Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Edzésmódszerek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
868 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
és hopp, ma 400-al többet futottam ugyanannyi idõ alatt, mint eddig, pedig direkt regeneráló futást akartam beütemezni...de érdekesmód nem fáradtam el..lehet fejlõdöképes vagyok?:D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

kép
Õt kell kérdezned :)

oké, vettem... :D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Feltöltött kép
Õt kell kérdezned :)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Nna, nekem is meggyûlt ma a bajom a futással. Reggel suli elõtt tekertem 50km-t, kevés alvás miatt magas pulzussal, de eléggé lájtosan (142 átlagpulzus). Suli után pedig elmentem futni, végeredményben 9,55km-t futottam átlagban 5:22-es kilikkel, de az elsõ 3-4km-en eléggé húzódott a jobb lábfejem...utána meg simán magától elmúlt. Ez mitõl lehet?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Vagy a Spuriban is megmondják Neki. Csak idõpontot kell kérni, gondolom. Nekem sem ártana, de szerintem én benevezek a két biciklivel egy bg fitre.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Pesten a margitszigeten szokott lenni a Nike futóklub, vagy mianyavaja, ott az összes cipõjüket kipróbálhatod, futhatsz bennük, szakértõ nézi meg a lábad hogy milyen cipõ lenne a jó...stb

Futó blog itt szoktak írni róla

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kösz a tippeket - vasárnapra kutyabajom volt, simán tudtam futni a szokásost, ma meg 3 perccel jobbat úsztam az átlagosnál...viszont kell vennem egy jó futócipõt. van valami bevált helye annak, aki szokott futni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem elsõnek, ha vitatkozni akarunk errõl, olvassátok el a cikket, nincs kedvem nekem lefordítani :) - és benne vannak a válaszok a felvetéseidre.

Nyertél, elolvasom. :)

A sebesség mindent megold.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Crossfit or no fit!

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szerintem elsõnek, ha vitatkozni akarunk errõl, olvassátok el a cikket, nincs kedvem nekem lefordítani :) - és benne vannak a válaszok a felvetéseidre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jelen beszélgetés tárgyát tekintve az LSD (long slow distance) fontosságát hangsúlyozó edzésmódszereket. Lényegében ez kb az egyedüli, amivel itthon találkozol, legyen az Olisuli, vagy egyetemi rekreációs oktatás, annak ellenére, hogy az egyetemi könyvtárakban már megtalálható az irodalma az "új" kutatásoknak. Érdekes módon itthon a testépítõk fedezték fel leginkább az eredményesebb módszereket.

Bár az élsportot nem követem, de tudtommal pont, hogy nincs eredménye a kerékpársportban. Mármint, ha a hazait nézzük. Külföldön meg már túlléptek ezeken. Googlizz rá a Lance Armstrong és a crossfit szavakra :)

Nincs dopping, nincs eredmény. Ráadásul ha tényleg úgy súlyzózik, mint a képeken akkor megértem, hogy miért ilyen gyenge a hegyen. Cipelni azt a sok fölös súlyt.

Nem akarlak mindenáron meggyõzni, ha érdekel, kipróbálod. Pár éve még én is hasonlóan szkeptikusan fordultam egy barátomhoz, aki már eszerint edzett. Azóta sok szempontból szemléletet váltottam, azt hiszem... Nem azt mondom, hogy rossz, ha pulzusmérõ órával mész ki a szabadba, és figyeled, nehogy egy érték fölé másszon, mert "legalább" mozogsz, de lehet, hogy tudnál sokkal hatékonyabban is edzeni.

Hát nem tudom. Lehetne hatékonyabb edzésem az biztos, aerob túlsúlyban vagyok, de egy heti 4-5órás versenyterhelésre nehéz másképpen felkészülni.
Nálam arra kell figyelni, hogy nehogy egy érték alá menjen.
Kardiológus látta már azokat akik az LSD-t hanyagolják az alapozás alatt? Lehetnek meglepõ eredmények.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Nem mondtam, hogy nem lehetnek új módszerek, de furcsa pont Armstrongot elsõszámú példaként hozni..

