Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

akciósak voltak akkor a foxik(lehet most is, nem tudom)

azért mozgásban érezni a differenciát a levegõs és a rugós dhx között.

csak el kell dönteni, hogy a súly, vagy a mozgás a lényeg.

ezt nem vitatom Thez, csak felhasználs sem mindegy....egy 5"-t mozgó tekerõs "kona" váznál (mert az merida am is ugye) sokkal kevesebb elõnye lesz a plusz fél kilónak meg a hiperaktívitásnak mint a használható PP-nek és a kisebb súlynak mászásnál

egyébként aktuál árak

DHX 5 Air 99900
RP 23 79900
sima dhx vszinû nincs raktáron azt nem jeleníti meg a faktor webshop
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

f adam

f adam

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Ilyen magas kategóriában már nem éreznéd azt a minimális különbséget (ha egyáltalán van) a levegõs és a rugós közt, viszont a fél kiló súlykülönbséget sokkal inkább. (Szerintem)
Árak:
Dhx 5 - 90e Ft
Dhx air 5 - 115e Ft
Float Rp23 - 90e Ft

Ui.: Egyiket sem próbáltam, mások véleménye alapján írtam ezt.

Értem! Teljesen jogosnak tûnik a felvetésed.
Ebben az esetben egy pötty az Air 5.0 mellé :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
akciósak voltak akkor a foxik(lehet most is, nem tudom)

azért mozgásban érezni a differenciát a levegõs és a rugós dhx között.

csak el kell dönteni, hogy a súly, vagy a mozgás a lényeg.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
a rugós valóban q.nehézés valamint annak a 15 "kattintos" pp tekerõje qrva macerás, másrészt -bár tény ezt csak nyomogattam, és ugye az alapján nem itélünk- érzésem szerint messze nem "lokolja" annyira a tagot mint a dhx air pp-je. harmadrészt ehhez a vázhoz meg rugóúthjoz és felhasnáláshoz az már tényleg felesleges.

érdekes én nyár elején vettem akkor egy árban volt a dhx air meg az rp23
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

Ki fogom próbálni az RP23-at.
De asszem inkább a DHX felé húz a szívem. És akkor itt felmerül a kérdés, hogy levegõs, vagy acélrugós? Nekem az acél szimpatikusabb. Ezt már gondolom milliószor kiveséztétek, de azért röviden mégiscsak leírhatnátok a véleményeteket. Fõleg, ha próbálta valaki mindkettõt.

Ilyen magas kategóriában már nem éreznéd azt a minimális különbséget (ha egyáltalán van) a levegõs és a rugós közt, viszont a fél kiló súlykülönbséget sokkal inkább. (Szerintem)
Árak:
Dhx 5 - 90e Ft
Dhx air 5 - 115e Ft
Float Rp23 - 90e Ft

Ui.: Egyiket sem próbáltam, mások véleménye alapján írtam ezt.

f adam

f adam

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

rp23-at nem próbáltam, rp3-am van annak nem ér semmit a pro-pedálja, gyakorlatilag nincs igazán érezhetõ különbség a 3 állása között.viszont a dhx-air-é tökéletes /08-as aminek a 2 állású PP kapcsolója van) na most lehet az rp23-on javítottak nem tudom. árban viszont ugyanannyi a rp23 meg a dhx air, és ez a váz nem az a kategória ahol az a 100 gramm különbség a súlyban érezhetõ lenne a 2 tag között. de ha tudsz próbálj ki egy rp23-at én is kiváncsi lennék

Ki fogom próbálni az RP23-at.
De asszem inkább a DHX felé húz a szívem. És akkor itt felmerül a kérdés, hogy levegõs, vagy acélrugós? Nekem az acél szimpatikusabb. Ezt már gondolom milliószor kiveséztétek, de azért röviden mégiscsak leírhatnátok a véleményeteket. Fõleg, ha próbálta valaki mindkettõt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem rp23 van, és van érezhetõ különbség.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én is valami olyanra gondoltam, amit kapni is lehet kishazánkban.
A DHX 5.0 vagy DHX Air 5.0 nekem is szimpatikus, mert sok jót hallottam róluk, de nem lenne túlzás egy picit ebbe a vázba és felhasználási területre?
Ami még szóba jöhetne az a '08 Float RP23...

