Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Edzésmódszerek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
868 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Tudtok a neten valami általános kerékpáros edzéstervet?

Ezt nézd meg: 2006

Több kategóriára bontva van edzésterv.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Tudtok a neten valami általános kerékpáros edzéstervet?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Futásnál perc/km-ben adják meg a sebességet, mert pontosabb érték mint a km/h.

PBG: én idõsebb vagyok nálad azthiszem 1 évvel (17 vagyok) és nekem volt 200 fölötti pulzusom. Szóval ne aggódj :)

Szerintem sincs ok aggodalomra, nekem 25 évesen 208 a max pulzusom. :)

Más: Az egyéni anaerob küszöb az miaszösz és mire jó? Lakták küszöböt és az anaerob küszöböt vágom, de ez a kettõ közt van és nem nagyon találtam róla semmi konkrétat. (LT-m 160, az egyéni anaerob küszöböm 173, az anaerob küszöböm pedig 190es pulzusnál volt az októberi terheléses tesztemen...)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én ilyen edzéstávokkal nem gondolkoznék a versenyzésen. Majd amikor egyedül képes vagy minimum 4 órát tekerni onnantól talán lesz már elég állóképességed, mert így csak szenvedés és nagy pofára esés lesz a vége. A táplálék kiegészítõk ezred annyit sem számítanak a te esetedben, mint a kilométerek.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Verseny szerûen szeretném ûzni a sportot..
és azt kérdezném még hogy szerintetek 2 hónap edzés után érdemes benevezni egy rövidtávú versenyre?( Kinok Kinja-nak a rövidtáv)
amikor kezdõdik a verseny addigra lesz 2 hónap...
csak az országúti kerékpár 2 hónapja, eddig mindig is sportoltam pl: foci, súlyzós edzés...

Természetesen nyugodtan mehetsz versenyre. Mindenféle edzettségi szinttel lehet találkozni, nem Pro Tour verseny. Viszont ha még bolyban nem mentél, ne versenyen próbáld elõszõr, mert azt nem szokták szeretni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

és azt kérdezném még hogy szerintetek 2 hónap edzés után érdemes benevezni egy rövidtávú versenyre?( Kinok Kinja-nak a rövidtáv)
csak az országúti kerékpár 2 hónapja, eddig mindig is sportoltam pl: foci, súlyzós edzés...

Ajánlanám figyelmedbe a Tisza-tó maratont, itt tavaly pl 500 induló volt, az eleje 1:42 alatt teljesítette a 65km-es távot -én 1:45 alatt) a vége meg órákkal több idõ alatt...mindenképpen megtalálod a saját bolyodat, akik hasonló tempót mennek mint te.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Kössz, már értem!

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Azt hadd kérdezzem meg, hogy a 4- 5 perces tempó alatt milyen táv megtételét kell érteni?

PBG: én idõsebb vagyok nálad azthiszem 1 évvel (17 vagyok) és nekem volt 200 fölötti pulzusom. Szóval ne aggódj :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hi!

Azt szeretném kérdezni hogy hol találok edzéstervet országúti bringázásra? (kezdõ)
Jelenleg járok úszó edzésre a bringa mellet...
E mellet mikor és menyit kéne bicoznom? eddig úgy csináltam hogy majdnem mindennap 20km-röl indultam és : 20-30-40 km ig jutottam el ez így jó? (fokozatosan ?).. Van szoba bicikli esetleg azt mikor és menyit?

Ezt így nehéz lenne megmondani, hogy mennyit kéne bicajoznod. Mik a terveid? Fokozatos emelés jó ötlet, kezdõként sokat fogsz fejlõdni puszta kilómétergyûjtéssel is. Ha versenyezni akarsz, az már más tészta.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Azt hadd kérdezzem meg, hogy a 4- 5 perces tempó alatt milyen táv megtételét kell érteni?

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

antaland

antaland

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Valaki otthon van a terep futásban, távok, idõk, stb...
ha mondjuk durván 8 km-t hegyen-völgyön 48 perc alatt futok az mennyire szar?

Szia!

Attól függ, hogy mi a célkitûzés, és mit jelent a hegyen-völgyön. :)
Én tájfutóként a hosszú futásaimat kb. 5 perces tempóban szoktam futni. (A hosszú kb. 25km-t és 500-900m szintemelkedést jelent erdei utakon.) Ez a rendszeresen futó, de nem élversenyzõ kategóriának felel meg. (Akik a profi szintet képviselik, õk tájékozódás közben is 4:00-4:30-as tempót futnak terepen. Persze növényzettõl és domborzattól függõen.)

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Hi!

Azt szeretném kérdezni hogy hol találok edzéstervet országúti bringázásra? (kezdõ)
Jelenleg járok úszó edzésre a bringa mellet...
E mellet mikor és menyit kéne bicoznom? eddig úgy csináltam hogy majdnem mindennap 20km-röl indultam és : 20-30-40 km ig jutottam el ez így jó? (fokozatosan ?).. Van szoba bicikli esetleg azt mikor és menyit?
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Valaki otthon van a terep futásban, távok, idõk, stb...
ha mondjuk durván 8 km-t hegyen-völgyön 48 perc alatt futok az mennyire szar?hova kéne fejlõdni? (gondolom még van hova rendesen...még van rajtam vagy 7 kiló felesleg)
ha valaki tudja és megosztja annak köszi szépen!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Ha meg csak 1 db egykezes van éppen , akkor mellre még ott a pullover

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tilosnak nem tilos, de értelmes súllyal nem fogod tudni csinálni, mert jó eséllyel leborulsz a padról. Kis súllyal kivitelezhetõ, de nagyon kevéssé izolál, inkább a stabilizáló izmokat terheli.

Itten: http://www.bodybuild...ell-bench-press

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Köszi, de van olyan, amit kifejezetten tilos így csinálni? Mondjuk, lehetne fekvenyomni váltott kézzel?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Persze, rengeteg. Váll, bicepsz, tricepsz, alkar. Persze nagyban függ attól, hogy mekkora az adott súlyzó tömege.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Lehetséges volna 1 db egykezes súlyzóval edzeni? Úgy értem, hogy van olyan gyakorlat, amit nem lehetne úgy csinálni, hogy egyszer az egyik, utána a másik oldal?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Rakd be minden topicba légyszi.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala