Ha igen, mikortól magas? Az én Merida 96 vázam melyik kategória (50 mm - 96 mm)?
Írta 2011. január 08. - 23:01
Üdv! Megérkezett az új rugóstag!
Ezt rendeltem:
FOX RACING SHOX :: BIKE : SHOCKS : FLOAT RPL
Ezt kaptam:
Interbike 2010 » Blog Archive » Float RPL
Mi a különbség a kettõ között? Mi a funkciója a 2. tag felsõ részén levõ szélesebb résznek? Ami egyébként nem szép, és könnyebbé sem teszi a tagot gondolom.
Metszet:
Interbike 2010 » Blog Archive » Float cut away
szerintem a nagyobb pozitiv kamra miatt lineárisabb mozgás, kisebb nyomással
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. január 08. - 10:23
Ezt rendeltem:
FOX RACING SHOX :: BIKE : SHOCKS : FLOAT RPL
Ezt kaptam:
Interbike 2010 » Blog Archive » Float RPL
Mi a különbség a kettõ között? Mi a funkciója a 2. tag felsõ részén levõ szélesebb résznek? Ami egyébként nem szép, és könnyebbé sem teszi a tagot gondolom.
Metszet:
Interbike 2010 » Blog Archive » Float cut away
Írta 2011. január 07. - 19:38
1. csak saját rugójával mükõdik
2. nehezebben indul meg
3. csak célszerszámmal szervizelhetõ (csak nekem van ilyen itthon)
4. pumpálni csak Sid adapterrel lehet
Kösz! Ez azért gáz, a Rock Shox-tól többet vártam. Elment így a kedvem attól, hogy Vivid 5.1-et vegyek.
Gondolom az a célszerszám nem olcsó dolog vagy éppen a beszerzése macerás? Hogy valami buktató legyen még a dologban.
Manitou rugóstagokhoz (Swinger 4 és 6 Way Coil) volt még 1 olyan szerszám nélküli állíthatósági kütyü, ami ha jól tudom a légtartány térfogatát szabályozta. Na, ezt jól meg aszontam, de hulla fáradt vagyok, nem fognak a lánckerekek megfelelõ tempóban már. Íme:
Ilyent még lehet valahol kapni Magyarországon?
Írta 2011. január 07. - 11:56
Érdekelne a miért. Velõsen is akár, de nem ilyen velõsen, kicsit részletesebben.
1. csak saját rugójával mükõdik
2. nehezebben indul meg
3. csak célszerszámmal szervizelhetõ (csak nekem van ilyen itthon)
4. pumpálni csak Sid adapterrel lehet
fuck me, i'm famous!
Írta 2011. január 07. - 11:52
dhx
irhatnék regényt de nem teszem.
dhx
Érdekelne a miért. Velõsen is akár, de nem ilyen velõsen, kicsit részletesebben.
Írta 2011. január 07. - 01:34
DHX 5.0 vagy Vivid 5.1 rugóstag (spirálrugósokra gondolok)? Különbségek? Elõnyök, hátrányok (összehasonlítás)?
dhx
irhatnék regényt de nem teszem.
dhx
fuck me, i'm famous!
Írta 2011. január 06. - 21:32
Fox rugóstaghoz gyárilag nem járnak az alu perselyek?
Ha arra a perselyre gondolsz, ami a rugóstag és a váz közé kell, akkor nem. Rugóstagot veszel, akkor a vázhoz megfelelõ perselyt kell csináltatnod (esztergályos tud csinálni és nem drága dolog). Leméred a rögzítõszemek közötti távolságot (ez váz sajátosság), a rugóstag szem áttmérõjét és szélességét, továbbá a csavar áttmérõjét és az alapján megcsinálja az esztergályos. Ha vázat veszel rugóstaggal akkor kapsz csak perselyt is.
Írta 2011. január 06. - 20:22
Írta 2011. január 06. - 10:30
Írta 2011. január 03. - 21:15
ha olyan mint a triad, akkor eleg mas a ket allas en gyk mindig a propedalt hasznalom, kiveve hosszabb lefeleken, ill kiallaskor (ekkor lock). csorlonel sem nagyon erdemes a lockot hasznalni, mert ugy pattogsz a nyeregben, mint egy labdan (hiaba kemeny). a legutobb ketszer tekertunk fel a korisre egymas utan, de sokkal hatekonyabbnak tunt a propedal meg meredek aszfalton is
eddig az xfusion pvaja tetszett a legjobban.
ja de én az idie rl-t nem értem
van ugye a propedal állás amikor nem nagyon mozog
meg van a lock amikor semmit
na ezt nem értem mire jó
nekem még mindig az rp2 a legszimpibb. illetve mégsem hanem a dhx air.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. január 03. - 21:05
ja valóban
valamér 2 állásra emlékeztem. de a lock elvileg kõkemény lock.
az idei rl-t viszont nem értem. van propedal meg lock állása. tehát egy nem mozog, meg egy alig mozog. az mire jó ?
Ezért választottam a tavalyi RPL-t. Még jó hogy kapni. Akciós.
Eredetileg beértem volna az R modellel is, de idén nincs 7,5 x 2,0 méretben.
Írta 2011. január 03. - 14:56
ja valóban
az idei rl-t viszont nem értem. van propedal meg lock állása. tehát egy nem mozog, meg egy alig mozog. az mire jó ?
ha olyan mint a triad, akkor eleg mas a ket allas en gyk mindig a propedalt hasznalom, kiveve hosszabb lefeleken, ill kiallaskor (ekkor lock). csorlonel sem nagyon erdemes a lockot hasznalni, mert ugy pattogsz a nyeregben, mint egy labdan (hiaba kemeny). a legutobb ketszer tekertunk fel a korisre egymas utan, de sokkal hatekonyabbnak tunt a propedal meg meredek aszfalton is
eddig az xfusion pvaja tetszett a legjobban.
Írta 2011. január 03. - 11:08
akkor ez rl, es nem rpl (ami nincs is most) az rpl az olyan, mint a triad - open - propedal - lock. a lock olyan mintha baromi kemenyre fujt tag lenne csillapitas nelkul. miert nem mukodik olyankor a csillapitas? tokre ertelmet veszti... siman hasznalnam pl aszfalton, de igy a propedal is hatekonyabb.
ja valóban
Írta 2011. január 03. - 09:20
nem . 2 állású, olyan mint az rp2 csak itt a zárt állás nem többet kevesebbet mozgó propedal, hanem kemény lock. mint a régi (rp3 elõtti) fox float rl tagok
akkor ez rl, es nem rpl (ami nincs is most) az rpl az olyan, mint a triad - open - propedal - lock. a lock olyan mintha baromi kemenyre fujt tag lenne csillapitas nelkul. miert nem mukodik olyankor a csillapitas? tokre ertelmet veszti... siman hasznalnam pl aszfalton, de igy a propedal is hatekonyabb.
Írta 2011. január 02. - 23:58
Írta 2011. január 02. - 23:24
engem is érdekelne, honnan lehet olya kupakot szerezni
x factor
fuck me, i'm famous!
Írta 2011. január 02. - 23:19
ez olyan, mint a fox triad? legalabbis a 2010es sjemen is igy mukodik a kar. hatekonysag szempontjabol szvsz nem tul jo a lock, max ha kiallva teker az ember, kulonben "pattog". jobban elviszi az energaidat, mintha propedalon lenne.
nem . 2 állású, olyan mint az rp2 csak itt a zárt állás nem többet kevesebbet mozgó propedal, hanem kemény lock. mint a régi (rp3 elõtti) fox float rl tagok