rp23-at nem próbáltam, rp3-am van annak nem ér semmit a pro-pedálja, gyakorlatilag nincs igazán érezhetõ különbség a 3 állása között.viszont a dhx-air-é tökéletes /08-as aminek a 2 állású PP kapcsolója van) na most lehet az rp23-on javítottak nem tudom. árban viszont ugyanannyi a rp23 meg a dhx air, és ez a váz nem az a kategória ahol az a 100 gramm különbség a súlyban érezhetõ lenne a 2 tag között. de ha tudsz próbálj ki egy rp23-at én is kiváncsi lennék

f adam

f adam

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

és olyat hol lehet kapni ? nem nagyon ismerek olyan speci tulajt aki szivesen kibontaná a stumpijából...:)

én amúgy egy hasonló jellegû vázban (kona dawg) végig próbálgattam pár tagot, és a 08-as DHX Air volt a legjobb. propedalla kiválóan kiküszöböli a felesleges mozgást, lejtõzve nyitott állásban pedig ...:):) ilyen

Én is valami olyanra gondoltam, amit kapni is lehet kishazánkban.
A DHX 5.0 vagy DHX Air 5.0 nekem is szimpatikus, mert sok jót hallottam róluk, de nem lenne túlzás egy picit ebbe a vázba és felhasználási területre?
Ami még szóba jöhetne az a '08 Float RP23...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

fox triad

és olyat hol lehet kapni ? nem nagyon ismerek olyan speci tulajt aki szivesen kibontaná a stumpijából...:)

én amúgy egy hasonló jellegû vázban (kona dawg) végig próbálgattam pár tagot, és a 08-as DHX Air volt a legjobb. propedalla kiválóan kiküszöböli a felesleges mozgást, lejtõzve nyitott állásban pedig ...:):) ilyen

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Sziasztok!

A következõ kérdésem van hozzátok:
Milyen rugóstagot ajánlanátok a Merida AM800 vázamba (7,5x2,0" méretû)?
A felhasználási terület AM, felfelé is megyek vele (nem teljesítményorientáltan) lefelé viszont szeretem ereszteni mindenen keresztül :) A cél az érzékeny mozgás lenne. Elöl egy RS Tora 318 U-turn teljesít. Én pedig légsúlyú vagyok 55kg, ha ez számít valamit...

Köszi!

fox triad

f adam

f adam

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok!

A következõ kérdésem van hozzátok:
Milyen rugóstagot ajánlanátok a Merida AM800 vázamba (7,5x2,0" méretû)?
A felhasználási terület AM, felfelé is megyek vele (nem teljesítményorientáltan) lefelé viszont szeretem ereszteni mindenen keresztül :) A cél az érzékeny mozgás lenne. Elöl egy RS Tora 318 U-turn teljesít. Én pedig légsúlyú vagyok 55kg, ha ez számít valamit...

Köszi!

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
X fusion tagokról mi a vélemény, használható szerkezetek?

nézegetem ezt a vázat:
http://piacter.bikem...t=108207&cat=15

aztán gondoltam informálódnék elõtte a nagyobb tudású kollegáktól, sokat segítenétek némi infóval!
Köszi!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
http://www.mtbr.com/...ct_125194.shtml

angol tudás szükségeltetik.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Ezekrõl a roco tagokról hol találok valami tesztet vagy ilyesmit?
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

:) a bighit 3-at ajánlani tudom csak.

Akár fr, akár dh, tökmind1, szépen mozog, és jó geo, jó tag.

Volt ilyenem, és azóta sajnálom hogy eladtam :)

És véleményed szerint ez jobb mint a vega DH?
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:) a bighit 3-at ajánlani tudom csak.

Akár fr, akár dh, tökmind1, szépen mozog, és jó geo, jó tag.

Volt ilyenem, és azóta sajnálom hogy eladtam :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
én meg egy SX trail-t ;)

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
1 próbát végülis megérne ^^, Budapesten laksz? Mert kb nekem csak ott lenne elképzelhetõ :D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
egy demot fel tudok ajánlani :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/