Jelentkezz be Regisztrálj
Edzésmódszerek
Írta 2010. szeptember 22. - 00:23
Írta 2010. szeptember 18. - 09:28
Írta 2010. szeptember 17. - 22:02
Õt kell kérdezned
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2010. szeptember 17. - 18:19
Írta 2010. szeptember 14. - 07:01
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2010. szeptember 14. - 00:26
Írta 2010. szeptember 10. - 14:33
Szerintem elsõnek, ha vitatkozni akarunk errõl, olvassátok el a cikket, nincs kedvem nekem lefordítani - és benne vannak a válaszok a felvetéseidre.
Nyertél, elolvasom.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. szeptember 10. - 13:42
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2010. szeptember 10. - 13:30
Írta 2010. szeptember 10. - 12:40
Jelen beszélgetés tárgyát tekintve az LSD (long slow distance) fontosságát hangsúlyozó edzésmódszereket. Lényegében ez kb az egyedüli, amivel itthon találkozol, legyen az Olisuli, vagy egyetemi rekreációs oktatás, annak ellenére, hogy az egyetemi könyvtárakban már megtalálható az irodalma az "új" kutatásoknak. Érdekes módon itthon a testépítõk fedezték fel leginkább az eredményesebb módszereket.
Bár az élsportot nem követem, de tudtommal pont, hogy nincs eredménye a kerékpársportban. Mármint, ha a hazait nézzük. Külföldön meg már túlléptek ezeken. Googlizz rá a Lance Armstrong és a crossfit szavakra
Nincs dopping, nincs eredmény. Ráadásul ha tényleg úgy súlyzózik, mint a képeken akkor megértem, hogy miért ilyen gyenge a hegyen. Cipelni azt a sok fölös súlyt.
Hát nem tudom. Lehetne hatékonyabb edzésem az biztos, aerob túlsúlyban vagyok, de egy heti 4-5órás versenyterhelésre nehéz másképpen felkészülni.Nem akarlak mindenáron meggyõzni, ha érdekel, kipróbálod. Pár éve még én is hasonlóan szkeptikusan fordultam egy barátomhoz, aki már eszerint edzett. Azóta sok szempontból szemléletet váltottam, azt hiszem... Nem azt mondom, hogy rossz, ha pulzusmérõ órával mész ki a szabadba, és figyeled, nehogy egy érték fölé másszon, mert "legalább" mozogsz, de lehet, hogy tudnál sokkal hatékonyabban is edzeni.
Nálam arra kell figyelni, hogy nehogy egy érték alá menjen.
Kardiológus látta már azokat akik az LSD-t hanyagolják az alapozás alatt? Lehetnek meglepõ eredmények.
Írta 2010. szeptember 10. - 12:22
Írta 2010. szeptember 10. - 12:14
Írta 2010. szeptember 10. - 12:06
Írta 2010. szeptember 10. - 12:01
Bár az élsportot nem követem, de tudtommal pont, hogy nincs eredménye a kerékpársportban. Mármint, ha a hazait nézzük. Külföldön meg már túlléptek ezeken. Googlizz rá a Lance Armstrong és a crossfit szavakra
Nem akarlak mindenáron meggyõzni, ha érdekel, kipróbálod. Pár éve még én is hasonlóan szkeptikusan fordultam egy barátomhoz, aki már eszerint edzett. Azóta sok szempontból szemléletet váltottam, azt hiszem... Nem azt mondom, hogy rossz, ha pulzusmérõ órával mész ki a szabadba, és figyeled, nehogy egy érték fölé másszon, mert "legalább" mozogsz, de lehet, hogy tudnál sokkal hatékonyabban is edzeni.
Írta 2010. szeptember 10. - 11:24
Nagyon sok kutatás/edzésmódszer, legyen akár régi vagy új, elveti ezt a "klasszikus" iskolát, ami szinte egyedüliként van jelen a bringások körében..
pl. fartlek ami egy korai felismerése volt a dolognak.
http://www.lonkilgor...bic_paradox.pdf - érdekes olvasnivaló lehet bárkinek... de különösen ajánlanám sok "edzõnek"...
Túlzottan nem érdekelnek ezek a más módszerek. Ennek van eredménye a kerékpárban. Plusz jelen van a profi fociban, jégkorongban, kézilabdában, kosárlabdában, sífutásban (ezekbõl a sportokból ismerek erõnléti edzõket).
Mit értesz pontosan a klasszikus iskola alatt?
Írta 2010. szeptember 10. - 10:43
Mert a sprinttel lenullázza az addigi állóképességi munkát, átkerül más zónába, rosszabb mintha megállna. Lehet külön sprint edzést csinálni, de állóképességi edzéssel értelmetlen kombinálni.
Nagyon sok kutatás/edzésmódszer, legyen akár régi vagy új, elveti ezt a "klasszikus" iskolát, ami szinte egyedüliként van jelen a bringások körében..
pl. fartlek ami egy korai felismerése volt a dolognak.
http://www.lonkilgor...bic_paradox.pdf - érdekes olvasnivaló lehet bárkinek... de különösen ajánlanám sok "edzõnek"...
Írta 2010. szeptember 10. - 00:28
kela: hát az atlétikaedzõ egy állat és kirugat az egyetemrõl, ha nem jelenik meg az ember - ez heti 1. utálom a lyukasórát, a futópálya meg 2 perc sétára van, ez heti 2. emellé 2*2.5 km úszás a program még a hétköznapokra, nem egy nap a futással.
Írta 2010. szeptember 10. - 00:18
Írta 2010. szeptember 10. - 00:18
Mert a sprinttel lenullázza az addigi állóképességi munkát, átkerül más zónába, rosszabb mintha megállna. Lehet külön sprint edzést csinálni, de állóképességi edzéssel értelmetlen kombinálni.Ez miért szükséges?