Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2011. szeptember 18. - 21:12
Közben azért elkezdtem rugóstagokat is nézegetni. Ebbõl adódóan lenne még egy olyan kérdésem, hogy:
jelenlegi tag 190/50mm-es. 200/50mm-es vagy 200/56-57mm-es tagot betéve a mostani helyére vajon nagy hülyeség lenne -e? Vagy felejtõ? A geometriát természetesen kicsit módosítaná.Bár én jobban aggódok amiatt hogy valahol valami beérne , vagyis hogy nem mûködne rendesen. A váz egy 2006-os Specialized Stumpjumper FSR M4 :
Imageshack - img8154modkicsi.jpg
Írta 2011. szeptember 18. - 19:47
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2011. szeptember 18. - 18:07
;1127373']Köszi!
Egy ilyen dolognak mennyi kb a szervízköltsége hozzávetõlegesen, nem tudod?
Hali
Hát sajnos manitout még nem szervizeltettem. Foxot már igen az ha jól emlékszem egy 10es környéke volt
de ebben átnézték az egész tagot.
Írta 2011. szeptember 18. - 17:54
Írta 2011. szeptember 18. - 13:18
Egy ilyen dolognak mennyi kb a szervízköltsége hozzávetõlegesen, nem tudod?
Írta 2011. szeptember 18. - 12:51
;1127348']Sziasztok!
Van egy Manitou Swinger Air 3Way SPV (2006-os talán) tagom. A problémám az vele, hogy egyik napról a másikra azt vetem észre, hogy elment benne az olajcsillapítás. A max és min. csillapítás között egy leheletnyii különbség talán van, de lehet csak beképzelem.
Szedett már szét valaki ilyen tagot? Vajon mi lehet a gondja? Valami tömítés miatt engedte el az olajat?
Házilag mennyire nehéz szétszedni?
Hali
Az a baj a szétszedéssel h maga az a rész amiben az olaj csillapítás van, az olajon kívül még nagynyomású nitrogénnel van feltöltve. És ezt a nitrogénes töltés elmegy ha szétszeded és ezt házilag nem lehet pótolni....
Lehetséges egyébként h ez a nitrogén töltés ment el, mert ez tud olyat okozni h elmegy a csillapítás!
Remélem tudtam segíteni, és sajnos marad a szerviz :S
Írta 2011. szeptember 18. - 10:24
Van egy Manitou Swinger Air 3Way SPV (2006-os talán) tagom. A problémám az vele, hogy egyik napról a másikra azt vetem észre, hogy elment benne az olajcsillapítás. A max és min. csillapítás között egy leheletnyii különbség talán van, de lehet csak beképzelem.
Szedett már szét valaki ilyen tagot? Vajon mi lehet a gondja? Valami tömítés miatt engedte el az olajat?
Házilag mennyire nehéz szétszedni?
Írta 2011. szeptember 13. - 23:27
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2011. szeptember 13. - 22:50
Írta 2011. szeptember 09. - 22:09
meglesem meló után, szerintem jó lesz.
ha járnál manapság Pécs, vagy Hódmezõvásárhely környékén, akkor vennék Tõled: )
off
pécsen ma voltam, 2 7 múlva megyek csak. keleti végeken meg nem járok mostanság
on
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. szeptember 09. - 13:26
ha ez a fajta jó akkor szerelvénybolt
Szilikonzsír*:*Jonati Kft. - Szerelvény webáruház, Víz, gáz, fûtés
de tudok Neked adni, õk is tölünk veszik
meglesem meló után, szerintem jó lesz.
ha járnál manapság Pécs, vagy Hódmezõvásárhely környékén, akkor vennék Tõled: )
Írta 2011. szeptember 08. - 23:32
fox topikban ajánlottak szilikonzsírt az rp23 nyiszogásának megszüntetésére. hol érdemes keresnem ilyesmit?
ha ez a fajta jó akkor szerelvénybolt
Szilikonzsír*:*Jonati Kft. - Szerelvény webáruház, Víz, gáz, fûtés
de tudok Neked adni, õk is tölünk veszik
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. szeptember 08. - 23:25
Írta 2011. augusztus 08. - 21:37
nalam volt hasonlo szervizeles utan, akkor az okosok azt mondtak, hogy valszeg csak a meneten levo olajat nyomja ki - igazuk lett, mert abbahagyta egy heten belul.
