Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
köszi az info-kat, de minden váz-tag vásárlás lefújva :(

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
ha nem lenne neki, akkor hová menne az olaj, amikor a becsúszó benyomul a tagba? :)
emiatt minden tagban kell legyen túlfolyó, csak a méretük a nem mindegy, meg hogy kívül van vagy belül.

R-tõl nem kell azért parázni, mert mint málna is példázta, sokat bír. normális használattól semmi baja nem lesz. sõt még az abnormálist is bírja egy darabig.
de ha ezt veszed, akkor a pogózás problémája nem lesz megoldott. mivel nincs benne se platform, se lock, annyira érzékeny tag, hogy nagyon fog pogózni. nemtom ez mennyire zavarna.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

a kis vanillában is van túlfolyó, csak belül és nagyon pici - könnyebben elfolyhat az olaj, ha már nem tud hová tágulni.

nem úgy volt hogy az R-nek nincs túlfolyója? mert voltak róla viták és kierült hogy nincs neki. csak nagyon rég volt. vagy tévedek? mert én meg nem akarom hogy megvegyem aztán szétrobbanjon,elmennyen az olaj vagy tökremennyen a csillapítás..

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
ok. kösiz. csak azért gondoltam mert mindenhol 200-as tagokat látok eladót. de akkor inkább keresek 190.-eset.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
belül nyomás van, tehát nem az a gond, hogy hogy jut ki a levegõ, hanem hogy hogy jut be.. erre nagszerû találmány a szelep, melyet utólag lehet szerelgetni, de a gányolás nem jó, vegyen inkább mindenki rendes tagot.. semmeringben nem volt semmi baja a vanilla rnek sok nap dh után (kölcsönzõs bicaj és szezon vége, el lehet képzelni mennyit mentek vele..)

190 vs 200
értelmetlen 200asat rakni, mert a 190es is ugyan annyit mozog, tehát arra lesz jó, hogy magasabb lesz a közepe, rossz lesz a fejcsõszög, magyarul használhatatlan...

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

Elolvastam a metel r service manual-ját, szerintük nem szabad szétszedni és olajat cserélni és még halált is okozhat a szétszedése:) .

hogy rakod össze ha szétszedted? van vákuumkamrád vagy esetleg kiszívod belõle a levegõt a porszívóval?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
jani? nekem is ugyan ez a setup, csak én ("scamp"-pike) de én durvulósabb taggal akarom. akkor vagy vanilla r, vagy ha lesz rx. ezeket tényleg 20ért osztogatják? hallottam olyan esetekrõl hogy vanilla r-ben egyszerûen felrobbant(?) a csillapítás (?) vagy valami ilyesmi :)

másik kérdés: azt írják a hogy a javasolt rugóstag hossz 190mm. 200-as akkor még belefér?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Elolvastam a metel r service manual-ját, szerintük nem szabad szétszedni és olajat cserélni és még halált is okozhat a szétszedése:) .

RS MC 3,1-en nem gondolkodtál ? elég rendesen belassítható - floodgaate tekerentyû- ....én most veszek a dawg-ba, ha addig ráér, majd beszámolok...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én is rugóstag vásárláson gondolkozom, egy 4 forgáspontos fsr vázba (magellan scutum) kellene, elöl egy rugós pike van. A Radium rl, a RS Sid és a RS bar 2,1 között gondolkozom. Az biztos, hogy a két RS érzékenyebb, mint a Radium, de attól félek, hogy nagyon pogozni fog velük a gép hátulja. Nem tudja valaki, hogy a siden meg a radiumon fokozatmentesen lehet-e állítani a lockoutot (kompresszió csilit lehet-e állítani rajtuk). A radium mellett az szól, hogy jók hozzá a gyári távtartók meg a tesztben jókat írtak róla. Most egy metel r van a gépben, de túl érzéketlen, nem lehet vele csinálni valamit, hogy érzékenyebb legyen (olajcsere, tömítés csere vagy kiveszem a platform plus-t, ha lehet)?

Ha nem a gyári taggal használom vázat, de azonos szemtávúval akkor nem veszik el a gari, igaz?

A sebesség mindent megold.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
tigger: és te még mindíg itthon vásárolsz? ;) ugye hogy nem ...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

amúgy a túlfolyó lényegében, mire is jó? (oda vándorol az olaj, de ez mé' jó(bb)?)
mondjuk akár R vs. RC kérdésben

meg még az, hogy sokkal több helye van az olajnak tágulni, mert nagyobb térfogatú levegõt nyomhat össze, ami a túlfolyó másik kamrájában van.

ja és mivel ehhez a levegõhöz / nitróhoz kívülrõl hozzá lehet férni, rögtön állítható is a nyomása - ezáltal a karakterisztika is.

a kis vanillában is van túlfolyó, csak belül és nagyon pici - könnyebben elfolyhat az olaj, ha már nem tud hová tágulni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

amúgy a túlfolyó lényegében, mire is jó? (oda vándorol az olaj, de ez mé' jó(bb)?)

elméleti elõny: az olaj ide-oda áramlásából (surlódás) keletkezõ hõ több olajban kisebb mértéket ölt, kevesebb az eldurranásnak az esélye.
aztán biztos van még, de ez kézenfekvõ.

arrol a vanrol van valakinek tapasztalalta?

hogyne volna: mindekinek, akinek van vanilla rx-e. ugyanis fogják, és szépen átnevezik az eddig oemként adott rx-et, r-nek, és tessék.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

jövõre lesz túlfolyós van r. gondolom csak olcsóbb lesz mint a dhx

arrol a vanrol van valakinek tapasztalalta?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
metelt ne. azért írtam anno "jókat" róla, mert miután mindent kicseréltem benne és eltöltöttem a szerelésére 4-5 órát, utána már télleg jó lett.
de gyári állapotút ne vegyél, még 25-öt sem ér mert nem mozog.

ha nem lesznek hosszú déházások vele (külföldi 5-10 perces pályák), akkor a vanilla R ajánlom, mert nagyon finom a mozgása, de ha tudnál RC-t szerezni az lenne a legjobb.

swinger nem rossz, nem olyan finom, mint a vanilla, de mindent kibír, megbízható.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
fr-re kéne scamp colt vázba. http://www.bikediszk...mp2006/Colt.jpg

olvastam régi bikemagokat és a manitou metel rp-rõl írtak jókat. apróba most van is 25-ért. és úgy néz ki most decembeerbe tudom venni a tagot is.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

én ezt a kettõt találtam jó árba. itt mind a kettõ 50ezer forint. melyiket érdemesebb megvenni? esetleg más?

milyen vázba lesz, milyen célra pontosan?
najó azt sejtem, hogy nem mászáshoz :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

következõ kérdés: lesz jövõ márciusban xyz tag és mennyiért az apróban ... :)

jövõre lesz túlfolyós van r. gondolom csak olcsóbb lesz mint a dhx

és jövõ novemberre meg is jön a széllítmány a faktorba .....talán :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
oké, hogy álmodozik az ember, de ENNYIRE elõre tervezni teljesen felesleges, csak soha nem hiszi el senki.
fõleg, hogy egy egész uj modellév van közben....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.