Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Edzésmódszerek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
868 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
az ilyen stepper gépek ("lépcsõzõ gép" a csúfneve) mennyire imitálják jól a valódi lépcsõzést, mennyire erõsítik, mozgatják meg azokat az izmokat, amik a valódi lépcsõzéshez kellenek?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Viszont szabályosabban lehet a gyakorlatot pl haspadon kivitelezni. Jó gyak még a lábemelés ülve is, az alsó hasizmot erõsíteni.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Rögzítetlen lábbal inkább a kívánt részt erõsíted. Rögzített lábbal combbal is húzol.

Az idei edzésmódszerem az, hogy nézegetem a szobámban görgõn álló országútimat :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Valaki mondja már meg a tutit: jó vagy nem jó rögzített lábbal felülést csinálni.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

. Szentem készíts húzódzkodót a csûrbe...

Bazz, még csûrt is építsek?:)
Tök jó érzés, mikor a reggelitõl kezd kitelni minden izmom :)
Sajnos az én órám csak átlag és max. pulzusokat tárol, igen egyszerû egy szerkezet.Viszont nem vesztek el az eddigi adatok, ami pozitív :)
Egy extra pihenõnapot beiktatok azt hiszem.

-=B.B.B.=-

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

még fiatal vagy... néhány év, és alacsonyabb lesz a nyugalmi pulzusod.

Igazából nincs vele semmi bajom... januárban még ilyen 75-78 volt... aztán edzettem rendesen, és megy ez lejjebb. Inkább arra írtam, hogy köztem, meg Jorus között azért van korkülönbség, és szerintem a ny.pulzusaink közti különbségnek többnek kéne lennie.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

... Kicsit Rocky-s de könnyen össze lehet állítani, have is azzal nyomja a telken....

sztállóne mellett van telked, vaz? :-)
ez ugrott be hirtelen

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Mármint én? :D

alap. meg olyan kisfiús;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mármint én? :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
még fiatal vagy... néhány év, és alacsonyabb lesz a nyugalmi pulzusod.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Barn: a döntött törzsû evezéstõl sehogysem lesz szélesebb a hátad, csak mélyebb. Szentem készíts húzódzkodót a csûrbe, vagy iesmi, pár szögvas, két rudacska, mehet rájuk bringa markolat, és annyi. Kicsit Rocky-s de könnyen össze lehet állítani, have is azzal nyomja a telken.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Nekem a nyugalmi pulzusom 58-60(ébredés után rögtön)... 58-as átlagpulzussal alszom. Minimum pulzus alvás közben: 48 BPM. :D
Vannak ilyen kiugrások... felmegy akár 100 BPM-re is, de nagyon rövid idõre... lehet, hogy akkor fordultam át, vagy álmodtam... nem tudom.

Más: utálok nyújtani. És ez minden edzés után megfogalmazódik bennem. Tudtok valami motivációt nyújtásra? :D

Állítólag futásnál könnyebb elérni a max pulzust. De a max pulzus olyan dolog, hogy adott napszak, adott idõpont, adott alvásmennyiség, adott fáradtság szint... ezeket úgysem tudod kétszer ugyanannyira hozni. Nekem áprilisban egy verseny elõtt másfél héttel 196 BPM volt a max pulzusom.
Rá másfél hétre a versenyen 202 BPM-mel futottam be a célba(láncleesés-beszorulás).

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Ezért látni sok széles, de mélység nélküli hátizommal, Mondjuk lábazni, derékra, vastag hátizomra edzeni keserves, és kevésbé látványos dolog, de épp ezért szép. :)

Nekem meg éppen hogy a döntött törzsû evezéstõl vastagabb a hátam,de szélességre nem tudok hogy edzeni( se csiga, se húzódzkodó).Lehet szélesebben kellene fognom a rudat?

A nyugalmi pulzusom már megvan, 54 bpm (3 nap átlaga ébredés után, stb.)

Nekem állandóan magas reggelente, szerintem túledzés... De nem tudok a pihenõnapon pihenni :s

-=B.B.B.=-

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ok, köszi, betesztelem magam a napokban! :)

Mit jelent, hogy a zónák el vannak tolva felfelé?

A pulzus egy adottság (ha azt vesszük, hogy mindenki elérte a maximális edzettségét) és simán lehet akár 10%os eltérés is a korhoz elvárthoz képest. Akinek magas a max pulzusa annak általában a nyugalmia is magasabb és az összes zónája (aerob, anaerob) is kicsit magasabban kezdõdik. Ennyi, igazából nem jelent semmit, nem lesz tõle valaki jobb vagy rosszabb. A pontos zónák megállípátásához elengedhetetlen a terheléses vizsgálat.

A sebesség mindent megold.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Én ezt olvasgattam: http://zerge.info/pulzusmeresrol.html

Szerk.: mi a legjobb módszer max pulzus mérésére? (A számítós része nem jött be)..

Kössz szépen az infót. Egyelõre átfutottam de el is mentettem mert kell még tanulmányoznom.

Már látom, a gyakoriság fontos. Az szokott gondot okozni, hogy legalább két-három nap kell elteljen két komolyabb tekerés között, hogy megint könnyedén menjen. Lehet, ez is az edzetlenségre és a nem elégséges edzésre vezethetõ vissza.

Nekem hegynek fel futással 3 ütéssel magasabb max jött ki, mint bringával.

Lehet attól mert futva több izom csoportot mozgatsz?

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nekem hegynek fel futással 3 ütéssel magasabb max jött ki, mint bringával.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ok, köszi, betesztelem magam a napokban! :)

Mit jelent, hogy a zónák el vannak tolva felfelé?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJani01: lábra igyekszem nem túl nagy súlyokkal edzeni (persze, hogy kinek mi a nagy súly az ugye változó :)), mert úgy könnyen elvesztem a rugalmasságom, ami viszont a bunyó miatt fontos. Merev, kötött lábizmokkal ugyanis nem lehet rúgni. :)

Így már érthetõ.

Szerk.: mi a legjobb módszer max pulzus mérésére? (A számítós része nem jött be, mert az életkorom alapján meghatározott 190-es max érték fölött egy 1 órás edzés alatt 7 percen keresztül mozgolódtam anélkül, hogy különösebben vészesnek éreztem volna a helyzetet, többször volt egy-egy sorozat végén 195.) A nyugalmi pulzusom már megvan, 54 bpm (3 nap átlaga ébredés után, stb.)

Fél óra bemelegítés, aztán növeled a tempót, utána 20perc hegymenet maxon és a végén fokozod a tempót az elviselhetetlenségig.

54? Elég magas, valószínû, hogy neked is el van tolva az összes zónád fölfelé egy kicsit, az átlaghoz képest.

A sebesség mindent megold.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

Szerk.: mi a legjobb módszer max pulzus mérésére? (A számítós része nem jött be, mert az életkorom alapján meghatározott 190-es max érték fölött egy 1 órás edzés alatt 7 percen keresztül mozgolódtam anélkül, hogy különösebben vészesnek éreztem volna a helyzetet, többször volt egy-egy sorozat végén 195.) A nyugalmi pulzusom már megvan, 54 bpm (3 nap átlaga ébredés után, stb.)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Az, hogy elfogy a levegõd inkább az állóképességre vezethetõ vissza, nem kifejezetten az izmok teljesítményére. De azt viszonylag könnyen lehet fejleszteni megfelelõ pulzuszónában végzett tekerésekkel, intervall edzéssel, stb.

Kössz az tanácsot.
Na igen, az emberek közül sokan, inkább a látványra gyúrnak.
Talán, hogy könnyebben lehessen csajozni. :)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..