Jelentkezz be Regisztrálj
Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Írta 2008. január 11. - 19:46
DT Swiss
Customer Support Germany
Hegnerweg 17
D - 71101 Schönaich
Phone +49 7031 410 18 56
Fax +49 7031 410 18 57
e-mail: service.de@dtswiss.com
Írta 2008. január 11. - 19:29
52mm kellene lennie és 10 bárnál kb.38mm 15 bárnál pedig 43-44mm mérek.
mielött beküldeném valahova (nincs garanciám, számla nélküli 2007-es Lapierre), talán másikat vennék. Ami árban nagyon megfelel az egy Fox Foat R Pro Pedal lenne, ami a Cannondale Prophete meg Rush modelra van tervezve.
http://cgi.ebay.de/F...1QQcmdZViewItem
Kérdésem: Nagyon megvátozna tulajdonsága a Fox taggal? Ugye az aktuális Lapierre tag (95% DT Swiss) is speziálisan az X-Controllra van tervezve(VPP tehnika).
Vagy inkáb valami más? Megnézetni a Lapierre tagot?
Köszi.
Írta 2008. január 10. - 14:10
ott széd szedtük,és rájöttünk a logikára....
ez a kis csavarka eltört...szétszedtük a tagot amennyire lehetett,és a letört darabkát is sikerült kibányászni....
most itt van nálam a kettétört csavar...de mitõl törhetett el?mert amikor kiszedtem még rugócserénél,nem fejtettem ki rá akkora erõt,hogy kitörtjön.
van valakinek tippe,hogy mi lehetett,vagy esetleg robbbantott ábrája a tagról,vagy tud Pécsett esztergályost?
elõre is thx,akár priviben is lehet zavarni!
Írta 2008. január 08. - 22:16
Írta 2008. január 07. - 11:36
A DHX kontra DHX Air projectem megdõlni látszik sajnos, mert tegnap este bicajtakarítás közben feltûnt, hogy nagy valószínûséggel nem fog elférni sehogysem egy túlfolyótartályos tag.
A képeken látszik, hogy miért. Az Ario légkamrájának átmérõje 48,4mm és olyan hülye szögben áll, hogy sztem se elé, se mögé nem férne el a túlfolyó...
http://pix.bikemag.h...0&ppuser=186724
A DHX vagy DHX Air 5.0 befoglaló méreteire lenne szükségem. Ha tudtok segítsetek!
Köszönöm!
nemtom sztem ránézésre belefér, ha a bringa hátulja felé áll és felül van a túlfolyó.
Írta 2008. január 07. - 11:35
hello
tudom nem ez a megfelelõ topic de ha nem nagy baj felteszem ide a kis kérdésem.
van egy big hitem és a hátsó rugóstag fox dhx5.0 nos ugye erre lehet levegõt fújni és ott a pro pedal. ha levegõt fújok bele akkor keményebb lesz a rugzása mert kicsit puhának érzem és rugót nem akarok bele venni mert az jó csak néha kéne keményebbre, mi lenne egy 90kg emberkének az optimális levegõ bár??? és a pro pedal egy big hit kialakítású vázban mennyire lehet kihasználni ezt ugy értem hogy ugye el lehet csavarni - és + felé gondolon ha - felé csavarom akkor a tekerésnél rugózik nagyon és ha + felé akkor pro pedal bekapcsol fokozatosan és tekerésnél nem rugózik de nekem plusznál is rugózik gondolon teljesen nem lehet elérni hogy ne rugózzon ugye?
kösy a válaszokat minden jót
fújd bele a megengedett maximális nyomást és próbáld ki + csavarj rá a rugóra 3 kört.
propedál pont jó a bighitbe, mert csökkenti a pogózását, ha rácsavarod. kell is bele nagyon sztem
Írta 2008. január 06. - 19:44
Valaki nem tud Rockshox Monarch 4.2 vagy Ario 2.2 es tesztekrõl ?
Mennyire jó rugós tagok?
Írta 2008. január 06. - 13:34
tényleg neccesnek látszik. vegyél kona vázat abba elfér..
Már nézem õket
Vagy marad az RP23, jobb híjján...
Írta 2008. január 06. - 13:16
tényleg neccesnek látszik. vegyél kona vázat abba elfér..A DHX kontra DHX Air projectem megdõlni látszik sajnos, mert tegnap este bicajtakarítás közben feltûnt, hogy nagy valószínûséggel nem fog elférni sehogysem egy túlfolyótartályos tag.
A képeken látszik, hogy miért. Az Ario légkamrájának átmérõje 48,4mm és olyan hülye szögben áll, hogy sztem se elé, se mögé nem férne el a túlfolyó...
A DHX vagy DHX Air 5.0 befoglaló méreteire lenne szükségem. Ha tudtok segítsetek!
Köszönöm!
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. január 06. - 12:42
tudom nem ez a megfelelõ topic de ha nem nagy baj felteszem ide a kis kérdésem.
van egy big hitem és a hátsó rugóstag fox dhx5.0 nos ugye erre lehet levegõt fújni és ott a pro pedal. ha levegõt fújok bele akkor keményebb lesz a rugzása mert kicsit puhának érzem és rugót nem akarok bele venni mert az jó csak néha kéne keményebbre, mi lenne egy 90kg emberkének az optimális levegõ bár??? és a pro pedal egy big hit kialakítású vázban mennyire lehet kihasználni ezt ugy értem hogy ugye el lehet csavarni - és + felé gondolon ha - felé csavarom akkor a tekerésnél rugózik nagyon és ha + felé akkor pro pedal bekapcsol fokozatosan és tekerésnél nem rugózik de nekem plusznál is rugózik gondolon teljesen nem lehet elérni hogy ne rugózzon ugye?
kösy a válaszokat minden jót
Írta 2008. január 06. - 11:41
Köszönöm!
Írta 2008. január 05. - 20:26
Írta 2008. január 01. - 17:17
Boldog Újévet minden fórumozónak.
Írta 2007. december 29. - 16:28
össze lenne rakva a kona még ki is próbálhatnád a dhx-air-t , kb hasonló lehet a meridában is
Köszi a felajánlást, nem is gondoltam, hogy ilyen jó arcok ezek a fórumlakók
Írta 2007. december 29. - 16:10
össze lenne rakva a kona még ki is próbálhatnád a dhx-air-t , kb hasonló lehet a meridában isKöszi , de inkább maradnék a Rókánál. A Marzo rugóstagjai nekem olyan misztikusak még csak nem is láttam olyat sose nemhogy kézbevettem vagy próbáltam volna. Csak itt olvastam róluk. Foxot azért már láttam meg próbáltam is egyet kettõt, ugy nagyjából képbe vagyok velük, csak pont ezekkel nem amirõl kérdeztem...
De ez most változik
Írta 2007. december 29. - 15:58
egy tst-s levegõs roco sem lenne rossz neked. vagy rugós... nekem pont van egy de az hiperaktív lenne.
szerintem a roco olcsóbb is lenne. ezeknél az áraknál biztos....
Köszi , de inkább maradnék a Rókánál. A Marzo rugóstagjai nekem olyan misztikusak még csak nem is láttam olyat sose nemhogy kézbevettem vagy próbáltam volna. Csak itt olvastam róluk. Foxot azért már láttam meg próbáltam is egyet kettõt, ugy nagyjából képbe vagyok velük, csak pont ezekkel nem amirõl kérdeztem...
De ez most változik
Írta 2007. december 29. - 15:46
ezt nem vitatom Thez, csak felhasználs sem mindegy....egy 5"-t mozgó tekerõs "kona" váznál (mert az merida am is ugye) sokkal kevesebb elõnye lesz a plusz fél kilónak meg a hiperaktívitásnak mint a használható PP-nek és a kisebb súlynak mászásnál
egyébként aktuál árak
DHX 5 Air 99900
RP 23 79900
sima dhx vszinû nincs raktáron azt nem jeleníti meg a faktor webshop
Az arányok végett írtam listaárakat.
Írta 2007. december 29. - 15:46
nem is próbáltam. csak elsõtelón
Írta 2007. december 29. - 15:43
rocsi a rugósod tst-s ? -vagy próbáltál már olyat ? -egy tst-s levegõs roco sem lenne rossz neked. vagy rugós... nekem pont van egy de az hiperaktív lenne.
ha igen cl állásban mennyire "lockolja" a tagot ?
Írta 2007. december 29. - 15:34