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
11 éve nyerte azt a Tourt. Kicsit régen volt már...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Lance eléggé kettõs példa.. Szerintem õt nem szerencsés példaként hozni, több könyv is úgy említi, hogy õ a klasszikus módszerrel nyerte elsõ Tourjait.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Jelen beszélgetés tárgyát tekintve az LSD (long slow distance) fontosságát hangsúlyozó edzésmódszereket. Lényegében ez kb az egyedüli, amivel itthon találkozol, legyen az Olisuli, vagy egyetemi rekreációs oktatás, annak ellenére, hogy az egyetemi könyvtárakban már megtalálható az irodalma az "új" kutatásoknak. Érdekes módon itthon a testépítõk fedezték fel leginkább az eredményesebb módszereket.

Bár az élsportot nem követem, de tudtommal pont, hogy nincs eredménye a kerékpársportban. Mármint, ha a hazait nézzük. Külföldön meg már túlléptek ezeken. Googlizz rá a Lance Armstrong és a crossfit szavakra :)

Nem akarlak mindenáron meggyõzni, ha érdekel, kipróbálod. Pár éve még én is hasonlóan szkeptikusan fordultam egy barátomhoz, aki már eszerint edzett. Azóta sok szempontból szemléletet váltottam, azt hiszem... Nem azt mondom, hogy rossz, ha pulzusmérõ órával mész ki a szabadba, és figyeled, nehogy egy érték fölé másszon, mert "legalább" mozogsz, de lehet, hogy tudnál sokkal hatékonyabban is edzeni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nagyon sok kutatás/edzésmódszer, legyen akár régi vagy új, elveti ezt a "klasszikus" iskolát, ami szinte egyedüliként van jelen a bringások körében..
pl. fartlek ami egy korai felismerése volt a dolognak.

http://www.lonkilgor...bic_paradox.pdf - érdekes olvasnivaló lehet bárkinek... de különösen ajánlanám sok "edzõnek"...

Túlzottan nem érdekelnek ezek a más módszerek. Ennek van eredménye a kerékpárban. Plusz jelen van a profi fociban, jégkorongban, kézilabdában, kosárlabdában, sífutásban (ezekbõl a sportokból ismerek erõnléti edzõket).

Mit értesz pontosan a klasszikus iskola alatt?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Mert a sprinttel lenullázza az addigi állóképességi munkát, átkerül más zónába, rosszabb mintha megállna. Lehet külön sprint edzést csinálni, de állóképességi edzéssel értelmetlen kombinálni.

Nagyon sok kutatás/edzésmódszer, legyen akár régi vagy új, elveti ezt a "klasszikus" iskolát, ami szinte egyedüliként van jelen a bringások körében..
pl. fartlek ami egy korai felismerése volt a dolognak.

http://www.lonkilgor...bic_paradox.pdf - érdekes olvasnivaló lehet bárkinek... de különösen ajánlanám sok "edzõnek"...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Jani: ma is tanultam valami újat..:)

kela: hát az atlétikaedzõ egy állat és kirugat az egyetemrõl, ha nem jelenik meg az ember - ez heti 1. utálom a lyukasórát, a futópálya meg 2 perc sétára van, ez heti 2. emellé 2*2.5 km úszás a program még a hétköznapokra, nem egy nap a futással.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
bõven teljesíthetõ. én majdnem egy mázsa vagyok, de az 5 km 25 perc alatt megvan. Úgyhogy 1-2 hónapig , ha heti 2-3 szor el tudsz menni, akkor gyorsan fogod érezni a változást, csak ügyelj a rendszerességre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez miért szükséges?

Mert a sprinttel lenullázza az addigi állóképességi munkát, átkerül más zónába, rosszabb mintha megállna. Lehet külön sprint edzést csinálni, de állóképességi edzéssel értelmetlen kombinálni.