Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Üdv!

Lehetséges hogy (2009es, 2010es?) Fox Float OEM nem csak az állíthatóságát nélkülözi a visszaút csillapításnak? Õ az.

A foxracingshox.com alapján szerintem lehet. Csak az akkor ezek szerint egy max 2007-es Float.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hogy nincs benne egyáltalán visszaút csilli. Tegnap úgy tûnt... kicsit kivittem a vasat, és lejtõn lágyan ringott (szinte folyamatosan); amit a Swingerek minimumra tekert visszaút csillapítással sem engedtek idági (másik vázban).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

üdv!

Lehetséges hogy (2009es, 2010es?) fox float oem nem csak az állíthatóságát nélkülözi a visszaút csillapításnak? õ az.

nem (bár ez attól függ hogy mire gondolsz)
Neha osszeszavakat a keverem

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Üdv!

Lehetséges hogy (2009es, 2010es?) Fox Float OEM nem csak az állíthatóságát nélkülözi a visszaút csillapításnak? Õ az.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Ez lesz a legtisztább, egyszer kell beruházni ilyenekre utána már magad is megtudod csinálni.
Minden szerelésnek egyik sarkalatos pontja a megfelelõ szerszám, onnantól már csak némi ész, és kézügyesség kell....

Sok sikert

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Köszi! Abszolút érthetõ volt. Semmiképpen nem állok neki, hozzávaló eszközök híján tuti kókányolás lenne a vége, annak meg idegesség, annak meg semmi jó... :)
Holnap beviszem cimbiékhez, aztán préssel szépen kinyomjuk belõle. Meg esztergáltatok velük célszerszámot.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Fox tagból a perselyt csak kisajtolni lehet, vagy próbálkozzak belõle kiütni? Vagy egyéb otthon kivitelezhetõ megoldás van?

Hali

Hát ha van otthon olyan átmérõs anyagod ami pont felfekszik (pontosan) a perselyre, akkor abba kéne egy átmenõ központi furatot tolni, mondjuk 8 ast, és akkor abba egy M8 as menetes pálcát belefûzni egy fakötésû alátéttel végén egy anyával. Ezt az anyát vagy lehegeszted vagy szétütöd a végét annyira h az anya ne tudjon lejönni róla.
Ezek után még kell egy olyan rész is, ami felfekszik a ragra, de beletud "csúszni" a persely is!
Ezt egymás után fûzöd, és a menetes szár másik végére egy anyát felraksz, és szépen elkezded hajtani. Szépen lassan nekifeszül a perselynek ,és ki fogja húzni!
A kiütést nem javaslom ,mert nem tudsz akkora erõt kifejteni, és pontosan, mint ezzel a menetes száras cuccal.

Remélem érthetõen írtam le, ha nem akkor lerajzolom majd :)

Sok sikert, de ésszel, inkább ne fogjál hozzá ha nem vagy benne biztos, meg nincsen meg a megfelelõ cuccok hozzá, mert csak hazavágod a tagot.....

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Fox tagból a perselyt csak kisajtolni lehet, vagy próbálkozzak belõle kiütni? Vagy egyéb otthon kivitelezhetõ megoldás van?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Valószínûleg ott megy el (illetve olyan egyszerû a szerkezet hogy nincs más találkozási pont a két kamra között) ezért gondolkozom így.

Hát meglehet próbálni!
Bár nem tudom h mivel lehetne kitölteni, esetleg "sínragasztóval", vagy vmi komolyabb epoxival.
De utána azt fel is kéne csiszolni, h ne egye meg a az új tömítést!

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

Hali

Vmit félre értettél!!!
Én nem azt javasoltam h kitölteni azt a hézagot, hanem megnézni h mekkora a hézag!!! Mert ha minimális akkor még számos lehetõség van sajnos ahol a levegõ elmehet.

Sok sikert

Valószínûleg ott megy el (illetve olyan egyszerû a szerkezet hogy nincs más találkozási pont a két kamra között) ezért gondolkozom így.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Köszi a választ.
Meg fogom próbálni elõbb a tömítést majd ha ez nem segít akkor megpróbálom kitölteni a hézagot ahogy javasoltad (reménykedem benne)
Nem szívesen vennék mást mert a vázamba mindenképpen két légkamrás kellene (ez amúgy is leszûkítette a kört) meg az ár is probléma szokott lenni.

Hali

Vmit félre értettél!!!
Én nem azt javasoltam h kitölteni azt a hézagot, hanem megnézni h mekkora a hézag!!! Mert ha minimális akkor még számos lehetõség van sajnos ahol a levegõ elmehet.