Kösz a tippet, várok még egy pár napot mielõtt újra szétszedem...Gyanús egyébként, hogy valami olyasmi lesz, amit te említettél, mert a légkamra nyomása nem változott számottevõen...
Írta 2011. augusztus 08. - 09:53
nna. olyat csinál az rp23, hogy nemcsak a bemozgásnál, hanem mikor kifelé indul, akkor is nyekken, nyiszorog, agybatúr, és feszültséget kelt. kenõanyag hiánya lehet az ok? mert a becsúszó száraz.. szétszedve nem volt, zsírúj vázban jött. meg ami aggaszt, a légkamrát kézzel el tudom tekerni kb 15°ot. van esetleg tipp?
Pont emiatt írtam én is nemrég. Azt kaptam választnak, hogy semmi baja nincsen, csak ez ilyen betegsége, valami lemezeket kell buzerálni a PUSH szerint. A keenés meg annyi, hogy széttekered (Leresztve!) taknyolsz bele olajat, fluidot. és összetekered. Kb 5 perces munka (sincs). Csak a becsúszóban lévõ dolgokat ne buzeráld. Vinszont a nyifogást nem oldja meg, de amugy semmi baja nincs. Nekem is vonyít az rp2, fõleg ha felmelegszik.
Írta 2011. augusztus 08. - 08:27
Sziasztok!
Van egy Fox Triad típusú tagom. Karbantartás céljából szétszedtem, megkentem a légkamrát, és a gyûrûket egy kis olajjal a szokásos módon. Egy nappal a mûtét után ahol a ház és a tag felsõ részét össze kell csavarni, megjelent egy kis olaj folt. Na most arra tippelek, hogy megsérült, vagy elért a menetes rész fölött lévõ O-gyûrû. A mellékelt ábrán "shaft eyelet O-ring" néven hivatkoznak rá. Szóval ennek az O-gyûrûnek a méretére lennék kíváncsi, hátha más is cserélt már ilyesmit....
Air Sleeve Maintenance
A segítséget elõre is köszönöm!
nalam volt hasonlo szervizeles utan, akkor az okosok azt mondtak, hogy valszeg csak a meneten levo olajat nyomja ki - igazuk lett, mert abbahagyta egy heten belul.
Írta 2011. augusztus 07. - 14:40
Írta 2011. augusztus 06. - 21:27
Van egy Fox Triad típusú tagom. Karbantartás céljából szétszedtem, megkentem a légkamrát, és a gyûrûket egy kis olajjal a szokásos módon. Egy nappal a mûtét után ahol a ház és a tag felsõ részét össze kell csavarni, megjelent egy kis olaj folt. Na most arra tippelek, hogy megsérült, vagy elért a menetes rész fölött lévõ O-gyûrû. A mellékelt ábrán "shaft eyelet O-ring" néven hivatkoznak rá. Szóval ennek az O-gyûrûnek a méretére lennék kíváncsi, hátha más is cserélt már ilyesmit....
Air Sleeve Maintenance
A segítséget elõre is köszönöm!
Írta 2011. augusztus 02. - 16:37
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2011. augusztus 01. - 15:44
A foxracingshox.com alapján szerintem lehet. Csak az akkor ezek szerint egy max 2007-es Float.
Ahogy a weboldalon nézem, 2007-ben volt ilyen verzió. 2008-tól a szelep már más szögben áll. :: FOX Racing Shox 2007 Shocks ::
(2006-ban meg még csak RP3 és R verziók voltak.)