Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
hi!
kihasználom a névtelen netet h feltegyem az összes bugyuta kérdésemet:
mi a különbség a rugóstag és a teleszkóp között?

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
nem nagyon lesz gyorsabb, ez egy inkább xc-re való mozgású tag (bármit is mondanak), ilyennek kell lennie (állítólag)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

teljesen ki kell nyitni a "húzást" (a piros csavart, nemtom magyarul elnevezni sry) hogy elég gyorsan ugorjon vissza a hátulja.

Nekem RP2 van, én is így használom.

Menyire fog a tag még kultiválódni ami a gyorsaságot illeti?

Nem vettem észre különbséget a kezdeti és a mostani mozgása között.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Megkaptam az új RP3 -em. Beleraktam és bebizonyosodott az elvárásom, hogy teljesen ki kell nyitni a "húzást" (a piros csavart, nemtom magyarul elnevezni sry) hogy elég gyorsan ugorjon vissza a hátulja. Miután megtaláltam a lejpbb beálitást és egy nagyobb tura után leteszteltem, valamenyivel gyorsab lett, de csak a felsö 25-30% SAG ban.

Kérdésem:

Menyire fog a tag még kultiválódni ami a gyorsaságot illeti? Tudom Több 100km kell bele, de édekelne mi vár majd rám. (remélem meggyorsul egy picit)

Milyen szakaszokon/terepen lehet észrevenni a túl lasú/rosz float beálitást?

Thx

-=fekete holló=-

-=fekete holló=-

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
annyi még hogy kézzel nem tudtam már csavarni a gyûrüt azt hagytam is. de a kék felsõ részénél kicsit imbusszal rásegítettem mert nem nagyon ment, remélem nem ártottam neki ezzel kis impuszfejû rész volt oda dugta be és ugy csavartam.
Honlapom -> www.pepemovies.hu

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
úgy, hogy fogod a rugót és tekered a menetes résznél lévõ gyûrûvel együtt.
ha kézzel nem tudod akkor vagy berohadt, vagy már eleve nagyon elõ van feszítve.

pro pedal: a kisebbik kék tekerõt csavarod be kézzel és igen a + irány "hatékonyítja" a pro pedalt.

max nyomás: rá van írva a tartályra kicsi betûvel 75 Psi - asszem 150-ig?

-=fekete holló=-

-=fekete holló=-

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
újra itt, köszy a választ de azt hogy érted hogy csavarjak rá a rugóra? arra gondolsz hogy a rugó (rugóstag ) alsó részén lévõ kis gyûrüt csavarjam meg? mivel? mert szerintem kézzel nem lehet :D, a másik hogy ugye a pro pedalt ugy kell állítani hogy imbusz beledugok a pro pedal felöli részhez és elcsavarom, + irány akkor pro pedal hatékonyabb és - irány akkor meg pro pedal enyhébb igaz?
bocsi a hülye kérdéseimért, kezdõ vok :D

ui: nem tudjátok hogy mennyi a maximális levegõ amit bele lehet fújni a DHX 5.0 ba? mert nem sok infót találtam kösy
Honlapom -> www.pepemovies.hu

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
a feltöltés nem olyan egyszerû.
leírni szinte lehetetlen hogy kell, de rá kell jönni hogy lehet teljesen légmentesen feltölteni.
ráadásul ez a superdelux asszem nem külsõ túlfolyós, mert az a pro volt, így viszont a túlfolyót nem tudod újratölteni nitroval vagy levegõvel, szóval sztem ne állj neki

olaj egyébként tagba mehet sokkal jobb is, Castrol pl, 5-7,5, ahogy érezted korábban, hogy milyen volt a mozgása.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
Sziasztok!

Nekem egy RS Super Deeluxe rtagom van, és szeeretném szétszedni, olajatcserélni benne.
Eddig még nem szervizeltem rugóstagot. Ez a mûvelet is olyan egyszerû, mint az elsõ telóknál, van valami rákfenéje, mire kell figyelnem? Szétszedem, feltöltöm olajjal, összerakom és kész???
Ja, és milyen olajat javasoltok. Nekem van 7,5-ös Motorexem, gondolom az megfelel.

köszi elõre is

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az 5th akkor is lassú
nagyon el kell találni a megfelelõ erõsségû rugót, meg nagyon nemmindegy milyen vázban van.
egy fox dhx 5.0-val nicsenek ilyen gondok. beszereled és örülsz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
naaa sznobikák...a 5th egy dh tag, csak kell egy igen türelmes mûvész jelentõs technikai háttérrel ahhoz,hogy jól beállítsa.
nekem nem sikerült.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

elvileg DH tagnak kellene lennie,
De ezekszerint mégsem az?!

:D elvileg egy 230-as Swinger Coil is az, meg egy ugyanilyen hosszú Metel, oszt mégsem

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

az 5th element az olyan... lassú :)
nekem bejött anno, de nem dh biciklibe való.
olyan vázba kell, ahol cél az, hogy ha esetleg egyenesen (netán felfelé) kell tekerni, akkor ne pogózzon.

De 222 es és tólfolyós, és minden állítható rajta, elvileg DH tagnak kellene lennie,
De ezekszerint mégsem az?!
Ez a metel is egy akkora FOS

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az 5th element az olyan... lassú :)
nekem bejött anno, de nem dh biciklibe való.
olyan vázba kell, ahol cél az, hogy ha esetleg egyenesen (netán felfelé) kell tekerni, akkor ne pogózzon.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
a 5th jobb, de nem sokkal. dhx meg sokkal.a roco meg sokkalsokkal:)

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
Heló!

kinek mi a véleménye az 5th element rugóstagokról, érdemes lecserélni rá a metelt a Vega Fr -om ban, vagy inkább spóroljak egy DHX re?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Fújni akartam egy kis levegõt float rp2 tagba, úgy vettem észre eresztett egy kicsit aból amit eredetileg belefújtam. Mikor rátekertem a pumpát, valami olaj folyt ki a pumpán keresztül, és nem tudok levegõt ráfújni. Mi történhetett vele? Lehet hogy a hideg miatt van?

Megoldva!
A pumpa volt a ludas, bár azt nem értem hogy került bele olaj. :chin:

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Swinger 6 wy-emen...épp rugót cseréltem...

Befele kellet volna tekerni:wykrzykni nem kifele.

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Fújni akartam egy kis levegõt float rp2 tagba, úgy vettem észre eresztett egy kicsit aból amit eredetileg belefújtam. Mikor rátekertem a pumpát, valami olaj folyt ki a pumpán keresztül, és nem tudok levegõt ráfújni. Mi történhetett vele? Lehet hogy a hideg miatt van?

Picasa _Alex_

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Hát igen. Beküldeni nekem kerülni fog aznélkül, hogy csináljanak is rajta valamit. A lapierre szerviz minimum 3 hetet igért. Szoval beküldés + javitás. Lehet olcsob volna egy új Float R. Vagy inkáb RP3 ? A Giant Trance ba sem lehetett külömbséget tenni a tagok között és megtenne a Float R is ( a VPP miatt?)