Sok sikert

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

Hali

Nem hiszem h kuka lenne. De az elég lényeges lenne h megkeresni h mi dörzsölte ki!!!!
Egy alapos tisztítás után, meg új tömítéssel ki kéne próbálni.
Természetesen csak akkor ha tényleg nem túl nagy a "gödör", mert akkor tényleg kuka.
Ha jól emlékszem a SID nek a felépítésére a kamrát ha leszeded akkor egy régi borotvapengével óvatosan meglehet nézni h mekkora is a baj!
Ha a kopás fölé rakod a pengét ( az élével) és fény felé fordítod akkor látni lehetne elvileg h mennyi fény szûrõdik át alatta.
Ha sok akkor már nem biztos h érdemes vele szórakozni, alkatrészként add el, és vegyél egy másikat

Sok sikert :)

Köszi a választ.
Meg fogom próbálni elõbb a tömítést majd ha ez nem segít akkor megpróbálom kitölteni a hézagot ahogy javasoltad (reménykedem benne)
Nem szívesen vennék mást mert a vázamba mindenképpen két légkamrás kellene (ez amúgy is leszûkítette a kört) meg az ár is probléma szokott lenni.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok
Az lenne a problémám hogy,nekem van egy Sid race két légkamrás tagom ami ereszti a levegõt (+ -ból a - -ba) már szétszedtem és a O gyûrûre gyanakodtam,de láttam hogy a "ház" belsõ falán egy helyen megkopott az anyag (valószínûleg ezért ereszt bár nem mély csak az elox jött le)ezt nem tudom hogy mi dörzsölte ki de ez most szerintem nem lényeges.
Az lenne a kérdésem hogy lehet e ezzel csinálni valamit vagy kuka.
Köszönöm válaszaitokat

Hali

Nem hiszem h kuka lenne. De az elég lényeges lenne h megkeresni h mi dörzsölte ki!!!!
Egy alapos tisztítás után, meg új tömítéssel ki kéne próbálni.
Természetesen csak akkor ha tényleg nem túl nagy a "gödör", mert akkor tényleg kuka.
Ha jól emlékszem a SID nek a felépítésére a kamrát ha leszeded akkor egy régi borotvapengével óvatosan meglehet nézni h mekkora is a baj!
Ha a kopás fölé rakod a pengét ( az élével) és fény felé fordítod akkor látni lehetne elvileg h mennyi fény szûrõdik át alatta.
Ha sok akkor már nem biztos h érdemes vele szórakozni, alkatrészként add el, és vegyél egy másikat

Sok sikert :)

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
Sziasztok
Az lenne a problémám hogy,nekem van egy Sid race két légkamrás tagom ami ereszti a levegõt (+ -ból a - -ba) már szétszedtem és a O gyûrûre gyanakodtam,de láttam hogy a "ház" belsõ falán egy helyen megkopott az anyag (valószínûleg ezért ereszt bár nem mély csak az elox jött le)ezt nem tudom hogy mi dörzsölte ki de ez most szerintem nem lényeges.
Az lenne a kérdésem hogy lehet e ezzel csinálni valamit vagy kuka.
Köszönöm válaszaitokat

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Service = Sala

Valaki tudna egy képet linkelni a FOX telokhoz való szelepet?
Valami olyas izé lehet aminek kisebb a menete mint a hagyományos szelepé asszem.

Tessék

Lefotóztam az enyémet, igaz ez be van építve, de látni lehet a lényeget
az a része ami a tagba megy egy colos menet, ami le lett tömítve teflon szalaggal.
a többi meg egyértelmûen látszik a képrõl
Feltöltött kép

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Service = Sala

Valaki tudna egy képet linkelni a FOX telokhoz való szelepet?
Valami olyas izé lehet aminek kisebb a menete mint a hagyományos szelepé asszem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a nitrogennel feltoltes resznel bukik meg az "otthon megbarkacsolom" dolog. mas szoval: szerviz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Köszönöm az infót, vajon én is le tudom cserélni vagy vigyem a szervízbe? :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
mármint a kicsi imbuszt a kép közepén?

azt huzhatják.. az akadályozza meg hogy a lock kar meg a csillapitás tekerõ kijöjjön, tömités?? na az nincs rajta :D

a két tekerõ tengelyén lévõ O gyürü halt meg, csere, légtelenit, nitrogénnel feltölt , használ

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Sziasztok
Folyik az olaj az Xfusion tagomból, voltam egy szervízben és aszondták meghúzták azt az imbuszt de még mindig folyik... persze egyre jobban csökken a csillapítás...
mit csináljak, vigyem vissza?

Feltöltött kép